A a a brisati
Posts by Mrcash
-
-
ljudi moji pa jeste zaosta toliko naivni ? Pa naravno da su ovim činom kupili vrijeme, sper je direktno vezan uz Agrokor firme sav novac neosigurani je vjerojatno agrokorov. Propast spera bila bi propast i fortenove , sistemski rizik , zato je i i u Sloveniji isti postupak napravljen jasno je kao dan . Nova hr banka će možda propasti a možda i neće, no zasada je spriječen bank run , iako je i to pitanje . Zato su i ostavili rok za spajanje do eura , očito i oni nisu na čisto sa tim kako će nova hr banka proći. Hpb je tu podmetnuo ledja kao prava državna banka , vjerojatno neće biti oštećeni na kraju balade, al da će nešto extra profitirati, sumnjam
-
ma kupili su dzabaleros, za kikiriki , prilika čini lopova što bi se reklo . Ovo je posao na kojem će se plenky hvaliti prije izbora
-
čim ovaj plati oglas u novinama , ide pad dionice .
-
sper nije smio propasti. Za hr tržište potres bi bio prevelik da se išlo u likvidaciju, sam guverner je to rekao . Tu je i novac od fortenove koji bi otišao u vjetar, sistemski rizik što bi rekao planky .
S obzirom na sve, odlučno je kako je odlučno, najvažnije je bilo zaustaviti odljev sredstava jer sper nije losa banka, probelm je bio u odljevu sredstava koji nijedna banka nebi moga podnjeti .
Sad je pitanje jeli odljev zaustavljen. Ako je, onda će ovo biti odlična prica za hpb . Njigovi krediti su naplatiti i zdravi . Vjerujwm da je ovo i razlog što je spajanje ostvaljeno za sljedecu godinu , da se vidi kako će situacija razvijati .
-
šta je ovo na mornarima jutros , da netko nije zamjerio atpl sa adpl pa klika ?
-
barem tehnički mi je zanimljivo hoće li na ovoj razini biti kakvog odbijanca. Edit. Neće biti čini se.
ovo je padajući nož, nemq ovde tehnike , čista sreća pogoditi dno .
-
Ne mam dionicu ali čudi me da iz uprave nisu objavili koji su mogući scenariji i koliki je to utjecaj na tvrtku.Ako nastavi ovako tko zna gdje će završiti.
Kako nisu ? Pa nekidan dosen u slobodanki daje interview kako ovo nikako ne utjece na firmu . Tad sam znao da je odnio vrag salu
-
kako u kojoj zemlji, i kako u koje vrijeme moj markisa... Al dodje ti na isto, ostanu gace na stapu.
-
eu je nacionalizirala sper banku , negdje pustivši da ode u likvidaciju negdje prodajom za papar kao u nas. Rusi će uzvratiti istom mjerom , tvornice adpl u Rusiji su vjerojatno izgubljene.
Citam ovdje da neki uprosjecuju po 100 kuna, moj vam je savjet jedan poznati kockarski: Nije majka klela sina jer je kockao, već što se vadio.
-
Ovako na prvu čini se posao stoljeća, čist poso . Svi su zadovoljni , rijetko viđena situacija . Jedino mi nije jasno jesu li rusi zadovoljni i jesu ih uopće pitali bi li prodali za desetinu cijene ? Ja mislim da ih nisu ništa pitali, kadija te tuži kadija ti sudi .
Ovakav poso se u davnim vremenima zvao nacionalizacija. Danas se zove kupovina. I jedno i drugo su legalni poslovi , svako u svoje vrijeme.
P.s. imam diona , iako sam rekao čuvati kes , nisam mogao odoljeti zovu kasina
-
jel ovo joakim prodaje bulkere ? Nije mi jasno što je pjesnik htio reci
-
Najbolja stvar za nekog tko ulaže dugoročno. 👍🏻
Kao i sve drugo u životu, sve što vrijedi dođe na cijenu kad-tad. 😊
Slažem se trenutno ne vidim ni jednu drugu dionicu na ZSE u kojoj bi radije bio.
hpb?
-
ovo je zaista nisko , realno sam ocekivao nekih 450ak kuna. Očito je strah od rata prevelik , malo Kineza na kupnji a puno onih kojima je 20ak posto u par dana dosta . I onaj što je kupio od mene po 390 nekidan vjerojatno je rekao nikad lakše do para , ako je prodao juteos na otvaranju .
-
izvješće je već bilo uračunato u cijenu , kao i svaku put dosad .rusko pitanje je problem, nemojte biti naivni i očekivati čuda. Dok se to ne riješi, nema u dionicama sigurnosti .
-
Bravo atpl , iako sam prodao , drago mi je da je izvješće nadmašilo očekivanja, imam par frendova koji su unutra sa cohonesima do poda. Ocekivao sam 40ak milja u Q4 , isplao 50ak .
Koliko sam uspio shvatiti ovolika dobit je na račun prodaje nekih vrijednosnih papira? Nije mi jasno, mislio sam da su revalorizirali imovinu, ili nesto krivo gledam. S druge strane, na kraju razdoblja samo 23 milj kuna na računu?
A nebi sve bilo euforicno , vozarine u 12 mjesecu su počele padati, radi brodova na spotu očito. To znaci i lošiji Q1 nego Q4 , nešto što nisam ocekivao .
Još jednom , čestitke na cohonisima svima koji ste unutra !
-
izgleda da nevjeruju bajkama Dosanovim previse
-
nema šanse, posljedice sankcija će se osjećati još mjesecima nakon što budu ukinute. Svaka firma koja posluje sa rusima dugo će osjećati posljedice ovoga , adpl je posebno izložena.
-
ovaj interview je presmjesan , očajnicki pokusaj da rukama zaustavis vodu iz napukle brane . Ništa jadnije nisam procitao nepamtim odkad , ruganje sa zdravim razumom
-
Da je ovo lokalni sukob , složio bih se sa kolegama oko svega , pa i percepciji rizika. No bojim se da je ovdje riječ o početku nečega puno većeg, stoga sam prodao svu poziciju sa dobiti oko 50ak posto zadnja dva dana. Mislim da je red da kazem kako stvari stoje.
Žao mi je, zaista sam bio spreman ovdje biti dugorocni , no rizik je bio prevelik čak i za mene . Da se nije desio ovaj rat , dionica bi već bila na 500 kuna. Možda i ovako bude , no rizik je za mene jednostavno prevelik .
Ako vas tješi, prodao bi isto tako i bilo koju drugu dionicu da je imam . Sad sam u kešu, i tako će ostati dok se situacija ne riješi, a bojim se da ću se načekati.