+INGR (2000kom - 10,00kn)
-INGRA (2000kom - 10,40kn).
....(kids, dont try this at home)....
I poanta je???
Here we go again......(vidi attachment)....
PS: Mozda je vrijeme da promijenite brokera, ako vas nepotrebno dere s provizijama......
I poanta je???
Here we go again......(vidi attachment)....
PS: Mozda je vrijeme da promijenite brokera, ako vas nepotrebno dere s provizijama......
Ako čekate ponudu, onda bi trebali znati kako to kod nas često zna ići u tim slučajevima.
Evo, ja čekam jednu sličnu ponudu već skoro 4 mjeseca od kada je obaveza objave nastupila.
Nitko ne sljivi rokove.
Ako nesto od dokumentacije fali, salju se dopisi amo / tamo dok Hanfa ne bude zadovoljna i ima sve sto joj treba.
Tek onda moze ići odobrenje ponude.
Pa iz čarape na bankovni pa onda na brokerski. Ovaj crveni dio je lova od nikud...
vidi svote koje im zvone za pranje novca, pa uplati manje od toga.
ne znam o kojim se iznosima točno radi, jer stalno mijenjaju.
prije je bilo 105 k kuna 🤷
Koliko je meni poznato, sve do 200k kuna prolazi bez potreba za prijavom i shodno tome - provjere.....
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f03d1e47f41.pdf
....evo......drustvo odlučilo otkazati skupstinu jer su navodno "naknadno utvrdili da nisu ispunjeni svi uvjeti za njezino odrzavanje".....
....i to im je slučajno palo napamet samo par dana nakon prvotnog zakazivanja......kad je cijena, naravno, vec roknula 30%......upravo zbog razloga zbog kojeg je zakazana i njihovih planiranih poteza......
.....sve čista slučajnost - naravno......
....pa ti onda ozbiljno ulazi na ZSE......
PS: nemam dionice SLRS (trenutno)
Da li danas ZSE radi?
Kao da i ne.
To je onaj sistem - par tjedana ničega da bi dočekali jedan relativno zanimljiv dan.......
Zar je bitno sto bilo tko od nas misli koliko nesto vrijedi ?
BV je toliko koliko jest.......kolega ranije kaze da je radio izracun da je fer vrijednost oko 800kn.....
a oni ce naci nekoga tko ce procijeniti vrijednost koja je njima prihvatljiva za isplatu (sto će evidentno biti ispod tih prosječnih tromjesecnih 468kn, koliko je otprilike moglo biti da su jos malo pričekali s pozivom na skupstinu).......jer tak to kod nas obično biva......
ali tu - za razliku od HMST gdje je squeez napravljen - jos postoji nada dok god su ti dionice na raspolaganju da po osobnom nahodjenju procijenis ima li ih smisla prodavati ili ne.....
+HHLD (202kom) (2,82kn)
-HHLD (202kom) (3,26kn)
kako Vam je to isplativo obzirom na brokerske provizije ?!
.....evo vam dokaznog materijala u prilogu, pa vi vidite.......meni je to sasvim OK.......
+HHLD (202kom) (2,82kn)
-HHLD (202kom) (3,26kn)
Prodaje se 27kom ujutro po 400, a samo par sati kasnije nekom ista količina vrijedi 520kn......
.....bit će zanimljivo ukoliko se na vrijeme ne makne s bida......
EDIT - upravo se maknuo.......e sad će biti zanimljivo samo njemu ako ga Hanfa priupita što ga je spopalo......
....evo, poziv na skupstinu upravo izašao i više nema nikakve dvojbe.....
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…0903fdc88c6.pdf
....inace, broker mi je upravo izračunao da je 3-mjesecni prosjek cca 468kn ukljucujući petak kao zadnji dan,
ali to je sad čisto informativna stvar, no zanimljivo jer ukoliko su oni smatrali da se ukoliko bi pričekali s pozivom
na sazivanje skupstine prosjek jos moze spustiti, onda ne bi vec danas istu sazvali, nego mi se čini da su
svjesni saznanja da sad imaju samo 12 dana trgovanja i da shodno tome mora ići elaborat o procjeni vrijednost
računali na to da fer vrijednost dionice u tom elaboratu "mogu navući" da bude jos poprilično manja od te cijene od cca 468kn
inace ovo sazivanje danas ne bi imalo smisla - ukoliko zele proći što jeftinije......
Cekam vec par dana da mi kvart99 napise dal da to kupim ili ne no vidim da cu sam morat donijeti odluku..
BVPS se tu racuna oko 1100kn a mi nemamo ni temu. Glavno da se po temama sa negativnim kapitalom pise na veliko.
