Da je htio, mogao je vecinu toga istresti sa prosjekom cca 116 u 15:54:59, ali ne.......
on je htio ici u overtime i lijepo poklonio gomilu para......
Evo da se vidi kako se to radi:
Da je htio, mogao je vecinu toga istresti sa prosjekom cca 116 u 15:54:59, ali ne.......
on je htio ici u overtime i lijepo poklonio gomilu para......
Evo da se vidi kako se to radi:
I ja isto +HPB........poprilično neočekivano po ovoj cijeni......
Zna li se tko je to danas častio
Vrlo galantan prodavač
Netko tko vjerojatno planira s tim parama sutra rano ujutro (za moje pojmove) uskočiti u nešto drugo.
To je jedino logicno objasnjenje.
Da je htio dati po 113, prodao bi cijelu količinu.
I ja isto +HPB........poprilično neočekivano po ovoj cijeni......
Kako je moguće da je kupovni nalog viši od prodajnog, a da se nije dogodila transakcija? Skrivena količina ili block ili što?
Pa nema transakcija izmedju 12:00:00 - 12:10:00
To je vec tako godinama.
Agram brokeri ne rade, valjda ce proradit sutra.
Uhhhh........nece se valjda opet ponoviti onakav dan kao prije par tjedana.
Osim toga......sva lova mi je i dalje na brokerskom, pa mi nije bas ugodno.
Koja sam ja budala kada sam se prestrašio u 10 mjesecu prošle godine i prodao 700 kom po 8,10 eura😢😢😢😢😢😢( ostalo mi ih je još 1400kom)
Nije to ništa, ja sam na tim razinama prodao 14,000 komada.
Ne možete uvijek pogoditi.
A ja u petak kupio 11000 kom po 11,50......i jos 5000 po 11,00........
Ludjak......(ja).......koji je imao srece sto je netko bio spreman sve to odmah kupiti od mene skuplje......
Ako su trazili dopune predanim papirima, onda su moguce odgode jos niz tjedana.
I u čemu je problem da odgoda bude još 4-5 tj?..pa tada dolazimo na vrijeme inače u prosjeku uobičajeno za ponude za preuzimanje, pogledajmo zse ponude za preuzimanje do sada samo - recimo odgoda još 4 tj, onda ponuda plus isplata još max 6 tj, dakle za maximalno 2,5 mj se zaradi 4%...to je godišnje preko 16%. Jesam ja lud ili je to super prinos? Ili možda imam posla sa svima koji natuku 50% godišnje
. Kako je ono jednom netko na forumu napisao - pola nas laže, a pola ne govori istinu
.
I sve ovo pod pretpostavkom da će cijena u ponudi biti 610, ako bude viša, onda je zarada ohoho
Nema nikakvog problema.
Ponuda ce bit prihvaćena 99% i doci ce kad-tad......i bit ce, kao što kazes minimalno 610,5E.
A ako im stvarno nakelje obavezu placanja vise cijene (u sto btw moj broker ne vjeruje) onda cu i ja lupati glavnom o zid
jer sam u petak prodao kompletni dugo skupljani TUHO da bi odmah usao u ZABU i tu okrenuo pare. I isplatilo se. Al je bome bilo riskantno. Jako.
Ako su trazili dopune predanim papirima, onda su moguce odgode jos niz tjedana.
----- ZABA (sve)
--- TUHO
(posto sam jako puno kupovao......veci dio po 11,50 [suludo....znam], odlučio se riješiti svega
skrivenim nalogom po 11,90 / 11,80 / 11,75 / 11,7 u nadi da će opet ići jeftinije)
Uglavnom, računao srednjeročno zaraditi na TUHO ponudi, ali kad je danas ovo osvanulo za ZABU, rasprodao cijeli TUHO mirovincu
i za te novce kupio ZABU.
Da sam bio brzi, bilo bi jos puno bolje, ali ne mogu se zaliti na ovakvu zaradu u jednom danu......to se rijetko rijetko dogadja......
+++++ ZABA
(uglavnom, rasprodao sve sto se moze da bih kupio ZABU)
E, koje sam ja sreće kad sam (u ono vrijeme) odabrao (vjerojatno) najkriminalniju dionicu u drzavi......
Tu će se pravni repovi i epovi povlačiti po sudovima jos desetke godina.....
Zanimljive vijesti za pročitati u nedjelju na ponedjeljak duboko u noci......
Ipak.......prema ovome sto sam pročitao, ovo mi izgleda poprilično obecavajuće za sadasnje dionicare,
uključujući mene.
Čak i ako sadasnja planirana ponuda od cca 4600 bivsih kuna ne bude odobrena, prema ovim informacijama
iz prepiske, a u koje uvid ima i Hanfa, ispada da zaista TUHO vrijedi puno puno više, a jasno da to TNPL dobro zna.
