1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Birtija

• barbosa 2.0
    • August 17, 2023 at 11:02 AM
    Quote from tento

Ohoho, dobro te udesio, i na kraju pojeo vuk magare, nikom ništa!

a zipa, ja se još kakti kužim u bauštelu... na kraj pameti mi nije bilo da na takvoj jednoj banalnosti popljugam...ma stari moj, imaš li ti škole, imaš li ti certifikate da si osposobljen za predmetne sisteme, imaš li tvrtku, reference i jamčiš za izvedene radove...sve na papir i predračun i račun o jamstvo i još na uvid na rgfi fina da se vidi bilanca i eventualne blokade pa da vidiš kako 90% tih padobranaca odmah u startu otpadne.

*Moller,Junius... ma bio sam sa njima cijelo vrijeme, lako je sad na kraju pametovati, meni je impregnacija-impregnacija ali on je to trebao znati, ne ja, on je "majstor" i za to je plačen, ne ja :cursing: inaće su dobro odradili sve ostalo ali što to vrijedi kada su zasrali na takvoj gluposti od 50eur na vrijednosti posla 6k eur...to je ono, učiš dok si živ i škola košta

• Birtija

• barbosa 2.0
    • August 17, 2023 at 10:24 AM
    Quote from tento
    Quote from tento

Keramičar bio nekada 10, sada od 15 pa naviše, i to se moraš naručiti kao kod doktora.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…o-foto-20230817

ovo na portalu su aktualne cijene, pridodao bi majstorska dnevnica 100+ eur, pomočni 70 eur ALI na tržištu je toliko NEkompetentnih i priučenih "majstora" koji uopče ne poznaju moderne tehnike i materijale da je angažiranje takovih čisti gubitak novaca i vremena i potrebno se dobro interesirati i angažirati u smislu projekta radova, materijala i pripreme...kada ti dođe i kaže da je zanat izučio u njemačkoj i izvadi mobitel i pokazuje fotke povučene sa neta i govori "vo sam ti ja radio...i ovo, i vo i vo...i odmah traži avans u kešu i bez pred/računa, bjež od toga koliko te noge noseX/ ...

meni je lik uređivao pročelje, krpanje i farbanje unaprijed definiranom silikonskom samoperivom fasadnom bojom i nešto kasnije sam nešto dorađivao špalete i stoga obljepio pik traku i kod uklanjanja, traka mi povuče sloj boje sa fasade i u razgovoru sa tehnologom ustanovimo da je kreten na podlogu stavio akrilnu impregnaciju(jeftinije) umjesto silikonsku a silikon na akril uopče ne drži i sada traje dok traje a kada se počne ljuštiti, minivoš i sve skinuti pa iz početka, skela 15x8m, dozvole, svu boju skinuti sa minivošom, sve dobro izbrusiti, učvrstiti podlogu, izgletati i ponovno obojati...biti će dobro ako neću morati sve rabicirati sa 2x flex. ljepilo :cursing:

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • August 9, 2023 at 9:57 AM
    Quote from etoimene

Eto, workaround već smišljen ...

"gradonačelnik Crikvenice blagdan Velike Gospe proglasio sajamskim danom"

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-danom-20230809

kada "vlast" opstruira/izvrdava svoje zakone, kako bi se onda trebali ponašati građani...jednom je netko rekao, naj bolji kompromis je onaj koji ne odgovara niti jednoj zainteresiranoj strani...inaće, uopće nemam problema sa neradnim nedjeljama i praznicima ali da se to moglo bolje urediti, moglo se...

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • August 9, 2023 at 9:53 AM
    Quote from D_artagnan

Ma cirkus zivi… opcenito da na benzinskoj mozes kupit nesto van goriva i stvari za auto + kava, sokove je van svake pameti. Jos fali da u konzumu, kauflandu kupis benzin il dizel onako uz blagajnu na akciji 🤣🤣🤣 il da u pekari uz kruh kupos karnister goriva 💪🔝

ma sve je to kaos u trgovini uopče...u lidlu kada imaju ponudu, prodaju kemiju(otrove za uši) i zemlju za cvijeće metar od sviježeg povrća ili motorna ulja ili domestos a ispod npr. tjestenina...nije drugačije niti u drugim multi trgovinama a največa psihijatrija mi je bila u konzumu u šibeniku kada su u dučanu na gastro odjelu, zamisli bogteposro, okretali cijelog janjca na ražnju u dvometarskom konvektomatu <X

