i ja sam se nadao ali burza uvijek iznenadi. A ima i ona narodna poslije kise dolazi sunce. Mislim da u trenutku kada se postigne nekakav mirovni sporazum u vezi Ukrajine a to nece biti danas da ce ova nasa dionica krenuti snazno gore. Ocekivano od druge polovice ozujka po meni. Izvjestaj je tu takoder bitan jer ako se ostvari sinergija divke, izvjestaja i okoncanja rata brzo smo na 500+.
Posts by Brunos
-
-
Dodajmo na to da imamo i konstantni rast ugovorenih poslova odnosno prihoda tako da cak i uz smanjenje marze mozemo ocekivati povecanje profita, posljedicno i dividende i dionice.
-
Prosjecna vrijednost vozarina im je bila 12800$. To mi se cini da su trebali poslovati s 0 sa tim vozarinama.
Zasto tako veliki gubitak?
imali su oko 1,5 miljuna gubitka u 4Q...opet su revalorizirali imovinu+ imalu si skoro 5 milja kuna gubitka na tečajnim razlikama.
Toliko truda ove godine oko portfelja i svaki hebeni dan buljenja u ekran, toliko dobrih odluka i onda od 9.30-10.00h 50000kn nestane, a da nisi mogao ništa napravit...
Dvi stvari koje su mi smučile TPNG do kraja, ZABA skrbnički, te ova revarolizacija imovine koja je stvorila gubitak od 65,5 milijuna kuna. Nekako sam totalno indiferentan nakon današnjeg dana.
Ne brini meni je izbrisalo 105000kn ali cekam odbijanac.
-
Sretno svima na danasnjem trgovanju. Ovo ce biti najintenzivniji dan trgovanja u ovoj godini i trebati ce dobro odvagnuti sto kupovati i prodavati. Trebati ce procijeniti koje dionice imaju najveci potencijalni propad a koje ne. Treba uzeti u obzir rekordne q4, odlicne q1i najavljene ili vjerojatne dividende. Mislim da ratni sukobi nece trajati dulje od par tjedana i onda ce poceti diplomacija. Cim to dode burze idu opet gore. Samo je pitanje koliko ce roniti. Dakle vrlo teske odluke. Moje kljucne pozicije su ATPL, Zaba, Kodt. I upravo sve tri su u toj trilemi sad.
Generalno ocekujem crvenilo i propade do -30% u narednih 3 dana na raznim pozicijama i povlacenje kupaca. A to je ogromna prilika. I za razliku od covid propada ovaj puta su novci prebaceni za kupnju. Ajmo vidjeti.
-
super a jos su 2 godine zakljucane ide sigurno i izvanredna u 2.polpvici godine
-
Dobar izvjestaj i dobar rezultat. Sada se samo treba vidjeti kolika ce biti divka.
-
Upravo tako, dividenda je već uračunata u cijenu. Možemo možda napravi bolji potez od svih vas čekalovića dividende za koju se ni ne zna kolika će biti.
Priče o Marxu i komunistima objesite mačku o rep.
Ako je to tako uracunato u cijenu pa napisite koja je to dividenda? Koliko? Hocete sugerirati ako bude npr dividenda 4kn da ce cijena pasti ako se ta vijest objavi? Cisto sumnjam.
-
4 kn netto, jer za 2019. i 2020. ide u zadržani dobit.
Sve iz 2021. ide dioničarima.
Moja konačna procjena
kolega, to što je dobit iz 2019 i 2020 išla u zadržanu dobit, ne znači da se ista ne može i neće isplatiti .... jednostavna odluka skupštine i divka je tu ...
To i ja govorim. Imate i nedavni primjer CKML je isplatio divku koja je isla iz zadrzane dobiti od puno godina ranije zato se i zove zadrzana dobit.
-
Obzirom da bi trebala bit dividenda za 2020 i 2021 , ocekujem bar 7,5 kn , mogli bi i vise ali vjerojatno zbog svicaraca nece. Ja bi sasvim zadovoljan bio rasponom 6-8 kn.
A 2019. ste zaboravili? Ne znam zasto sada opet otvarate temu dividende i licitirate iznose ako se nikakve nove okolnosti nisu desile. Na ovu temu je vec prije puno stranica bilo puno pisano i obrazlagano i da, realno bi bilo ocekivati raspon barem 7.5kn, ali nije iskljuceno ni da bude 9kn jer samo iz 2019. imali su vec izglasani iznos od 4.83kn. Iduca godina je bila cca 40% slabija a 2021. se jos ceka zadnji kvartal pa svatko moze sam procijeniti.
-
To su sve rizici poslovanja ali po meni nebu trebali biti razlog za rasprodaju. Al ok svatko ima svoje razloge.
-
Nekome se ocito jako zuri izaci iz dionice. Tajming je prilicno los taman cekamo objavu izvjestaja i uskoro najavu divke. Al dobro srecom poklopilo me danas pa ih imam jos vise.
-
Ma kakav info... Tko od koga?
Naprosto je netko prodao, a netko kupio. Mi Hrvati smo poznati po teorijama zavjere.
Slazem se cim zivne likvidnost na nekoj dionici pojavljuju se neki fantomi koji tjeraju "male" gore ili dolje i toboze skupljaju za ne znam sto. Ovdje je po meni dio ljudi skupljao u zoni ispod 380 i sada kapitalizira dok je rast na vidiku jer ne zele riskirati gadanje novog vrha. I to je sve. Kad takvi ispadnu cijena ce nastaviti rasti ako ce okolnosti biti povoljne. A ti isti koji su prodali ce se vjerojatno vracati (sa manjim iznosima) u dionicu i zapravo automatski podrzavati daljnji rast/braniti pad. Ja osobno ocekujem sinergiju: odlican q4, odlican q1, najava divke, rast BDI. To sve skupa bi moglo dovesti cijenu u zonu 500+ vrlo brzo.
-
mišljenja sam da se ovdje uopće ne treba bojati "slabog" izvještaja. možda se dogodi jedan ispod očekivanja, ali će onda onaj slijedeći biti bomba. a tako je ovdje više-manje zadnjih deset godina.
Sansa da dode slabi izvjestaj je prakticki nikakva. Svi koji prate ovu dionicu sumnjam da cekaju izvjestaj da bi ju kupili. Osim toga ubrzo nakon izvjestaja ide najava divke koja ce sigurno podici cijenu dodatno. Ja sam unutra i planiram dokupljivati ali trenutno nemam casha cekam da mi odrade neke druge dionice najvise Zaba. Da li ce se i za 2 mjeseca ovo moci kupovati ispod 2500 ne znam ali sumnjam.
-
Jaka nam je burza kad nam Viro secer predvodi dnevni rast!
-
Mislim da nema potrebe slagati novu tablicu jer svi koji smo se u nju upisali smo se nadali ovakvom scenariju neki malo manje, neki vise, neki malo kasnije u godini i sukladno tome dali prognoze. Takoder nadamo se i dividendi.
Tako da u ovom trenutku meni su u domeni rizika samo 2 pitanja:
1.Hoce li neki nepredvideni dogadaj poremetiti cijene brodarina na svjetskoj razini u odnosu na sva analiticka predvidanja i okolnosti?
2.Ako je odgovor na prvo pitanje da nece onda je samo pitanje hocu li izaci iz dionice dovoljno blizu godisnnem vrhu. Ja osobno lani to nisam uspio a vjerujem da nisu ni mnogi drugi ovdje. Ali svi se nadamo okusati srecu jos jednom. Trenutno razmisljam da ipak zacrtam fiksni target (npr.onaj koji sam dao u tablicu) a ne da cekam promjenu okolnosti kako neki savjetuju. Jer mislim da je pad lani bio prebrz za reakciju. Dakle igra zivaca krece polako.
PS
Iako sam nedavnim rastom presao opet u solidan plus ispod 500 ni ne razmisljam o prodaji tako da ova danasnja natezanja oko cijene me ne sekiraju ni malo ali ljepse izgleda nego do prije mjesec dva.
-
Kako li se osjecaju nedavni prodavatelji? 440kn
-
Nista ja bankarima ne vjerujem dok lova ne sjedne na racun!
-
Chinese cement production
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Primjetili ste potencijal rasta vozarina kada cement krene?
mislite da nece krenuti?
Cak i po obliku grafa izgledno je da slijedi nagli rast odnosno preokret prema gore.
-
Da slazem se da nije jednostavno. Ali je dobro da postoji tako velik nalog jer nekima moze omoguciti brzi izlaz za par desetaka komada.
-
Po lokaciji ta dva broda su na sidristu s ostalim brodovima van luke, znaci sigurno nisu na dokovanju dok lokacija ne pokaze da su otisli u dok.
Može biti da je tako ali već su tamo dugo...a ne ma ni odredišta koja sljede...sad su tamo 20 tak dana.
A koliko bi trebalo trajati dokovanje "pod normalno" ako su na dokovanju?