1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• INGR (INGRA d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 28, 2021 at 9:25 AM
    Quote from tollway
    Quote from domo1977

Jesu li sada nakon Što je otišao Bandić ingrino poslovanje i planovi ugroženi?

kolega

kako vas nije sram!!?? čovjeku se još ni pete nisu ohladile, a vi već lupate svoje teorije! nisam nikakav zagovornik, ali malo pristojnosti nije naodmet!

slažem se kol. tollway, nije niti trenutak niti mjesto ali, kol. domo1977, načelno poznavajući situaciju, mnogi će se naći u neprilici a ingra svakako nije među tima, upravo suprotno...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 27, 2021 at 11:33 PM
    Quote from zlocesti

Bojim se da je parica u pravu.

Kažu- Kada sjedaš u automobil da te netko poveze promotriti treba i vozača, a ne samo automobil.

Zašto na burzi postupamo drugačije ?

ma da, svi se vi bojite i svi ste vi u pravu a nitko nema niti jednu dionicu dlkv... a i ako je tako kako pišeš a tko ti vozi opte, tamo bar dobro možeš vidjeti vozača jer od vozila nemaš ništa nego samo šasiju a da je ht ne tanka, ne bi bilo niti šasijeX/

i tko bi to trebao biti jelen u toj vašoj fantaziji, ulgači u fgs koji su nedavno okrupnili na 100% udio u konsolidatoru zamjenom udjela za tvrtku komparativne vrijednosti i preko 60miliona kuna, ulagači koji sada kontroliraju 61% dionica dlkv i koji su stoga prolongirali prodaju fonda za 6 mj. ti ulagači su onda po tebi i još tu nekima notorni kreteni koji okrupnjuju svoj udio u dlkv da bi im novoselac, kako vi to vidite, na očigled napravio gubitak za silne milone ...pa što nije u redu s vama da prosipate toliku paranoju :?: :?: :?:

je da dlkv vuče prikolicu i to tešku ali prvo zaradi i onda plača račune, nitko drugi ga ne tanka niti mu ne pomaže niti refinancira, dlkv sve mora sam i teško je, ali radi, ugovara, naplaćuje, isplaćuje, posao fakat ide i traži se sve više, najveći je hr. građevinski izvoznik itd. ... operativa odlično odrađuje ali imam dojam da se srednji i visoki menađment, pogotovo u financijama ne snalazi baš najbolje i da bi moglo bolje-moglo bi, moglo bi puno bolje ali što je tu je.

uz sve te probleme koje vuče i s kojima se suočava, vrlo se dobro nosi jer miljarda+prihoda, ebitda 70+m kn, novac u blagajni, 700+m kuna novih narudžbi ugovorenih u 2020. i dr. pozitivni fundamentalni pokazatelji ukazuju da se radi i da tvrtka ima potencijala, to se zove referenca a kada imaš referencu onda imaš i podršku vjerovnika kao aktualno prolongiranje isplate obveza po planu psn i podršku banaka u smislu garancija kod novih projekata ali neki to ne vide, oni vide sve drugo samo da je crnjak kao neko smanjenje kapitala i malih dioničara kao radi preuzimanja što većeg udjela a što je totalna nebuloza jer ako dlkv ne valja, tko bi ga uopće želio preuzeti a ako valja, pa veći udio se stiče kupovinom 61% od fgs-a i dokapitalizacijom po nominali 10 kn nego i jednom drugom kombinacijom, obična matematika iz osnovne škole

ježiga, pa da je sve super, pa ne bi vrijednost dionice bila ispod stečajne vrijednosti 10 kn, bila bi višestruko veća a ova godina će biti izazovna i dinamična po dlkv, ja sam in pa kako bude- bude 8)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 26, 2021 at 12:23 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5f37e2ae450.pdf

U odnosu na usporedno razdoblje prošle godine,
    dobit prije oporezivanja je smanjena za 733,5 milijuna
    kuna na gubitak od -501,0 milijun kuna zbog ranije
    navedenog pada operativnog rezultata (EBITDA-e),
    nižeg rezultata iz financijskog poslovanja (-42,8 milijuna
    kuna; detalji na sljedećoj stranici) te povećanog troška
    amortizacije (+21,9 milijuna kuna). U 2020. godini neto
    gubitak Grupe iznosi 358,8 milijuna kuna (neto dobitak
    od 305,9 milijuna kuna u 2019.).

