1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Brunos

Posts by Brunos

• DRY BULK

• Brunos
    • October 11, 2021 at 4:14 PM

Za ovo vrijeme najvece energetske krize desetljeca u Europi bacamo glavu u pijesak i radimo nevjerojatne stvari...

Vjetroelektrane u Norveškoj moraju ukloniti 151 turbinu jer ulaze u pašnjake sobova
    NORVEŠKI Vrhovni sud presudio je da dvije vjetroelektrane izgrađene na zapadu zemlje krše prava laponskih uzgajivača sobova jer ulaze u pašnjake na kojima pasu…
    www.index.hr
  • Best sell

• Brunos
    • October 8, 2021 at 2:24 PM
    Quote from Roki

Samo ne zaboravi da i na divku moraš odbiti porez + prirez.

U divki ga automatski obracunaju to je neizbjezno. Mislio sam na dio zarade na kapitalnu dobit od 53kn na cijenu koja ce biti recimo u ljeto 2022 jer ce proteci 2 godine. Kad bi sada prodavao taj porez bi platio na deltu do danasnje cijene. Ali do godine nemam toga.

• Best sell

• Brunos
    • October 8, 2021 at 1:54 PM
    Quote from Roki
    Quote from darac11

Ja sam je i kupio isključivo radi dividende. Sada mi se ne isplati prodavati, moram porez platit, i mislim da će nakon dividende opet biti na ovim cijenama cca65kn.

Uuuh, to je dosta optimističnije od moje procjene. Ja vjerujem u nekih 6,50 kn dividende i cijenu prije isplate oko 67 a nakon toga pad na 60,5 a potom sličan ciklus na proljeće kod dividende za 2021 samo s manjim iznosom divke...

Ja imam slicna ocekivanje uz malo drugacije targete. Jedino je pitanje da li ce povlacenje bida nastupiti tako naglo da ce cijena pasti odmah na tih 60kn ili se metodom najbrzeg prsta da uloviti par kuna vise. Al to je lutrija jer nitko ne zna do kud ce pasti tocno. S obzirom na to da ocekujem dividendu i za 2021. dogodine, mislim da sada necu napraviti nista prije ljeta 2022.

To znaci da cu pobrati 3 dividende i razliku od svojih ulaznih 53kn ako prodam na ljeto 2022 i usput izbjeci porez. Mislim da ce dosta ljudi tako razmisljati pa ne ocekujem neki propad cijene. Prije ovogodisnje isplate divki ocekujem oko 68kn sigurno a mozda i par uleta do 70 ovisno o iznosu divke.

• CKML (Čakovečki mlinovi)

• Brunos
    • October 8, 2021 at 1:47 PM

U obavijesti pise od 11.10. Ako mi u ponedjeljak ovo nece biti normalizirano zvati cu brokere. Dakle cekam(o) ponedjeljak

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• Brunos
    • October 7, 2021 at 1:50 PM
    Quote from sokol74

Uvijek ista priča ovdje. Insajderi lupaju po asku prije izvješća.

A to ste zakljucili po jednoj transakciji u normalnom rasponu cijene? Pa to je mogao kupiti bilo tko. Zasto bi bio insider? Shvatio bih da je cijena poletjela preko 2000 ili slicno al ne znam cemu komentar na obicnu kupnju?

• Brunos
    • October 7, 2021 at 1:44 PM
    Quote from Moller

upssss, količina ostala stara, cijena nova, ode mojih 99% novca negdje :/ ajde dečki, možete vi to bolje, samo polako :)

Kod mene isto PBZ platforma

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Brunos
    • October 7, 2021 at 11:25 AM

Pa u izvjestaju pise da je manje od godine dana. Dakle ne pise da taj nije vise na ugovoru. Ocito jos cca 8 mjeseci do potpunog isteka ugovora.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• Brunos
    • October 6, 2021 at 11:25 PM

Ima se, moze se..

Državna banka kojoj prijeti velika ovrha potrošila 302.000 kuna na dizajnerski namještaj za urede
    Iz Hrvatske poštanske banke Telegramu tjednima nisu odgovarali na pitanje koliko su potrošili na dizajnerski namještaj
    www.telegram.hr

• Brunos
    • October 6, 2021 at 11:21 PM

Hvala na odgovorima nadam se da cemo nakon izvjestaja biti pametniji po ovom pitanju jer to bi moglo lansirati cijenu na osjetno vecu razinu ako se tih 5-6 brodova dodatno uposli po SPOT cijeni ili necem bliskom tome. Ovo za penale i lagani raskid ugovora nisam bas siguran jer onda bi sedmi brod bio sigurno vec na spotu a ovako pisu kratkorocni ugovor/spot pa kako je kolega KicanCRO napisao nismo ni za taj sedmi sigurni na cemu je. Logicno mi je da postoji mogucnost korekcije cijene za ovih 5. Ako je bez toga onda se slazem da je zajeb stoljeca.

• Brunos
    • October 6, 2021 at 10:31 PM

Ekipa hvala svima na forumu na korisnim informacijama. Do lani nisam pratio ovaj sektor pa vecinu info imam s foruma ali do sada se pokazalo sve jako tocno i donijelo mi lijepi profit (nerealiziran jos).

Ono sto me zanima a znam da je vec bilo raspravljano je prica oko brodova na dugorocnim ugovorima. Prema zadnjem kvartalnom izvjestaju ima ih jos 5. Prije ih je bilo 6. Da li za preostale brodove znamo ili ne znamo na koje su razdoblje i kada bili ugovoreni? Jasno mi je ako ne znamo cijenu ili eventualne klauzule ugovora za korekciju cijena ali da li znamo barem razdoblje? Znam da se o tome pisalo dosta ali ne sjecam se da li je itko napisao info za trajanje. Postoji li mogucnost da u ovom predstojecem izvjestaju ili iducem jos koji brod ispadne iz dugorocnog ugovora? Prema grafu iz izvjestaja oni samo navode >1g. Zna li netko od kojeg izvjestaja u proslosti se tih 6 navodi da su na >1g?

• Brunos
    • October 6, 2021 at 10:23 PM

Meni je sve normalno i nepromijenjeno.

• DRY BULK

• Brunos
    • October 6, 2021 at 4:37 PM

Mislim da daljnji smjer iskljucivo ovisi o Kini. Situacija s ugljenom i energijom je jasna ali ako se inenziviraju problemi sa stanogradnjom i za brodare bi se trend mogao preokrenuti ili barem stagnirati.

• PODR (Podravka d.d.)

• Brunos
    • October 6, 2021 at 2:30 PM
    Martina Dalić u Podravku dovela tri nova direktora
    Najveća koprivnička kompanija neće dobiti novo ruho samo izvana, već se detaljno čisti i iznutra. Novi čovjek je Zvonimir Pavić, koji je ovih dana imenovan…
    www.tportal.hr

Za info tko nije vidio

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Brunos
    • October 6, 2021 at 12:57 PM

Ja ocekujem negativni rezultat kvartala kao i svi ali mislim da s obzirom na cijene plina ni proizvodaci nece bas gledati kako proizvode robu sa gubitkom bez da proporcionalno dignu cijenu gotovog proizvoda. S obzirom da je kriza na cijelom podrucju Europe i konkurencija ce ciniti isto. Zato nestrpljivo cekam izvjestaj da vidimo sto ovdje ocekivati i da li je sadasnja cijena opravdana.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 3:50 PM
    Quote from tin

Po meni izlazi broj 3. OTP skrbnički.

Koliko ih ima?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 3:16 PM

Danas se evidentno lomi cijena. Ovo je najveci dnevni volumen i puno ljudi ulazi. Po meni up ide

• Brunos
    • October 4, 2021 at 2:06 PM

Hipotetski ako vec usporedujemo povijesne ATH od prije 10+ godina trebalo bi uzeti i efekt inflacije sto zapravo znaci da je teoretski ATH i veci od 3500 po danasnjoj vrijednosti novca.

Ali svakako slazem se da bi vecina dionicara prodala i na 1750kn.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 12:07 PM

Nastavlja se trend visemilijunskih prometa na ATGR. Cijena ne divlja kao neke druge na burzi ali malo pomalo odmice se od 1500.

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 11:59 AM

U nestajanju je..

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Brunos
    • October 4, 2021 at 11:48 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Brunos

A di su sad te najave sjednica? Pa ne vjerujem da ih je ova vijest o ukidanju zabrane iznenadila ili zatekla?? Ne znam sto se ceka..

Ukoliko i odluče isplatiti dividendu lova će vam sjesti najranije u prosincu, jer mora proći mjesec dana od izglasavanja do datuma utvrđivanja popisa, a onda još mjesec do isplate dividende. Po meni je 50:50 da će isplatiti dividendu ove godine.

Veći je problem što je cijena sad već previsoka da bi opravdala iznos te jednokratno visoke dividende.

To je jasno da nema love sutra. Niti ne ocekujem prije kraja godine isplate. Nisam nestrpljiv radi isplate nego odluke da znamo na cemu smo.

Jer cekam ovo jos od 53kn i ovisno o iznosu divke cu odluciti da li cekati u poziciji i do iduce godine, dali kratiti, dali prodati na ovoj cijeni itd. jer otvaraju se i druge prilike na burzi a imam nemale novce u toj dionici. Ne vidim u ovom trenutku nekih drugih dogadanja u bankarskom sektoru koji bi mogli znacajno pomicati cijenu tako da mislim da je ovo bitna odluka koju svi nestrpljivo cekaju.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt