1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 27, 2021 at 6:35 PM

kol.st-brajo, kao i obično, istina je negdje na sredini...u baušteli se fakat vrti ali i naradi i nije u pitanu platiti nego da bude kvalitetno izvedeno a to je pravi problem jer danas svi ti nekakvi imaju certifikate, obučili se u njemačkoj i pun mobitel slika...takve jdo i dam nedam račun treba otpiliti odmah pogotovo ako traže avans!

nadalje, takav radnik kada uračunaš dnevnice, doprinose i dr. troškove, alat i amortizaciju, teško da može koštati ispod 750kn dnevno, pogotovo kod vas u dalmaciji, tamo je pod normalno 1000kn dnevo

kol. KultLicnosti, smisao privatnog poduzetništva je profit i kada imaš prihode i dobit, u interesu ti je izvuči maximalno ili potrošiti da se umanji porezna osnovica zato se i voze suvovi a o načinu poslovanja i mentalitetu nema smisla, ima svega, i onih iz garaže koji odrade vrhunski i onih u fensi kombinezonima i spravicama nakon kojih pločice otpadaju sa zidova

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 27, 2021 at 1:33 PM

kol. zm1, plaču određuju dogovor i uvjeti prihvaćeni od strane poslodavca i djelatnika

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 27, 2021 at 11:40 AM

kol. st-brajo, kako su to fgs, habor, fortenova i mirovinci koji zajedno imaju 60,7% tj 15M dionica plaćenih 200M kuna "mali" dioničari?

samo, meni niti nakon svih kalkulacija nije legla osnova za ovu predloženu svinjariju, ako je dlkv u psn postupku i ima obveze po planu postupka, zašto su u 2020. prestali izvršavati obveze pogotovo jer su imali te pare na računu i kako je tih 41M U 6mj naraslo na 56M, također je interesantno, kako su svih ovih godina uspjeli izvršavati obveze da bi u i to u 2020. kada se poslovalo ko blesavo ali kada je ppd otkupio dio potraživanja to prestali izvršavati, također, kako dioničari znaju koliko je kapital dlkv, kada je zadnji puta napravljena revizija i revalorizacija imovine i koliko vrijedi goodwill, ne bi li te stavke trebalo temeljito utvrditi prije nego se firma proglasi insolventnom a dioničare razvlasti nepotrebnom dokapitalizacijom sa fingiranim izvještajima pogotovo stoga jer je dospjeli a ne isplaćeni dug do 05.05.2021.-55,6Mkn , ne 150 niti 410 miliono nego 56 što se može isplatiti jer su i sami naveli da ima nekih 130M kapitala i rezervi a obveze za 2021. od nekih 70etak m kn. se mogu največim dijelom podmiriti iz dobiti aktualnig razdoblja!

evo, pogledajte sami, Dalekovod, d.d. - Izvješće o provedbi financijskog restrukturiranja_1Q_2021 a sada kada se radi ko bog, sada se ne može...sve ovo su dioničari iz kapitala platili a sada zbog 56m bi trebali izgubiti sve, u kome je to onda problem u nesposobnoj ili prije, korumpiranoj upravi ili pak u nama dioničarima da izgubimo sve, znate ono, kada u kupleraju posao ne ide, ne mijenjaš krevete nego... :?:  :!:

ova dokapitalizacija i sami tijek iste je upravo za USKOK!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 27, 2021 at 10:55 AM

Interes za ovog građevinara je velik, razgovora se s više potencijalnih partnera, iz Hrvatske te s tri kontinenata – Europe, Azije i Australije, i kako doznajemo, transformacija poduzeća je pred samim krajem, odnosno pred ulaskom strateškog partnera u Tehniku.

ako može tehnika koja je u mnogo lošijoj situaciji, kako to onda dlkv nije mogao?

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 26, 2021 at 5:54 PM

Quote from trial

Od svih dosad objavljenih članaka po ovom pitanju, ovaj je najbolje objasnio cjelokupnu situaciju i što je zapravo posrijedi.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…rukava-20210525

Bitno je još napomenuti da će izdavanje novih dionica uslijediti tek nakon podjele dionica (1/100), a budući da će se nove dionice izdavati po nominalnoj vrijednosti od 10 kuna, vrijednost trenutnih je cca 0,10 kuna.

U takvoj teško zamislivoj situaciji, pomak cijene od 1 lipe je promjena cijene od 10 %. Kako li bi se na toj cijeni, ili blizu nje, tuklo po bidu i po asku.

Srećom, teško da će cijena na burzi doći do te razine, tako da se špekulanti i trejderi na razinama iznad 1 kune imaju s čime zabavljati.

Samo u zadnjih pet dana protrgovano je sa 7,23 % od svih dionica Dalekovoda.

Display More

jedna jako bitna činjenica je pogrešna"Vlasnici Konsolidatora su fond gospodarske suradnje Inspirio (bivši Nexus) sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto.", naime zamenom udjela sa agrokorom, vlasnik konsolidatora, tj imovine je 1/1 fond gospodarske suradnje Inspirio

...inaće je članak jako dobar

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 25, 2021 at 10:27 PM

baš listam poziv na gs...

str.24

Dionicari koji zajedno imaju udjele u visini od dvadesetoga dijela temeljnog kapitala Drustva mogu zahtijevati da se neki predmet stavi na dnevni red Glavne skupstine i da se to objavi. Uz svaki novi predmet na dnevnom redu mora se dati obrazlozenje i prijedlog odluke. Zahtjev za stavljanje nekog predmeta na dnevni red Drustvo mora primiti najmanje 30 dana prije odrzavanja Glavne skupstine Drustva. U taj se rok ne uracunava dan prispijeca zahtjeva Drustvu.

Dionicari koji zele izjaviti protuprijedlog objavljenim prijedlozima odluka koje je dala Uprava mogu to uciniti najmanje 14 dana prije dana odrzavanja Glavne skupstine, i to na nacin da Upravi Drustva dostave svoj protuprijedlog s obrazlozenjem. Dan prispijeca prijedloga Drustvu ne uracunava se u navedeni rok. Ako se dionicar ne koristi spomenutim pravom, to nema za posljedicu gubitak prava na stavljanje protuprijedloga na Glavnoj skupstini Drustva.

Uprava mora na Glavnoj skupstini Drustva dati svakome dionicaru na njegov zahtjev obavjestenja o poslovima Drustva ako je to potrebno za prosudbu pitanja koja su na dnevnome redu. Obveza davanja obavjestenja odnosi se i na pravne i poslovne odnose Drustva s povezanim drustvima.

dakle, svaki dioničar ima pravo poslati protuprijedlog upravi najkasnije 14 dana prije gs!

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 25, 2021 at 9:22 PM

kol. Ledica, osobno sam više puta svjedočio pa i saam jednom predložio što je bilo i prihvaćeno na gs iako je moj udio bio banalan, stvar je dobre volje i ništa više, na nekim skupštinama je bilo milina npr openhaim i ingra dok su pr skupštine agrokorovih tvrtki vodili arogantni i autistični $&#!!

@toluen, ajmo mi otvoriti prvi SPAC u hr :)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 25, 2021 at 8:49 PM
    Quote from diokidina

Sadašnji većinski vlasnik Dalekovoda je tvrtka Konsolidator sa 60,68 posto dionica.

Vlasnici Konsolidatora su fond Inspirio sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto. Najveći vlasnik fonda Inspirio je HBOR s 50 posto, Fortenova ima 26 posto, a mirovinski fondovi i Croatia osiguranje preostalih oko 24 posto.

Konsolidator je vecinski vlasnik, ali unutra sebe je Insporio i Fortenova, a unutra Inspirio je HBOR i Fortenova.

I vi mislite da je vec odluceno.Po meni su vece sanse da ne prođe "ali samo pod ovim uvjetima".

krivo, konsolidator je 1/1, 100% u vl. inspire invesmenst, početkom godine je napravljena zamjena udjela fortenove u konsolidatoru za udio inspire u energiju gradec doo.

@toluen, mitkko,Ledica, Parica, Kvark i sva ostala zainteresirana ekipa, najjednostavnije je poslati ili na gs dati protuprijedlog da se prag za dioničare spusti na neku realnu razinu, ako onako arogantno otpile onda točno znaš o čemu se tu radi a druga opcija je organizirati se preko odvjetnika tj punomočnika...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 25, 2021 at 8:41 PM
    Quote from tollway

hvala kolega barbosa

samo vi dislajkajte! nisu ljudi tako kratkog pamčenja kao što mislite! prošla su točno 34 dana od vašeg veličanstvenog posta na temi dalekovod!

što ti mene sada prozivaš tu, zašto se uopće postavljaš u tu situaciju reciklirati moje stare postove i još spominjati neko navlačenje, čega, koga, to su bili moji tadašnji stavovi i moji novci uloženi u dionice dlkv i jasno sam pisao o tome i stojim iza svih svojih postova pisanih na svima javno dostupnim argumentima!!!

...čvrsta vl struktura 60,6% i od toga 50% državnih novaca, milijardu i dvijesto kuna prihoda i 70 m kn ebitda u 2020 , najveći hr građevinski izvoznik, referenca i radilišta po cijeloj eu, expanzija energetsko-ifrastrukturalnog sektora i pune knjige naruđbi, uredno božičnica i kolektivni godišni u 2020.,novac na računu, radnici po norveškoj i švedskoj imaju plače od 3k+eur, okrupnjavanje vlasništva u konsolidatiru zamjenom udjela za energiju gradec...itd...što ti oćeš koji k. što ne stoji od svega ovoga, što je navlačenje od svega ovoga što sam napisao...također sam i negodovao na ne plaćanje i prenošenje fin. obveza u 2021. te kritizirao poziv na financiranje, upravu i izvješće 01.q , pogotovo ne riješavanje dugova...

...tko je uopće očekivao ovakav nakaradan razvoj situacije, nije bilo niti jednog jedinog indikatora koji je ukazivao na nešto ovakvo osim eventualno općepoznate špekulacije o otkupu dugova, i mene je zateklo ali sa samo 2k kom jer sam na sreću rasprodao 90% prije izvješća, 10k kn ode u nepovrat i što sada ti tu pametuješ i mene prozivaš, za što to točno...za ne javljanje poslovnom...samo za tvoju info, koruptao mi se disk na pc i nisam mogao pistupiti računu jer pasworde nisam prebacio na cloud,...i, u čemu je tvoj problem, koja tebe psihoza dere X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 25, 2021 at 7:07 PM
    Quote from toluen

Postoji li možda vjerojatnost da su onu vijest pustili s ciljem da namjerno sruše cijenu kako bi u panici tiho kupovali i pripremali teren za siguran prolaz prijedloga na skupštini ? Izgleda mi suludo da takvo nešto naprave, ali misao se spontano pojavila na ove nagađanja o potrebnim glasovima da prijedlog prođe skupštinu. :?:

Ak je bedastoća - zanemarite.

ne kolega, ovo je puno kompleksnije od burzovnih špekulacija a sad, da li su izkonstruirali kriznu situaciju, to ne mogu tvrditi ali u krizi jesu svakako, bez 100M kn sviježeg keša, ovu godinu neće preživjeti, mislim to i nije neka znanost ili insajderstvo utvrditi, jednostavno se vidi iz FI1.Q kao i da ove godine imaju dospijeće fin obveza 135M kn.

što se gs. tiče, predsjednik NO dalekovod dd, direktor konsolidatora i direktor inspire investmens koji upravlja imovinom fgs-a koja se sastoji od 15M dionica dlkv što je udio u temeljnom kapitalu 60,68% je jedna ista osoba - dinko novoselac, stoga, svaki daljni komentar u smislu zastupljenosti glasova na gs, mislim da je suvišan :|

kol.mitkko, ja sam za, izdvojio bi najviše 100k kn + još par nas takvih, neko više neko manje...ali sve to skupa je daaleko od 10 miliona koliko iznosi ulaznica ?(...a i kao neki indikator, pogledaj samo promete na burzi u tri dana intezivnog trgovanja jedva skoro tri miliona kuna prometa

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2021 at 4:05 PM
    Quote from Marielena

To je jasno. Treba istraziti kriminal koji je Dlkv doveo u ovo stanje.

ma nema tu kriminala, dlkv je u predstečajnom postupku...dovoljno je bilo-ne raditi ništa, to je menađment i radio zadnjih godinu dana...

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2021 at 11:21 AM
    Quote from Marin83
    Quote from tin

Moram priznati da ne razumijem kupca koji će kupiti 10 000 komada po 2 kn koje plati 20 000 kn da bi nakon objedinjavanja/splitanja dobio 100 novih dionica vrijednih 10 kn....znači plaća sada 20000 kn za nešto što će mu vrijediti 1000 kn...to znači da bi bio na nuli nove dionice bi morale skočiti na 200 kn.....kolika bi to vrijednost DLKV bila na 200 kn vrijednosti nakon upisa novih dionica?

Matematika...mišljenja sam da ih se masa zaletila sa kupnjom.

je, to se sada vidi, nema odbijanca tj bio je kratak a 15 lipa 10%, sada je već polako krenulo sa stop-los

inaće, najbolja opcija bi bila kao što je kol. mitkko rekao, preko nekog odvj. ureda skupiti 10M i kupiti paket od 1M dionica i onda ih rasporediti srazmjerno udjelu...ali mislim da je to nemoguća misija, puno je to novaca

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 24, 2021 at 10:31 AM

kol. tollway, možda trenutno kolateralno ingr korigira ali ja bi ju izuzeo iz konteksta, tamo članovi uprave i no kupuju i tamo prije ili kasnije treba očekivati vl. konsolidaciju

inaće, ovo sa blokadama na dlkv je debilana, kada već nisu blokirali u petak šta sada zahebavaju X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2021 at 10:08 AM
    Quote from forumas

Po kunu će vrijediti i nakon mogućeg spajanja, tako da nema smisla prodavati po toj cijeni, a ne zna se ni hoće li prijedlog uopće proći.

Ispod 100 kn tada neće biti, jer je PTKM npr. odmah otišla na 80, a ovo će i više, možda 150-200 kn vrlo brzo.

sanjaš kolega,

Prvi krug

U prvom krugu pravo upisa Novih dionica uplatama u novcu imaju osobe koje su dionicari Drustva

Drugi krug

U drugom krugu pravo upisa uplatama u novcu imaju svi zainteresirani ulagatelji

u ptkm nije bio javnog poziva nego su samo ina i ppd dokapitalizirali i da ga beš, naći će se investitora koji će kupovati u dokapitalizaciji po 10 kuna a nima je 20 kuna 100% zarade pa si računaj koliko milona treba potrošiti da bi došli do tvog targeta 100kuna što je današnjih 1 kuna...duugo dlkv nakon novog izdanja neće preći preko 30 kuna a i to je optimistično a to je sadašnjih 30 lipa

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2021 at 9:29 AM
    Quote from tollway

po stanju na gledalici.... slijedi najprije veliko obrušavanje!

mislim da prije slijedi dražba uravnoteženja

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 11:53 PM
    Quote from Valeron

Bivši HNS ministar vojničke frizure je najbliži Vujnovcu od svih političara. Dalićka, anemični šef, Weberica, Brkić, Jurčević,...zna se koja su stranka. Jednako tako zna se koge stranke je PPD sponzorirao. Spin tih istih je kako iza Škore stoji Ruski kapital. Što bi Rusima Škoro, kad im I bez njega evidentno ide jako dobro u RH

ok, možda pljugam navlakušu, ne bi bilo prvi puta...evo dobre teme za škoru, ima medijski prostor, zastupnike u saboru, neka postavi pitanje ppd-a otkupa dugova i ucjene istima više hr. trgovačkih društava a pogotovo dalekovoda i korumpiranog upravitelja fgs-a i uprave i koju je isti postavio, neka postavi pitanje udjela habora u fgs koji po prijedlogu uprave ne vrijedi ništa, nedavne zamjene udjela agrokora u konsolidatoru za udio fgs-a kojime je još dodatno oštečen habor tj. porezni obveznici RH zamjenom za udjele tvrtki energija gradec u vrijednosti 40 miliona kuna prije koji mjesec da bi njegova uprava tvrtku dalekovod koja je u expanziji i za čijim uslugama vlada velika inozemna potražnja, koja je po Fi za 2020. godinu ostvarila:

Poslovni prihodi 1.289.656

EBITDA 77.704

Neto dobit 25.613

KAPITAL 54.748

(umanjeno za kreativne gubitke iz "prekinutog poslovanja")

uprava koja je sa ne činjenjem, nesnalaženjem, nekompetentnošću menađmenta a najprije namjerom, dovela tvrtku u kriznu situaciju da bi istu pod dugove prepustila lešinarima ne čineći ništa na riješavanju i/ili reprogramiranju obveza iz psn koje su se tim neradom popele na iznos veći od 135 milijuna kuna s osnove obveza prema financijskim vjerovnicima uključujući i iznos dospjelog duga prema financijskim vjerovnicima na 31.12.2020. godine. a koje vjerojatno u nekom dijelu ako ne i u cijelosti drži PPD Vujnovac koji je iste izlešinario za ne više od 50lipa za kunu nominale...

evo, škoro ima medijski prostor, neka postavi pitanje što se to događa sa dlkv, opčenito na hr financijskom prostoru i tržištu kapitala i sasvim sigurno ću se ja i slični pokriti ušima a on time steći podršku dijela investitorske javnosti...kamen po kamen...glas po glas...

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 8:41 PM

jel ostalo prstiju za loviti padajuče noževe...hehe, podhebavam malo jer sljedeći tjedan i ja ulazim u kockarnicu :rolleyes:

kol mitkko, što tehnika kaže na 15min btc, meni izgleda da je trend jasan, da je najbolje standby do neke ozbiljnije podrške, e sad, gdije bi to moglo po tebi biti :/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 8:17 PM

josip jurčević, povezana osoba sa ppd-ovom tvrtkom sa malte koja je otkupila dugove dalekovoda

Jurčević, kad ulazi u velike investicije, voli raditi s partnerima.Zovu se Zoran Gobac i Pavao Vujnovac.

...

O njima Google ponešto već zna.

Piše, recimo, da su posrednici između ruskih investitora. Za Gobca navodi da je "rukometaški Zdravko Mamić". Dopredsjednik je Rukometnog saveza kojemu je Vujnovićeva tvrtka "Prvo plinarsko društvo" glavni sponzor. Pa otud i naziv klubu PPD Zagreb.

Da dočaramo Pavla Vujnovca, poznatog kao slavonskog kralja plina, recimo da je posudio 4.2 milijuna kuna za kampanju HDZ-u ono kad se Kolinda Grabar-Kitarović natjecala na izborima za predsjednicu.

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 7:27 PM
    Quote from barbosa 2.0

upravo vujnovac, brkić i duge povezane strukture financiraju tj. kontroliraju škoru i tzv domovinski pokret hdz-ovog brata blizanca koji glume da su u nekoj zavadi ali bratska ljubav($$$) je neupitna

stoga pazite kome dajete glas da nam vujnovac ne bi sutra "dokapitalizirao" i grad zagreb X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 23, 2021 at 7:06 PM

upravo vujnovac, brkić i duge povezane strukture financiraju tj. kontroliraju škoru i tzv domovinski pokret hdz-ovog brata blizanca koji glume da su u nekoj zavadi ali bratska ljubav($$$) je neupitna

1. Privacy Policy
  2. Kontakt