Na dan 31.12.2020. godine ukupna vrijednost imovine Grupe iznosi
    6.879,6 milijuna kuna te je veća za 5,9% u odnosu na 31.12.2019. godine.
    Ukupni dionički kapital i rezerve iznose 2.863,9 milijuna kuna te su manji
    za 11,0% kao posljedica ostvarenog gubitka u poslovnoj godini. Ukupne
    dugoročne obveze povećane su s 2.546,9 milijuna kuna na 2.867,3 milijuna

Ukupne kratkoročne obveze iznose 934,4 milijuna kuna te su veće za
    77,5% (+408,1 milijun kuna) u odnosu na 31.12.2019. godine. Rast je
    najvećim dijelom posljedica povlačenja kratkoročnih kreditnih linija (298
    milijuna kuna).

Na dan 31.12.2020. godine stanje novca Grupe iznosi 665,9 milijuna kuna
    (+115,8 milijuna kuna u odnosu na 31.12.2019. godine) čineći zajedno s i)
    ugovorenim kreditnim linijama i moratorijima na kreditnim obvezama, ii)
    vrijednom turističkom imovinom te iii) vlasničko-operativnim poslovnim
    modelom stabilnu bilanču poziciju Grupe za eventualno daljnje smanjenje
    poslovnih aktivnosti.

nadajmo se da će se epidemiološka situacija poboljšati jer turisti teško da mogu izdržati još jednu ovakvu godinu ?(

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • February 24, 2021 at 3:41 PM
    Quote from dionicar

a Tehnika? ;) i to je gubitak ?

volumen je slab...a i cijelo tk je na tek 5,5m, fakat gubljenje vremena :sleeping:

• barbosa 2.0
    • February 22, 2021 at 2:37 PM

i ja sam je vrtio, pogotovo onda kada je su fondovi kupovali ono od 3 do 4,5k koliko se sjećam ali zadnjih par god je uopće nemam niti na strimeru a kako vidim, izgleda da su mali investitori skoro svi van pozicije...zato niti ne pada, ko ravna crta na ekg-u ?(

• barbosa 2.0
    • February 22, 2021 at 1:42 PM
    Quote from delboy

najveći gubitak u povjesti postojanja INE i ništa

cjena ni makac na dolje

a da je neka druga dionica koliko bi bio minus

crobex je sa inom i podignut naj manje 550 -600 bod

a šta sad jeli ovo manipulacija il šta

jel ina sveta krava

Display More

ima li još uopće netko koju dionici ine :?:

• INGR (INGRA d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 20, 2021 at 11:58 PM
    Quote from Flight

Je, al dok je taj koji je potpisao ugovor u ime grada to će vjerojatno tako i biti, ali kad se jednom promijeni glavni i odgovorni, netko bi mogao potegnuti pitanje te odluke i izmjene uvjeta iz JPP partnerstva. I onda se cijela ta konstrukcija može i urušiti. Pogotovo kad ne znamo koji su uvjeti tog ugovora. Već je bilo pokušaja na tom planu, zato ne vjerujem da ih neće biti i u ubuduće.

Ingra nema rezerve ni resurse da funkcionira bez tog ugovora ili pod značajno izmijenjenim uvjetima.

Pa sama tvoja konstatacija da Ingra uvijek dobiva defacto znaci pogodovanje nekome tko defacto ne snosi rizik. U privatnom biznisu to njje tako.

To su realni rizici. Dovoljno je da dvorana i ugovor završe u višegodišnjem sporu i Ingra se može naći u ozbiljnim problemima.

evo, upravo ovaj post je primjer podkapacitiranosti korisnika općim materijalnim činjenicama i/ ili spamanja teme (zlo)namjernim horoskopskim tezama rađenim na selektivnom prikazu iskrivljenog činjenićnog stanja uslijed kojih korisnik navodi neke svoje izmišljene rizike, sudske sporove i druge nebulozne konstrukcije te ih pokušava nametnuti kao, kako je to napisao, "To su realni rizici"...

E NISU! cijeli ovaj text je jedna " x@O*#&" da se pristojno izrazim i niti jedna insinuacija iz njega NIJE baš tako realna!

naime, stvar opće kulture je znati da su se šest velikih dvorana gradile radi svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine i glavni i odgovorni subjekti u ovome slučaju nisu pojedinci nego institucije Vlada RH i Grad Zagreb koje su po ZAKONU o Javno-privatnom partnestvu proveli proceduru odabira i narudžbe izvođenje radova izgradnje sportskih sadržaja te sklapanja ugovora sa privatnim subjektima sa unaprijed detaljno utvrđenim pravima i obvezama koje je da bi postali izvršni i pravovaljani, po zakonu o jpp, morala potvrditi Vlada RH!... stoga korisniče, zašto tu po forumu tražiš Ugovore a i da itko ovdje ima uvid u isti, zašto bi ti ga pokazao, traži ga od vlade ili grada zagreba, baš me zanima da li će ti ga dati....

o zakonima i odlukama Vlade uopće ne treba polemizirati ali kada korisnik već sugerira neko "pogodovanje" kao razlog revizije ugovora u sudskom sporu, čisti primjer snage Vladinih odluka kao institucije je slučaj Sanader-MOL gdje je dokazana kriminalna radnja ali Ugovor o prodaji MOL-u i zakon o ini nikada nije, pa ni arbitražno na svj. sudištima, pravno osporen i komparirajući s time insinuacije u postu predmetnog korisnika i rizike koje isti insinuira, držim da je svaki komentar jednom ovako neozbiljnom postu, potpuno nepotreban.

iako, tamo negdje u nekoj krajnosti ništa nije nemoguče kao npr. ovo što u povijesti hr nije zabilježeno, 2 jaka potresa u krugu 50km u god dana u kojima eto ingr. sada traži svoju priliku ali ako država ne plaćanjem ili opstruiranjem ugovornih obveza dovede gospodarstvenike u nepriliku, e onda niti jedna dionica na tk neće vrijediti ništa ali ipak, i nakon 50 god se vračaju tvrtke i imovina ili plaćaju odštete za nezakonite postupke države...

na kraju, zamolio sam admina da malo obrati pažnju na način pisanja predmetnog korisnika i da bar meni omogući konkternu tehničku komunikaciju a da mi se ovaj ne zakači za svaki post, ali me eto ne šljivi pol% nego me zauzvrat banira jer ja neprimjereno reagiram na laži, uvrede i provokacije istoga...no dobro, ako je tako onda opcija ignoriranje i svi sretni :)

• INGR (INGRA d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 20, 2021 at 7:27 PM

uopće se ne želim spuštati na "horoskopski" nivo tebi svojstvene komunikacije, najbolje da si pročitaš što si sam pisao par postova iznad X/

Quote from Flight

Korisniče tollway, tak se ne bumo razgovarali. Argumenti i samo argumenti.

Quote from mikromakrto

Ajme ovako, može li Ingra prodati Arenu, a s njom i taj dugotrajni najam od grada i države?

Ako da, kome će prodati praznu betonsku konstrukciju? To je li za punjenje rasporeda u dvorani zadužena Ingra, grad ili država je u tom trenutku nebitno, bitno je da je dvorana prazna. Nitko neće kupiti dvoranu koja nema publiku. Osim naravno grada ili države, ali to nema veze s biznisom...

Ako Ingra dvoranu ne smije prodati, onda znaju svoje prihode idućih 15 godina i jedino što mogu je probati napraviti refinanciranje i smanjiti trošak tog kredita...

shvati da je to Ugovorni odnos sa svim pravima i obvezama, nema tu ili-ili, ali bila je opcija prijevremenog iskupa od grada zg i ti rokovi su prošli

a upravo to refinanciranje o kojemu pišeš je ingra i napravila, na osnovu tih prihoda su digli 20 ili 25 m eura kredita od bks banke kojime su iskupili 40etak m eura obveznica i time smanjili dug za oko 100m kuna

• INGR (INGRA d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 20, 2021 at 6:50 PM

kol.mikromakrto, izgleda da nisi upućen, naime, arena je građena po ugovoru o JPP sa gradom zagrebom i vladom RH, financirala ju je ingra(cca 100m eur) a obveza grada zagreba i vlade RH je plaćati najam dvorane 7,5 milijuna eura godišnje do 2036. (cca 210m eur) nakon čega dvorana prelazi u vl. zg. i rh....također, ingra ima i ugovor sa zg o održavanju dvorane.

stoga, popunjenost ili isplativost arene je za ingru je potpuno nebitna stavka i to sve što si naveo je problem grada zagreba...

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• barbosa 2.0
    • February 19, 2021 at 12:22 PM

kol. Flight, ne možeš meni nametati svoje karakteristike i ne biti neurozan a to što ti vidiš bi možda bilo dobro za tebe da se konzultiraš sa stručnom i profesionalnom osobom X/

a i oni koji su se ulovili na tvoju psihijatriju i maglu koju agresivno namečeš u svim postovima i na na svim temama na kojima pišeš su inače izvrsno prošli ako su pod utjecajem tvoje zlonamjerne paranoje panično prodavali pozicije prije mj. dana po 6 kn i niže...da li si onda bio sretan, možda i više nego sretan, da li je to taj osječaj radi kojega radiš to što radiš <X ...eto ja sam na to računao i kupovao...

a i što se mojih procjena i targeta za dlkv tiće, tu se opet se izmišljaš, ja te stvari nikada ne dijelim sa javnošću, komentiram neke fundamentalne stvari, samo matematika a sve ostalo kao rast vrijednosti dionice će doći samo po sebi :)

ps.

10 kn je za dlkv zadana, tehnička vrijednost dionice a rast dionice je sve iznad 10 kn, 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 19, 2021 at 11:00 AM

me sve ok. kol. JoSko111, ništa ja tebi ne kažem, tvoje pare-tvoja procjena-tvoja odluka...pa nije dlkv jedina tvrtka na tk, ima toga još oho... :thumbup:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 19, 2021 at 10:37 AM

znaći, sada kada mnogo toga postaje jasnije, kada su se stečajevi, otkuplivači dugova, spajanje dionica i pretvaranje duga u kapital, ppdejovi i izvanredne uprave, fortenove i rusi i sl. ispali totalni debakl , sada se guraju neki kakti "projekti"...ti bokca, ko CIA i rat protiv terorizma nit ga vidiš nit ga ne vidiš ali ga se trebaš bojati X/

jedini projekti kol. JoSko111, kojih se treba bojati su upravo ovi koji neiskusnim i neodlučnim investitorima zlonamjerno sugeriraju da donesu ishitrene investicijske odluke kao npr. pre rana prodaja pozicije i onda zavidno gledanje daljnjeg rasta dionice i računanje gubitaka koje ne bi imao da si ostao u poziciji...je, je, teško je to ali sam si si kriv 8o

također, kad spominjemo "projekte" i dionicu dlkv, onda svakako treba to fundamentalno sagledati kroz prijekte BKK , Ellevio i Statnett u norveškoj i švedskoj koji eto i imaju svoj epilog nedavnim ugovorom 110M kuna pa kroz projekt u sloveniji 65M eura, više drugih projekata u njemačkoj, ukrajini, na domaćem tržištu te svakako i europske infrastrukturalne projekte energerske distribucijske obnove...ti projekti su ono što je važno za dioničare dlkv a "projekti" sa novodnicima na koje aludiraš i koje vidite samo vi neki svakako nisu ono što bi trebalo zaokupljati dioničare dlkv i one koji to namjeravaju postati8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 18, 2021 at 12:54 PM

ma ok, ali to je ipak stjecanje i nisu zato što su fond imuni na zakone

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 18, 2021 at 12:35 PM

i ja tako mislim ali ima u zpdd-u više članaka koji bi se dali drugačije tumačiti, također, inspire je stekao tih 33,3% u konsolidatoru i neposredno 20%glasova na gs i jasno je da inspire upravlja tj. sada kontrolira 100% tvrtku konsolidator ali za čiji račun je bilo to stjecanje, za svoj kao inspire doo. ili za račun inspirio fgs ili pak kao uaif, za račun nekog drugog fonda...a i nedavno su stjecanjem došli u obvezu preuzimanja slavonskog zif-a tako da mislim da ipak to nije baš tako jednostavno

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 18, 2021 at 12:28 PM

evo, inspire je zamjenom udjela stekao 33,3% udjela u konsolidatoru što je neposredno stjecanje 20,2% udjela u temeljnim kapitalu dalekovod dd i prelazak 50%+1, moguće da je već tim neposrednim stjecanjem nastala obveza za preuzimanje ali je zakon tu za mene kompliciran...ima tko da se kuži u te stvari :?:

• barbosa 2.0
    • February 17, 2021 at 9:39 AM

pa da li vidiš kakav promet na hiti :?:

• barbosa 2.0
    • February 17, 2021 at 9:36 AM

...biti će da im je opet nešto zaštekalo, sat na strimeru stoji na 09:09:23

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 16, 2021 at 9:26 PM

az miruje cijelo vrijeme, dakle ova korekcija sa 8,4 je čista trejderska kapitalizacija dobiti

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 16, 2021 at 12:26 PM

kao dioničaru dlkv, meni je bitno, sama vlasnička konsolidacija je bitna a pogotovo po kojim vrijednostima se provodi i itekako mi je bitno ako su te vrijednosti veće od tržišnih

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 16, 2021 at 11:17 AM
    Quote from Flight

To samo znaci da se Fortenova ne želi baviti poslovima kojima se bavi Dalekovod. Očito tu nije bilo nikakve kupovine nego swap udjela za nešto drugo čime upravlja Inspire. Spominjala se ona neka Energija Gradec odnosno udjel u A.N.P. Energija doo. Dakle, 23.01. ove godine je Inspire izašao iz A.N.P. Energije, a ušla Fortenova koja je sad suvlasnik uz Agrokor-Energiju doo.

radi se o zamjeni 39% poslovnih udjela u anp energiji i sada je fortenova jedini vlasnik tvrtke kao što inspire sada kontrolira 100% konsolidatora

inače, ne banalizirati swap udjela, Energija Gradec je dobra tvrtka, upravlja sa pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.

u 2019. su imali 111M kn posl. prihoda i dobit 4,2M a godinu prije 11,5M, kapital 2019. im iznosi 102M kn i čak 44M kn u blagajni, imali su tu nesreču da su ušli u postipak izv. upr. i da su im sve obveze došle na naplatu ali su to riješili nagodbom i reprogramirali tako da sve ide uredno dalje svojim putem ali su ujedno i pokrenuli više sudskih parnica i protiv fortenove radi naknade štete u iznosu čak preko 200M kn...prilažem revizorsko izvješće ako koga zanima...no uglavnom, kada bi gledali samo kapital 39% posl. udjela iznosi 40M kn i to bez ebitda i parnica za naknadu šteta, dakle kako je dalmarina imala 33,3%posl udjela u konsolidatoru tj. fin. imovinu nominalne vrijednosti 50M kn, komparirakući vrijednost udjela u anp energiji , inspire je predmetne udjele u konsolidatoru stekao najmanje po nominalnoj vrijednosti 50M, ako ne i po večoj...

Files

Revizorsko_izvjesce_2019_MB02754231.pdf 1.64 MB – 4 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt