ok, ako si doktorica da te nešto zaozbiljno pitam, da li se mrna cjepivo može nazvati cjepivo u smislu dosadašnjih klasičnih cjepiva na bazi mrtvih ili umrtvljenih mikroorganizama ili je prije genska terapija koja minijaturnim djelom umjetno stvorenog genetičkog materijala navodi stanice da proizvode ciljana antitjela i po tvome mišljenju, koja je metoda "zdravija" uzevši u razmatranje primjenu po dobnim skupinama
Posts by barbosa 2.0
-
-
Misterij zvan Zloćo.
Zloćko je doktor medicine. Njemu ne trebaju statistike, on to iz prve ruke.
Dok se vi bahatite i ne bi se cijepili, on se eto poradi kore kruha mora cijepiti,.Da može liječiti vas koji ste oboljeli i budete oboljeli.
Jer se niste cijepili.
Dobar joj je posao.
Dobro mi je, tako mi i treba
sory kolegice, nije tema ali malo mi je konfuzno, ...naime prvo pišeš o muškoj osobi u trećem licu da bi u nastavku, u istom kontekstu, to okrenula na žensku osobu također u trećem licu i onda na kraju završila tj. konstatirala u prvom licu jednine iz čega se može zaključiti da ipak pišeš o sebi, možda ja slabo kužim gramatiku a možda sam samo bedast pa mi koji puta treba nacrtati, stoga kolegice, ako ti nije teško, da li bi ti bio problem objasniti mi na koga se to točno i/ili na koliko se to subjekata odnosi tvoj post
-
*dionicar,
htio sam reći, thnk i veće tvrtke imaju zaposlene arhitekte, projektante, nadzor, administraciju, kv. poslovođe i radnike, strojeve i alate, tj. cijelu jednu logističku operativu ukupno sa obvezama koje proizlaze iz svega toga skupa pa ugovaraju ključ u ruke ne više od 800- 900eur m2 dok razni priučeni pojedinci, najčešće pomoćni radnici pobrali poticaje za samozapošljavanje i otvorili jdoo ili obrte bez obvze obračuna pdv-a a koji su najvećim dijelom već u blokadi jer niti jedan ne plača svoje doprinose a kamo li tek ostalo i takvi vrbuju radnike većih građ. tvrtki ako ništa drugo onda za fuš iza posla i koriste deficitarnu situaciju derući kožu pojedinačnim naručiocima građ. usluga nebuloznim app ponudama, nerijetko duplo višim i od cjenika same thnk ali nikakvom logistikom što se kv kadra i opreme tiče te upitnom kvalitetom radova, bez računa i bez garancije...kako jedno ozbiljno građevinsko poduzeće može egzistirati u takvom okruženju i biti solventno što se plaćanja obveza tiče, gdje su sad tu komore, inspekcije i dr. institucije države koje toliko plaćamo da održavaju red
-
veliki problem izvođača
to što se danas događa u građevini je blago rečeno - KAOS!
dok se s jedne strane veći građ izv. , vezani ugovorima zbog inflacije cijena nalaze na granici rentabilnosti, s druge strane hoštapleri od svud i svakud sa vrlo upitnim referencama, svi nešto ispekli zanat u njemačkoj, puni mobiteli tko zna čijih slika izvedenih poslova kojima si rade referencu i sl. tako deru da ti pozli kada naprave predračun...uglavnom
-keramičar 120-150kn m2 + 25-30 kn m cokla
-knauf, 150 m2
-gletanje 25-30 kn m2
- pom. radnici od 500kn dnevica
-polaganje gotovog parketa od 120kn a ljeplenje i 180 kn m2 +25 kn m lajsne
....i to sve bez materijala...evo frendu za uslugu betonaže 50m zida ograde, sa njegovim betonom iz mixera, pumpom i željezom, već iskopano za babice te 25 m staze š 0,8m već nasute i sabijene njegove daske, dakle posla za objektivno najviše 3 dana 2 čovjeka frajer traži 20k i to je bio jedan od rjetkih da je uopće došao pogledati...dokle će to divljati budemo vidjeli, već sada su ove cijene na razini njemačke a i skuplje i budite jako oprezni koga angažirate jer evo, jednom poznaniku su mi neki hr albanci knauf motirali i fugirali sa zamisli - glet masom, teranilom, naravno sve popucalo za tjedan dana a o vinklima i vagi nema niti govora na 2,5m fula i 5+cm
...
-
to je to, isto mislimo, svega tu ima i postavlja se objektivno pitanje zašto te strukture koje reguliraju epidemiološke mjere toliko bauljaju, da li su toliko nekompetentni ili se nešto drugo iza brda valja...ok. gospodarstvo i to sve, od nečega se živjeti mora ali ovo -ako se ne cijepite na q. bu ti nokat narasel-, e to mi nije baš jasno...jedino ako nije došao neki uvjet glede statistike procijepljenih radi pristupa fondu za oporavak pa se boje da će isprositi manje novaca nego su planirali između sebe podijeliti što se već naveliko šuška da je to stvarni razlog pojačanog pritisaka na procjepljivanje
-
da kol. Moller, dobar zaključak...to bi moglo otprilike biti to za sada i mislim da ljudi čekaju da se vidi što će i kako će to izgledati sa 4. valom i tom agresivnijom indijskom podvarijantom i onda odlučiti da li se cijepiti ili ne
inače, Svoga tela gospodar je odličan film i teška tema koja, iako je obrađena u zagorskom dijalektu i povremeno djeluje komično, uopće nije...
-
Splitska pjevačica ne želi pjevati zbog mjera: "To je kao da pjevam Hitleru"
imaš pravo na slobodu
sve dok slušaš nas
imaš pravo na slobodu
al u fašizmu je spas
imaš pravo na slobodu
sve dok ne dižeš glas
imaš pravo na slobodu
al mi biramo za vas
majka diktatura
i otac nacizam
uloge su ovce
u filmu totalitarizam
imaš pravo na izbor
sve dok izbor je naš
zato dođi na izbore
da nam opet glas daš
ref.
bleeeeeeeeeee
bleeeeeeeeeee -
VELIKA ANKETA Treba li cijepljenje biti obavezno?
dobar text a ima i ok komentara ispod
-
e super si to rekla kol. Marielena, svi se tu pozivaju na društvenu odgovornost i ok ajmo onda biti u svemu odgovorni...ajmo uvesti obavezno glasanje na izborima a onda može i obavezno cijepljenje a onima koji se ne slažu kazna 2000kuna
ima tko protiv
-
meni nešto ovdje nije jasno, u stvari tehnički mi pojedine reakcije ne drže vodu...
naime, zašto je tu dijelu kolega tako važno da se netko cijepi, čak toliko da pribjegavaju i prijetnjama " nema liječenja u bolnici od te šmrkavice zvane korona.- liječite se i umirite doma bez respiratora" i sl gadosti...mislim, uopće nije na nikome ovdje da određuje te stvari a niti se to može i potpuno je bespredmetno da se neko marginalan postavlja u takvu poziciju da prijeti tim stvarima...
...zašto vam je to toliko bitno, toliko da ste agresivni...zašto, jer ako ste se cijepili ili prebolili onda imate imunitet, zaštičeni ste i pokriveni ste i što vas boli dupe za onaj dio populacije koji nije procjepljen, to je njihov problem ako su izloženi i ako obole i završe na liječenju, ne vaš, vi ste se zaštitili i ne bi trebali biti ugroženi što se covida tiče
ljudi moji dajte se skulirajte, očito ste pod pritiskom samo ne uviđam objektivan razlog zašto bi uopće bili pod ikakvim pritiskom
-
kol.bbkk0000, sve to lutanje nekompetentnih struktura sa covid mjerama i podjele koje iz toga proizlaze, koje čak niti ne moraju biti nužno vezane uz pandemiju, ne mogu izaći na dobro, pogotovo ne u uvjetima ekonomske stagnacije...
stoga apeliram na kolege, pustite se podjela, ne gledjte što će neko drugi, krenite od sebe i zaštitite sebe i svoje na način koji smatrate da je najbolji za vas i vaše i ne namečite agresivno svoje mišljenje i svoje kriterije drugima, to samo na loše može izaći!
demokracija i suživot kreču od nas samih, nitko ne želi oboliti, niti oni cijepljeni niti oni koji se iz nekog razloga ne žele cijepiti samo razboritost i uvažavanje, jednostavno se prilagoditi uvjetima u kojima živimo, jer ako ćemo ići u krajnosti, računati i da je uvijek tu i ona druga krajnost a kada se postigne kumulativna razina krajnosti, onda više nema natrag, samo na kraju jad i tuga i što je ovo nama trebalo.
svi smo mi u istom košu i u redu je cijepiti se a ok je i ne cijepiti se, ali zabrane i podjele i etikete zavisno od pozicije te nametanje subjektivnih kriterija nisu u redu, ne u 21. stoljeću!
-
ide ovo polako u fašizam.
Ovo je neo fašizam . Daleko dalje. Danas je kontrola ljudi daleko veća
Ovako je započela nezapamćena spirala zla: Od rasnih zakona, preko geta, do plinskih komora
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Jest da je promet smiješan, ali nije mi jasno tko ovo kupuje po 70 lipa uz rast cijene kad se zna da ovo vrijedi točno 7 puta manje.
i to je pitanje, to ćemo još vidjeti kako će dokap proći, tko će i koliko ulagati jer ako je končar odustao kako se to dalo čuti na skupštini i ako to bude samo pretvaranje duga 150M u kapital te kako je ovo loša godina po predmetne sektorske izvođače, onda neće vrijediti niti tih 10lipa, odnosno 10kn nakon spajanja 100/1
-
kupuju oni koji misle kako će DLKV biti profitabilan u budućnosti a nemaju deset miliončića u čarapici da kupuju po 0.10 lipa.
u svakom slučaju bolje kupiti po 0.50 lipa nego po 1.15 jučer...
ma i tih 10 po 10 miliončića će odmah biti spaljeno, navodno, insajderski, da se za 22. knjige ne pune nikako, navodno da investitori norv. šved. i ostala eu tržišta zbog korone već neko vrijeme prolongiraju i otkazuju nove veće projekte a izvođači skidaju gače kod ugovaranja tih novih poslova toliko da rade i sa negativnim maržama, tek toliko da im tvrtke prežive i imaju za plače radnika a špekulira se da dlkv u ovome trenutku ima najmanje 200 radnika viška...jedino što ugovaraju je doma a to znate kako se oteže i kako to izgleda...ne znam za ovaj kvartal jer su potegnuli avanse ali mislim da godinu završavaju sa najmanje 50M gubitaka i to ne računajući dospijele obveze po planu psn
-
mene ovoga trenutka što se dlkv tiće jedino trejderski zanima kako će se riješavati 15M dionica konsolidatora
-
da je tvrtka otišla u stečaj, makar za to nije trebalo bilti objektivnih razloga, lešinari kao vujnovac bi se malo k..ca naplatili, možda tek 25% ako i toliko jer dlkv ima svu imovinu pod zabilježbom iz psn a ostalo na lizing, dioničari bi naravno, bili nulovani a tvrtka likvidirana...
međutim, ovdije se radi o drugim stvarima, nije tu stvar u vujnovcu i dugovima nego o sposobnosti i kompetentnosti i naravno o volji da se nešto napravi, međutim, kada sam jučer vidio one košuljaše koji su se tamo poslagali, čuo odgovore na konstruktivna pitanja dioničara o stanju društva i kako je do ovoga svega došlo te ukupan nastup i odnos prema samoj instituciji Glavne skupštine i dioničarima, mogu reći da mi je sada jasno kako je i Agrokor propao....to je jedna takva podkapacitirana i sebična "teletina" ograničenih intelektualnih sposobnosti koja misli samo na sebe, mi njih gledamo iz naših poduzetničkih/investitorskih pozicija ali oni nama nisu ravni po ničemu, niti intelektualno niti po vještinama, oni su jedna apsolutna zaostala u mentalitetu socijalističkih SOUR-a i OUR-a, jedna parazitska NULA koja zna samo rušiti!
dlkv je, na žalost, zbog takvih, u ovoj nezavidnoj poziciji, situacija je još gorija nego što mislimo i nisam siguran da će se i ovom dokap. nešto promijeniti jer ako končar i omf-ovi , koji su isto tako krcati takvim podkapacitiranim samodopadnim "menađerčićima" sudjeluje u dokap. ulozima u novcu, ništa se neće u bitnome promijeniti osim što će se vujnovac i neki povezani subjekti bolje naplatiti...ništa od svega ovoga, za par godina opet ista situacija i krug javnog novca se opet može zavrtiti i spaliti
-
StatusQuo, dok si pisao post, skupština je još trajala, ja sam otišao ranije i upravo stigao doma, uglavnom zastupljeno je bilo 70,5% glasova od toga 60,6% konsolidator, dakle manjinskih nije bilo niti 10%...nismo imali šanse, još je i az uz novoselca izglasali ZA "pojednostavljeno smanjenje tem. kapitala" na 10 lipa to mi je bilo dovoljno da zaključim da je to-to i ja sam tada sam otišao...
u svakom slučaju kapa do poda ekipi manjinskih dioničara koji su se jako trudili i konstruktivno ukazivali na nebuloze
-
*Manu, tri najveća vlasnika fortenove su sberbank, vtb i naravno enna ili da bude jasnije PPD vujnovac koji kontrolira maltešku tvrtku koja je otkupila nominalnih 150m kn. dugova dlkv koje bi u predmetnoj dokap pretvorili u kapital, također, zamjena 33,3% udjela dalmarine (50m kn) u konsolidatoru za udjele u energiji gradec je isto tako napravljena sa fortenovom a u fgs-u konzum, tj fortenova participira u 1/4, 1/4 cros i 1/2 habor
-
Ja mislim da ce smanjenje TK ici spajanjem 10 u 1 (a ne 100 u 1, kako je u pozivu na GS navedeno)...tako ce izbjec tuzbe i potencijalne probleme jer ce "mali" bit sretni obzirom na ocekivanja, a vecinski ce se moci opravdat da je to bilo jedino moguce rijesenje u tom trenutku i da su "spasili" ulozeni kapital u najvecem mogucem omjeru...
P.s. nemam DLKV.
teško...prijedlog dokapitalizacije je rađen po uvjetovanoj ponudi končara i ppd-a i sumnjam da je podložan izmjenama, ili neće proći na skupštini ili prolazi ovakav kakav je, sve zavisi kako će glasati konsolidator i/ili da li će se skupiti 21+% glasova manjinskih dioničara koji bi bili protiv ali čisto sumnjam će nas se skupiti dovoljno.
ako prijedlog prođe, onda se otvara i pitanje prodaje 15M dionica fgs-a koji u/za mj. dana treba riješiti svoju poziciju tako da bi nam se moglo dogoditi da i to bude ponuđeno na burzi
u svakom slučaju, danas će se sve saznati
-
*trial, bitno je da ti kužiš sve, jelda, pogotovo čitanje sa razumjevanjem...ali to je nebitno, samo ustaše i partizani, sve ostalo je van intelektualnih kapaciteta