1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Mrcash

Posts by Mrcash

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Mrcash
    • February 22, 2020 at 8:35 PM
    Quote from stariigrac
    Quote from Mrcash

Ovako ja stvari gledam: Vjerujete li da će se na natječaj najaviti netko ili ne vjerujete, I firma prodati. Simple as that.

...

Slažem se kolega.

Ne ulazeći u prognoze hoće se netko ili neće javiti na natječaj, da li se vi slažete da u slučaju da nitko ne bude zainteresiran odnosno ako se nitko ne javi do 02.03.20. da će to biti katastrofa za cijenu dionice?

Ako se zaista nitko ne javi, bit će to katastrofa ne samo za cijenu dionice, nego i za cjelokupnu investicijsku javnost, zse i ulagacku klimu uopće. No i u tom scenariju, znamo da bi zaba morala ići u prodaju samostalno dogodine.

Vjerujem da će A1 dati punudu sigurno, bilo bi neracionalono da ne daju posebno ako žele spriječiti trećeg igrača a za godinu dana da čekaju prodaju od zabe iako bi mogli kupiti jeftinije, pitanje je isplati li se čekati i dati mogućnost UGu da se uključi u utrku (pod uvjetom da trenutno ne smiju/mogu)

Za UG neznam posto je taj zakon na snazi, iako ako se sjetimo Cjena optime je naglo skočila sa 4 na 7 kn baš na vijest da je UG kupio tele 2, nije to bilo slučajno, tako da mi to daje neku nadu da imaju plan b kako kupnju optime realizirati bez obzira na taj idiotski zakon.

I aztn je simbolicki poručio UG dajte punudu, isti dan je dao dozvolu za preuzimanje tele 2 kad je HT objavio da ide oglas.

Gledajte ja sam stvarno optimist da će se prodaja desiti, i to baš na ovom natječaju. Cjena me ne zanima, 9 10 12 15, briga me samo da se prodaja desi.

• Mrcash
    • February 22, 2020 at 2:24 PM

Ovako ja stvari gledam: Vjerujete li da će se na natječaj najaviti netko ili ne vjerujete, I firma prodati. Simple as that.

Ko je vjerovao od početka da će prodaja biti realizirana nisu ga ni dosad brinuli fondovi, sikirice i slični koji su stotine tisuća dionica prodavali. Cjena je oscilirala I tada kao i sad. Onaj ko vjeruje u prodaju, taj je dosad najviše zaradio jer nije izlazio i nije se pokolebao.

Ja sam sa takvim razmišljanjem ušao kad sam bio uvjeren da će se prodaja zaista i desiti, vjerujem da i ovi ljudi sa 200k, 300k dionica i više jednako razmišljaju, vidim ni oni ne prodaju, dakle čekaju rasplet.

• Mrcash
    • February 22, 2020 at 8:28 AM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from kupoprodajnik

Cekajte, vi ovdje ozbiljno pricate o TA? Ili se ipak samo zezate? Nadam se.

Pa ja kao mali ulagac s manje od 200k dionica kad sam izlazio srokao sam dionicu na nacin da se nije oporavila mjesecima. Izasao sam jer su mi trebale pare. Meni. Za stan. Odjecu. Obucu. Speceraj. Itd. Znaci bez ikakve veze s dionicom kao takvom.

Ovo je poanta svega. Osoba koja prodaje 300k dionica od početka godine, koja je u tjedan dana prodala 120tis komada, pored ostalih trejdera cijenu lijepo može zakucati. Kako institucionalni kupaca nema koji bi te količine pokupili, sve se svodi na to da mali ulagači moraju tu količini progutati, a to nije lako kad su pretrpani ionako. Zato se i desavaju ovakve situacije. Ova osoba N. T. koja prodaje je u dionici odkad imam prve knjige prije par godina, neznam po koliko je kupila niti kako je došla do dionica, no svatko ima svoje potrebe, možda kuću radi u Zagorju novu

• Mrcash
    • February 21, 2020 at 10:03 AM

Stigla knjiga, evo šta se desilo od 5.2 do 19.2 :

Jedna osoba slavnog hrvatskog prezimena, nek nam živi vječna domovina Hrvatska, je prodala 120 tis dionica, ostalo 70 tis na dan knjige, dakle prekjucer

- Još jedna osoba prodala je 80 tis komada, jedan zbirni 40tis, par osoba po 5, 10 tis i to je to !!

- najveći kupac podebljao poziciju za 33 tis komada, ostali dokupljuju od 5, 10 15 tis, slično kako i pojedinci prodaju

- pregledao sam sve do 150 pozicije a tu su ljudi sa nekih 30tis komada, ispod mi se nije dalo

Eto pa sad zaključke izvedite sami. Do ovih 150 nabrojio sam 300 tis dionica koje su promjenile vlasnike, promet je bio skoro duplo veći u ovom periodu.

• Mrcash
    • February 21, 2020 at 7:54 AM

Losa vijest jedina koja je moguća bila bi da niti A1 niti UG se ne jave na HTov natječaj već da sacekaju zabin nebi li tako ispregovarali bolju cijenu. Isplati li se tako odigrati nekome od njih je pitanje od milijun dolara. Nemoguće je znati koje dealove veliki igrači imaju i da li ih imaju, a s vjerom u nekakvi tržišno natjecanje svi smo mi ušli u ovu priču.

• Mrcash
    • February 20, 2020 at 10:43 PM

Ujutro bu knjiga stigla sa podacima od jucer, pa da vidimo čija majka crnu vunu prede...

