Jao pa koji moraš biti insajder ili manijak pa prodati po 4.5 kn dan prije prodaje, a ovaj skriveni kupac na 4.5 je lijepo pazario jučer i danas..
Posts by Mrcash
-
-
Ugodno me iznenadio crobi danas, mislio sam ode sve u 3pm još sinoć al po prometima se čini da prodaju samo još rijetki.
U hr neće biti karantene jer za to nema razloga, ljudi su disciplinirani u Dalmaciji nema niti jedan oboljeli, a kud će I biti kad je +20 u hladu sada. Prognoza za cjeli tjedan sunčano i toplo, mogli bi i malo na more ubit koju koronu..
-
Mislim da nije realna niti moguća opcija da se natječaj 3 dana prije isteka odgodi radi korona virusa. Moguce je i realno da nakon što natječaj završi, i ako budu neke ponude stigle, da se tada prolongiraju sve aktivnosti vezane uz dubinko snimanje i ostale aktivnosti. No, realno govoreći, korona nebi smjela spriječiti nikoga da preda ponudu i tako osigura ulazak u drugi krug. O tome bi trebali biti i obajvesteni, nadam se do kraja tjedna.
-
Gospon mymoon vidim provociras ljude i praveci se pametan , no ništa pametno niti novo nisi rekao. Iza srijede znat će mo sve, tad ćeš ili ti biti u pravu a mi idioti, ili će biti obrnuto. Šanse su podjednake bro
-
Ja zaista nisam toliki pesimt kao neki ovdje. OK, predsezone neće biti Al ona je ionako samo djelić onoga što sezona donese, osim toga postsezona može potegnuti. Za max mjesec dana, a to je sredina 4 mjeseca, proći će vrhunac epidemije i stvari će se početi vraćati u normalu. Za dva mjeseca a to je sredina 5, populacija će biti imuna na virus, ili ga više neće biti, što znači da će početi bukiranja i planovi za godišnji odmor. Da je tome tako, pokazuju nam kina koja je sve ovo prošla u 3 mjeseca, s tim da u Europi sad proljeće pa će sve proći još brže nego u kini. Stoga, po mom uvjerenju, ovo je once in a life time prilika za kupovinu dionica po nerealno niskim cjenama, jednostavno su ljudi suočeni sa nepoznatim reagirali kako inače reagira krdo bizona kad ih par lavova natjera u tek, svi su skočili u provaliju... Dakle, budite lavovi, ne bizoni
-
Vidim da sveto pismo kupuje ko da sutra ne postoji. Da nije svetog pisma otišlo bi u bunar u cugu
-
Icom je imao sicu optime u usporedbi sa drugima koji su isto prodali u međuvremenu , plus Icom nije u potpunosti izišao iz pozicije. Jednostavno imao si sreću što si prodao po 8+ kad je sve krenulo naopako, ko je mogao ovo očekivati par dana prije kraja natječaja.
No vidit ce mo sljedeći tjedan, uz malo sreće i par ponuda mogli bi izaći ranjeni Al ne I mrtvi iz svega. U suprotnom, bit će kuku lele
-
Lijepo se danas trži, vjerujem da je dno odrađeno, a sad he who dares wins!
-
Moglo bi ovo današnje trgovanje poništit, po prvi put u povijesti
-
Ja prije dva mjeseca prešao sa iskona na optimu. Zvao ht, A1, bnet I iskon i optimu i usporedio cjene. Dakle nitko ne nudi ovo što Optima nudi za tu cijenu. Paket koji u optimi košta 190 kn kod svih ostalih je oko 240 do 250 kn. Moram priznati da su me lako kupili sa ovom ponudom, tad sam se zaista i uvjerio kako ht povećava korisničku bazu optime pomoću ovakvih cijena, nitko normalan nebi uzeo iskon ili max tv pored ovakve cijene koju nudi Optima. Vjerovao sam da je razlog tome skora prodaja, svi znamo koliko korisnici vrijede.
-
https://mediadaily.biz/2020/03/05/opt…-nitko-ne-zeli/
...novinar tvrdi kako iz provjerenog izvora koji želi ostati anoniman ima neslužbenu informaciju da se na natječaj do 02.03 2020. nije javio nitko...te je AZTN zbog toga tražila izmjenu natječaja....isto tako kaže...očekuje se da se vidi hoće li ta izmjena potaknuti nekoga da se prijavi....
cijeli tekst možete pročitati ako se pretplatite....cijena 150 kn mjesec....