....ja bi to skroz odvojio, ako je prehrana, onda je samo prehrana, ako je drogerija, galanterija, aparati, gume i ulja i dr. neprehrambeni artikli, onda posebno odvojen prostor i posebna kasa, pogotovo sa gastro odjelom, izjednačiti sa restoranima po Haccp-u, meni su radili problem jer mi gosti samo prolaze uz vrata od kuhinje kada idu na wc, da ne pričam o ostalim higijenskim minimumima a u konzumu ista djelatnica paca piceke, pa malo slagati robu, pa malo na salame a hranu sa gastra, narezanu salamu, sviježe povrće i dr. slobodno unutar dučana do blagajne nosiš u istoj košari a sanitarom, insekticidom, i drugim potencijalno nehigijenskim i/ili otrovnim artiklima...ono, dobar dan, molim vas 20 deka tirolske ili po kila janjetine i dvije zimske gume X/

• Birtija

• barbosa 2.0
    • August 6, 2023 at 9:32 AM
    Quote from bbkk0000
    Quote from emil

Uvijek sam voljan pomoc. Ako opet trebate kaku pomoc slobodno me kontaktirajte na pm da ne opterecujemo ostale vasim problemima ...

Zahvaljujem. Naslutio sam da ste gospodin

opa...gentlemenstvo 8) ...već sam zaboravio kako to izgleda, treba to više prakticirati :thumbup:

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • August 4, 2023 at 7:54 PM
    Quote from Moller
    Quote from etoimene

Trebat će više potegnut za burek na ZSE.
    https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

"Slavonka osuđena jer je digla cijenu bureka. "Koristila je agresivnu poslovnu praksu"

Bitno je da su nju "sredili".

mislim da cijena bureka mora pratiti index i . nema ona što nad nama svoj zulum provoditi, ako ne raste crobex, nema dizanja cijene bureka i to moraju inspekcije strogo kontrolirati, mislim da ne bi bilo na odmet da i Hanka koji puta zaviri u buregdžinicu i provjeri je li sve u redu s cijenama bureka, a samovoljno dizanje cijena za desetke centi mora se strogo kažnjavati i po potrebi zatvoriti radnju neodgovornim pojedincima

zovu to neko loše vrijeme, praznik je, dučani ne rade i baš nisam imao ideju što raditi jesti ova dva dana i pročitam tvoj post i odem u mesnicu, uzeo mlj. junećeg vrata i gotove kore i sutra za ručak domaći burek :S

• Birtija

• barbosa 2.0
    • August 4, 2023 at 7:40 PM
    Quote from 5. Element

10k eura za prvi prekrsaj, 30k za drugi, 100k za treci i 10 godina robije za cetvrti.

ma kakva robija, to je samo trošak i natezanje...kod prometno-prekršajnih recidivista nakon x prekršaja se ostaje i bez vozila, prije nekog vremena sam nešto tražio po zemljišnim knjigama i na par kč. uredno zabilježba grada radi ne plaćanja kom. naknade i/ili malčiranja zapuštenog terena koje je kom redar naložio a grad naručio i platio...imamo mi zakone ali se ne provode

• Birtija

• barbosa 2.0
    • August 4, 2023 at 1:53 PM
    Quote from 5. Element

https://net.hr/danas/hrvatska…b2-0ee8f36581c7

Vrlo jasno opisano zasto treba pod hitno ili zabraniti ili zestoko oporezovati turisticarenje stanova u stambenim zgradama. I potpuno se slazem. Dobrobit stanara u zgradi i kvartu je jaca od prava vlasnika da uprihodi vise, na njihovoj grbaci jer trpe njegove turiste.

uopće ništa ne piše o porezu nego o uvođenju reda u kategorizaciji i zonama, odnosno namjeni na stambene prostore i poslovne prostore što mi i imamo zakone ali se ne provode...ako je stambene namjene, nije poslovne namjene i da bi u urbanim višestambenim jedinicama u suglasnost za iznajmljivanje trebalo uključiti i zajednicu suvlasnika što svakako ima smisla...već sam više puta pisao, tu red neće napraviti poreznici i računovođe nego isključivo min. prostornog uređenja i gospodarstva...uvođenje poreza samo daje legitimitet ovome neredu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • July 31, 2023 at 11:15 PM
    Quote from Vule

Preminuo Ivica Pivac, 🪦ovo bi moglo promjeniti neke politike firme o ulaganu u dionice? Sto mislite?

pokoj mu duši.

Ivica Pivac je bio taj koji se od braće najbolje snalazio u investicijama i njegovim odlaskom će svakako doći do bitnih promjena u dosadašnjim poslovnim strategijama grupe a to bi naj prije mogli uvidjeti na krašu ako se nalog trezora na 80eur povuče

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • July 31, 2023 at 11:40 AM
    AD Plastik se oporavlja: EBITDA katapultirana 114%
    SOLIN - Objavljeni rezultati poslovanja AD Plastik Grupe za prvih šest mjeseci 2023. godine pokazuju blage pozitivne učinke stabilizacije dobavljačkih lanaca i…
    www.seebiz.eu

U prvih šest mjeseci 2023. AD Plastik Grupa ostvarila je poslovne prihode u iznosu od 66,04 milijuna eura, što je 14,9 posto više u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Poslovni prihodi matičnog društva viši su za 17,8 posto i iznose 49,59 milijuna eura. Pozitivni učinci normalizacije opskrbnih lanaca i nabave poluvodiča te rast narudžbi kupaca vidljivi su u prihodima Grupe.

Dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) na razini Grupe iznosi 5,28 milijuna eura, a na razini matičnog društva 3,16 milijuna eura. To je rast od 114 posto, odnosno 31,6 posto na razini matičnog društva, u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

U odnosu na isto razdoblje prošle godine, prihodi s ruskog tržišta niži su za 41,7 posto i iznose 5,55 milijuna eura. Time je značajno smanjen i njihov udio u ukupnim prihodima Grupe, koji iznosi svega 8,4 posto. Tvornica u Togliattiju proizvodi na nižim razinama iskorištenosti kapaciteta, dok je Kaluga zaustavila svoje serijske proizvodne operacije i optimizirala organizaciju. Ruska su društva, promatrana kao cjelina u navedenim okolnostima, samoodrživa i financijski neovisna o matičnom društvu.

Prodajne aktivnosti kompanije u potpunosti su usmjerene na europsko tržište, a ukupno je u izvještajnom razdoblju ugovoreno više od 95 milijuna eura novih poslova.

• barbosa 2.0
    • July 27, 2023 at 3:54 PM
    Quote from Oskar

Burza radi skraćeno danas?

kolega, sad kada prođu polugodišnji međuizvještaji, slobodno do negdje pred kraj 08mj. kiseliš krastavce 8)

• Što smo danas tržili

• barbosa 2.0
    • July 25, 2023 at 12:49 PM

platio članarinu na zabi ?(, nek se luković lijepo fućka, ako hoće riješiti poziciju neka da po niže :|

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • July 23, 2023 at 11:31 PM
    Quote from zm1
    Quote from pod_zidom

"Klošari" iz primjera i jesu bili u nekoj trgovini. Argeta nije fina, domaća hrana. Industrijska pašteta po 2.59 EUR za 95 g je pljačka.

Kud baš posegne za argetom , mogao je segnut za gavrilović cajnom ili jetrenom ili jos bolje za k plus ili s budget pastetom, a on bas na najskuplju

ta argeta košta kao da su je punili tatarskim biftekom a ne iznutricama s kojima inače nemaju kuda pa idu u životinjsku hranu...inače ta gavrilovićeva pašteta košta 100kn ili 13,5eur po kg a za te pare možeš birati šunke, mortadele, zimske, i dr. prerađevine od 1. kategorije mesa pa i od samog gavrilovića, paštete nikako u maloprodaji ne bi smjele biti preko 7 eur(50kn) po kili jer je to kuhana iznutrica, malo povrća i masnoća i to u proizvodnji ne košta 1-2eur/kg(znam jer sam povremeno napravim mesnu, riblju i paštetu od pileće jetre) a ovi je prodaju po 30eur/kg...e to je marža X/

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • July 23, 2023 at 6:45 PM
    Quote from pod_zidom

Hoteli, posebno oni visoke kategorije, ali i ostali neka drže cijenu. Koliko god mogu naplatiti neka naplate. Isto i za privatne ugostitelje, ako imaš dobru ponudu, na dobroj lokaciji, naplati to.

Ali pašteta u nekom supermarketu po cijeni gore je pljačka i pohlepa. Ništa drugo.

najmanja lova u sezoni se vrti po apartmanima ali po paštetama, kiflama, sladoledima, kuruzi, koktelima i brancinima, klubovima, plažama i ležaljkama, iznajmljivanjima od pedalina do jahti i dr. "van" pansionskoj potrošnji se vrte "prave" i nevidljive pare koje se peru kupujom stanova po zg, st i drugdje...o tome nitko ni zuc, samo "apartmani", odnosno ono što se vidi i to je trn u oku mnogima...a irena weber govori iz profesionalne pozicije direktorice HUP-a i naravno da joj smetaju priv.iznajmljivači koji su ne bogznakakva ali ipak konkurencija hotelskom smještaju...

• Ulaganje u solarne elektrane

• barbosa 2.0
    • July 21, 2023 at 11:27 AM
    Quote from D_artagnan

Inace bas malo proletio kroz ovaj novi zakon koji su donjeli… i gledam, pa koji kreten moras biti da sve jos pise u kunama ?!?!?!???. Ono wtf. Pa vec pola godine je proslo od kad nije kuna sluzbena valuti, donosis novi zakon i da,je u njemu stoji Kuna 😏😏😏.

Koja nesposobna Monty payton ekipa nama sjedi u saboru i kao nesto radi? Za koji k…c ih placamo tamo?

To bi trebalo sad sve njih tamo kazniti, kao sto bi kaznili i sve nas da u firmi stavimo glavnu cijenu kune a ne Eure.

ovo nije novi zakon nego izmjene zakona stoga je to valjda zato i dalje iskazano u kunama ali evidentno, uz sve ove izmjene su mogli i napraviti i "izmjene" valute, međutim, kako su ti administratori i zapisničari u štrajku, nema tko, neće to valjda predlagati i/ili pisati "stručni savjetnici", oni su prva liga, nije to njihov posao za koji primaju plaču 10etak k kuna, nije po sistematizaciji, ne, ne... X/

• barbosa 2.0
    • July 21, 2023 at 10:58 AM

ovo je instalirana snaga 30Kw+ i u tome smislu vjerojatno nije samoopskrba nego proizvodnja a ako je tako, onda ugovor uvjetuje osiguranje koje je kod samoopskrbe slobodan izbor.

...a i to što su kolege primjetile, crijep je ostao čitav :S

inaće panel 450w i nije nešto sad skup, 150-180eur, u slo možda i manje a ugradnja jednostavna stoga kada kompariramo štetu sa rasturenim krovištem, još je dobro prošao s obzirom na veličinu tuče i još ako je osiguran, je da grdo izgleda ali šteta je minimalna. :|

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • July 19, 2023 at 3:19 PM
    SDP napustili svi vijećnici splitskog Trstenika. Vlast su imali samo u tom kvartu
    TROJE SDP-ovih vijećnika u splitskom gradskom kotaru Trstenik danas je napustilo tu stranku solidarizirajući se s gradskim vijećnikom Damirom Barbirom koji…
    www.index.hr

SDP demontaž do kraja, tu štetu koju su si sami napravili sa nesposobnim, bezličnim i dosadnim Bernadićem i sad sa Grbinom im nije mogao napraviti baš nitko drugi <X

• barbosa 2.0
    • July 19, 2023 at 3:00 PM
    Quote from Damir1952

Trgovanje dionicama banaka je danas veliko i u porastu je cijena.

Ali ne za sve baš, nekima se ne trguje. A što je sa recimo KABOM koja niti nije na ZSE više, to je

loše za dioničare.

ma to je samo pump&dump na hpb, ostale banke su tako-tako, u prosjeku tržišta a koliko je to rizičan sektor, uvjerili smo se i previše puta i 2008. i sad nedavno kod SVB ili pak sberbanka kod nas...mislim da nema dionice koja može brže propasti od dionice banaka, doslovce preko noći makar sumnjam da se kod nas to baš samo tako može dogoditi ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • July 19, 2023 at 2:44 PM
    Veliki skok prodaje novih auta u Europi, Hrvatska iznad prosjeka EU
    PRODAJA automobila u EU snažno je porasla i u lipnju, odražavajući slabe prošlogodišnje rezultate zbog nestašice dijelova, a u Hrvatskoj skok je ponovo bio…
    www.index.hr

U prvoj polovini godine tržište osobnih automobila u EU poraslo je 17.9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, uz registriranih 5.4 milijuna novih vozila, utvrdila je ACEA. Iako se tržište oporavilo, rezultat je još uvijek za 21 posto manji nego u prvih šest mjeseci pretpandemijske 2019. godine.

U skupini vodećih tržišta najviše je u prvoj polovini godine porasla prodaja u Španjolskoj i Italiji, za 24 odnosno 22.8 posto. Dvoznamenkaste stope rasta bilježile su i Francuska i Njemačka, od 15.3 odnosno 12.8 posto.

Quote from Tolisimus

Možda raste zbog ovoga....

ne, ne još ali doči će i ti dani možda i prije nego što mislimo...za sada je oporavak sektora evidentan, i uopće je neupitno da li će, nego kada će

treba malo vremena da se ekosustav sektora zvrti i iskazaže u bilancama dobavljača, ali krenulo je,... jako...i ići će sve brže i brže 8)

• barbosa 2.0
    • July 18, 2023 at 10:16 AM

je, ima još novina ali ova odredba je najvažnija za sustav samopskrbe:

Ovim se Zakonom propisuje da će korisnik postrojenja za

samoopskrbu ostati u sustavu samoopskrbe i u uvjetima u kojima je proizveo više električne

energije na godišnjoj razini od potrošene, ali mu se višak proizvedene električne energije na

godišnjoj razini obračunava na način na koji se plati višak proizvedene električne energije

sukladno pravilima tržišta električne energije, općim propisima računovodstva za proizvedenu

i isporučenu energiju u elektroenergetski sustav, te sukladno ugovoru s opskrbljivačem. Time

se otklanja nepredvidivost koju je imao korisnik postrojenja za samoopskrbu u smislu

obveznog prelaska u kategoriju vlastite potrošnje.

Files

zakon o obnovljivim izvorima energije.pdf 627.81 kB – 6 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt