To je i mene zbunilo. Ocekivao sam malo manje a dobio vise. Pa zar nije dividenda cijela oporeziva po stopi 10%? Zasto je onda ova isplacena u 2 odvojene transe? Kao da je jedna oporezivana a druga nije? O cemu se tu radi?
Posts by Brunos
-
-
Ide ovo jako naglo gore. Dosta rupa ima do 700 ako se nastavi ovako agresivno prije izvjestaja ce pasti kota 700.
-
Nadam se da ce se sva navedena predvidanja i korelacije ostvariti!
-
Sjela dividenda na racun upravo. :-)🤠
-
Lip promet danas, nadam se i idućih dana....veliki valovi su ispred nas
I ja se nadam iako s obzirom na kolicinu pozitivnih vijesti nekako se kilavimo u toj zoni oko 500. Nadam se da vec do q3 izvjestaja ide napad na 600 i da ce 500 postati proslost kao sto je sada 400. inace zanimljivo mi je bilo u pomorskoj veceri cuti potpuno oprecna misljenja o tajmingu kupovine novih brodova konkurencija smatra da je to promaseno vrijeme. Ima li netko komentar?
-
Cini se da jos kupuju? Moze li se Kras ponoviti? Ovako je krenulo i tamo. Sjecam se svi smo mislili da je 500 plafon a onda je tek poceo rock'n roll
-
Pa nije to ni seksi Opte ni ova surferica Atlantikom da skače u nebesa. Već je cijena skoro ko prije krize, daleko je 70.
I nakon danasnjeg otvaranja mislite da je 70 daleko?
-
Zna li netko kada mozemo ocekivati da ovo postane vidljivo i na burzi? Kakva je procedura?
-
Ovaj razvoj situacije je u skladu s ocekivanjima. Sad je samo pitanje do koje razine ce se dici cijena dionice do ex dividend dana. Da li mozemo ocekivati i napad na 70kn buduci da je izvjesno da i dogodine ide dividenda. Dakle 3 dividende za isplatiti u manje od 12 mjeseci od sada. Netto suma sve 3 bi morala biti preko ili oko 10kn sto bi po meni opravdalo cijenu dionice od 70kn. Kakva su vasa razmisljanja? Ja sam unutra po PC od <53kn pa mi je svejedno jer ne namjeravam izlaziti samo glasno razmisljam.
-
Cini se po danasnjem trgovanju da se polako ali sigurno odmicemo od zone 62.xx i okrecemo visim razinama. Moguce je i da netko vec ima interne informacije o planovima isplate divke. Bit ce tu zanimljivo u iducih mjesec- dva
-
Ovo je lijepa vijest koja ce po meni utjecati na povecanje cijene dionice. Takoder podupire tezu da ulazimo u visegodisnji superciklus po pitanju brodarina.
Dodatno pomladuje flotu i omogucuje zadovoljavanje najnovijih normi CO2 emisija itd sto ce u narednim godinama takoder diktirati cijenu i s takvim ce se brodovima moci postici bolje cijene nego sa starima.
Jedino ako se dobro sjecam direktor je u jednoj od nedavnih pomorskih veceri izjavio da se nejde u povecanje flote jedino se ne sjecam da li je dao informaciju o roku ili vremenu. Ako nije onda to bas trebao izjaviti jer ocito mu je jos tada bila poznata ova informacija.
-
Zadnja 2 dana dosta milijunskih transakcija na ocito dogovorenoj cijeni od 600. Ima li netko komentar/informaciju dodatnu?
-
S obzirom na novi val korone ja isto mislim da ce ZABA pozuriti sa odlukom o isplati dividende maksimalno prije nego se HNB mozebitno predomisli. Vec sam ranije pisao svoje prognoze o iznosu i osobno ocekujem barem 6kn netto.
-
Whooops
A kako će se odrediti cijena dionice za split ?
Zna li se to već, negdje postoji nekakva odluka ?
Nominalna cijena je napisana 10kn. A trzisna cijena na dan splita ce se umanjiti 98 puta. Tako da nije ni bitno koja je. Dakle na svaku 1 staru dionicu svi dionicari ce imati 98 dionica. Barem sam ja tako shvatio.
-
Prihvacen protuprijedlog MF-ova...divka 500kn😉😉😉
Ide stock split, 1dionica u 98 novih...i odluka o otkupu vlastitih dionica na trzistu (za razdoblje 5 godina)...
Divota, bravo za CKML🤟🤟🤟
Meni iz zapisnika sa Glavne skupstine nije jasno KADA ce nastupiti podjela dionica? (1:98). Zna li netko?
-
Čeka se da se makne onaj nalog sa aska na Zabi.
A jadan je onaj tko se sa toliko papira mora smucati burzom, umjesto da nazove brokera i to dogovori uz kavu ili iz udobnosti svog doma
No, držim da nije pitanje da li će dividende biti, nego je pitanje samo - Kada će ?
To je jasno da nije upitna isplata mislim da to svi imaoci dionice znaju. Koliko se sjecam HNB se obvezao da ce tu odluku preispitati do 30.9.2021. sto nije vise tako daleko. Pri tome su najavili da ce uzeti u obzir gospodarska i zdravstvena kretanja. S obzirom da podaci o BDPu pokazuju +16.1% to nadilazi sva predvidanja i daleko je od 5% sto se granicno smatra dobrim porastom. Dodatno stozer je ublazio epidemioloske mjere s danasnjim danom. Zar nije onda logika da se donese odluka o ukidanju moratorija? Ili ce o tome odlucivati broj covid slucajeva na kraju rujna sto bi bilo suludo.
Zna li netko ima li HNB najavljenu neku sjednicu na kojoj ce se ovo odlucivati ili se samo ceka neko njihovo priopcenje 30.9. po tom pitanju?
-
Danas ponovno probijena kota 600. I to nakon sto je prije par dana sjela dividenda. Nije lose!
-
Da hvala na nadopuni..
-
Jučer smo izgleda testirali novo dno ..470 kn...a sad kako se čini idemo nazad gore...koliko vidim otvoren put do 495 kn....i nešto veći otpor od 495 do 500 kn....no kako vidim netko je počeo jače ulaziti u brodare tako da se ne bih čudio da do kraja tjedna preskočimo 500 kn....ako se ne varam ovaj mjesec je revizija indexa i ATPL bi trebala ući u CROBEX.
Revizija indeksa obavlja se po završetku trgovine, svakog trećeg petka u mjesecu ožujku i rujnu te se primjenjuje od sljedećeg trgovinskog dana.
Po tome od 20.9.2021. ATPL postaje dio indexa CROBEX.
-
Sve su banke u Hrvatskoj u prvoj polovici 2021. poslovale u plusu, evo koje su imale najveću dobitHNB objavio službene podatke o poslovanju kreditnih institucija koji sugeriraju da negativni utjecaj koronakrize na financijsko tržište jenjavanovac.jutarnji.hr
Eto ne znam sto se ceka sa micanjem blokade za isplatu dividende...