....eto, sad cu vam iskreno reći.....
.....neki dan čim je izasla vijest vidim da je netko počistio 30kom po 540kn - očito vec sa tim saznanjem.....
.....nakon toga sam ja počeo kontati kako bi se to moglo odigrati i čak potrosio čitavih 5 minuta u razmisljanju
da li da skinem ovog na 550kn ukoliko bi se aktivirao ovaj iz Top-10 koji jedino zapravo stalno drzi cijenu i ako bi on sad
isao dizati prosjek do poziva na skupstinu ili mozda da nakon izrade elaborata - konačno jednom nesto ode zaista po fer vrijednosti - no onda sam se sjetio kako su me nasanjkali u HMST i taj scenarij bacio u vodu.....
......ali sad je očito da je na dnevnom redu sasvim suprotan scenarij - koliko vidim, ne samo da nije trebalo kupovati iznad 500, nego se čini i da će sve preko 400kn biti kocka......a ako ostane ovakav omjer k/p, neće tu biti kruha za one koji kane zaraditi na delistiranju......
....sve u svemu, izgleda da je bolje da me nije zahvatilo u petak po 426 na kraju dana.....više sreće nego pameti......
......ali kad se sjetim da sam imao nekih 50tak komada kupljenih oko 360kn kad je bio onaj Corona low i da sam sve suckerski prodao prije 400, onda izgubim volju da se sad više bakćem s njom.....
.....i da.....stvarno nevjerojatno da ova dionica neće ovdje imati svoju temu prije nego što nestane sa lica zemlje.....
+MGMA (za sada simbolična količina)
....planiram i malo veći dokup na 0,01kn.......ako prije toga (konačno) ne ode u stečaj......
Evo danasnjeg stanja....
Prvih 10 Dioničara
1 | TANKERSKA PLOVIDBA D.D. | Osnovni | 4,454,994 | 2021-01-13 | 51.01 % | 191.56M |
2 | PBZ CO OMF - KATEGORIJA B | Skrbnički | 839,000 | 2021-01-13 | 9.61 % | 36.08M |
3 | ERSTE PLAVI OMF KATEGORIJE B | Skrbnički | 808,000 | 2021-01-13 | 9.25 % | 34.74M |
4 | RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE B | Skrbnički | 752,036 | 2021-01-13 | 8.61 % | 32.34M |
5 | RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND | Skrbnički | 372,103 | 2021-01-13 | 4.26 % | 16.00M |
6 | ZAGREBAČKA BANKA D.D. | Skrbnički | 261,065 | 2021-01-13 | 2.99 % | 11.23M |
7 | ZAVAROVALNICA TRIGLAV D.D. | Skrbnički | 170,600 | 2021-01-13 | 1.95 % | 7.34M |
8 | PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D. | Skrbnički | 100,803 | 2021-01-13 | 1.15 % | 4.33M |
9 | RAIFFEISEN OMF KATEGORIJE A | Skrbnički | 48,653 | 2021-01-13 | 0.56 % | 2.09M |
10 | ZAGREBAČKA BANKA D.D. | Skrbnički | 46,000 | 2021-01-13 | 0.53 % | 1.98M |
br.8 - prodao 52274 (imate i u attachmentu).
Ja sam prodao zbog mirnog sna......jer kod nas nikad ne znas kakva te vijest moze docekati ujutro.
Bolje mali minus, nego prekonoćna neizvjesnost......barem sto se mene tiče.
+TPNG po 43kn
-TPNG po 42,4 / 43kn
-VIRO po 29
+VIRO jučer po 28,20
.....500 kom po asku RIVP i odmah cca 7000 tisuća po bidu TPNG.......to je taj isti - to je jasno......
......malo po malo.......na 40 bi se mozda moglo i kupiti nesto sitno......ovisno o tome koliko će u medjuvremenu komada jos proći......
....ode sva zarada u vjetar......
.....nema tu trejda do daljnjega.....
.....samo brokera hranimo......
-20kom TUHO - jučer zaboravio prijaviti (2900; kupljeno po 2800......nije mi se više dalo čekati do 3000)
-TPNG (jucer prodavao po 44,40, pa kupovao opet po 44/43,60, pa ostao prodajni nalog jutros na 44 i nesto manje uvalio po 45,60.....sve skupa samo simbolicna zarada, ali za sada tu ne vidim neku veliku priliku......ako ne bude nize)
hoće li druga strana na tankerima odigrati kartu , lijepi pot je na stolu do 44.... ako ne potegne sad , onda je ostao bez municije..
......nije se dugo čekalo......tko je jamio - jamio......