1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. arkturxx

Posts by arkturxx

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 11:17 AM
    Quote from goldfinger
    Quote from arkturxx

Jel ovo što je danas protrgovano vrijedi? Neće poništiti transakcije?

Jedino što b bilo fer je da ponište današnje transkacije, ovako samo produbljuju frustracije.

Hm.. ne znam. Nitko nije bio prisiljen ni prodati ni kupiti. Tko misli da su dionice životna ušteđevina sad uči lekciju ...

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 11:05 AM

Jel ovo što je danas protrgovano vrijedi? Neće poništiti transakcije?

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 11:00 AM

Treba za sutra pripremiti CASH-R-A .. 8)

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 10:53 AM
    Quote from jradman

Pozdrav svima,

novi sam u svemu ovome pa bih cijenio savjet iskusnijih kolega.

S obzirom da imam nešto malo kapitala koji bih sada mogao uložiti. Dugoročno gledano, isplati li se sad pokupovati dionice kad su ovako jeftine ili bolje pričekati stabilizaciju tržišta (kad god to bilo) pa se onda uključiti u tradeanje dionica?

Hvala svima na savjetima i isprike ako je glupo pitanje.

Da sam u tvojoj poziciji po malo bih krenuo u kupnju. Ali kako sad stoje stvari dnevno s ne više od 5% kapitala. Osiguraj da na računu brokera uvijek imaš gotovine za hitnu kupovinu nečega. Biraj razne firme iz raznih sektora koje su (bile) ;( dividendne i koje imaju najveći pad u danu kad kupuješ. U glavi sebi raščisti da ćeš možda gubiti i 50% uloženog. Poslije nadokupljuj od dijela tekućih prihoda. Ne nadaj se brzom oporavku. ( Pogledaj grafove iz 2008.) Možda će trebati jako dugo da se vrate na stanje od prije 10 dana :( Nedaj se navući pa da na dionice počneš trošiti novce koji ti trebaju za neke bitne životne projekte (stan, pokretanje posla itd). Inače koliko se sjećam pravilo za ulaganje u dionice je da se u njima drži postotak novčanih sredstava ulagatelja koji je = 100 - životna dob ulagatelja . Ako imaš 30g, onda max drži 70%, u dionicama s 50g. max 50% sa 60 max 40%. Eto ...sretno!

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 9:44 AM

Šta je sad..a taman sam mislio kupovati .. :P

• arkturxx
    • March 12, 2020 at 9:28 AM
    Quote from malovitra

Ako sam kupio neke dionice zadnjih dana i one su pale umjesto da narastu, jel mogu ja sad tražit poništenje tih transakcija? Kome da pošaljem zamolbu? Hanfi ili direktno na ZSE?

U zamolbi obvezno navedi da si savjetovan od stručnjaka s ovog foruma.

• arkturxx
    • March 10, 2020 at 9:20 AM
    Quote from NaBiduAsku

taman sam mislio nakon Q1 reći doviđenja ZSE na duže vrijeme jer nisam vidio neki potencijal daljnjeg rasta dionica kad li ono ovo :) Ovo je fantastično, ako se ovo sve smiri (a hoće) imamo prostora za rast sve do 2000... a to nije malo. Kad već ne možemo do 3000 onda par puta odvozimo 1600-2000 i to je to.

Aha.. i svi ćemo ulaziti na 1600 a izlaziti na 2000...:rolleyes: Jbt. na ovom forumu izgleda da jedino ja nemam kristalnu kuglu.. :/

• arkturxx
    • March 9, 2020 at 3:41 PM
    Quote from Nex

Baš panika i histerija. Raspad 2009 nisam uopće doživio, bio sam na faksu, tak da mi je ovo nešto novo i na neki uvrnuti način i zanimljivo..

Malo bumo zaliječili rane, popili koju ljutu i to je to...život ide dalje. Šteta da Badel ide sa burze, sad je baš njihovo vrijeme.:D

Za prognoze oporavka neću ni pitati!?

Ne treba ti prognoza. Pogledaš samo koliko je išao oporavak od 2008. Nismo se još ni oporavili a opet raspad.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• arkturxx
    • February 27, 2020 at 1:51 PM
    Quote from trial
    Quote from NaBiduAsku

lude li dijonice.

A ti baš nikak da vidiš da su dionice, a ne dijonice. Aleluja.

Vi ste kolega očito mlad, pa se ne sijećate reklame za IPO HT-a iz 2007., by Robert Knjaz. Da je negdje nađete i pogledate ne bi ispravljali. Točno je onako napisano kako je i Knjaz zvao vrijednosnice dok je podučavao široke narodne mase koje su hrlile u IPO ... :D

• arkturxx
    • February 27, 2020 at 10:34 AM
    Quote from calypso
    Quote from arkturxx

Naravno da nemam, ne zanimaju me ni tvrtke koje ne dijele dividendu, a stečajnuše kojima upravlja konkurent pogotovo. Ovdje se oformila sekta koja je na osnovu rekla kazala sazidala kule u nebesima. A poznato je i kako to uvijek završi. Naravno ne odnosi se to na sektu. U njoj su svi kupili na 1.60 a prodali na 6.75. Pa opet kupili na 4.98 pa prodali na 8.65. Pa su opet kupili prekjučer na 6.40 a prodat će .. tko zna... samo je nebo granica cijene za ovakvu uspješnicu .. :/

Pa nije bas rekla kazala, imas rjesenja od AZTN sto se mora desiti... Pitanje je samo kada, jednom su odgodili pred par godina, no sada je postupak u tijeku...

Sto se tice dividendi, i moj model ulaganja je takav, no osim takvih firmi trazim i firme koje ce biti preuzete... :) A kod Optime je iz aviona vidljivo da ce doci do toga... Plus, sjeti se Krasa pred par mjeseci - prica o preuzimanju i odma cijena leti u nebesa... Imas tu jos i Plivu i jos nekoliko firmi koje su bile preuzete cije dionice su uzletile... Cak ne bih rekao niti da je to neko kockanje, jer se ishod zna...

Hm.. za Kraš se znalo tko ga je kupovao, došao bogataš i kupovao na burzi. A i što to znači sad onima što su kupovali na cijeni od 1000+ jer su zamislili da će doći do 2000 ... Za Optimu se samo zna da bi je HT morao prodati. Ostalo je sve rekla-kazala.

• arkturxx
    • February 27, 2020 at 9:38 AM
    Quote from Hari001

Baš me nasmija kolega arkturxx,mislim da kolega nema ništa od optime,kad skupi para i hrabrosti prodat ču mu nešto dionica svemira,,,,,

Naravno da nemam, ne zanimaju me ni tvrtke koje ne dijele dividendu, a stečajnuše kojima upravlja konkurent pogotovo. Ovdje se oformila sekta koja je na osnovu rekla kazala sazidala kule u nebesima. A poznato je i kako to uvijek završi. Naravno ne odnosi se to na sektu. U njoj su svi kupili na 1.60 a prodali na 6.75. Pa opet kupili na 4.98 pa prodali na 8.65. Pa su opet kupili prekjučer na 6.40 a prodat će .. tko zna... samo je nebo granica cijene za ovakvu uspješnicu .. :/

• arkturxx
    • February 26, 2020 at 2:05 PM
    Quote from trial
    Quote from my moon

Mislim da današnje trgovanje pokazuje poraznu činjenicu da se stanovništvo koje kupuje zalihe u samoposlugama ne bavi dioničarstvom. To je tužno, jer dok oni ne dođu na burzu neće biti prave likvidnosti i pravih zarada.

Lako je što sada prekomjerno kupuju hranu. U bankama drže 300 milijardi kuna sa nula kamatom. Bilo kakva ulaganja u bilo što su za njih naučna fanastika. Spomeneš li im bilo kakvo ulaganje - zgražaju se. Hrvatska. Bogom dan narod.

Vidi se da si 2008. bio maloljetan. Kamo sreće da sam i ja .. :-D. Ili da sam 2005, 2006 i 2007 godina oročavao. Makar i sa 0% kamata.

• arkturxx
    • February 26, 2020 at 10:25 AM
    Quote from Hari001

Ja sam prešao na optimu,svemirski brod za ostale po cjeni i kvaliteti.

Ljudi imamo šaljivdžiju !

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• arkturxx
    • February 26, 2020 at 10:23 AM
    Quote from MJ23
    Quote from accountant

dali ostavke... mo'š mislit'!

pa novopostavljeni član uprave preuzima nadzor nad tim dijelom poslovanja

znači prala se lova za Rusiju, krasno!

Sad je samo pitanje kolka je kazna, prali bi oni i dalje samo je netko rekao ( Usa ili Eu ) dosta je bilo

Koja kazna sad kad sam se ja nakupovao? .. =O

• arkturxx
    • February 24, 2020 at 12:50 PM
    Quote from calypso

Ne vidim kakve veze Optima ima sa koronavirusom, zapravo mogla bi samo imati velike prednosti jer ce ljudi sjedit kucama i gledat TV ili surfat internetom...

Pa sam si dokupio danas po 6.50kn u prosjeku... :D Telekomi mogu samo profitirati od koronavirusa...

A kakve veze ima što će svi sjediti doma surfati i gledati tv sa profitom? Flat internet, minute razgovora i tv su u paketima, davno uračunatim u profit a zbog povećanog prometa telekomi mogu jedino biti na gubitku.

• arkturxx
    • February 22, 2020 at 1:09 PM
    Quote from Bug0
    Quote from stariigrac

Mozes misliti panika, al ok neka prodaje ovaj sto misli, ako se zadovoljava samo sa 7 kn... ja sve gledam da se u ponedjeljak postavim na neke 6,xx razine pa neka prosipaju jos, nisam planirao vise uzimati jer vec imam peteroznamenkasti broj od 1,61... ali sve mislim sto ne iskoristiti i ovu cijenu pa dignuti skoro sigurnih jos 50-100% kad nekom hitno treba $$$$

Kakvo providno drukanje. Prestrašno. :rolleyes:

• arkturxx
    • February 21, 2020 at 3:39 PM
    Quote from NaBiduAsku

netko izlazi na 7.20 a mogao je na 8.80-8.95

ja mislim da netko nije normalan.

Netko je kupovao na 8:80-8:95, a mogao je na 7.20... Nenormalan skroz. 8)

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• arkturxx
    • February 19, 2020 at 10:46 AM
    Quote from Neo

Ne znam sto se pjene neke kolege.

Ht ima dugu i staru politiku da zadrzi 5-6kn dobiti po dionici.

Tako je bilo 12 zadnjih godina. Nitko ne zna kolika ce biti dividenda, ali mozemo raspravljati i davati ideje sto tko misli. Al kolega Greenhorn je iz ruske skole pa vidi svugdje urote. Zar danas nije bio jaki promet? Meni je izgledalo kao snazna rasprodaja. Vidjet cemo sutra je li danas bilo privremeno dno ili ne. Dionica je rasla od 140 do 195kn i normalna je stvar da se iskorigira.

Jedino sto ova korekcija po TA mora jos dolje.

Eto dajem svoje misljenje i odmah drvlje i kamenje.

Neki spominju da je politika HT-a pola u dividendu. Dakle po tome bi ona bila cca 4.5kn.

Ja sam do sada uocio da HT spremi cca 6kn u zadrzanu dobit za potrebe ulaganja, isplata otpremnina kojih je sve vise i vise. Pa zar nije nedavno bio clanak da otpustaju 500 ljudi. Koliko je to love u otpremninama?

Display More

Članak nije istinit. Iz HT-a ove godine odlazi 130 ljudi.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• arkturxx
    • February 18, 2020 at 3:32 PM
    Quote from Mrcash

Hu ovo nisam ocekivao, brutalan pad dobiti, izvješće ničim ne opravdava rast cijene do sad. Sad mi izvješće optime izgleda odlično

He-he .. odlično.. za što? Za ona pusta ulaganja u infrastrukturu i modernizaciju u OT-u?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt