1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Mrcash

Posts by Mrcash

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
  • JDPL (Jadroplov d.d.)

• Mrcash
    • August 17, 2021 at 6:16 PM

Ovaj članak pratkicki 3 dana prije isteka roka je kao neki ocajnicki pokušaj da se zaustavi vlak . Nijw mi jasan tajming , da je ozbiljan trebao je biti objavljen davno .

Ako išta onda iz njega možemo naučiti koliko su podcijenjeni brodari. A bude li kupac za koga mislim da će biti , e tek onda će biti vatrometa !

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Mrcash
    • August 17, 2021 at 11:39 AM

Osobno sam uvjerenja da svi koji uloze nemogu izgubiti. Kolegi Mittku koji je pokrenuo ovu inicijativu čestitam, možda jednog dana i fond osnuje jer za ovo sam siguran da će donjeti minimalno 100% povrata .

Od sad te zovem mali buffet

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Mrcash
    • August 10, 2021 at 1:58 PM

ah taj nestašni Neo . Uvijek kupi na dnu a proda na vrhu , to mu je u krvi.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mrcash
    • August 10, 2021 at 11:25 AM

ja računam da će zaradit nekih 50ak milja u ovom kvartalu , taman da imaju za platiti dokap jadrića, a možda i koja milja ostane za aftera

• Mrcash
    • July 31, 2021 at 6:18 PM

ovo što je statusquo napisao, iako bez točke i zareza, i ja sam slično mozgao. Visoke vozarine se jako sporo prelijevaju na rezultat, no unatoč tome rezultat je dobar jer je i breakeven niži. S druge strane, kad krene pila naopako, sporije će i taj dobar rezultat opadati. Ovi brodovi na spotu vjerojatno voze na neke duže periode od par mjeseci, pa je i to razlog što se visoki spot sporije proljeva na dobit .

Zaključak je da treba proći bar još jedan kvartal da se visoke vozarine spota brutalno reflektiraju na dobit, stoga bi Q4 i i tek 2022 godina trebale biti bericetne , ako sve ne ode kvragu

• Mrcash
    • July 31, 2021 at 10:20 AM

Cijena na burzi održava ovaj rezultat, to je jasno sada nakon objave FI. Do nekih novih razina moglo bi doći ukoliko bude nekih novih vijesti .

Evo ja imam teoriju da će atpl kupiti jdpl , da su oni taj kupac o kojemu se prica . Love za to imaju , trenutak je idealan, ima i neke svoje rizike Al ovo je pitanje sad ili nikad, jer svi brodovi jdpl su na spotu, dakle sve se savršeno poslozilo .

• Mrcash
    • July 30, 2021 at 12:15 PM

sad su svi kupovali samo je onaj budalas prodavao 1000 komada po 390 nekidan .... e moji Milani, Vidoviti

• Mrcash
    • July 29, 2021 at 6:54 PM

a neznam ... nisam prezadovoljan osobno, ocekivao sam veći utjecaj ovih brodova na spotu na dobit. Moja procjena je bila preko 40milja , očito se sporije trend visokih vozarina preljeva na dobit nego sam računao. Q3 će biti sigurno preko 40 milja , tako i Q4 , a poslje šta more dadne .... da se razumjemo, ovo je odličan rezultat, problem je samo u mojoj glavi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Mrcash
    • July 29, 2021 at 1:43 PM
    Quote from trial

Tko je ono bio napisao da na FI idemo na 500 kn? :D

Još ima dana

• Mrcash
    • July 29, 2021 at 10:37 AM

cjepovi se lijepo oporavljaju , konačno ovaj spread između njih I ostalih klasa izgleda normalno. Danas kokice , I lijepo gustat uz izvjestaj

• Mrcash
    • July 28, 2021 at 6:08 PM

ja po prvi puta u životu ovaj ulog gledam kao investiciju, a ne kao spekulaciju ili trejd. Sad hoće li se neki armagedon desiti ili ne neznam , al ovi rezultati genka od jučer sugeriraju da bi i na atlantskoj moglo biti vatrometa jer će pokazati promjenu trenda

• Mrcash
    • July 23, 2021 at 12:08 PM

Prije da će oni kupiti jadnoplov pa ovi koji to znaju beze glavom bez obzira . Računaju, jadnoplov je mačak u vreći

Meni kojem je hobi skupljanje papira brodara, i kojemu pare ne znače ništa u životu, apsolutno je svejedno hoće li kupiti jadnoplov ili neće, bitno je da se okreće kolo

• Mrcash
    • July 19, 2021 at 10:27 PM

bogami , budfox je postao beliver !!!

• Mrcash
    • July 19, 2021 at 12:42 PM

Fjučersi vriste buy buy, joakim crta rakete , al pomalo. Kad će taj petak , takatakadam....

• Mrcash
    • July 13, 2021 at 10:54 PM

Bio bi red da kažete napacenom narodu po koliko ste prodali dionice koleginice zločesta ? I da , dobro došli u atpl.

• Mrcash
    • July 13, 2021 at 1:58 PM

Prvo hvala koleginici Kvarkici na trudu, njene tablice su pravi melem za prosječnog exceličara.

Procjene dobiti kreću se od pesimisticnih 30 milja do optimističnih 60 milj . Moram priznati da sam ja bio između, no tada nisam znao da Prcat vozi po 45k po danu . Možda na kraju i ovih 60 milja bude pesimistična prognoza :D

što se tiče kolege prijelisice( drago mi je da mu se sviđa novokomponovani nadimak) , rekao bi yoda, watch and learn young padawan.

Dobit na kraju godine će biti vruća, a kad naprave revalorizaciju imovine , e onda će biti brutalna . Divka me nebi iznenadila , makar simboličkih 10ak kuna . Nebi me iznenadila niti neka akvizicija tipa jdpl , samo se nadam po što nižoj cijeni , tipa 1kn .

• Mrcash
    • July 11, 2021 at 7:45 PM

Popi cuvaju ovaj papir ko misno vino , kažu da valja da odlezi lipo , dvi godine idealno . Amin

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Mrcash
    • July 10, 2021 at 12:21 PM
    Quote from BabaLuji

Bit ce kao i kad se preuzimao viktor lenac cini se... bjezite dok mozete

Ili LRH.... gledajte , škola zasada nije skupa, al mogla bi biti, za tvrdoglave .

• OPTE prodaja - kladionica

• Mrcash
    • July 10, 2021 at 9:53 AM

Pa to gdje će cijena u ponedjeljak je jedino bitno u ovoj priči, pa nisu ljudi stavili lovu ovdje iz humanitarnih razloga . Ja san tu svoju pretpostavku od 3.5 kune iznio samo na račun jučerašnjih postova o 4.5 kn po dionici, jerbo 5.4 kune o kojima sad pričate nije vrabac na grani sve dok sabor HR ne promjeni zakon, a hoće li to napraviti ili ne , e to je pitanje od 5.4 kune po dionici ....

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Mrcash
    • July 9, 2021 at 11:49 PM

ovako ja to sa strane gledam , čisto poslovno bez emocija jer odavno ovdje dione nemam. Ako je 4.5 kuna cjena po kojoj bi UG platili ako zakon prodje , onda je 4 kn cjena po kojoj bi u ovom trenu veliki igrači nudili na burzi s obzirom na period čekanja. Al kako je zakon neizvjestan, nebi me iznenadio pad od nekih 10ak posto do 3.5 kn .

Nadalje , odavno sumnjam da je KK među nama ovdje , i na poslovnom pod drugim nickovima, mislim da svatko tko prati forum pretpostavlja koji mu je nick ovdje.

Isto tako , mislim da bi bilo fer da i zločesti prizna kako je davno prodao optiku , i da prestane se praviti mutav sad kad je sve gotovo.

Ostalima , nadam se da niste previše izgubili, ako i jeste nemojte klonuti. Ja sam pretprosle godine kad su purani letjeli izgubio 100k kuna , nisam se predao i ove sam u plusu nekih 200k. Samo treba biti uporan, doce i tvoje vrijeme.

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 37
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt