1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 6:43 PM

ma kako god ali ekonomija neće stati a banke tu igraju možda najbitniju ulogu kao spona između "izdavatelja" i korisnika, inflacija ide bankama na ruku jer one ne vrte svoje ali tu vrtnju naplaćuju

ps. bome jesam, kleo sam se u dlkv...čovijek pogriješi, jedino oni koji ne rade ništa ne mogu ništa niti pogriješiti...em sam imao dobre insajdere a i po izvješčima tj fundamentima je to trebalo biti dobro ulaganje ali kriminalac nisam i nemam takav mentalni sklop a upravo to se dogodilo, kriminal i pogodovanje uskim strukturama, sve u svemu, malo me deknulo ali zanemarivo :|

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 6:09 PM

je kol. st-brajo, a kada sam napisao da u covid razdoblju jedini koji će izaći sa malom ili nikakvom štetom a prije sa zaradom su banke, ti si bio kategorički suprotnog uvjerenja...tako i sada, inflacija ide na ruku jedino bankama

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 5:24 PM

dana 04.02.2021. godine objavljuje sljedeći: POZIV NA ISKAZ INTERESA

Iznos Financiranja po pojedinačnom iskazu interesa ne može biti niži od 1.000.000,00 HRK (dalje u tekstu: “Minimalna svota“). Pojedini Iskaz ne može glasiti na iznos niži od Minimalne svote te će se smatrati da Iskaz koji glasi na iznos niži od Minimalne svote nije niti primljen od Društva.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…cdcae5c2d1d.pdf

IZVJESCE o razlozima za potpuno iskljucenje prava prvenstva ostalih dionicara pri upisu dionica kod povecanja temeljnog kapitala

Obzirom da je navedena ponuda jedina ponuda koju je Drustvo zaprimilo te da nitko od postojecih dionicara nije iskazao interes za sudjelovanjem u postupku restrukturiranja, kao i da ce postojeci dionicari koji to zele moci sudjelovati u povecanju temeljnog kapitala Drustva u skladu s predlozenom Odlukom (bez prava prvenstva postojecih dionicara pri upisu novih dionica), Uprava Drustva procjenjuje da se odlukom o iskljucenju prava prvenstva dionicara pri upisu dionica kod predlozenog povecanja temeljnog kapitala nece postupit suprotno interesima Drustva i dionicara kao cjeline.

Vodeci racuna o najboljem interesu Drustva, a narocito stoga sto je povecanje temeljnog kapitala sukladno navedenoj ponudi neophodno za Drustvo, kao i o cinjenici da se ponudeno ulaganje prema uvjetima iz zaprimljene ponude moze efikasno realizirati iskljucivo potpunim iskljucenjem prava prvenstva dionicara pri upisu novih dionica, Uprava predlaze Glavnoj skupstini Drustva donosenje odluke o povecanju temeljnog kapitala uz potpuno iskljucenje prava prvenstva ostalih dionicara pri upisu novih dionica. Slijedom navedenog Uprava Drustva smatra da je predlozena odluka potpuno prikladna, nuzna i u interesu Drustva i dionicara.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…ae1b8d6b20a.pdf

X/ koja je ovo ironija i cinizam, prvo predlažu da se zbog dobrobiti tvrtke i podmirenja troškova prijašnjih razdoblja dioničari odreknu 130 miliona preostalog kapitala i rezervi "pojednostavljenim smanjenjem kapitala" za 100 puta sa 10kn na 10 lipa i zatim te izpedaliraju kao isluženu prostitutku <X

"ponudeno ulaganje prema uvjetima iz zaprimljene ponude moze se efikasno realizirati iskljucivo potpunim iskljucenjem prava prvenstva dionicara pri upisu novih dionica

Uprava Drustva procjenjuje da se odlukom o iskljucenju prava prvenstva dionicara pri upisu dionica kod predlozenog povecanja temeljnog kapitala nece postupit suprotno interesima Drustva i dionicara kao cjeline."