P. S. Odavno nitko ne spominje kako kupac optime dobija I preneseni gubitak koji će koristiti kako porezni štit, jel ima neki razlog za to?

• Mrcash
    • February 20, 2020 at 10:47 AM

Toliko o našim pričama o prosjeku, relativna je to stvar sad vidimo ako netko odluči drukčije

• Mrcash
    • February 18, 2020 at 6:10 PM

Pa jeli moguce da još o tome razlglabate? Obveza nastaje u trenutku davanja OBVEZUJUCE ponude, a to sigurno nije 2.3. 2020 već neki datum iza toga nakon dubinskog snimanja odabranih firmi, tada se predaje obvezujuću ponuda ili se ne predaje ništa. Imali ste hotele maestrak gdje bi se javilo po 20 firmi na ovaj prvi natječaj pa na kraju niti nijedna obvezujuća ponuda. Mislim stvarno je smjesno da ljudi ovo ne znaju a trguju dionicom....

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Mrcash
    • February 18, 2020 at 9:31 AM

Uz vozarine od 2500$ za cejp I 4500 za paname vi pričate o povratku na 400 500kn?? Nije cijena niti narasla radi fi već radi odličnih vozarina, a radi njih je i pala i da nije svete knjige biblije ovde otišlo bi ovo ipod 250kn dok kažeš keks.

• Mrcash
    • February 18, 2020 at 9:27 AM

U usporedbi sa HTovim izvjescem, optimino je bombon , izgleda da je ove godine Optima perjanica ht grupe :S

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Mrcash
    • February 18, 2020 at 9:25 AM

Hu ovo nisam ocekivao, brutalan pad dobiti, izvješće ničim ne opravdava rast cijene do sad. Sad mi izvješće optime izgleda odlično

• Mrcash
    • February 17, 2020 at 11:28 PM

Nema dvojbe da Optima bez hta, A1 ili UGa nemoze opstati, jasno je to bilo i ranije, jednostavno mali operateri nikad nisu niti imali šanse, zato su svi Ili propali ili bili kupljeni. HTu je takodjer interes da se prodaja desi kako bi na platili ulaganja i dugove. Nadajmo se da će osim A1 biti i još pokoji zainteresirani, iskreno naviijam za UG koji bi sa tele 2 mogao biti pravi treći igrač na tržištu nudeći kompletnu fiksnu i mobilnu uslugu koja je čini mi se budućnost Telekom kompanija, vidim svi to forsiraju sada prilikom produljenja ugovora

• Mrcash
    • February 17, 2020 at 9:11 PM

Događaji nakon datuma
    Bilance
    Društvo je krajem siječnja 2020. godine ugovorilo zajam s povezanim društvom Hrvatski
    Telekom d.d. u iznosu od 201,0 milijun HRK s
    rokom povrata najkasnije do 30.06.2021. Predmetnim zajmom refinanciran je postojeći zajam u iznosu od 95 milijuna HRK, kao i veći dio
    dospjelih obveza prema Hrvatskom Telekomu

interesantno, dakle ovo je razlog zašto se u natječaju spominje dug prema HTu i zašto traze da se kupac izjasni kako će ga vratiti. datum povrata je u najmanju ruku zanimljiv takodjer...

• Mrcash
    • February 17, 2020 at 5:08 PM

Izvještaj po meni dobar. Dobit iskazana , ebita stabilna. Sad je pitanje koliko to vrijedi konkurenciji, no po meni izvještaj za za prodaju načinjen

• Mrcash
    • February 17, 2020 at 11:54 AM

O čemu pričate, pa nemoze se bit mm sa 150 tis komada, to su gluposti. Intercapital je kupovao i prodavao u više navrata od kad je rast krenuo, dakle neznaci da nece kupovati opet po 9,c10 ili 11 kn ovisno kako se priča bude razvijala

• Mrcash
    • February 14, 2020 at 5:01 PM

Evo i mene. Forum odličan, brz, pregledan, podsjeća me na mojnovac forum samo je još brzi i bolji. Nadam se da se poslovni više nikad neće oporaviti.

Što se tiče optime, podijelio bi sa vama neke informacije koje sam i na poslovnom napisao, a odnose se na knjigu dioničara i usporedbu od 7.1. 2020 (kad je cijena dotakla 8.5 kn sa velikim prometom) i 5.2 iza objave o početku prodaje kad je cijena došla skoro do 9, pa se vratila na 8.5. U ovom periodu zanimalo me ko prodaje, ko kupuje, prometi su bili veliki a cijena na ath nivou. Ovo su moja zapažanja:

Prodaja:

- rba nije bio najveći prodavač što većina misli, već otp uravnotežen fond koji je prodao 150k komada i ostalo mu je samo 30k

-rba iz top 10 je prodao 100k komada, no on kao što i vidite ne prodaje odavno

- addiki Bank I cam outfox fond treći je top prodavač sa 90k komada, ostalo mu još 80k

-addiki bank client 14 65k komada prodao

- ostali prodavači su pojedinci fizičke osobe, no količine nisu značajne da upućuju u neki iskrcaj, prodaju ljudi radi rasta cijene 5k, 10k, 20k komada ovisno o tome koliko ko ima.

Kupnja:

-99% pojedinci fizičke osobe. Ljudi koji podebljavaju pozicije od 5k do 20k komada. Ima i novih pojedinaca sa 40k komada.

-jedan novi skrbnicki croatia banka sa 55k komada kupljenih

Veliki igrači ne prodaju pojedinci od 200k do 500k komada , dva fonda su jedini veliki prodavači i do sad su vjerojatno out , no to je i razumljivo s obzirom na rast koji su tu ostvarili.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt