1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kvart99

Posts by kvart99

• HMST (Hoteli maestral d.d.)

• kvart99
    • October 14, 2020 at 11:23 AM

Gledajte.....bilo je 25 komada na 240, a nakon toga iduci dan sam vidio 1056.

Nije problem zbrojiti.

• KABA (Karlovačka Banka)

• kvart99
    • October 13, 2020 at 6:59 PM
    Quote from Moller

nekakav nevidljivi nalog pokupio u sudačkoj nadoknadi ?

To je bilo vrlo čudno.

Imao je 1500 kom na asku po 6,55 i to je uredno mogao pokupiti.

Ali ne.

On je htio ići do 6,70kn i zato je to platio čak 240kn vise.

U danasnje vrijeme oskudice kad samo se samo mirovinci razbacuju parama, ovo je čisto prexeravanje

a sve zbog zelje da zavrsna cijena bude 15lp visa.

Racunam, ako je to onaj igrač kojeg znamo tko je i ako mu je stvarno toliko stalo kako ćemo svaki dan zavrsiti,

i ako ponuda prodje onako kako se svi nadamo, on bi mogao uskoro i puno skuplje kupovati......ako ga u medjuvremenu ne osujete objavom poziva na skupstinu.

• kvart99
    • October 13, 2020 at 2:05 PM

Vidimo da je Mato Skočko (br.4) stavio svoje dionice na prodaju po 240kn.

Posto se radi o Dubrovčaninu uskoro će se vidjeti je li neki dogovor u pitanju da oni to pokupe,

ili je to on učinio čisto samoinicijativno.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kvart99
    • October 9, 2020 at 12:58 PM

Jel ovo upravo zavrsava jos jedan tjedan za zaborav na ZSE ?

Koliko jos njih slijedi ?

• kvart99
    • October 8, 2020 at 2:14 PM
    Quote from Moller
    Quote from kvart99

Koga ?

Vas ?

Ili se priča okolo ?

mene, podsjeća da ponuda vrijedi do 14, pa sve onako izokole, znate ovo, znate ono, i tako smo se dogovorili da im ne prodam, radije ću prodati nekome na burzi ako već odlučim nekada prodati

Onda ste vi velika faca u tim krugovima......

Mene s mojih cca 10k komada (za sada) (jos) nitko ne zove......

• kvart99
    • October 8, 2020 at 1:59 PM
    Quote from Moller

počeli su nazivati odvjetnici da im ne bi zaboravili prodati ^^^^

valjda je odaziv dobar :P

Koga ?

Vas ?

Ili se priča okolo ?

• kvart99
    • October 7, 2020 at 7:07 PM

Al druga stvar je meni nevjerojatna.......a to je da u ovoj drzavi nije bilo stvarno velikog IPO-a jos od HTa u jesen 2007.g.

To je bio trenutak kad sam ja prvi put zaista "čuo" za dionice i nakon toga krenuo u aktivno trgovanje,

a vjerujem da je takvih u ono vrijeme bilo ohoho.

Znaci, mi čekamo XX broj godina da se ponovo pojavi trenutak kad će se tim putem mobilizirati javnost i skupiti kritična masa novih potencijalnih malih ulagača sa svjezim cashom koji su spremni upustiti se u tu pustolovinu.

Sve ovo što se desavalo u medjuvremenu u vidu broja aktivnih investitora je zanemarivo jer je postepen priljev novih bio relativno minorah, a odljev sve veći i veći kako su prolazile godine, afere i sl......

U medjuvremenu je cijela jedna generacija dosla, prosla sito i reseto i dobrim dijelom već i otišla sa ZSE.

• kvart99
    • October 7, 2020 at 6:59 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Jubito

Dobro da sam se riješio svih dionica ATLN (Excelsa nekretnine).

Izgleda da ja jedino mogu dobro zaraditi samo ako me netko silom natjera da prodam dionice.

Nakon ove objave o istiskivanju u HMST bi se živ pojeo da sam ostavio još koju dionicu HMST i ATLN.

Što se tiče HMST, pogledao sam u svoj promet ove godine pa vidim da me je 13.07.2020. poklopilo po 290 kn/dionica, jer sam ostavio 15 dionica na koje bih trebao prijaviti porez, a ostale sam utopio prilikom preuzimanja po 431,77kn i to mi je bilo jedno od boljih ulaganja s čekanjem na ponudu za preuzimanje 2 godine (osim za tih 15 komada).

