Pozdrav ekipa,
Zanimaju me knjiga i literatura s americkih trzista o funamentalnoj analizi dionica na Hrvatskom jeziku, u PDF formatu.
Ako ima netko moze li poslat u inbox linkove, bio bih zahvalan.
Pozdrav ekipa,
Zanimaju me knjiga i literatura s americkih trzista o funamentalnoj analizi dionica na Hrvatskom jeziku, u PDF formatu.
Ako ima netko moze li poslat u inbox linkove, bio bih zahvalan.
Pozdrav ekipa,
Kupujem dionice preko revoluta u Irskoj, sad zbog korone sam se vratio u Hrvatsku, aplikacija se prebacila na HR postavke tako da sam uz hrvatsku putovnicu jedino moga upisat nas oib i prijavit tax residente u Hrvatskoj.
jeli porez veci ili manji u Hrvatskoj ?
If you sell shares (or any item of property) for a higher price than you originally paid for it, you are deemed to have made a capital gain. This capital gain is subject to a tax called Capital Gains Tax (CGT) – which is currently 33%
The first €1,270 of taxable gains in a tax year are exempt from CGT.
You can also deduct any trading costs from any profit.
Each tax year, the first €1,270 of your gain or gains (after deducting losses) are exempt from CGT. You are entitled to this exemption whether you are resident or non-resident. You cannot transfer this exemption to your spouse or civil partner.
This exemption is for individuals only, so it cannot be claimed by a company or trust.
Postoji li mogucnost da editiran podatke i prominin tax resident status, to jest da prijavin porez irskoj?
Koja je sema u Hrvatskoj ? Ako ostavim OIB, dali triban ic na poreznu prijaviti se i kada ?