1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 11:41 AM
    Quote from joe
    Quote from Brunos

A sto se ima puno za komentirati kad vjerojatno svi trljaju ruke -evo novi ATH na 540 s tendencijom skorog napada na 550. Ja ocekujem uoci izvjestaja najkasnije napad na 600.

Heh, ATH je bio daleko od ovog - negdje na 3500kn.

Daleko smo mi od ATH...

Da u pravu ste mislio sam na 12 mjesecni ATH

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 11:06 AM

A di su sad te najave sjednica? Pa ne vjerujem da ih je ova vijest o ukidanju zabrane iznenadila ili zatekla?? Ne znam sto se ceka..

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 10:38 AM

Kako god bilo cini se da kupnja posustaje i dionica odlazi u minus. Tko je jamio jamio je...

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 10:36 AM

Slazem se a u meduvremenu i dionica raketno raste pa nije lose uci u nju.

• Brunos
    • October 4, 2021 at 10:26 AM
    Quote from brajakica

U petak raketa na 520 novi vrh, danas u prvih pola sata raketa na 538 i nitko da nista prokomentira??

Dali sam ja jedina koja ne kupuje🤪🤔

Tko je kriv za ovu raketu?

Vikinzi nisu, futuresi nisu?

Jos 12 kn do stanice "550"😅

A sto se ima puno za komentirati kad vjerojatno svi trljaju ruke -evo novi ATH na 540 s tendencijom skorog napada na 550. Ja ocekujem uoci izvjestaja najkasnije napad na 600.

Planirate li dokupljivati ili ste zadovoljni sa svojim volumenom?

• Brunos
    • October 3, 2021 at 4:24 PM
    Quote from Burza2021

mittko

Tržište će odraditi svoje tako da ima vrenena da cijena ap stigne i vozarine.

Moguće je da neki kupci čekaju četri znamenke.

Lp

Zasto bi neki kupci cekali 4 znamenke? Ne kuzim

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Brunos
    • October 3, 2021 at 4:23 PM

Pretenciozno je bio napisan clanak a osobito dio u kojem spominju "vas novac" u kontekstu da se banka kockala "vasim" novcem. Ili dio di veli da na racunu imaju samo 900milja (!!) A ne 3mlrd jer to nije cash na racunu sve. Halo? Pa valjda postoje racunovodstveni standardi koje banka zadovoljava takve izjave su cista insinuacija po meni. Dno dna od clanka.

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 3, 2021 at 4:15 PM

Da je to istina pa zasto onda kupuju Podravku uopce ako su samo ulagaci koji vrte lovu okolo.

Pa mogli su s tom lovom kupiti ZABU npr. i dici divku i izaci. Mogli su uci u ATPL, SPAN, KODT itd. i zaraditi i izaci.

100+ milijuna kuna je veliki kapital za ZSE i uz profi brokere su na puno domacih dionica mogli kroz igranku zaraditi puno. Zasto su bas izabrali PODR? Zar zaista mislite samo jer smatraju da je trenutno fer cijena pa zele cekati da se oplodi?! Po meni je ta izjava samo floskula za medije. Tako je direktor ATPLa isto izjavio da nece biti povecanja flote a onda za 2 tjedna eto ti 4 broda narucena.

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 3, 2021 at 1:42 PM

Pa Podravka vrijedi puno vise od Leda!

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 2, 2021 at 7:48 PM
    Quote from Spalato33 (grad)

Idući tjedan ništa više nećemo znati, cijena će ići gore.Kad cijena bude oko 850kn mislim da cemo puno više znati,takav imam filing nekako poučen iz ranijih iskustava.Mozda nisam u pravu ali ode se ide na preuzimnje.Ko je taj ma nije i bitno pa neka je i Šaranović!

Koja faca je taj Saranovic nadam se da cita forum jer svi se rado prisjecamo vremena u kojem je padao taj helicopter money iako je proslo par godina. Kupis ujutro prodas navecer ne znam tko nije zaradio tada.

• Prilike koje sam propustio na ZSE

• Brunos
    • October 1, 2021 at 1:43 PM

Dobra ideja za temu ali ne zelim se prisjecati toga :)

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Brunos
    • October 1, 2021 at 1:42 PM

Zivnuo danas i ATGR paralelno s PODR. Samo slucajnost zbog ovih koji su prodali pa prelaze u ATGR ili postoji korelacija?

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 1, 2021 at 1:40 PM

Nadam se da je ovo samo privremeni propad ocekivao sam da ce do kraja dana ipak ostati na 700+

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 1, 2021 at 11:55 AM
    Quote from verdi

podravka ima više od 7 milja dionica i ovakvom agresivnom kupnjom se ne može ništa postići. oni blokovi su imali smisla dok ovo vodi ka nasukivanju. netko će na trejdu zaraditi ali obično se tu gubi.

Ne bih se bas slozio da se NISTA ne moze postici. Svejedno slon se od nekud mora poceti jesti ako ga se misli pojesti. Postotak po postotak nisu ni na KRASU imali puno kad su krenuli u napad al su racunali na kolicinu iznutra i glasacka prava pa su uspjeli. Najbolji scenarij za male ovdje je ako su pokrenuli jos nekoga da se ukljuci svojim potezom.

Quote from pikolito

mislim da ovo danas nije pivac, još samo čekam da po portalima i na tv počnu vijesti o rastu dionice i povlačenju usporedbe sa kras...

Mislis ili znas?

• Brunos
    • October 1, 2021 at 11:16 AM

Cini se da danas ne rastem(o) samo radi PODR

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 1, 2021 at 11:13 AM

Mislim da se Kras ponavlja. Iduci boost ce biti povratnici koji ce ponovno ulaziti I pokusati bjezati kupcu tzv.prekupci odnosno traderi sto ce po meni dodatno dici cijenu.

Kupac ili kupci su vrlo agresivni i ocito je da se cilja odredena kolicina dionica. Nema tu govora o "ulaganju viska kapitala u Podravku bez namjere preuzimanja". Ako je do sada Pivac ulazio polako koji bi to bio razlog da krene odjednom ovako naglo?? I da pri tome nema namjeru preuzimati. Pa to je kontradiktorno samo po sebi. A nagrade odabranima o kojima neki pricaju su se mogle isplatiti i na puno manjim cijenama jer ovako moze bilo tko prodati i uzeti profit tako da ta teorija sigurno ne drzi vodu.

Tu je nesto veliko u pozadini. Ja u ponedjeljak ili utorak predvidam pad cijene jer cim veliki kupac makne nakoge sa kupnje nastati ce panika. Onda bi mogao za par dana opet cistiti prodaju. Tako je radeno na Krasu i zato su mnogi ulazili i po 3-4 puta i zaradili ali ne koliko su teoretski mogli.

Bit ce zanimljiv drugi tjedan ovo je samo predigra po meni. Ja uopce ne znam koja mi je izlazna strategija za ovo jer se tako naglo desio porast al potajno se nadam 4 znamenke.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • October 1, 2021 at 10:54 AM
    Ostale mjere i aktivnosti
    www.hnb.hr

U ocekivanju nakave sjednice..

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • September 30, 2021 at 11:08 PM
    Quote from pikolito

Nevjerojatno, gledao upravo na mojedionice promjene, na početku totalno zbunjen, pivci ne kupuju, a onda mi pala na pamet misao koju je kolega milo napisao, bez da sam otvarao ovaj portal, kunem se :)). Zadnji put sam ovakav obrazac vidio na krašu kada je šaranović počeo dizati sa 400, baš neki deja vu...možda netko u moru likvidnosti vidi prilike i na ovoj maloj bari, ruku na srce, podravka nema jasno definiranog većinskog vlasnika (iako je to realno država.), rijetke su takve prilike za nekog predatora na burzi.

Zamišljam scenarij u kojem netko nabije cijenu podravke, a mirovinci nemaju muda prodati...i kako to mogu objasniti svekolikoj javnosti sa stajališta budućih mirovina. Politika i lokalna zajednica bi jasno bile decidirano protiv, ali mnoga bi se tu koplja lomila...

I ja sam vec na prethodnim stranicama napisao da me podsjeca na Kras. Unatoc tome napravio sam istu gresku i prodao na 600 jer mi se cinilo dosta zarade a dionica je inace troma. To mi je bilo +30%. Na Krasu sam skoro na istom postotku prodao na 500. Ono sto nisam ocekivao je bio efekt preuzimanja.

Sva cast onima koji daju tu ovlas komentare pa nema tu preuzimanja, pa to oni vracaju usluge, pa fundamenti ne odgovaraju cijeni, itd. Ali ja mislim da preuzimanje ne mozemo jos iskljuciti. Mozda su Pivci dobili potvrdu datuma izlaska RH od nekoga iz politickih krugova. To bi mi bio najlogicniji okidac i zele steci puno dionica prije nego konkurencija to sazna. Sumnjam da ce stati na nekom postotku samo. I poucen primjerom KRASA vodim se za tim da preuzimanje sigurno nece najaviti na forumu nego cemo postati svjesni toga kad cijena dobije 4 znamenke.

Iz tog razloga sam ponovno usao na 630. I vec danas cca +5%. Ja zadovoljan.

• Razotkrivamo portfelje

• Brunos
    • September 29, 2021 at 10:22 PM

ATPL 40%

KODT 22%

ZABA 18%

OSTALO: ATGR, PODR, TPNG, HPB, CKML

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • September 29, 2021 at 10:12 PM

Aha sad je to jasno. 450 je isplaceno oporezivo a 50 neoporezivo. Ali nisam znao da retroaktivno ne vrijedi ova porezna odredba mislio sam da se porez odnosi na godinu isplate a ne na godinu iz koje se vuce dividenda. Hvala na pojasnjenju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt