+390kom VIDU
....`ajd hvala Bogu.....konačno će biti koji burek i za mene.......
+390kom VIDU
....`ajd hvala Bogu.....konačno će biti koji burek i za mene.......
++ SPAN (202)
Nisam ni rekao da je došlo do transakcije.
Očito da nije.
Nisam napravio screenshot tada na ind. 0,91 kn jer sam bio previse uzbudjen da ću kupiti po toj cijeni ......a ti ako hoces vjeruj, ako ne.......
Meni nije jasno i baš se pitam hoće li cijenjena hanfa upitati ove što stavljaju ogromne naloge pa ih tik pred trgovanje povlače, zašto to rade?
Mene davono su pitali za nekih bezveznih 1000 komada nekog papira, ma ne mogu to zamisliti ali ja nisam niti dražbu pokrenuo samo sam na prodaji s istom cijenom bio i nalog povukao!
Ajde sada znalci i budući hanfa manovi što kada i kako se nekoga nadzire a nekoga ne!?
Imate u potpunosti pravo, kolega.
Ovaj - ne samo što je pokrenuo drazbu sa 1000 kom MKV naloga - čime je indikativna cijena spustena sa zadnje od 60kn na 0,91kn, nego je kasnije podebljao količinu na 19000 kom na MKV cijenu i u zadnji čas otkazao nalog.......onda je bilo jasno da uopce nema namjeru da pustiti ga da se izvrsi.
Hanfa je na potezu.
Tako je.
Ja sam odmah zadao nalog telefonski preko Agrama na 0,93 kn i u jednom času je zaista izgledalo (da je transakcija provedena tada) da ću kupiti cca barem par tisuca komada po toj cijeni......
Wishful thinking.......
Ovo je stvarno urnebesno.
PBZ brokeri kazu telefonom da ce DLKV na njihovoj gledalici izlistati tek za dva dana i do onda preko njih nije moguce kupovati / prodavati iste dionice.
Medjutim, netko sad dok tipkam kupuje i što je puno vaznije, prodaje 500kom po 60kn.
Taj sretnik će svoje izgleda uspjeti uvaljati po toj cijeni samo zbog brokera koji mu to trenutno omogucuje......kao recimo Agram i mozda jos neki drugi.......a kod PBZ, Erste & Co. - bad luck za dionicare.......
Toga stvarno nema nigdje.
Zato mi koji smo budni dugo u noc, pa shodno tome spavamo do 11h, a probamo okrenuti tu i tamo koji trade i na ovakvim i sličnim dubiozama to nuzno moramo obaviti do kraja istog radnog dana, odnosno do 16h.......bez obzira da li sutra bilo na +20 ili na -20.......to jednostavno nije vrijedno mirnog sna......
Usrdno molim one na Mediki, da mi kada misle prodati papire pošalju poruku.
Platiti ću uvjek bolje od prvog bida.
Štvarno je netko na papiru dripac, i to samo takav
Još uvijek ne razumijem kako se ta igra igra. Moj novac na bidu nikada ne valja, a manje poslije bude više
Evo, kolegice......1kom koji sam kupio po vrlo povoljnih 20800 nudim po jos uvijek povoljnih 22000......
Uostalom, neki dan ste vec uzimali po toj cijeni, pa Vam ne bi trebao biti problem.......ako ste pri cashu.......
Ovo sada je dobar, a siguran prinos,
Stvar je u tome da bas nije sasvim siguran....s obzirom na niz uvjeta koji se u medjuvremenu moraju ispuniti.
Da je stvar zaista 100%, da ne bih uopce razmisljao da praktički sav raspoloziv cash stavim unutra za tih 7%.
Nije s 1200, nego s 117 - ja kupio od toga 116......a nalog na Agramu je 0,03.....
SUKC je prodan po 184 kn po dionici.
Da prodan je po 184kn, ali situacija nije ni približno dobar da bi tu cijenu opravdalo ove godine,a bogami ni sljedeće...Arapi imaju svoje dugoročne računice, ali ok nitko vam ne brani kupovati ni po 200kn.
O čemu vi pričate ?
Firma je prodana po gore navedenom iznosu. Gotova priča.
Svaki dionicar moze svoje prodati po istoj toj cijeni dok traje javna ponuda.
Kakve veze sada ima da li ta cijena opravdana ili nije, kad za dotičnu vise nisu bitni nikakvi izracuni
niti projekcije za buducnost kad ce 99% dionica biti prodano upravo po toj cijeni.
Što će se dogadjati nakon toga je potpuno nebitno za sve.....osim za onih par koji odluce ostati unutra sa novim vlasnikom.
Šalu na stranu, bez Adrisa i Kraša, danas bi bilo prometa za jednu manju kvartovsku tržnicu. Bu grdo, ak se tak nastavi cijelo ljeto. A skroz je izgledno.
Kakvog Krasa ?
Proslo 15 komada.....
-354kom JDRN (14,00kn; kupljeno po 13,50kn)
-37kom ILRA (168,00kn; kupljeno po 161/162kn)
-1kom KRAS (745,00kn; kupljeno po 740kn)
Prvo cca 15000kom u šusu po bidu, a sad jos 2x po cca 6000.....
+DLKV 2000kom (1,17)
-DLKV 2000kom (1,29/1,30)
= + cca 220kn
A koliko brokeru to platite?
Sve je uračunato u ovaj izracun.
+DLKV 2000kom (1,17)
-DLKV 2000kom (1,29/1,30)
= + cca 220kn
+DLKV 3000kom (1,58)
-DLKV 3000kom (od 1,56 - 1,36)
= -500kn
+DLKV (3000kom (1,10-1,22)
-DLKV (3000kom (1,29-1,27)
= +200kn
.....onaj prvi trade rano ujutro je bio + cca 2050kn.....
svaka cast onima koji se odluce na kupnju, stvarno su kockari u dusi
Kad se čovjek vec naprasno rano probudi, šteta je ne okusati intuiciju.......
+9000kom DLKV (1,32KN)
-9000kom DLKV (1,59KN)
.....čini se, ipak, prerani izlaz, no u ovakvoj situaciji, bolje ranije, nego......
DLKV
ulazio sa 900 + 1600 kom na 5,74/5,62kn.....
dok sam pročitao poziv na skupstinu jedva stigao prodati 1900kom po 5,52......ostalo cca 600kom
Nakon toga ulazio po 4, pa prodavao po 3,7
Usao opet po 2,22.......prodao 3726kom po 3 i tako smanjio gubitak na cca 900kn
Usao opet pri kraju sa 2000kom po 2,43......prodao iste po 2,60.......vratio jos cca 300kn,
tako da je sveukupni gubitak ovog pothvata - cca 600kn
Ulazim opet u ponedjeljak na minutu / dvije......ako bude vrlo kratkoročna prilika, kao danas na 2,22....sto ću procijeniti.....kad se dobro naspavam / probudim......