Taj forum je leglo idiota gdje se selektvino puštaju postovi. Konkretno na Optimi je korisnik Invest dva puta napisao da ponuda nema i to u najosjetljivijim trenucima, dan nakon zatvaranja natječaja. Niti je bio sankcioniran, niti obrisan, stoga sam iz revolta prestao postati tamo.
Posts by Mrcash
-
-
Drage kolege kad su knjige u pitanju, pitajte papu kako se misa moli. Elem, u četvrtak kasno navečer možete vidjeti promjene od utorka jer je T+2 na zse odavno. Ja obično kupujem knjigu vikendom (ili u petak kasno navecer) I tu vam bude promjena uključujući srijedu.
-
Firma vrijedi i to je to. Prodavači su ozbiljni. Rizik je tu prihvatljiv. Nadam se da će mali zaraditi. Milijun i nešto kn prometa je sitno. Nekakvi smutljivci rade.
Sve će bit ok. Nemam dionice, razmišljam o kupnji.
Bolje bi bilo da si kupio jučer po 4. 5, Al da je znati što će sutra biti e he he bili bi bogati
-
Ovo je sad evidentno da je nešto isplivalo. Uživajte u letu drage kolege
-
Odavno se zna da biblija kontrolira cijenu sa više računa, radio je to i na 400 i na 300 I na 200 kn. Ovo prebacivanje za glavnog računa radi jer mu je nestalo municije na baby računima kojima kontrolira Flow, tako ja to vidim.
-
Opa vraća se kresimir big time! Ovo je kupovao u cetvrtak ili petak, jer u knjizi od srijede samo je dodatnih 5 tis pojačao u usporedbi sa prošlom tjednom. Moguce da je i danas on bio aktivan, u svakom slučaju drago mi je da imamo jednog pravog value investitora ovdje i iskreno mu želim da uzme pravu lovu ovdje, čovjek je zaslužio s obzirom na način kako strpljivo i dugo kupuje, I koliko dionica ima.
-
Kolega iknow je napisao nedavno kako ovde rasplet bude išao brže nego mnogi misle,objava revidiranih FI dan nakon isteka roka za ponude govori tome u prilog. Dakle nema se sta raditi due diligence mjesecima kad je sve transparentno. Vjerujem da su sad u nekoj fazi podnošenja korigiranih ponuda ukoliko je rjec o više ponuđača. Osim toga, prodaja bi morala biti gotova do 1.7 znači i aztn bi do tada morao dati pozitivno ili negativno mišljenje, tako da ja očekujem kroz mjesec dana neke konkretne vijesti, tj finalni cijenu. Ako je tako onda smo sad negdje na pola tromjesečnih prosjeka, što isto objašnjava pokušaje da se cijena zadrži dole. Ovo talasanje danas na burzi je isto signal da se nešto zbiva.
-
Kako ovi veliki prodajni bježe iza granice blokade pročitao je kako je ask šupalj ... 150 tis komada sve po prodaji danas, samo se nadam da ovo kupuju veliki kupac a ne hrpa spekulanata
-
Nitko ne komentira ovaj pokušaj proboja danas? Čini se kao da je neki info procurio, a prodaja svim silama pokušava zaustavit rast
-
Jeli moguce da Ameri znaju više nego ostatak svijeta? Dok svi palamude kako će tamo svi pokrepat, eno i danas sve u plusu u njih i malo po malo indexi se vraćaju gdje su bili. Mi se s druge strane ne vraćamo nimalo, pa se pitam jeli moguce da smo previše pali, nekih 20ak posto više nego smo realno trebali sudeći po Amerima? Vidit ce mo ovih dana
-
+Adpl 106.9x
-Adpl 109.5
Samo 46 bureka zarade...al veseli.
Nafta opet daje smijer..tako mi se cini.
Jel to računaš djacki burek ili normalni po 12 kn?
-
Ne prodaje nitko jer više nema tko prodati, svi veliki prodavači su out. Zadnjih tjedan dana samo se trejda, mi mali smo puni optime, a kako nema niti velikih kupaca tu smo di jesmo do nekih novih vijesti.