Ovo je gomila gluposti i lazi. Zašto? Pa zato što svi mi koji sa zrnom soli pratimo razvoj stvari znamo da je aztn odluku o izmjeni natječaja donio u utorak, 6 dana prije završetaka natječaja, poslao je HTu petak, 3 dana prije zaključenja natječaja, a HT je objavio u utorak u 16.00, jedan dan nakon što je natječaj bio zatvoren. Da nije bilo ponuda, već u ponedjeljak bi o tome došla obavijet. Ako u ztnu ne sjede vidovnjaci, nikako nisu mogli 6 dana prije zaključenja natječaja znati da nema ponuda, jer se u ovim slučajevima iste šalju obično 5 do 12.
Pametnom dosta nadam se
-
Razmišljam o ovoj situaciji na burzama u svijetu, nije dobro vrijeme za biti u dionicama, no ovdje smo igrom sudbine ostali u limbu, ni vamo bi tamo rekao bih. Prodati sad pred finale bez obzira na dobitak ili gubitak čini se nerazumno, iako do nekidan nije bilo razumno očekivati rivp po 25 kn. Nekako se nadam da smo ovdje zaštićeni na ovoj cijeni od 6 kn od daljnjeg pada marketa ukoliko se ponovi ponedjeljak, mozda uz malo sreće izadjemo i kao pobjednici za 10ak dana. Ipak je prodaja firme jedinstven događaj na koji nebi smio u prevelikoj mjeri utjecati ovo Corona ludilo.
-
Ko je jučer kupio po 25.x I nije jutros prodao taj nije za ovu igru, u ovo vrijeme neizvjesnosti biti u turistima je rizik bez presedana
-
Ma čim dobijemo info kako dva kandidata ili više idu u drugi krug možete zaboraviti jednocifrenu cijenu dionice, pa nek Đuro palamudi koliko oce.
Do tada mogu se igrati sa cijenom kako hoće Al kad krene lavina nemoze to zaustavit niti rbica.
-
Citiramo bih druga Tita :Ponekad ne treba se držati zakona ko pijan plota. Ako je u interesu naroda. Živio drug Tito!
Pa neće niti preuzimanje biti gotovo do 18.3 haha. Dok bude gotovo i potvrđeno mogu zakon što puta donijeti
-
Ovo iz rješenja o preuzimanju TELE2 je možda najbitniji moment u ovoj priči, rekao bi trenutak obrata, jer je sve do tada postojao skoro koncenzus kako UG nemože kupiti Optimu radi postojećeg zakona. Po ovome rješenju Agencije vidimo to ipak nije tako, jer onda bi bilo odbijeno i preuzimanje TELE2. Dalje vidimo kako Nova TV u javnoj raspravi daje mišljenje po tom pitanju kako bi se dodatno zakon olabavio/promjenio sukladno europskloj praksi. Kazu da ne laje pas radi sela. Iz svega ovoga mislim da više nebi trebala postojati sumnja (ako je dosad i postojala) kako je i UG predao ponudu za kupnju.
Malo o cijeni, tu se dosta koplja lome zadnje vrijeme. Primjetio sam da su kolege drastično smanjile svoje prognoze u zadnje vrijeme, vjerovatno uplašeni padom na burzi, koronom i vanzemaljcima. Neki čak spominju kako HT to može dati za kunu. Podsjetio bi kako je Delloite je u 6 mjesecu prošle godine predao procjenu Optime Agenciji. Ta procjena je ujedno i startna cijena ponuđača, jer sve ispod bi Agencija odbila. Kolika je ta cijena javno nije poznato, no sudeci po nekim kalkulacijama kolega, kretanju cijene na burzi rekao bi da je ona izmedju 8,6 kn i 9,6 kn. Dakle, ova cijena na burzi s obzirom na sve što se desilo od objave rješenja o preuzimanju TELE2 je smiješna, i produkt je manipulacije nekih velikih igrača.
Koliko dakle vrijedi Optima jednom UGu? Puno više od procjene Deloitta jer bez nje kupovina TELE2 nema smisla.
Koliko vrijedi Optima HTu/A1? Još više nego UGu jer ovako im ostaje duoplo, zabetonirane cijene i extra profit. Zamislite samo koliki bi bio godišnji gubitak kad bi pretplatnici A1/MAxTva počeli prelaziti na OptiTv radi nekih 50ak kn razlike u mjesečnoj pretplati.
Moj je zaključak. Bubite realni, sanjajte nemoguće!
-
Drago mI je da se kolega Slobodan priključio na ovoj temi, evidentno je da posjeduje znanje iz ovog sektora koji je dosta kompleksan.
Iskoristio bi priliku i upitao kolegu, odkud proizlazi moć I snaga AZTNa da ovako mijenja odredbe natječaja a HT ih bez pogovorno sluša? Znači li to da AZTN može nakon zaključenja natječaja poništit HTov odabir kandidata za drugi krug? (oni su si naime uzeli za pravo u samom natječaju da biraju ko ce u drugi krug). S obzirom da je u ranijem rješenju AZTNa rečeno kako će u slučaju "jednako vrijednih" ponuda prednost imati novi igrač, šta to znači? Ako A1 ponudi 10 kn a UG 9. 90 kn ko je tu u prednosti? Mislim malo karikiram, ali ovo me sad baš zaintrigiralo jer nisam bio svjestan koliku moć ima AZTN... Što je dobro za sve nas, ne samo u ovom slučaju
-
Trgovina u četvrtak 27.02 i petak 28.02. Lista do 400 tog dioničara (ljudi sa 10k dionica) , ispod mi se nije dalo.
Prodavači:
Erste banka Rijeka skrbnički 191 000
J.Tokić 108 000 (ukoliko je ovaj vezan uz firmu Tokić d.o.o., regulator bi imao sta reći s obzirom na osobu koja sjedi u nadzornom odboru )
Croatia banka 048 skrbnički 100 000 (ovi namjerno gube lovu, kupuju skuplje, prodaju jeftinije tjednima, imaju još par manjih računa)
S.B 033 skrbnički 55 000
Kupci:
Osim HPBa iz top 10 sa 50 000, more starih i novih dioničara, od 5 tis do 30 tis komada.
Gledajte, u petak se desio game changer, ukoliko je i bilo povlaštenih informacija (a sigurno je) promjena uvjeta natječaja gdje se sad mogu javiti i fondovi sve je okrenula naopačke. To se vidjelo u ponedjeljak, a posebno u utorak po trgovini kad više nije bilo agresivnog prosipanja po bidu.
Pozdrav! Samo jako!
-
Čitajući razmišljanja kolega, i ja sam sve više uvjeren da je UG ili neki treći igrač ovaj manevar izveo kako bi osujetio deal A1 i HTa oko prodaje optime. Ja to gledam iz kuta nekoga koji je imao svakodnevni uvid u knjigu dioničara zadnjih tjedana (BTW večerašnja knjiga od petka će puno toga otkriti nadam se) te sam se zaista nagledao nevjerojatnih manipulacija sa kupnjom i prodajom koja je kulminirala zabijanjem cijene na 6.2 kn uz namjerni gubitak nekih 50 tis eura od strane prodavača. Velika se igra igrala, a skrbnicki računi ne gube novce bez razloga.
Rekao bi sad da i druga strana nije sjedila skrštenih ruku, ovaj manevar sa produženjem i ukidanjem restrikcije ponovo dijeli karte, a asevi su odjednom u rukama oniha koje su mislili da su amateri.
P. S. Javim šta se desilo u petak večeras kasno.
-
Dakle zaista nevjerojatan rasplet i zaplet situacije. Ako su 28.2 poslali dopis HTu da produlji natječaj zašto se to tek danas objavljuje. Moralo se isti dan reagirati (u petak)!! kako oni koji su mislili ponude poslati u ponedjeljak imaju iste uvjete kao i potencijalni budući ponuditelji. Ovako možda postoji nekoliko ponuda koje sad leže u ladici, ili ih je netko ne daj bože otvorio. U svakom slučaju, neznam koliko je ovo legalno , posebno radi ove obavijesti dva dana nakon isteka ponuda.
Zašto aztn nije tražio ovakvu promjenu odmah po objavi oglasa nego dan prije isteka roka je posebno pitanje. Očito je da je aztnu stalo da se Optima proda nekom trećem igraču, šalju te signale odavno. Mislim da će mo uskoro saznati jeli sve ovo dobro ili loše, jednostavno prevelika je ovo priča da ne sioalivaju na površinu informacije. Ako su došle ponude A1 I UGa do ponedjeljka , onda je ovo odlično, ako nisu onda je ovo pokušaj da se spasi što se spasiti da. Jedno je sigurno, neće nam biti dosadno, a sad bio u gubitku trenutno 20 ili 30 posto, dok ne prodas nisi niti izgubio