1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • August 8, 2022 at 5:39 PM
    Quote from maratonac
    Quote from Brunos

Imam pitanje za gs. Da li ako se odlucimo fizicki doci mozemo povesti i pratnju (suprugu) iako samo ja imam dionice? Koliko dugo okvirno traje skupstina? Otisao bi na GS pa bi to spojio sa izletom u Dubrovniku. HVALA

Supruga neka za to vrijeme obavlja shopping.

Moze samo ne znam da li da joj dam limit po tarifi 20kn ili 60kn po dionici. Razlika je velika

• Brunos
    • August 8, 2022 at 4:59 PM

Imam pitanje za gs. Da li ako se odlucimo fizicki doci mozemo povesti i pratnju (suprugu) iako samo ja imam dionice? Koliko dugo okvirno traje skupstina? Otisao bi na GS pa bi to spojio sa izletom u Dubrovniku. HVALA

• Brunos
    • August 3, 2022 at 6:07 PM

Dragi kolege pokusajmo putem ankete odrediti forumski potencijal prihvacanja protuprijedloga.

Glasajte ako i samo ako ste voljni staviti na raspolaganje kroz punomoc svoj broj glasova. Na temelju rezultata i umnoska sa brojem glasova u pojedinoj kategoriji mozemo dobiti priblizni potencijal na kraju. Rok za glasanje je 5 dana od sada.

• DRY BULK

• Brunos
    • August 3, 2022 at 12:59 PM

Nevolje na vidiku:

Kineski nosači i ratni brodovi na putu za Tajvanski tjesnac: ‘Taipei će se morati braniti‘
    Peking je označio šest velikih zona isključenja oko Tajvana tijekom vojne vježbe koja počinje u četvrtak i traje četiri dana
    www.jutarnji.hr
  • JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • August 2, 2022 at 11:24 AM

Kad vec nece ATPL barem je ovdje poskocila cijena. Doduse na malom prometu i klimavim nogama ali cestitam kupcu na zelji da pokaze kamo bi ovo trebalo ici.

• Brunos
    • August 2, 2022 at 10:30 AM

Ja se samo pitam koji to prodavaci sada prodaju i sa kolikim ostvarenim pronosom. Gledajuci graf prakticki u zadnjih godinu dana nije bilo skoro uopce prilike kupiti na nizim razinama od 420 neke ozbiljne kolicine a ako su ih i kupili bilo je dobrih prilika za prodati na 500+.

Ako pak imaju dionice koje su stekli na cijenama <400kn onda ih vec duze vremena drze pa je potpuno nerazumno prodavati na ovim razinama. Ako je svrha potisnuti cijenu prema 400 isto ili izazvati neku paniku prodavaca kolicine su jako mizerne i nema nekog dogadaja koji opravdava pad.

Ukratko nije mi jasna logika. Ajde da stagniramo u zoni 450-500 ali da tako bezveze padamo ne kuzim. Ili je neki padobranac usao pa izlazi sa gubitkom svjesno.

• DRY BULK

• Brunos
    • August 1, 2022 at 12:58 PM

Jos vode na mlin za dry bulk:

U Njemačkoj postaju očajni zbog nestašice plina: Pokreće se ugašena termoelektrana na ugljen
    U Njemačkoj se u sklopu mjera štednje plina u pogon ponovno pušta prva već ugašena termoelektrana na ugljen, javlja u ponedjeljak Savezna agencija za mrežnu…
    www.tportal.hr

• Brunos
    • July 29, 2022 at 8:41 PM

Mislim da idemo u off topic ali kad vec usporedujete mislim da je infrastruktura Petrokemije u odnosu na infrastrukturu ATPL (brodovlje) neusporediva sa stajalista odrzivosti i efikasnosti. Sa dodatna 2 nova broda, dobrim panamax ugovorima i moderniziranom i relativno mladom flotom, te zadrzanom dobiti od zadnjih 4-5 kvartala ATPL bi mogla prilicno dugo odolijevati i losem BDIju. U najgorem slucaju moze i prodati brod po brod ako bas zagusti. Petrokemija pak samo za hladni pogon trosi brdo energije i da bi se modernizirala treba projekte od vise stotina milijuna kuna ako ne i milijardu i puno je veci utjecaj porasta cijene plina i ne moze prodavati dijelove postrojenja nikome. Tako da sanse da ovdje vidimo PTKM scenarij su ispod 1 promila.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • July 29, 2022 at 8:31 PM

Skroz mi je ok izvjestaj. Eto cak i benzinsku pumpu otvaraju- to nisam znao do sada. Q3 bi morao biti dobar zbog turisticke sezone i ocekujem da bude bolji od q2. Jos ako prihvate divku od 5kn cisto ok za drzati dionicu jer ionako nema sada kupaca koji su spremni platiti vise.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Brunos
    • July 29, 2022 at 8:13 PM
    Quote from Muzakus

Da, nevjerovatno niski TCE.

Je li je moguće da su išli ispod cijene na TPNG linijama kako bi kod istih partnera dobili bolju cijenu na TP tankerima?

To bi bila pljacka stoljeca. Nadam se da nisu

• Brunos
    • July 29, 2022 at 6:03 PM
    Quote from Manu

Više nego blijedo s obzirom na tržišne uvjete, rezultate drugih i čak četiri broda na spotu. Ispod svih očekivanja.

Slazem se iako citajuci izvjestaj potencijal za buducnost je prisutan i q3 bi trebao biti dobar. Ocito cemo se i dalje kilaviti u zoni 45-50kn.

• Brunos
    • July 29, 2022 at 5:11 PM

Kako mogu napisati da su objavljeni na web stranici a nema ih? Na zse ok mozda kasne sa stavljankem na web ali oni sami bi trebali objaviti.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Brunos
    • July 29, 2022 at 3:20 PM

Nema komentara na izvjestaj? Meni je ispao ocekivano jer ocekivao sam znacajni porast prihoda i znacajno smanjenje profitabilnosti. Mislim da od ove cijele godine ne trebamo ovdje ocekivati neke predobre vijesti a pogotovo ne znacajni porast cijene dionice.

• Brunos
    • July 29, 2022 at 3:07 PM
    Quote from Marielena

Ovi koji tu pišu žalopojke jer dionica ne raste se nadaju rastu od plus dvadeset posto u dva dana da mogu izaći. Ali nema više mladog mesa na ZSE. Fali investitora i svježeg kapitala.

Svi znamo da su vozarine za 2021 i 1H 2022 bile odlične. To je prošlost.

Sada je pitanje kakav će bdi biti 2023. To treba pogoditi.

Slazem se da fali kapitala i investitora i da proslost je, a to da je zaradeno hrpa milijuna kuna nije bitno? To je isto proslost? Po takvom razmisljanju cijena dionice bi zapravo stalno trebala stagnirati jer:

a)svi dobri rezultati su vec ukljuceni u cijenu

b)dolazi recesija pa nema smisla da raste jer ce opet pasti

c)divka je premala u usporedbi sa strancima

d)bolje da ni nema divke jer ionako ce pasti za iznos divke itd.

Zar ova dionica samo treba rasti naslijepo kada se ocekuju dobri rezultati buducnosti a onda kada se objave konkretni i dobri rezultati nema nikakve reakcije? Mislim pogledajmo cijenu u kontekstu lanjskih kretanja. OK BDI jest bio veci u odredenom trenutku ali na krilima tih spikeova cijena je skoro dosla do 600kn. Tako da jasno je da je to frustrirajuce za vlasnike ukljucivo i mene. Jer ocekivao sam barem pokusaj napada na 500 a ne ovakvu letargiju.

Nadam se da se samo radi o sentimentu trzista uslijed globalne krize i da cemo ipak biti jednom nagradeni. Ako nista drugo barem ce divka sjesti cak i ako letargija potraje. Na moju kolicinu biti ce dovoljno za solidno ljetovanje.

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • July 28, 2022 at 7:51 PM
    Quote from havi

Da ste pročitali današnje polugodišnje izvješće od KOEI, vidjeli bi da im je bakar kao sirovina hedgiran pa neće imati nekog utjecaja ni rast ni pad cijene. Barem ne u dogledno vrijeme.

Hvala na opazanju. Istina nisam procitao KOEI jer nemam njihove dionice. Ne znam koliko unaprijed i u kolikom postotku zakupljuju sirovinu.

Hedgiranje nabavke sirovina se najcesce radi u odredenim postotcima nikako u cjelosti i ovisi o razdoblju. Primjerice 100% 3 mjeseca unaprijed, 60% 6 mjeseci unaprijed, 30% 12mjeseci unaprijed ili slicno. To otvara mogucnost da se u trenutcima pada trzista hedgira vise ili da se cak promijene i prilagode navedeni postotci. Nisam ni rekao da ce ovo imati trenutni ucinak nego da je dobra mogucnost za ubuduce jer sumnjam da ce proporcionalno smanjivati cijene proizvoda. Rezultati razdoblja i marze u kojima su im divljale cijene sirovina su bili odlicni pa smanjenje cijena sigurno donosi jos veci potencijal u narednim razdobljima jer za razliku od autoindustrije koja se spominje u clanku ovdje nemamo smanjenje potraznje i prodaje vec upravo suprotno- dvoznamenkasta povecanja prodaje iz kvartala u kvartal.

• Brunos
    • July 28, 2022 at 6:51 PM

Ovo je dobra vijest za KODT pojeftinjuje bakar i metali:

Prve laste recesije: Bakar strmoglavo pada, tonu i drugi metali
    www.poslovni.hr

• Brunos
    • July 28, 2022 at 10:47 AM

Tu fale oni lanjski milijunski dnevni prometi. Bez toga "mladi bikovi" ne mogu ovo gurnuti preko 500.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • July 28, 2022 at 10:45 AM

Ekipa kada se ocekuje kvartalno izvjesce ovdje? Ja nisam nasao njihov kalendar. Ja se nadam profitu oko 30milja.

• Brunos
    • July 28, 2022 at 8:51 AM

Osim nizih vozarina uteg povecanoj zaradi su bili i ovi dugorocni ugovori na panamaxima koji su onemogucavali iskoristavanje porasta BDI u 2021.godini. Sada kada dolazi do reugovaranja tih brodova po bitno visim cijenama nastaje pravi game changer po meni. Ako se poklopi sinergija preokret BDI, ugovaranje jos jednog panamaxa po visokim vozarinama, isplata divke mislim da cemo na kraju q3 gledati vrhunac cijene ove godine i po svemu bi to trebalo biti na 600+ razini.

U dugorocnijoj perspektivi ni dolazak potpuno nova 2 broda nije tako daleko vise i isto tako nakon odradenih dokovanja postojecih, BEP ce postati nizi zbog nize potrosnje brodova pa i 2023.g. ima vrlo veliki potencijal zarade. Ne zaboravimo i cinjenicu da ce profit 2022 biti rekordan pa bi divka u 2023. trebala biti osjetno veca od ovih 20kn.

U svakom slucaju puno uzbudljivih dogadaja predstoji i za mene sada nije trenutak prodavati i radije cu riskirati jos koji val pada nego izaci iz pozicije. Na zalost mislim da mnogi nece tako razmisljati i da cemo se namuciti ponovno probiti granicu od 500kn zbog opce letargije i straha na burzi. Paradoks je da su zapravo sve kompanije koje ja pratim objavile odlicne kvartalne izvjestaje ali jednostavno sentiment ne pusta cijene gore.

• Brunos
    • July 26, 2022 at 3:12 PM
    Quote from Brunos

Ja mislim da nema skoro nikakve sanse da izvjestaj bude los. A zasto taj fond rasprodaje prije izvjestaja stvarno ne znam. Ali barem je povecao likvidnost trgovanja.

Sudeci po jutrosnjoj trgovini cini se da brod polako napusta luku i da se selimo prema vecim razinama. Tko se ukrcao moze mirno gledati rast mislim da nece dugo trebati da to poskoci na 2300+

Evo ostvarila su se predviđanja od prije par stranica i 2300 je pred padom na KODT. Povlastena ce to takoder popratiti.

To je samo dokaz da cijena nije pala zbog nekog realnog razloga nego iskljucovo obilne i agresivne prodaje.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt