najbolje nam je bilo kada smo imali tehničku vladu, kako smo se lijepo odmorili i od hdz i sdp, ekonomski oporavljali i zdravije razmišljali i onda je došao plenković, marić, borg, presvetli kuščević i oni hoštaplerski ministri, kovačević pa mamić, pa...ima još jako puno ... i eto nas sad u mp4 kao nikad i svi anksiozni uslijed agresivne zaokupljenosti i zagađenosti javnog prostora egoističnim političkim gadarjama i činidbama...odvratno, doslovce kao da su pacijenti u umobolnici preuzeli vlast
Posts by barbosa 2.0
-
-
da on nije potpisao svega ovoga ne bi bilo, zašto nije pokrenuo postupak psn kao i xx drugih tvrtki koje su mnogo lošije stajale od agrokora, zašto se, vidljivo iz transkripti afere hotmail, martina dalić bojala i treperila da todorić ne bi pokrenuo PSN i stoga, uz blagoslov plenkovića, manično vršila pritisak na todorića i širok krug njegovih insajdera da se MORA potpisati LEX ...zašto nam Todorić , vlasnik najvećeg prehrambeno-trgovačkog kncerna u ovome dijelu EU, već jednom ne objasni zbog čega se svojim potpisom odrekao impozantnog koncerna kojega je izgradio na temeljima druže tito tvrtki i brandova,, kakva je sila to morala biti da ga je natjerala da to učini ...umjesto populističke magle po fejsovima i blogovima, zašto šuti o razlozima radi kojih je potpisao taj lex reket
-
Znamo da to neće učiniti.
sami od sebe neće ali sada imaš osnovu za tužbu za nadoknadu štete jer je postupak izv. uprave još uvije u tijeku pa ćak i za ustavnu tužbu
kol. Manu, ništa nikome ocjena ustavnosti nije dala za pravo, ocjena ustavnosti je ušla u smijeru da je zakon specijalis u skladu sa ustavom a za sve ostalo se primjenjuje stečajni zakon
-
kol. Paulie, kako god, 200M eura ima više od obveza i da se postupak vodio po stečajnom zakonu pa i ovršnom, po rasprodaji stečajne mase, stečajni upravitelj sve što ostane kada se riješe obveze ima rasporediti vlasnicima insolventnog posl. subjekta nad kojim se postupak vodi
-
kol. Sony, nije peruško odgovoran za gadosti o kojima pišeš, martina dalić, andrej plenković, i ukratko, borg grupa su ti koji su za svoj privatni interes i interes lešinarskih fondova instrumentalizirali najviše institucije RH i tako donošenjem podlog zakona koji nit jedan ozbiljan i odgovorni parlament ne bi niti razmatrao, izvršili takvi pljačku imovine hr građana, države, mir. fondova, investitora i hr. gospodarstvenika kakva nije zabilježena od kada ovaj svijet postoji!
-
- Sukladno potvrđenoj Nagodbi od strane Trgovačkog suda dana 06.07.2018. godine pod brojem St.1138/17,
Uprava Društva je donijela odluku uknjižiti obvezu po jamstvima po procijeni u EPM modelu u iznosu od 3.149,6
milijuna kuna.Knjiženjem tih jamstava društvo je postalo insolventno obzirom da nije zadovoljilo zahtjevanu
adekvatnost kapitala. Samim time, poslovanje društva će se (sukladno Nagodbi) nastaviti osnivanjem novog
hrvatskog društva koje neće biti pravni slijednik postojećeg društva, a na koje će se prenijeti sva imovina, svi
ugovori, zaposlenici, dozvole i obveze nastale nakon postupka izvanredne uprave.i sada, nakon nabrijanih dugova i jamstava u iznosu 420M eura te stoga nulovonja svih dioničara, 2+ god. kasnije ledo se prodaje za 615 milijina eura... kako postupak izv. uprave još traje a koji je varijaciija stečajnog postupka i kako se sada ledo prodaje za više nego što su mu obveze radi kojih je završio u postupku, što je, tj. kome ide razlika vrijednosti od 200 milijuna eura ili oko 4770 kn po dionici ?...to kasira fortenova pošto novoosnovano društvo ledo+ nije pravni slijednik insolventnog društva ledo dd. ili ipak stari dioničari imaju pravo na taj višak 200m eur?
-
Dividenda 60kn ima li šanse nakon 21.09.2021.
Prije ce dati kredit Ddjh nego dionicarima.
Makar isti kredit nemao pokrice.
a tko to odlučuje o eventualnoj dividendi ako ne država kao dioničar 75% a i takvi krediti su ugovoreni po tržišnim uvjetima i uvijek pokriveni državnim jamstvom, stoga na koje to točno dioničare se odnosi taj tvoj tendenciozni komentar?!
-
Špekulantu odgovara da je porez na kapitalnu dobit mali jer špekulant zarađuje trejdanjem i uvaljivanjem bezvrijednih papiriča naivcima!
Investitoru odgovara da je porez na dividendu mali jer on glavninu zarade ostvaruje od dividende (buy and hold).
Ispričavam se ako sam nekoga razljutio ili uvrijedio, nije mi to bila namjera.
svi smo mi špekulanti bez iznimke, razlika je samo u modelu a i long i short investitori bi voljeli da ima više dividendnih dionica ali ježišga, prilagodba uvjetima na terenu, štojetuje...i također, niti jedan "papir" nije bezvrijedan, evo ti kripto koji ima nula fundamentalnu vrijednost...
ovaj kapitalni porez treba suspendirati jer radi samo štetu ili ako mora biti, obračunavati po isplati/kapitalizaciji sa brokerskog jer ovo fifo sa obračunskim razdobljem od-do 01.01. i bez prenošenja kapitalnih gubitaka je glupost a i u neravnopravnom smo položaju jer se isti smatra konačnim i kao takav, ne ulazi u obračun neoporezivog dijela poreza na dohodak
-
Što je slijedeće ?...kao što jedan od komentara ispod piše, možda da nasa pošalje rover u hdz da istraži ima li inteligentnog života tamo...po ovome sudeći, takva misija bi bila apsolutni debakl
sad će se opet plenković pravdati da on ništa nije kriv i da su mu labudovi napakirali ovoga "veselina" da bi diskreditirali hdz...ljudi moji, ako je to frontmen hdz-a grada zagreba, pa kakvi su tek ostali
-
-
nije svaka zemlja pogodna za svaku kulturu tako da je to o kvaliteti relativno, nadalje, u hr je najveći problem rascjepkanost parcela i uništavanjem pikova i zadruga, devastacija organizacije i distribucije te neizostavno država, tj. regulatorni okvir koji pogoduje uvozničkim hoštaplerima i stranim trg. lancima.
zemlja je krug života ko iz kralja lavova, sve je povezano, bez stočarstva nema niti ratarstva a jednog niti drugog nema bez tržišta iliti bez distribucije a u hr. da bi prodao paradajz ili sir na tržnici, moraš imati registriranu pravnu osobu, voditi knjige i biti u fisklalizaciji, jednostavno je ta uhljebarij represija neizdrživa kao što je i gad države za parama svojih privrednika nesrazmjerno prevelika, neke jednostavne stvari kao tržnice, nisu niti ne mogu biti predmet tolike regulatorne niti fiskalne represije , reda mora biti ali i red ima svoje komercijalne granice koje su u hr puno previše prekoraćene
-
kol. ZSEZSE, ma previše daješ na važnosti tom liku, hdz se kladio na bandića i koaliciju s njime ( al se se zahebali) i istaknuli su slabog kandidata za kojega su procijenili da će napraviti najmanju štetu u smislu rasipanja glasova...tog lika vidiš sada i nikada više...
-
ma nema šanse da sezona bude loša
sezona će biti loša ma što god poduzeo, lošija od prošle godine bar što se hotela i organiziranog turizma tiće, evo debelo smo već u 03. mj. a eu pred novim zaključavanjem, nešto će privatni smještaj odraditi ali veliki je upitnik koliko će iznosti to nešto...
@verdi, ne ide se više na zelenu tržnicu u zg i to su uništili represijom i pakiranjem korumpiranih inspekcija (jel postoji to još uopće
) sada se ide u ljubljanu, u austriju i tako to...
-
kol. Moller, ma i ta gradilišta na moru...kuda to uopće ide, neplodno, bez infrastrukture u 12 redu od mora i 100eur m2 najmanje a gradnja skuplja 30% nego u kontinentu da bi u (ako)60 dana sezone možda nešto iznajmio...baš prošle godine sam se spuštao od boraje prema trogiru i zaprepastio se kada sam vidio onu betonizaciju čiova...ma odvratno, totalna devastacija prostora
kol. verdi, nemam što zamišljati, znam, dobri prijatelji su mi u plastenicima i rade ko bog, ali usuđujem se reći, nije to posao za nas...
-
nekad se na diobama oranica i stoka vrednovala najviše. kad dobiješ šumu misliš da si prevaren. danas upadneš u šumu napraviš golu sječu prodaš drva i opet ti ostane. stvar se totalno preokrenula.
dobro sad, nije to tako jednostavno, trendovi se mijenjaju a "golu sječu" i ne možeš baš samo tako napraviti a i ekipa šumara isto košta, pa izvlačenje, pa kamion i na kraju treba prodati...na šumi svi drugi više zarađuju nego ti kao vlasnik...a i 6,5k m2 oranice ti i nije neka velika zemlja, malo veća gredica za osobne potrebe, to vrijedi jedino tebi ili susjedu okrupnjavanja radi...
inače sam u sličnoj situaciji kao i ti i jako dobro znam o čemu govoriš...
-
Nitko ne spominje da je na racunu Laništa nekih 40tak milijuna kuna pologa. Sto je sa time? Imali netko info?
11.01.2018
Kao instrument osiguranja plaćanja zakupnine Zagrebački holding je sukladno Ugovoru o zakupu uplatio 2009. godine depozit u visini od 65 milijuna kuna što je odgovaralo godišnjoj zakupnini uvećanoj za pripadajući PDV, navodi se u priopćenju iz Grada. Od tog iznosa Lanište je iskoristilo 17 milijuna kuna radi namirenja svojih tražbina u 2009. godini. Preostali iznos od 48 milijuna kuna služi i dalje kao instrument osiguranja plaćanja zakupnine, odnosno u slučaju da Lanište ima bilo kakva dokaziva neplaćena potraživanja po ugovoru o zakupu, može se odmah naplatiti iz tog depozita, navodi se dalje.
-
ako nemaš novaca na računu, slijedi blokada.
ako su u blokadi, više od zakonskog maksimuma, slijedi stečaj.
nije Ingra jedina di država to može izmanevrirati ako hoće.
jedino pozitivno u cijeloj priči je to što su ljudi iz upravljačkih tijela kupovali dionice (skin in the game), pa ti ostane zadovoljština da ako stvari krenu loše da će popušiti i uprava i NO, a ne samo mali dioničari.
a u konačnici, možda opet i zarade.
al za taj scenarij, uprava će sad trebati pošteno "oteliti jaja", jer nikakvim knjigovodstvenim manevrima ne mogu stvoriti novac na računu.
a porez se, koliko sam barem ja upoznat, plaća u "živom" novcu (osim u Sv. Nedelji di se može i kriptovalutama)
nisam knjigovođa ali meni nema smisla ovo o čemu pišeš, naime, predmetna stavka je nastala kao razlika u fin restrukturiranju tvrtke tokom insolvencijskog postupka, tj. kod izdavanja obveznica vjerovnicima po planu psn je u bilanci tvrtke je bila knjižena obveza po obveznici u brutto iznosu koja je sada, nakon što je iskupom nastala razlika 100m kuna, knjižena natrag kao prihod što načelno i je jer je obveza po obveznici rashod...ponavljam da nisam knjigovođa ali mislim da je predmetno knjigovodstveno usklađivanje neutralno u smislu oporezivanja jer nije nastala iz operativne dobiti nego knjigovodstveno kao revalorizacija kapitala
-
kol.accountant, sve ti stoji ali mislim, u stvari, nadam se, da se bandićev sustav njegovim "odlaskom" urušio, još će nešto pročelnici i ta ekipa probati izvući ovih par. mj. do izbora i onda je i s njima gotovo...sve ovisi o rezultatu izbora ali nitko od kandidata nije niti blizu "kapacitiran" u smislu da bi održao ili stvorio neki svoj sustav ili varijaciju komparativnu tome da bi "i nakon Bandića bio Bandić", to je gotovo ali za zg, bez obzira tko dobije izbore, očekujem da će biti puno lošije dok ne postane bolje...
-
o kol. Marielena, jako si u krivu, bez bandića se niti jedan projekt u zg nije mogao odobriti a ingr nije bila u njegovoj milosti kao svi ti i svakojaki no-name tzv"kumčići", ovime, zavisno tko će doći u poziciju na izborima se raspao cijeli jedan "sustav"koji je bandić izgradio i biti će sada tu mnogo prilika kao i za mnoge i mnogo ne prilika i ovime se itekako otvara prostor i to ne samo za ingr...prvi indikator će biti suspendiranje podrške hdz-a bandičevoj stranci u zg skupštini a dalje bujemo vidjeli...
-
pa vjerovarno svi predmnijevamo da je dug riješen. pitanje na koji način i kako se tu uklapaju ili ne mali dioničari!?
ništa nije riješeno, niti može biti, ne ide to samo tako, to je proces, bitno je da dlkv, na bilo koji način, servisira svoje obveze a mali dioničari kolateralno dijele sudbinu sa većinskim koji ima 61%,, nema tu nekog uklapanja ili ne...