Netko veći lupa jer su transakcije dosta velike.
Posts by forumas
-
-
Vidjet ćemo hoće li se sada i ovdje pokrenuti rast po uzoru na Atpl.
Dionica je podcijenjena, a firma vrlo stabilna, ako se sad počnu popravljati i vozarine bit će opet dobra dobit i u ovoj godini.
-
Mora da nešto zna što mi ne znamo dok tako kupuje.
A kad saznamo bit će nam već kasno.
-
Sve je dobro dok raste, ali kad zastane, pa dođe malo pad Bdi-a, pa neko napiše nešto negativno, začas se promijeni mišljenje i kupaca i prodavača.
-
Nisu vozarine skočile jučer, već odavno, ali cijena nikako nije htjela preko 190.
Pitanje je zbog čega je tako.
-
Mislite, dok se iskrcate
-
Ili se čeka da se napuni bid pa da moze po njemu.
-
Pa skoro svaki dan imate objavu da je cerp prodao parsto komada.
A kolicina koju imaju je za Zse prilicno velika (oko 30 mil kn), i tesko to mali mogu pokupiti.
A neki sad zele malo podici cijenu kako bi se iskrcali, pa ce se onda povuci bez traga.
-
Nece prodavati cerp, nego oni kojima ih je dao.
Velika vecina prognozira da ce veliki dio toga ici odmah u prodaju, cim ih se registrira kod brokera.
A cerp prodaje jos i svojih 130.000 kom.
To je najveci uteg ove dionice i trebat ce vremena da se to sve pokupi.
A onda moze doci vec i do preokreta vozarina, pa ce onda htjeti van i oni koji su sad ulazili jer vide da nece gore...
Zato da neki nebi mislili da je sve sjajno tu.
-
Pa Cerp je podijelio preko 30.000 dionica i one ce stalno dolaziti na ask.
Trebat ce dosta vremena i sredstava da se to pokupi, a njima je izgleda dobra bilo koja cijena za iskrcaj.
A na najmanji pad indeksa, prosipati ce po bidu.
Zato kazem to.
-
Samo ako cerp ne pocne prosipati
-
Uteg su one dionice koje je podijelio Cerp
Vidjet cemo da li neko samo dize radi iskrcaja ili
-
E kolega što niste ušli na 400 ili 500 kn to bi vam već bila lijepa zarada...mogli ste a niste...a sad pišete sve kako bi obezvrijedili dionicu....
Pa zato i kažem da sada ti koji su ušli pišu tako, a ne žele sami kupovati.
Zato samo pišem kako suprotnost takvom jednostranom pisanju.
Jer ovo u izvješću je meni prilično neobično i čudno.
-
Svi koji su ušli po 200-300 i od tada ni komada, sada pišu samo hvalospjeve o 1.000 kn kako bi imali kome iskrcati.
Nije ništa nezakonito, ali malo realnosti nikad ne škodi.
-
Ali mislim da je to dosta neobično, budući da su svima materijalni troškovi porasli u zadnje vrijeme (cijene gotovo svih repromaterijala su dosta porasle), a njima su smanjeni i to uz rast proizvodnje.
Meni je to nešto dosta neobično, a upravo u tome se kriju dobri rezultati 2020.g.
-
Pa samo kažem da su ostavarili 25 mil.više prihoda, sa 15 mil manje materijalnih troškova (svi ostali su pretežno podjednaki).
Zato to izgleda malo čudno, jer inače bi rezultat opet bio oko nule ako je tu nešto kemijano, što bi značilo da nije došlo do nekih većih pomaka.
-
Zna li tko kako je ostvareno 25 mil kn više prihoda od prodaje, uz 15 mil.kn niže materijalne troškove, jesu li tu nešto ispravljali od prije ili što (kad imaju čak negativne Ostale vanjske troškove)?
Uvijek me strah računovodstvenih igri kojima se dolazi do boljih rezultata na Zse.
-
Pa dosada su svake godine ostvarivali gubitak, vidjet ćemo kako će ići dalje.
Zbog rezultata je i porasla, ako ne ostanu dobri, onda neće dalje.
-
Nema problema, samo želim ukazati da nikad nije sve bajno i da uvijek postoji problem.
Da 10-ak prodavača poželi izaći sa svojih 100-tinjak komada, zamislite gdje bi bila cijena.
A sad više nije vrijeme za kupnju već počinje ono za prodaju.
Sretno svima.
-
Pa od 500 do 600 nemate 200 kom na kupnji, i to uglavnom ispod 550.
Da netko želi izaći zbog nekog poremećaja na tržištu, nema šanse da bi mogao iznad 500 prodati išta.
Zato je to jako rizično, jer nije problem kolika je cijena, već po koliko se može izaći, dok se ne proda, nisi zaradio ništa.
Vidjeli smo to kad je preskočila 600, pa je u par poteza pala na 560, a ni tamo više nije bilo kupnje.
Zato oprezno.
Još mi je ostao u sjećanju Franck i njegovi predobri fundamenti, a promet i cijena uvijek nikakvi.