1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 8, 2023 at 10:48 AM
    Quote from bjane
    Quote from Marsovac

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/52454

Već krenula procedura za isplatu dividende. Stvarno su brzi.

3 eurića dividende :?:

Preostali iznos utvrđene dobiti iz članka I. raspoređuje se u zadržanu dobit u iznosu 125.975.541,96 kuna (16.719.827,72 eur preračunato po fiksnom tečaju 1 euro = 7,53450 kuna).

dakle, 30% od dobiti iznosi 5.015.948 eur ili 2,477 eur po dionici

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 7, 2023 at 3:35 PM

Obavijesti izdavatelja - EHO

Novi poslovi za europsko tržište

AD Plastik Grupa ugovorila je nove poslove s kupcem Stellantis za europsko tržište, s očekivanim prihodima od 16,6 milijuna eura u predviđenom razdoblju trajanja projekata od pet do osam godina.

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • November 7, 2023 at 1:06 PM
    Quote from D_artagnan

Šta se puni ovdje Romelquele voda i mineralna?
    Nisam iz članka, nego svaki put kad sam vidio na toj boci to je bilo ili austrija ili mađarska, a gledao sam jer mi je bilo fascinantno da pored naše vode ide uglavno samo ta?

jućer sam vidio taj mail i postavlja se pitanje da li je zagađena samo voda ili i neki drugi asortiman coca-cole...u svakome slučaju, neko vrijeme se može i bez cole, fante, schwepsa dok se stvari ne izkristakiziraju.

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • November 6, 2023 at 10:03 PM

bome...predsjednik se jako dobro zabavlja...

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • November 6, 2023 at 8:15 PM

ivana petrović po običaju, u sridu...svojevremeno sam pisao o tome i od kuda i zašto toliko ruskih para u agrokoru ali...

Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano uz rusku banku"
    Pada li optužnica za Agrokor, analizirala je komentatorica Dnevnika Nove TV Ivana Petrović.
    dnevnik.hr

trebalo je od Todorića tražiti odgovor na neka druga pitanja, a prije svega kako to da se najveća megainvesticija na kugli zemaljske ruske banke, sada već bivše Sberbanke, dogodila upravo u Hrvatskoj

...a trebali bi se zapitati i još neki zašto je baš državna banka hpb spašavala proopalu sberbank, čije depozite se to tamo spašavalo...

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • November 6, 2023 at 6:38 PM

U ovoj zgradi mi se najavila potpredsjednica Vlade, sjedne preko puta mene i kaže da ću potpisati bez naknade predaju firme i makni se iz firme. Sledio sam se. Takva ucjena, na takav način.

Po zahtjevu Plenkovića trebao sam Rusima predati privatnu firmu, to sam odbio. Napisali su onda zakon za sebe, banda je preuzela kompaniju, svi znate kako,

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • November 6, 2023 at 3:50 PM

da se malo podsjetimo...

Plenković, rizik spašavanja Agrokora neće se preliti na građane Hrvatske.

https://www.7dnevno.hr/vijesti/plenko…bilo-kontakata/

ima ona stara i to toliko puta viđena u novijoj povijesti u Hrvata: " sve će to narod platiti"...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 6, 2023 at 12:43 PM
    U 10 mjeseci u Hrvatskoj prodano puno novih vozila. Ovo su najprodavanije marke
    U LISTOPADU je prodano 3687 vozila, ili 21.1 posto više nego u listopadu lani.
    www.index.hr

U HRVATSKOJ je u prvih deset mjeseci ove godine prodano 49.855 novih putničkih vozila, što je 28.9 posto više nego u istom razdoblju lani, kada ih je prodano 38.687, a samo u listopadu prodano ih je 3687 ili 21.1 posto više nego u listopadu lani, podaci su Promocije plus objavljeni danas.

• Porezi i porezni sustav u RH - općenito

• barbosa 2.0
    • November 3, 2023 at 11:39 AM

kol. Manu, porezni dug OMS-a je zbog sudske blokade računa pri ćemu je blokirano 813 milijuna kuna u osam poslovnih banaka na 16 računa, u šest otvorenih investicijskih fondova, a blokirane su i nekretnine vrijedne tri milijuna eura,... dakle novaca ima ali je uskok blokirao do okončanja postupka.

• barbosa 2.0
    • November 3, 2023 at 10:45 AM

kol.tollway, nešto sl. je napisao i kol. korkyra koji post raniije...

• barbosa 2.0
    • November 3, 2023 at 10:30 AM

operativna dobit 2022 iznosi 195M kn(25,9Meur)

a dobit od povoljne kupnje (badwill) 1.019M kn (135M eur)

minus rezerviranja 235m kn, netto dobit iznosi 954M kn(130M eur)

sada treba vidjeti kako se i da li se knjigovodstvena dobit od povoljne kupnje (badwill) ob/uračunava u netto dobit 2022 raspoloživo za isplatu dividende jer ako ne, biti će to nešto mršavo:|

• Birtija

• barbosa 2.0
    • November 2, 2023 at 3:53 PM

ma znam odprilike, bio se prije dost god. raspitivao za neke svoje stvari i znam da sam na dupe pao kada su mi izbacili kalkulacijiju...uglavno, odustao i posadio jap.trešnju i tužnu vrbu i još ponešto i sada to sve već dobro izgleda...ali prošle su dobre godine:|

• Birtija

• barbosa 2.0
    • November 2, 2023 at 3:29 PM

nisam nešto upućen niti ne znamo o čemu se ovdje točno radi ali za obićnu malu sadnicu 500eur je puno previše međutim, zavisno od veličine i starosti tih "stabala", ako su to sadnice stare 10etak god i visine 2+m, 500eur bi mogla biti ok cijena...naime, takav zahvat nije zahebancija i zahtjeva ozbiljnu pripremu i rad jer osim same "sadnice" koja je i najjeftinija u svemu tome, treba angažirati radnike, građ mehanizaciju za iskop te dovoz/odvoz, deponij, stručni nadzor, npr. sidrenje i dok se ne primi i dr...takve sadnice dolaze u kontejnerima 1+m3 i pitnje je koliko će ih se primiti i ako su u toj cijeini osigurane i zamjenske sadnice za one koja se posuše po meni, ovo ne bi trebala biti neka tema od koje bi trebalo raditi aferu:|

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 2, 2023 at 9:33 AM

ne vjerujem da je dao ispod nominale 10kn(1,33eur) ...samo više...a i pajde vole pare, pogotovo kad su "helikopterske", odnosno državne<X

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 2, 2023 at 8:53 AM
    Quote from Zlatek

Nameću mi se barem 2 pitanja:

1. Ako je to bila Končareva strategija, zašto mu je trebalo partnerstvo sa notornim Vujnovcem i sumnjivom i reputacijski diskutabilnom tvrtkom sa Malte?

2. Koliko je Končar platio Vujnovcu za udjele u NER?

1. sredstvima od dokapitalizacije je prvo isplačen 100% dug po psn koje je vujnovac izlešinario od vjerovnika dlkv po cijeni 25 i manje% od nominale...dakle klasično isisavanje, nešto kao rollup na agrokoru

2. uopće ne bitno, predmetna transakcija je unutar pravne osobe koja kontrolira 75,16% tem. kap. dlkv te se time u vl. strukturi dlkv nije ništa promjenilo u smislu zakona o preuzimanju, akcija po kojoj je smanjenjem kapitala i dokapitalizacijom napravljeno izvlaštenje dioničara i uvlaštenje co. vujnovac/končar je bio po 10kn, dakle 1,33eur. i shodno st.1. vujnovac se već naplatio isplatom dlkv obveza po psn i predmetna transakcija, po koliko god da je išla mu je čisti bonus.

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 31, 2023 at 2:51 PM
    Quote from Manu

Zašto je cijenu bilo problem napisati? Očito su prihvatili onoliko koliko je Pavo tražio.

cijena je nebitna, otkupom poslovnih udjela u društvu Napredna energetska rješenja d.o.o. za vl. strukturu dlkv se ništa ne mijenja, inaće, u dokapu su stekli 31M dionica za 310Mkn(40k eur), dakle po 10kn ili 1,33eur. a lešinar se odmah naplatio od te rollup kombinacije odnosno novcima iz dokapa je prvo namirio sam sebe tj. potrživaje spram dlkv koje je isti izlešinario(odkupio) od vjerovnika istoga za 30 i manje% nominale kao i ona Rada sa šibenskog placa , mama Ininog direktora škugora koji je odradio onaj pilinski posao od milijarde kn i s kojima vujnovac kakti nema ništa X/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 27, 2023 at 11:52 AM

može i bolje ali ok,:|

DOBIT RAZDOBLJA 403k - EBITDA 12.050k

. U prvih devet mjeseci poslovni prihodi Grupe viši su za 14,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine i iznose 94,97 milijuna eura, a ostvareni prihodi na tržištima EU i Srbije viši su za čak 20,4 posto. EBITDA bilježi značajan rast od 350,5 posto na razini Grupe i iznosi 6,92 milijuna eura. Iako je ostvarena skromna neto dobit od 0,4 milijuna eura, razvidan je značajan napredak u odnosu na usporedno razdoblje.

Trenutno je aktivno 30 projekata u Europi, od čega do kraja godine očekujemo početak serijske proizvodnje tri projekta, a iduće nas godine očekuje početak serijske proizvodnje 22 projekta.

Obavijesti izdavatelja - EHO

• Birtija

• barbosa 2.0
    • October 27, 2023 at 11:40 AM

*havi

ma pustiti se tih praznih babaroga prića, mogu ti "doseljenici" i njihovu ljevičarski pokrovitelji probati napraviti nered u našoj kući dok mi domicilni ne pozvizdimo i onda ih neće biti nigdje, kao što ih nije bilo nigdje niti u bližoj ili daljnjoj povijesti...ne možeš protiv matematike odnosno u ovom slučaju genetike...2000 godina ih nije bilo nigdje a sada bi ih se netko trebao bojati...ma moš misliti:|

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • October 27, 2023 at 9:04 AM
    Quote from DonDada
    Quote from Sokolic

Po mojem iskustvu kad su svi sigurni da je medo tu on nije tu

Većina još misli da medo nije stigao.

takve komentare slušamo još od korone...ne samo da medo nije došao nego se u međuvremenu nakotilo teladi (cripto) koja odrasta u bikove, još malo i šuma će biti premala za svo to životinjsko carstvo a na zse baš i nema nešto mede, nema niti bikova, uglavnom prevladava zeko a zeko ko zeko...:|

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 20, 2023 at 4:06 PM
    Nastavila rasti prodaja automobila u EU
    PRODAJA automobila u EU porasla je i u rujnu, ali rezultati u ovoj godini još uvijek znatno zaostaju za pretpandemijskim razdobljem, objavila je danas udruga…
    www.index.hr

U razdoblju od siječnja do rujna europsko tržište novih vozila poraslo je za 16.9 posto uz registriranih osam milijuna novih automobila, izračunala je ACEA.

Rast pokazuje oporavak europske automobilske industrije od pandemijskih poremećaja, ističu u ACEA-i, no ipak upozoravaju da je obujam prodaje još uvijek za 20 posto manji nego u pretpandemijskoj 2019.

U skupini četiri vodeća tržišta najviše je porasla prodaja u Italiji i Španjolskoj, za 20.5 odnosno 18.5 posto. Francuska je, pak, u društvu s Njemačkom uz stopu rasta od 15.9 posto u usporedbi s njemačkih 14.5 posto.

U Hrvatskoj je u razdoblju od siječnja do rujna registriran 47.101 novi automobil, za 32.3 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, pokazuju ACEA-ini podaci.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt