+372 kom ZVCV (jucer po 15,20)
-372 kom ZVCV (danas po 22,80)
Moglo je biti puno puno vise da sam se jucer odvazio i pokupio cca 2100 kom po cca 18 - bilo na ponudi, i da sam sačuvao onih prethodnih 500 kom do danas, ali to - sto je, tu je.....
+372 kom ZVCV (jucer po 15,20)
-372 kom ZVCV (danas po 22,80)
Moglo je biti puno puno vise da sam se jucer odvazio i pokupio cca 2100 kom po cca 18 - bilo na ponudi, i da sam sačuvao onih prethodnih 500 kom do danas, ali to - sto je, tu je.....
Nije se bas isplatilo ici na sigurno......no, tko je to mogao predvidjeti.......
ZVCV - prodao po 11,90 / 11,80 sve kupljeno neki dan po 10,10 (263) i danas po 11,00 (237) (sve skupa 500 kom).
Ponuda ce relativno skoro, pa cemo vidjeti hoce li biti ugodno ili neugodno iznenadjenje.
Obje opcije su moguce IMHO.
Znaci, opet HPB steka.
Sad ih zovem da vidim jesu li uplatili......kazu jesu.
Je li netko vec dobio uplatu dividende na racun ?
HPB - jos nista.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/VART/GS-VART-5ccc28b7030cc6cba6bfb267f9a453d9.pdf
Povlacenje dionica s burze
Elaborat o procjeni fer vrijednosti dionice od 12/04/2024 daje cijenu od 0,06 centi
i shodno tome isplata dionicarima
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/49770
https://www.skdd.hr/portal/f?p=100…NADDSH,10,16978
BRIN je bio vlasnik 6.172 dionice Hotela Koločep d.d. (HKOL) te su istisnuti po cijeni od 68,51 HRK. Zatim je BRIN kao predlagatelj na Trgovačkom sudu u Dubrovniku pokrenuo postupak ispitivanja primjerenosti otpremnine za dionice HKOL te sud prošle godine donosi odluku u njihovu korist i određuje 18,16€ kao primjerenu otpremninu.
Lp
Vis, vis......nisam to znao.
Ako je to točno, onda je i dalje ovdje vrlo veliki diskont.
Tek danas dobio pismo od IKBA sa zahtjevom za dostavu podataka.
Vidim da su poslali jos proslog mjeseca.......a nasa posta........bolje da ne komentiram.......
-14 kom INA po 500 (kupljeno po prosjecno 465)
Ovo se dugo čekalo.
Ne znam zasto je bid odjednom danas skoro potpuno nestao i velika je steta sto prije čišćenja po 500 nije jos malo upalo po 460.
Isto kao i zadnji put.
Oni koji su se nakon isplate postavili tek nesto ispod 1100 dočekali su na kraju i ispod 1000.
+ATPL (40,20)
-ATPL (41,90)
-BRIN (12) (kupljeno u petak)
+INA (480)
Malo je previse naraslo prije vremena.
Trebalo bi prvo par koraka nazad pa da opet bude isplativo.
O tome da je prešao prag od 75 posto burzu i javnost morao je – po zakonu – izvijestiti odmah nakon tih transakcija, i to još u kolovozu. Kako to nije učinio, pretpostavlja se da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga stopirala prodaju Zvečeva ruskom biznismenu.
Made by Croatia.
Iako nista ne mora biti strasno. Alvir dobije od Rusa pare. Da ponudu, koja ce biti niza nego da Rus kupuje. I proda nakon toga Rusu 80%.
Najbolje od svega da je on vrlo vjerojatno vec dobio pare na svoj racun i nisam bas siguran da ce biti odusevljen da ih vrati Rusu ako Hanfa odbije ponudu za preuzimanje.
A sto se tice malih dionicara - kao i obicno - tko ih sisa.
I sad ti ulazi i dalje na nasoj burzi.
Prosto nevjerojatno da se takve stvari i dalje dogadjaju.
Hanfa, kao i obicno, na nivou.
Sto se tice kupaca / prodavaca, mora se priznati da je Nava Banka ( u stecaju)
ovo majstorski iskoristila. Da li su imali kakav info ili ne - pitanje je svakako validno.
Kupci - vise srece drugi put.
Bio sam i sam medju njima, ali sam srecom uvalio zadnjih 100 komada u petak u 16:00h.
Sve u svemu, pitanje je kako ce se ovo rasplesti.
Da li ce Alvir sada morati dati svoju ponudu za preuzimanje ako zeli da ne ostane bez prava glasa.
Mislim da bi najpostenije bilo da se poniste sve transakcije unatrag svih dana otkad je izasla vijesti o ugovoru s Rusom kad je i nastala ta prva ponuda za preuzimanje.
U 2024. godini Zagrebačka burza d.d. neće raditi subotama i nedjeljama te sljedećim danima:
Ponedjeljak 01. siječanj Nova godina Petak 29. ožujak Veliki petak
Čudi me da na ovom forumu nitko jucer nije najavio da sutra burza ne radi.
Obicno je to praksa.
Ovako sam se digao rano bez ikakve potrebe, jer mi nije palo na pamet da opet nesto spajaju.
pa nije on drIvo pa da index pleše -+7 % , po meni je on totalno nebitan i ja se toga kod svoga ulaganja držim
Uh, jos se sjecam tog dana kad je najavio privatizaciju Petrokemije, pa ja iduci dan uletio navrat-nanos unutra na temelju toga i u konačnici napravio lijepi minus.
Totalno nebitno sto ti ili bilo tko misli o njemu.
Ovo je sad ozbiljna kriza za koju nema naznake da ce u skorije vrijeme biti rijesena i shodno tome bi trebalo očekivati i reakciju burze........ali s obzirom da imamo burzu gdje mirovinac, ako to zeli, moze stati bid ili ask na X dionica na minimalni spread i totalno umrtviti trgovanje, sve je to iluzorno.
Sudeci prema izjavi ustavnog suda i stavu Milanovica, ovo će biti jako grdo iducih mjesec dana.
Čudi me da Crobex jos nije reagirao.
Pivac krenuo i nize.
Prodao 38 kom po 1280 prije dva dana.
Ostalo mu jos 163.
Treba vidjeti do koliko nisko je spreman ici do iduceg cetvrtka.