-
Kolega account, svi ovdje čekamo prodaju nema tu puno filozofije. Da ne čekam prodaju, bio bi stop loss kao na svim drugim dionicama ima mjesec dana. Ovako mi je Optima I prokletsvo i nada. Prokletstvo što ne prodajem bez obzira koliko pada, a nada da će nakon prodaje sve doći na svoje.
-
Zavrtit 390 tis kn za 13 tis zarade.... Neznam meni je to smiješno, toliko truda, stresa radi crkavice. A samo jedan krivi potez i sve ode u bunar
-
moja je procijena 4 do 4,5 kuna jer što su vaše prcijene veće to cijena dionice više pada.
Blamiras se. Kao i na poslovnom kad si pod drugim nikom napisao da ponuda nema prije par dana , nemoj misliti da smo ludi pa zaboravljamo gospon Invest
-
Reci xu vam jednu stvar koju sam naučio na svojoj koži (tj dzepu) prilikom prodaje LRH. Kolega dalibor je napravio million tablica koliko firma vrijedi na racun poslovanja plus vrijednosti nekretnina koje posjeduje, a LRH je imala tih nekretnina more. Nije bilo šanse po tim računicama da se proda manje od 5000 kn/dionici. Na kraju je prodana po 3800 kn što odgovara nekim vrijednostima gdje se uzima u obzir samo poslovanje, a nekretnine uopće nisu bitne. Stoga nemojte zaboraviti, ako rivp ne posluje, ne vrijedi ništa (ne baš doslovno ništa Al nažalost tako je to) . Ako ne vjerujete u ovo, pročitajte na poslovnom temu LRH zadnjih stotinu strana.
-
Cjena nemoze biti niža od procjene revizora koju je predao aztnu jer bi aztn odbio takvu prodaju. Dakle nemoze biti niža od 8.6 kn koliko je procjena spojenog h1 i Optime, iako je službena procjena koju mi ne znamo možda i veća od toga.
Znači posto nemoze biti niža od 8.6 kn kolika će biti? Prije korone izračuni su bili od 12 do 15 kn. Po 10 kn je ht svoj udio swapao za dionice. Ja bi rekao sad nakon utjecaja korone, ponude neće biti ispod 10 kn.
Zašto ne kupuju veliki masovno ? Pa zato što se prodaja odvija profesionalno i nitko neće riskirati ugled i kazne za curenje informacija. Ovo je prodaja Telekoma oglašena u FT a ne na njuškalu, pa valjda moraju postojati i neki postulati za takav posao?
-
Pa naravno da kupuju. Jesam nekidan napisao kako je kopsejak koji je imao 500k komada kupio još 50k I to prije nego je natječaj završen? Ovo što kolega Stana piše o ponudama A1 I fonda u ime UGa je ono što smo svi I pretposvljali dosad, I da nije tako bili bi apsurdno.
-
Ja iskreno mislim da se nije ovo desilo da koronom, sad bi bili bar na oni 9 kn nakon svih ovih vijesti koje imamo . Nažalost , radi korone cijena optime je pala, no problem je i u tome što radi korone prodaja može biti odgodjena i sve to utječe na cijenu. No desi li se prodaja unatoč svemu, mislim da ispod 8 kn neće ići transakcija
-
Red bi bio u ovim teškim vremenima kad svi nešto dijele, pa da i ja podjelim sa vama promjene u knjizi od 10.3. Do 18.3
Knjiga izgleda dobro.
Kolega kresimir k. Dokupio 55k komada (nastavi li ovako eto ga opet u top 10)
Otp fondovi kupili 50k I 20k komada
Puno ljudi Iz top 50 kupovali od 10 do 30 tis Koamda, dosta novih sa 20k 30 k komada ko I prošli put, očito je Cjena primaljiva kupcima na ovim razinama.
Prodavaci, jedan iz ZG koji je prosuo 193650 komada all out, I jedan iz St sa 66500 komada. Ljudima nije zamjeriti, panika ne djeluje na svakoga jednako, ostalo trejderi, ili neko kraćenje tipa 10k 20k komada.
Pozdrav.