8 puta u odnosu na sto??
Posts by Brunos
-
-
Meni je ovo ispunilo sva ocekivanja i i skladu je sa najavama odnosno predvidanjima. Jedini realni "problem" ove dionice je da ju zapravo nema smisla prodavati na duge staze jer graf stalno raste.
Pitam se postoji li mogućnost da ikad predloze isplatu izvanredne dividende iz zadrzane dobiti? Zna li netko kolika je kumulativna zadrzana dobit ukupno?
-
Ocekujem pad cijene nakon ex dividend za veci iznos od divke, tako da mislim dokupljivati na razinama od oko 350€ ako ce biti prilike i nesto vise volumena na prodaji. Prognoza je da bi to moglo biti u ljetnim mjesecima. Od jeseni ako poslovanje nastavi ovim tempom i ne bude globalnih iznenadenja mislim da ce cijena opet pravocrtno gore i na novi ATH uoci iduce isplate divke u 2024.
Ako misliš da budeš dokupljivao na razinama od oko 350, možda je dobro sada prodati na razinama od oko 400 pa će zarada biti više nego dobra?
Slazem se ali posto u to nisam siguran necu to napraviti. Moja strategija sa KODT je da mi je to dugorocna visegodisnja pozicija (cca 60% portfelja) i u zadnje 3 godine nisam nista prodao nego samo dokupljivao sukladno mogucnostima. Problem dokupa je da se cesto javljaju samo manji prodajni nalozi manji od 10kom. Dokupio sam vec ove godine na razinama ispod 350 ali nisam imao dovoljno casha za onoliko koliko sam zelio po toj cijeni. U meduvremenu cijena je dosta brzo odskocila na 400 ali se zato nadam da ce opet biti prilike u zoni 350 jos ove godine. Vrijeme ce pokazati. Ako cijena nastavi rasti opet dobro za mene.
Slicno je bilo i lani kada se u zoni oko 2000kn moglo dosta nadokupiti sto sam i cinio i onda je cijena odskocila kad je prestalo biti vecih prodavaca. Vjerojatno bismo probili 3000 jos u 2022.g. da rat u Ukrajini nije napravio reset cijene. Kako bilo moj target prodaje je na 600€ a do tada skupljam dividendu i dokupljujem kad mogu i kad je cijena u padu.
-
Ja ne mislim da ce visoke cijene odbiti turiste ove sezone u HR. Po cijeloj Europi cijene se polako izjednacavaju tako da ne mislim da postoje znacajne razlike u primjerice cijenama restorana u Italiji, Spanjolskoj, Austriji koje su vodece turisticke sile.
Zasto onda ocekivati da kod nas bude bitno jeftinije nije mi jasno? Ljudi koji odlaze na odmor u inozemstvo sigurno ne donose odluku na temelju cijene pizze ili pive na nekoj destinaciji. Ako je nekome preskupo doci ce drugi kome nije. Standard mnogih turista iz zapadne i istocne Europe je dovoljno velik da podnese takva poskupljenja pa pogledajte samo kakvim autima dolaze Cesi, Slovaci i Poljaci na nasu obalu. Nisam primijetio da su Skode Favorit kao nekada.
I svake godine guzve na nasim turistickim odredistima su sve vece, ponuda modernih hotela je sve bolja i veca a za cijene vrijedi zakon ponude i potraznje. Prosla su vremena kad se na more islo sa budzetom od 2000kn za cijelu obitelj u apartmane rodbine ili odmaralista danas propalih firmi.
-
Bok svima, nema bas postova na ovoj temi unatoc lijepom rastu pa da malo podijelim svoja razmisljanja. Na trgovanju u petak cijena je dotaknula (cak i presla kratko) moj prethodno najavljeni target od 400€. Sada vidimo da prvi nalog na prodaji ceka na preko 400 dakle mislim da ce se cijena uoci isplate divke utaboriti na ovoj razini od 400€ uz relativno mali volumen trgovanja. Ne ocekujem neki osjetniji rast preko 400.
Od divke ranije sam najavio da ocekujem do 15€ i i dalje pri tome stojim. S obzirom na sve pozitivne vijesti cak bi me iznenadilo da bude ispod 12€. Dakle prognoziram 12-15€, ali blize 15.
Ocekujem pad cijene nakon ex dividend za veci iznos od divke, tako da mislim dokupljivati na razinama od oko 350€ ako ce biti prilike i nesto vise volumena na prodaji. Prognoza je da bi to moglo biti u ljetnim mjesecima. Od jeseni ako poslovanje nastavi ovim tempom i ne bude globalnih iznenadenja mislim da ce cijena opet pravocrtno gore i na novi ATH uoci iduce isplate divke u 2024.
-
Fantastican rast danas i opcenito od sijecnja golemi rast ovako nesto treba nasoj ZSE s vremena na vrijeme. Isplatilo se cekati unatoc svim medijskim napisima i glasinama od delistiranja do odsteta. Cestitka svima koji su zaradili danas!
-
Ide divka! Mislim da ce cijena premasiti 11€ uskoro! Link na zse
-
Sta ima lipa jos? Ili centa?
Hvala na opaski ipak su centi u pitanju ali to ne umanjuje dozivljaj te transakcije.
-
ja imam i Pbz i George, Pbz ništa, ĐORĐ već danas nudi upis, ali nemam još izračun prof.Miluna da vidim isplati li se😀
Nije tocno za PBZ. Imate mogucnost kupiti preko pbz investora i ima izbornik za kupnju obveznice. Gledao ja jutros
-
Bas je super ovaj prodavatelj koji je u zadnjim sekundama oplodio svojih 100tinjak komada i oborio cijenu za 10lipa. Nadam se da se obogatio, valjda misli da ce sutra nastupiti propad cijene pa nije htio staviti na 12€. Ah
-
Neskloni riziku imaju narodne dionice. Mi skloni riziku imamo brodare😂😅
Obveznice su izgleda ka utješna nagrada samo je triba čekati dvi godine. JDPL danas to odradia u par sati.Mogla bi i dividenda dondospijeća ? 😆
Tko kaze da ne stigneno prodati brodare i jos upisati narodne obv. E to bi bio posao i pol
-
A prije ili kasnije prodati se mora. Kako bilo cini se da kota 11 nece dugo izdrzati zapravo vec je bila probijena danas tijekom dana. Kada bi promet bio u rangu ATPLa mislim da bi vec napadali i kotu 12€. Jos da izvjestaj za q4 potvrdi dobre slutnje biti ce ovdje vatreno tijekom godine.
-
Ali ako sam dobro shvatio jos ne prodaju cijeli udio od 7,7% nego samo cca pola od toga ili? A sto je sa drugom polovicom ako je tako?
-
Kota 11€ na vidiku...
-
Tko to kupuje? Da nije procurilo po koliko je Cerpov paket prodan?
A da nije netko krenuo u lov na kontrolni paket ili vise od toga ponukam izlaskom CERPa? Svasta je tu moguce, tako je i Kras krenuo na mala vrata pa nikome nije bilo jasno sto se desava u pocetku... u svakom slucaju ja ovo imam na hold do daljnjega.
-
Govorimo o godišnjoj kamati od 3% ili nakon 2 god.?
Uvijek se na obveznici iskazuje godisnja kamata. Znaci nakon 2 godine drzanja pronos je oko 6-7% na inicijalnu glavnicu.
Mene zanima da li ce postojati gornja granica ulaganja za fizicke osobe? Jer ova donja od 500€ koja se spominje je prilicno niska. Ja mislim da je granica trebala biti barem 5000€ donja. Ovako imati ce ogroman broj mini transakcija i birokracije za malo love.
-
Nije mi kolega jasan vas komentar mozete li ga pojasniti?
Iz obavijesti ispada da je Zaba stekla navedene dionice (60000kom) do 31.1. Zasto bi ta obavijest utjecala na cijenu 17.2. i dalje zasto je "sada put otvoren"?
-
OK nadam se da ce biti jasnije nakon 23.2.! Ali mislim da nas cekaju dobre vijesti s obzirom na ponasanje cijene zadnjih tjedana!
-
Fino izgleda graf cijene dionice. Danasnje trgovanje na Kodt i Kodt2 u zbirnom volumenu je takoder vrlo dobro. Uobicajeno je da cijena raste na ovoj dionici u ovo doba i dobro je da jos nismo probili proslogodisnji vrh cijene, a zna se da su rezultati prosle godine bili odlicni pa nema razloga ne ocekivati novi peak cijene u ovoj godini. S moje strane ocekivani target je probiti 400€ makar i kratkotrajno.
Za q4/2022 ja ocekujem ponovno jako dobar kvartalni izvjestaj i ne ocekujem smanjivanje profitabilnosti unatoc divljanju cijena sirovina. Sve se to sigurno prelilo na kupce kroz cijenu proizvoda. Takoder mislim da se akumuliraju i pozicije uoci isplate dividende. Sve ispod 10€ bilo bi razocaranje ali mislim da ni 15€ nije nerealno.
Ovaj izvjestaj ce takoder biti bitan jer bismo mogli saznati koliki ce utjecaj imati novi harac-porez na financijski rezultat.
-
Neovisno o toj nagodbi sto mislite koliki je daljnji potencijal rasta dionice? Relativno bezbolno smo dotaknuli 10€ kroz trgovanje u petak, sto je po nekadasnjim cijenama bilo tesko dostizno. Ako je ovo godina u kojoj ce se isplacivati zaostala dividenda iz prethodnih godina, mogla bi dividenda ukupna iznositi i 2€. Po mojim ocekivanjima to bi gurnulo cijenu prema 11€ prije isplate dividende gotovo sigurno. Pitanje je samo da li ce to biti sve odradeno u 1H ili ce se rastegnuti na q3/4 kao neka izvanredna dividenda.
Moj zakljucak na temelju skrivanja teksta nagodbe je da vise ne prijeti realna opasnost od sudskih odsteta za Franak kakve su bile svojedobno najavljivanje i samim time rizici na ovoj dionici su bitno manji.