Sjećam se da sam tada pogledao što se to događa sa HMST pa sam vidio da je na kupnji bilo izloženo čini mi se 300.000,00kn po cijeni od 300 kn čini mi se. Nakon toga više nisam pratio HMST.

Zaključak:

najsigurnije je u potpunosti izaći kod tih preuzimanja kod kojih se kupuju gotovo sve dionice tvrtke, jer poslije ne znaš šta te čeka.

Display More

Zaključak: dopuna

nikad ne čekati istiskivanje malih dioničara jer gotovo uvijek izvučeš deblji kraj 😀

Display More

.....a bas trenutno se na to igra na nekoliko frontova : Lura, Koka, na Hiti OTC jos su u akciji BZJK i BD62A od onih koje pratim, a sigurno ih ima jos.....

....al meni se čini da oni koji ozbiljno ulaze u te sheme moraju biti dovoljno veliki igrači da racunaju na to da se mogu nagoditi sa većinskim za sporazumnu cifru, a ostatak malih moze biti istisnut za siću......

• Očitovanje HANFA-e na upit o kratkoj prodaji

• kvart99
    • October 7, 2020 at 6:53 PM
    Quote from LodeRunner

Slobodno mi recite da sam glup, ne bi bilo prvi put. No ne bi li kratka prodaja bila idealna za fondove na ovako plitkom trzistu?

Prvo zaradjuju na posudbi jer im se te dionice ionako skupljaju prasinu po racunima. Onda se rade prometi, kojima se lova mozda ne vrti preko njih no svejedno moraju manje klikati misem jerbo im ostali rade promet. I onda, kao slag na kraju, imaju dovoljno love i poluga da nakon sto okolo posude koju dionicu, lijepo odrzavaju trziste da moras od njih kupiti da bi im vratio.

Win-win-win. Osim za male.

Pa nitko nije niti rekao da za institucionalce to ne vrijedi.

Upravo suprotno.

Broker u Agramu mi je potvrdio da oni mogu koristiti tu opciju.

Samo mi ostali ne mozemo.

• kvart99
    • October 7, 2020 at 3:17 PM

Uglavnom, preko Agrama to ne igra - pitao sam......

Ako vi u praksi nadjete brokera koji će vam to omoguciti, slobodno javite, pa ćemo vidjeti ima li smisla zbog toga prelaziti s Agrama, koji je meni po mnogočemu sasvim po mjeri....

• kvart99
    • October 7, 2020 at 2:09 PM
    Quote from st-brajo

dobre vijesti za trejdere, i sve one koji se tako osjećaju ;)

Očitovanje HANFA-e na upit o kratkoj prodaji

Ne kuzim zasto je to dobra vijest za tradere kad nama, malim ulagačima, je to i dalje nedostupno kao i do sada.

Tako mi upravo tvrde iz Agrama - a oni su ipak jedna od (preostalih) najvecih brokerskih kuca.

Ako oni to ne nude, čisto sumnjam da neka druga kuća nudi.

• OPTE prodaja - kladionica

• kvart99
    • October 7, 2020 at 12:21 PM
    Quote from dionicar

Vule : ovih 444 komada je novo. imao je 586 000 kom. kao da mu je dosadno. pa 444 komada ne bi ni ja.. barem bi 1000 uzeo haha :D :)

Kad god netko stavlja takve naloge tipa 333,444,999......onda znate koliko je sati.

I ja sam ponekad medju njima.......

Dosada ubija......

• kvart99
    • October 7, 2020 at 11:52 AM
    Quote from zlocesti

... stvarno je sve ovo prevršilo svaku ljudsku mjeru podnošenja, kap koja je prelila čašu su Maestrali

Gledam malo juce Dulist da vidim pise li se sto o tom njihovom prijedlogu istiskivanja i ima li reakcija malih dionicara.

Za sada nista. Valjda je prefrisko ili nema interesa za objavljivanje tako nečeg u javnosti.

No, ukoliko se to ipak na primjeren način objavi do odrzavanja skupstine, moglo bi izazvati odredjene reakcije koje se reflektiraju na kompletno trziste u slučaju da to preuzmu i ostali glavni portali.

• kvart99
    • October 7, 2020 at 11:38 AM
    Quote from MickeyM

Danas je vec srijeda, u ponedjeljak treba odnijeti ovjerenu od JB privolu za prepustanje dionica. Trgovanja vise nema, ja vise niti ne ocekujem da ce biti. Sada je samo pitanje koliko trebamo cekati i da ne bi bilo ne daj boze da dobijemo pola od pola, mislim na one koji u dionici ostanu. Poucak HMST, a i nekih drugih mi se po glavi sustavno vrti!

OK......shvaćam racionalni strah nakon svega toga, ali zar vi stvarno vjerujete da u delistiranju mozete dobiti manje od ovih 6,51kn (ista procjena ukoliko opet bude manje od 1/3 trgovinskih dana) sto vam nude u ponudi jos tjedan dana, a ne eventualno vise ?

To bi znacilo da bi netko nakon zavrsetka ponude planski isao na rusenje cijene (na pola ?!?) sa vecim kolicinama, i to na svoju stetu, jer sa manjim neće ići.

Ajd` da i to vidim da se onda stvarno mogu pozdraviti sa burzom.

• kvart99
    • October 7, 2020 at 11:26 AM
    Quote from Krokodil

Nakon ovoga s Maestralom, neznam tko će više kupiti bilo kakve dionice.

Iskreno se nadam da idemo prema tom scenariju.

Pa mozda onda kad vide da više nemaju koga za opljačkati.......tek onda se mozda stvari budu počele mijenjati na bolje,

no trebao se desiti kompletan reset ovakvog nakaradnog (umrezenog) sustava.

Gore od ovog tesko da moze biti.

• kvart99
    • October 5, 2020 at 9:10 PM

Hoću reći.......valjda im je jasno da ih čekaju tuzbe ako to provedu na gl.skupstini sa ovom cifrom.

Zar im je stvarno u interesu povlačiti se po sudovima godinama radi te (za njih) sitnice ? I to sa neizvjesnim ishodom.....

• kvart99
    • October 5, 2020 at 8:56 PM

Al, stvarno mi nisu jasni.....

Iskesiraju 153,5 mil. kuna za većinski paket (a to su dobrano preplatiti......po vlastitom izboru) i onda se cigane na kraju za ovih zadnjih par posto koji bi ih došli jos tih 10-tak mil.kuna.......

ali ne.......oni ne zele dati vise niti 5.......

• kvart99
    • October 5, 2020 at 7:12 PM

Kolega Harpun, vidio sam da ste na drugom forumu u jednom postu izjavili da nećete prihvatiti ponudu kad je bila aktualna.

Pretpostavljam da je vama onda u interesu, kao i meni, osporiti ovu ponudu nakon sto to izglasaju na gl.skupstini i upisu u sudski registar nakon sto prodje 2-3 mjeseca. Mislim da će tu biti jos jačih dionicara koji će učiniti isto.

Ja pretpostavljam da su oni već angazirali vjestaka koji je, za divno čudo (njima), prihvatio vjerodnostojnost ove njihove cifre primjerene naknade i da će to predočiti na gl.skupstini.

No, ako je ovako kao što piše ovdje što ste vi naveli iz tog članka, onda će taj postupak ispitivanja primjerenosti otpremnine biti pokrenut tek nakon što oni to izglasaju na gl.skupstini.

Ja sam kupovao dionice na burzi tijekom zadnjih godinu + dana nakon isteka javne ponude po cca 250 kn + onog dana kad je najavljena mogucnost squeez-outa i bio sam sasvim uvjeren da ovdje nema šanse da izgubim lovu........no, evidentno je da je u ovakvoj drzavi stvarno sve moguce.

• kvart99
    • October 5, 2020 at 3:50 PM

Izgleda da je g.Berkopic Drazen jedan od onih koji su svoje dionice prodali nakon isteka javne ponude sklapanjem ugovora van burze. Znaci, ako je on svoje dionice prodao po cijeni većoj od ovoga što sada nude, onda je taj dokument (ukoliko bi nam bio dostupan) sasvim dovoljan za osnovanu tuzbu ostalih dionicara nakon glavne skupstine na kojoj ce usvojiti ovaj danasnji prijedlog.

• kvart99
    • October 5, 2020 at 1:56 PM
    Quote from kvart99
    2.PFUND MARIJANA (24971954882)2.7160,53Osnovni račun

Ova zena je prodala samo 100 komada u ponudi, a ima dionice vec ohoho vremena.....

Bas me zanima hoce li ona to prihvatiti skrstenih ruku, ako je evidentno očekivala da će dobiti i više od cijene u ponudi......

Kriva informacija.

Ona je prodala 1000 komada u ponudi i ostavila si je jos 2716, a ovaj:

2 BERKOPIĆ DRAŽENOsnovni2,830 2019-06-10 0.55 %990.50K

je ostao na istom broju dionica nakon isteka ponude.....dakle nije prodao niti jedan komad.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt