Vrlo dobar odgovor na post i potpisujem svaku recenicu. I ja takoder ne mogu naci nikakvo opravdanje za rasprodaju dionice sada od strane fonda i ne mislim da su to odlucili nekom analizom ili informacijom koja je nama nepoznata upravo suprotno kao da su namjerno izbjegli pobrati plodove skupljanja u proslosti. Za utjehu barem nisu rasprodali sa gubitkom nego dobitkom za imatelje mirovina.
Posts by Brunos
-
-
Cijena je lijepo reagirala na objavu vijesti. Ako krene kupnja na ozbiljnijim volumenima mogli bismo probiti 80kn cijenu. 2q je sada vec izvjesno vrlo dobar pa se nadam da cemo gledati takav scenarij vec u ovom mjesecu.
-
Oporavak avionskog prometa je izgledan
Ryanair optimističan oko turističke sezone: 'Očekujemo da će zrakoplovi biti popunjeni kao prije pandemije'Ne bude li nepovoljnih vijesti iz Ukrajine, vrhunac ovogodišnje ljetne sezone bit će vrlo, vrlo dobar, rekao je čelnikm.vecernji.hr -
Trebala bi stići pozivnica za skupštinu!
Kolega o cemu vi? Po mojoj racunici ta pozivnica ne mora stici prije 27.6. a do tada ima jos puno "jahanja".
-
Kako god bilo bez obzira na fluktuacije cijene i ovaj pad cijene dionice ostaje cinjenica da firma zaraduje odlicno, brodarine su vrhunske i casha ima na racunu u izobilju. Toga nije bilo prosle godine kada je krenuo onaj pad BDI. Dakle sto bi rekli neki kolege za ATPL se nista sustinski nije dogodilo da utjece na poslovanje u negativnom smislu. Dapace. Tako da ja bih se priklonio kolegama koji ocekuju 6xx cijenu ove godine tocnije u narednih 2-4 mjeseca i nisam nista prodao jos iz tog razloga. Nedavno se ukazala prilika kratkotrajna za izaci po skoro istoj cijeni kao lanjski peak ali mislim da je prerano. Takoder i lani se desavao efekt propada pa jos jaceg rasta cijene. Lako je prodati ali obicno je tesko ponovno uci.
-
Nadam se da necemo opet gledati 4xx umjesto ocekivanog rasta. Ako smo dobro racunali sutra mora doci poziv na skupstinu. To bi moralo preokrenuti smjer ako se navede divka u pozivu.
-
Da, pisao sam i ja o tome vec u prethodnin postovima. S time da se clanak odnosi samo na stanice za punjenje a di je jos elektrifikacija industrije. Po meni pojacana potraznja koja nadilazi ponudu ce dizati cijene transformatora i prihode KODT u narednim godinama. Ako uspiju odrzati profitne marze i drzati pod kontrolom troskove vrlo brzo cemo gledati cijenu preko 3000 a divku preko 100. Nadam se ovom scenariju vec 2023. ako se ne dese neki globalni poremecaji dodatni ili pad burze svjetskih razmjera koji onda rusi cijene svim dionicama. A cak i tada po meni treba imati cash za dokup i dokupiti izvjesne kolicine ove perspektivne dionice.
-
Ova vijest bi trebala biti dobra za cijene prijevoza pretpostavljam:
Nove sankcije Rusiji, G7 se obvezao da više neće kupovati rusku naftuIZ MINUTE u minutu na Indexu pratite rusku invaziju na Ukrajinu.www.index.hr -
Jako dobra i po meni vrlo realna situacija. Nebi bilo lose vidjeti da rastegnete do kraja godine stavljajuci od srpnja ta dva broda na fiksnih 18000. Naime ako vozarine krenu divljati TPNG ce sigurno pokusati zakljuciti dobar dugorocni ugovor.
-
Trebalo mi je neko vrijeme da procitam izvjestaj. Moram priznati da su prilicno toga napisali i u jednom trenutku sam imao dojam da citam politicku disertaciju.
Sve u svemu izvjestaj je nelos. Svida mi se da od svibnja 22 dva broda izlaze iz ugovora pa bi mogli povecati broj bodova na spotu ili sklopiti bolje ugovore. Starost flote i cinjenica da su obavljeni svi remonti, uposlenost flote preko 99% je odlicna. Rezultat kvartala bi trebao biti bolji u svakom narednom kvartalu i ne vidim nikakav razlog za prodaju sada pogotovo s obzirom da je NAV 10$. Dakle hold uz realni potencijal rasta.
-
Ovo je bez sumnje najbolji kvartalni izvještaj na ZSE predobra tvrtka.
I od dobrog postoji bolje.... sacekajmo ATPL
Eto moram napraviti reply na reply ATPL je ipak nadmasio. Srecom nakrcan sam sa obje dionice pa sam happy.
-
Osim svega sto ste naveli primjecujem utilizacija flote ponovno na visokih 98%. Ovako na prvu nisam vidio da su negdje naveli da li su odradili dokovanja i koliko?
I druga stvar ebitda marza je presla granicu od 60% sto definitivno nema nijedna druga kompanija na burzi i ovaj brutalni kvartalni profit je ostvarilo svega 200 zaposlenika. Savrseno.
-
Ovo je bez sumnje najbolji kvartalni izvještaj na ZSE predobra tvrtka.
I od dobrog postoji bolje.... sacekajmo ATPL
-
Evo nam i prvog kvartalnog izvjestaja porast prihoda od skoro 30% a dobit gotovo 80% veca nego lani. Toliko o tome da prosjecnih 15-30% godisnjeg rasta nije realno.
Kvartalne rezultate treba uzeti sa rezervom, oni jesu stvarni samo nisu toliko realni jer nekakvi fokusi ili skokovi prihoda ili troškova nisu pravilno raspoređeni po kvartalima. Zato puno više volim godišnje FI-jeve. Ono o čemu smo prethodno raspravljali i na šta se vi sada referirate je bilo o dugoročnom aspektu. Meni dugoročno znači nekoliko godina, ne nekoliko kvartala, no dobro. Predajem se, kolega pobijedili ste i daj bože da rast bude i veći no što vi prognozirate! Ali stvarno nemam želje i volje više o tome. Na stranu sad sve to, izvješće je brutala. nerealno je, nemoš vjerovat da čitaš te brojke (isto kao i za ERNT). Nikad neću prežaliti što nisam više nakupovao KODTa, trčao sam u tom periodu za tim papirom od 1800 do 2400. I sad da sam hladnije glave sad bi još nadokupio ali teško je kliknuti "kupi" na 2760 kad si papir do prije par mjeseci gledao ispod 2000. A budala sam, KODT je prejeftin...
Ma sve pet niste vi nista krivo napisali i zapravo se i ja slazem sa vecinom toga sto ste rekli samo malo kontriram u optimisticnom smjeru da stvorimo raspravu. Vama je mozda casa sada na pola prazna a meni na pola puna to je sve.
A zapravo imam isti problem jer zalim sto nisam vise kupovao prije i takoder sad mi je tesko kliknuti na buy na ovoj cijeni. Iako ako pogledate 5 godisnji graf i uzmete u obzir stock split ova dionica se udvostrucila i vise od toga plus sve divke i netko tko je bio strpljiv i drzao je u supre poziciji. Moj prosjek ulaska je oko 1600 a to je ako uzmemo u obzir split 3200 po starome. Necu ni zamisljati di bi bio da sam ranije usao u KODT.
Zato smatram da se ponovno moze udvostruciti u narednih 3-4 godine od sada samo treba biti hladnokrvan i kupiti. To je moja poanta. I smatram da ce ovaj rast i dobri izvjestaju privuci nove ulagace i dici cijenu.
-
Evo nam i prvog kvartalnog izvjestaja porast prihoda od skoro 30% a dobit gotovo 80% veca nego lani. Toliko o tome da prosjecnih 15-30% godisnjeg rasta nije realno.
-
Danas bi na ATPL mogli gledati reprizu od jučer....moja prognoza na kraju dana 538 kn.
Vrlo ste precizni ima li neki razlog da ne bude 540?
-
a dionica tone!!?? ha.... vidite sad kaj su znalci!
Nikad bolja kvartalna dobit...ja se danas opet nakrca( nakon jutrašnjeg trejda), ovde dionica MORA reagirat pozitivno na ovakav FI.
Ovo definitivno izlaze dividenda burkeđije, vjerovatno po cijeni za koju i ušli. Pomalo za koji dan, tjedan ode ovo gore, MORA.
Izvjestaj je super i drago mi je da nisam nista prodao nakon onih 6 kuna divke. I ova godina ce brzo proci i po meni ceka nas i dalje zakljucana trogodisnja divka 2023. godine koja bi mogla biti najmanje 12kn ako isplate sve 3 godine. To je na ovu cijenu cca 80kn fer vrijednost dionice. Ispod toga necu prodavati. A do tada cekam pocetkom svibnja uplatu divke. Taman za ljetovanje.
-
Koliko znam sveukupno poslovanje je u dolarima...dug su većim djelom refinancirali..tako da su kamate znatno smanjili....vidljivo i u izvješćima...jači dolar ako ima dobiti znaći i veću dobit u kunama.
Koliko znam za kupnju 4 (2+2) nova broda će se zadužiti oko 137 milijuna dolara, pa između 890 milijuna kuna (1$=6.5kn) ili 1 milijarde kuna (1$=7.5kn) dodatnog zaduženja je poprilična razlika, ali nije bitno, danas Vikinzi rastu...
Uz to dodatno zaduženje za kupnju brodova, te uz potrebu ugradnje uređaja za balastne vode na 10-tak brodova, ove godine, a ni iduće, ne očekujem dividendu, jer ju nije realno očekivati, uz postojeće zaduženje od oko 800 milijuna kuna i nova zaduženja.
Propustili su priliku kupiti nekoliko polovnih brodova na početku rastućeg ciklusa 2021., pa
će zato pri kraju tog ciklusa 2023. dobiti nove brodove i novo veliko zaduženje u dolarima.
800 milijuna kn starog duga + najmanje 900 milijuna kn novog duga ako kupe 4 broda - prodaja 1 do 4 stara broda = sigurno preko 1 milijardu kuna do mozda 1.5 milijardi kuna kuna sveukupnog duga
Tko misli da je dobra vijest da dolar i kamate na dolar rastu, neka ponovno razmisli, jer čini mi se da im je sav ili gotovo sav dug u dolarima.
Pa nije razdoblje amortizacije tih brodova 1 godina. Jer po ovome sto ste napisali ispada da je firma u groznoj financijskoj situaciji zbog velikih zaduzenja i nema sanse isplatiti dividendu. Sto se tice kupnje pa samo su 2 potvrdena a dva su opcija. Ako oduzmete od zaduzenja samo prihod od prodaje starih brodova pa podijelite na godine amortizacije godisnji profiti ce i dalje biti znacajni uz ovakve vozarine bez obzira na nominalno veliko zaduzenje. A kvartalni profiti od 50+ milja kuna su vrlo realni i izgledni za cijelu ovu godinu. Po meni ima vise za nego protiv da isplate dividendu ove godine ali sacekajmo jos malo pa cemo vidjeti.
-
Vjerujem, da smo do kraja tjedna na 550.Počela je metla na kraju dana, vozarine i dalje odlične...Sutra očekujem metlu ranije😀
Da tako se cini ovo je za sada scenarij iz snova samo da potraje..
-
Takvi obicno ostanu bez municije.. al eto opet smo se vratili na 64 i cini se da se ova dionica probudila jos ako izvjestaj bude dobar mogli bismo prijeci u svibnju u zonu 70+ sto objektivno dionica i zasluzuje s obzirom na okolnosti.