...pa od kuda je ovaj kretenluk izgmizao, to je ono novo normalno???

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 9:53 PM
    Quote from deny_09

Mitkko idemo vani, dobar pick zlata vrijedi. Ovaj nas zse je mala bara puna krokodila. Tko prezivi pricat ce...glavu gore idemo dalje jos jace...💪

i ja ulazim u klub, nisam puno dobio po piksi ali nakon ovoga <X definitivno, već sam prije odradio pripreme, samo prebaciti pare sa agrama na na revolut i binance i tamo bar znam da sam u kockarnici pa što bude X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 9:28 PM

možda bi to trebalo pitati USKOK, prijavom za zlouporabu u gospodarskom poslovanju, da li je ovo što novoselac i uprava dalekovoda izvode sa tuđom imovinom baš tako legalno?!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 8:08 PM
    Quote from forumas

Slično se pokušalo i na Ddjh ali nije prošlo na skupstini i eto ga i dalje na 4 kn.

Tako bi moglo biti i tu.

uopće nije slično, u đuri je predlagač imao 26% a u dlkv 61% glasova na gs...u đuri su manjinski bakić i ivan zvonimir homogeno srušili prijedlog uprave koji je trebao 2/3večinu da prođe a u dlkv bi trebalo bi skupiti najmanje 22% glasova manjinskih naspram 61% novoselčevih na gs da se odbije prijedlog a to je praktički neprovedivo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 7:22 PM
    Quote from Nevera

Ok, ako sam dobro shvatio.

- ishod je bio očekivan

- sve se znalo pred nekoliko mjeseci

- sve je po zakonu

Hm, zašto se čekalo i nije izlazio, ili nitko nije očekivalo ovakvo brutalno rješenje.

Ovo je po prilično velik gubitak za cjelz burzu.

Ako je sve regularnog a bar tako izgleda mali ce dugo listi rane, jbga to je rizik TK.

Display More

konkretno ja, nisam mogao vjerovati da bi netko svijesno, svojom odlukom mogao popljugati tj. praktički nulovati svojih 150 miliona kuna koliko iznosi imovina fgs-a uložena u dionice dalekovod dd. koje čine 60% udjela u temeljnom kapitalu...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 6:30 PM

@Nevera, pa daj si pročitaj prijedlog odluka za GS, lijepo ti je objašnjeno-smanjenje temeljnog kapitala spajanjem dionica u omjeru 100 za jednu novu nominalne vrijednosti 10kuna i zatim dokapitalizacija izdanjem novih dionica uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara i bez obveze ponude za preuzimanje!

također nema niti prostora za neke špekulacije, u pozivu za gs je toliko detaljno sve objašnjeno pa čak i popis dugova koje je vujnovac otkupio...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 6:10 PM

nema tu valova, ovo je odlučeno i poznato već par mjeseci, jedino što se nije znalo da će pod izlikom dokapitalizacije provoditi neprijateljsko preuzimanje u stilu tvrdokornih lešinarskih fondova, ovdje je sve jasno, od kada je novoselac ispred fgs-a preuzeo upravljanje, od tada se tvrtka priprema upravo za ovo, nije da nisu radili i zaradili, nije da nisu mogli podmiriti 41M psn obveza u 2020. pogotovo kada se zna da ove godine dospjeva još nekih 80etak miliona, kako se uopće vujnovac našao tu u ovoj kvarnoj igri, netko ga je doveo i vodio kroz kombinaciju a vl. struktura jasna, konsolidator je večinski 61% , konsolidator je novoselcov, ima temeljni kapital 30k kn i upravlja imovinom fgs-a 150 m kn, na kraju je novoselac sve s čime je upravljao pokrao i dalekovod , i dioničare dalekovoda i ulagače u fgs između kojih je u habor sa najmanje 75M kuna naših, državnih novaca

pročitaj si temeljito poziv na gs i prijedloge odluka i sve će ti biti jasno, ova gs je čista formalnost, tu je ili prihvačaš ili stečaj, jedino što je pitanje koje zlo je manje...

objektivno, ovoliki dokap nije niti potreban, u stvari, potreban je vujnovcu da se kao u roll-upu isplate dugovi dlkv iz psn-a koje je otkupljivao ispod pola nominale, sami su u pozivu za gs napravili kalkulaciju kojom iz rezervi mogu isplatiti 128M ali onda se ostaje bez gača, dakle treba 100M kn uvrh glave kojih bi bilo dostatno da se izađe iz ove krize i da se htijelo, to se moglo riješiti na vrijeme i puno komotnije bez ovakvih korp. akcija i zahvata ali onda menađerska mafija ne bi ništa zaradila :cursing:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 12:31 AM

ma ja izašao na kavu i vratio se negdje 20 do 4 i katastrofa, srećom bitno sam korigirao poziciju nešto prije izvješća tako da me opalilo na samo 2000kom sa 10k kn gubitka

habor možda kompenziraju sa končarom, ovi pljugaju a ovi po istoj toj pljugi stiječu a kako su i jedni i drugi pod državom koji ovi izgleda dirigiraju, to ispadne neutralno, agrokor su i tako vujnovčeva ruska ekipa a cros i fondovi će valjda dobiti neki vid odštete na neki drugi način, jedino su manjinski popljugali največega kako to za sada izgleda :cursing:

e da ne zaboravim, iz uprave su poslali radnicima mail da je sve ovo super za tvrtku i ako uspiju prikupiti 400m da su riješili sve dugove iz psn 10 godina prije roka X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 22, 2021 at 12:12 AM

ma beš tablice, kada pročitaš poziv na gs, sve ti je jasno...čak su i naveli da kada odbijiu te neke revalorizacijske rezerve 40M na kojima se vodi neka ovrha da dlkv ima 20etak M negativan kapital a i također su angažirali i svoj odvjetnički ured kojemu kakti manjinski mogu dati daju punomoć kao jer su zabrinuti covida radi samo da se osuguraju da im kvarna kombinacija prođe sa 2/3 večinom

treba pitati ministra marića kako će habor glasati jer je habor 50% u fgsu, 25% agrokor i 25%cros i fondovi, treba ga javno pitati da li će prihvatiti da se sprži 75miliona državnog novca uloženog u fgs kojime novoselac upravlja i tko će odgovarati za tu odluku :?: :?: :?:

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 21, 2021 at 11:45 PM
    Quote from mitkko

Ono što mene ovdje smeta je to izdavanje novih dionica Končaru i ovoj fantomskoj firmi (registrirani su ma Malti, nemoguće je naći ikakve podatke o njima na netu osim adrese, barem ja nisam uspio, zanima me tko stoji iza toga) čime će se razvodniti postojeće dioničare, i to po uvjetima koje nitko za sada ne zna - hoće li biti unos novca ili pretvaranje duga u udjele. Sa druge strane, ako će oni unijeti svježih 150-400 milijuna kuna, to će bitno osnažiti firmu i bit će u neku ruku dobro i za postojeće dioničare. O ovome isto možemo raspravljati, nisam sada tu raspravu mislio započinjati, idemo korak po korak.

Directors(1) SANJA BURIC

Sanja Burić. Predsjednica Uprave Enna fruit

Involved Party  JOSIP JURCEVIC

sveukupno= pavao vujnovac, ppd, enna, luka ploče i bogtepito što sve ne

ps.

vidim da ste u međuvremenu i sami povezali

također, vrijedno je napomenuti da su ti dugovi otkupljivani najviše za 50% nominale i da je tek dio u dospijeću

dlkv treba hitno nekih 130M kn a sve ostalo je na rok 10 godina što ne bi trebalo predstavljati problem ali šupci su si posložili kombinaciju u kojoj samo oni dobijaju :cursing:

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 20, 2021 at 10:22 PM

to legendarno "Show me the money!" sam ja pitao na krptu...i svi junaci mukom zamukoše ?(

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 20, 2021 at 10:07 PM
    Quote from karlo

Je li možete preporučit zanimljive filmove o financijskim krizama i prevarama kao što su:

-The Big Short (2015.)

-Vuk s wall streeta

serija Yellowstone (2018), nije baš točno to što tražiš nego je zapravo studija nasilnih otimačina zemlje od strane velikih korporacija koje potplaćuju ključne političare s ciljem da na taj način zgrnu milione dolara, međutim lik tj, karakter i dominantan nastup pri fin kombinacijama Monice Dutton me je dojmio više nego od svih drugih filmova financijsko-špekulantskog sadržaja

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• barbosa 2.0
    • May 20, 2021 at 12:40 PM

agrokor je krađa neviđena, podr, budemo vidjeli ali da ga beš, dioničari kraša nisu pokradeni

• barbosa 2.0
    • May 19, 2021 at 8:02 PM
    Quote from delboy

bikon uz štucavicu pravac

70 000$

po meni, teško, nakon ovoga danas jako teško bar u skorije vrijeme, danas je jako puno njih izgorilo u nepovrat i jako puno nih lupalo glavom o zid a u većinu se ono najmanje, uvukao nemir i nespokojnost, iliti po onoj narodnoj "škrgut zubiju" ^^ ...danas se to još ne osjeti ali u narednim danima bude svakako što će u bitnome reducirati dotok sviježeg novca na tržište i prije da će kripto tržište nastaviti korekciju nego okrenuti u rast

• barbosa 2.0
    • May 19, 2021 at 5:51 PM

je kolega emil ali iza dolara stoji jedan hebeni monetarni regulatorni sustav, također, u kockarnici ti bar sama kockarnica stoji iza svog žetona a što stoji iza cripto coina...možda cripto luft...

kol. mitkko, ma naravno, to tržište je mlado ali i opće prihvaćeno zadnje 2 god. i neće nestati ali će se kad tad regulirati...do tada ono što želim sugerirati je da je keš ipak keš i da ako je npr. kol. emil. danas zatrejdao kako je napisao 700%, možda bi bilo dobro nešto od toga kapitalizirati i dalje nastaviti virtualno vrtiti virtualno...samo to...

• barbosa 2.0
    • May 19, 2021 at 5:34 PM
    Quote from NaBiduAsku

Ovo tržište je smeće i biti će smeće dok god se štancaju nove ponzijeve kripto šeme. Prije ih je bilo stotinjak, sad ih je već na znam koliko tisuća.

upravo na to sam mislio, neki štancaju žetone i prodaju na tim mjenjačnicama za keš a ovi koji daju keš su hepy dok te žetone mjenjaju za druge žetone i sve virtalno raste...sve 5 kada se subjektivno kapitalizira po par k usd ali doći će vrijeme žešče kapitalizacije i što tada jer ovi koji su naštancali žetone su keš već odavno unaprijed potrošili ?(

• barbosa 2.0
    • May 19, 2021 at 5:12 PM

ma to kripto tržište sve je super i divno i krasno dok se pare mjenjaju u coine i vrte tamo, mene samo zanima što bi bilo ili što će biti kada će se pojaviti pritisci da se te coine malo žešće počne vračati, tj. kapitalizirati natrag u real pare...do toga će svakako i neizbježno kad tad morati doći i veliko je pitanje, pošto je sve ovo jedna ponzijeva shema koja funkcionira sve dok je pritoka novih korisnika i njihovih novaca, ima li uopće još tih novaca, u stvari, koliko ima tj. da li ima dovoljno da svi sretni i zadovoljni iz žetona izađu u keš poziciju :?: :/

• barbosa 2.0
    • May 19, 2021 at 3:47 PM

hehe, mktimle koje je ovo ludilo, evo btc natrag na 37k, skoro nadoknadio današnje gubitke a doge sa 0,4 na 0,2 i eto ga sad na 0,37 8| :D

update...dok sam pisao, u minutu btc sa 37 na 35k

1. Privacy Policy
  2. Kontakt