Dakle, ako im ponuda ne prodje ili prodje neslavno, uz malo sreće, moglo bi se desiti da će oni ipak morati
kupovati ostatak na burzi po dogovoru sa zainteresiranim malim i vecim dionicarima, otprilike prema scenariju kakav
sa vec odigrao sa njihovom firmom kod preuzimanja......a to + eventualna dividenda je nesto sto bi bilo idealno za sve nas.
nije ništa neobično da budu dopune itd...neobično je da sve bude ultra brzo kao kod tpng, ali pitanje je tjedna kada će to biti. Apropos propasti preuzimanja, to je NEMOGUĆE, jer sad postoji dužnik - u ovom slučaju financijski super stabilna tnpl...uglavnom pogledajte čl. 49. Zakona o preuzimanju dionički društava. Uostalom nejasno i nezamislivo mi je da bi sama tnpl išla izbjegavati preuzimanje, kako, zašto? To bi bilo bizarno nakon toliko utučenog novca
svaki tj hanfa ima sjednice i donosi odluke btw
E, ovo je čvrsto argumentiran odgovor kakvom sam se nadao.
Sad sam malo mirniji.
Hvala.
Dakle, prema onome što piše Jutarnji - Tankerska je dala ponudu od cca 4600 kn po dionici odnosno 610 Eura. Bome su se požurili znatno prije isteka roka.
Zavrsena jos jedna sjednica Hanfe i danas nista za TUHO.
Sad izgleda da se njima ne zuri......ili ce mozda opet traziti neke dopune, pa onda daljnje odgode.
I meni, ali navodno je nekih nešto više od 3000 komada trezorskih (prema investiramo.com)
Da.....kad se oduzme tih 3000kom računica štima.
Hmmm.......meni prema broju preostalih dionica podijeljenom sa cifrom koju navodi Jutarnji ispada cifra od cca 602.9 E
sto naravno ne moze biti tocno jer je minimum koji moraju ponuditi ostalima cijena koju su platili za onaj prvi paket
a to je 4600 bivsih kuna, odnosno cca 610,5 E prema sluzbenom tecaju.
Dakle, prema onome što piše Jutarnji - Tankerska je dala ponudu od cca 4600 kn po dionici odnosno 610 Eura. Bome su se požurili znatno prije isteka roka.
Imate li link na članak , kolega ?
EDIT: Našao......
BTW, 4600 kn je minimum posto su toliko platili prvi paket, a to je prema sluzebnom tecaju cca 610,5 Eura.
Nisam jos napravio obracun s obzirom na cifru koju navodi Jutarnji....
Koja je ovo suga od trgovanja......
Svaki dan nakon 13-14h drasticno pada broj transakcija.
Kao da oni sto zele nesto trziti to uvijek zele napraviti sto ranije ujutro......a za nas koji volimo dulje spavati - ćorak.
Inace, tek da se zna, ja sam jednom vec "pogubio novce" na slican nacin kad je Centar Banka (koja uključuje nekadasnji brokeraj) otisla u stecaj.
Mogao sam na vrijeme povuci sve, ali nisam do zadnjeg časa - premda je bilo konkretnih naznaka - vjerovao da ce se to desiti.
Meni je u igri bio sesteroznamenkasti iznos koji nije počinjao ni sa jedinicom niti sa dvojkom, tako da mi bas nije bilo svejedno kako ce stvar ispasti
no moram priznati da je sam proces bio izuzetno transparentno i uvidjavno vodjen i srecom, nakon nekoliko mjeseci isčekivanja dosao do happy enda
gdje su mi vratili svaku lipu sa računa.
Će da reše do jutra, duga je noć pred nama
Ma lako za to......neka potraje tjedan dana ako treba da to rijese jednom za sva vremena.
Prva i najbitnija stvar je osiguranje novca.......iskreno se nadam da to vise nikad neće doci u pitanje, jer ako se tako nesto
stvarno moze jos jednom ponoviti cca desetak godina nakon sto se desilo prvi put (Complete Line, Prva Generacija ili kako si se vec zvali), onda nam stvarno ne treba trziste kapitala u takvoj drzavi.
Ono drugo bi bilo ono sto sam jucer predlozio brokeru iz Agrama a to je da traze prekid trgovanja na ZSE dok se to ne rijesi.
On se slozio da je to zanimljiva ideja i rekao da ce predloziti nadredjenima.
Ako se sutra cijeli slučaj nastavi, onda mislim da nije upitno da bi se to moralo provesti.
Ipak Agram nije bilo kakva mala brokerska kuca nego imaju stvarno golem udio trzista
i ZSE mora to uzeti u obzir.