1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • November 2, 2021 at 3:47 PM

je da su brodari najizloženiji ali ima li netko suvislo objašnjenje za ovaj pad tržišta, mislim, gledam globalne markete i ništa mi nije jasno zašto zse ima najveći pad na svijetu danas ?(

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 29, 2021 at 3:12 PM
    Quote from Philidor

Jesu li u izvješće za ovaj kvartal ukalkulirane i vrlo relevantne dizajnerske stolice, zna li se što? 😂

to se valjda računa u ovo:

Snažan organski rast u 2021.
    ▪ Porast imovine +2,4 mlrd kn u 2021 :S
    ▪ Povijesno najviši LCR 194%
    ▪ Najniži troškovi rezerviranja u 9M 2021 rezultat poboljšanja
    kvalitete imovine

• barbosa 2.0
    • October 29, 2021 at 3:01 PM

https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/HPB/FI-HPB-df1e600610db404578659a352ad185ab.pdf

Ukupni prihodi mil kn 876
    Neto dobit mil kn 207

:) :) :)

• DRY BULK

• barbosa 2.0
    • October 24, 2021 at 11:16 PM

za šleper točno znam da se plaća po kilometrima a ne po danima a kako to u shipingu ide ne znam ali sumnjam da je neka bitna razlika :|

• DRY BULK

• barbosa 2.0
    • October 24, 2021 at 10:49 PM

taj "superciklus" ima sve indikatare da se okrene u "superdebakl" globalnog gospodarstva, ovo je doslovce infarkt i ako se ne nađe neko brzo riješenje tih uskih grla i pokrene "cirkulacija" nikome neće biti "super"...a i ne znam koliko je "super" u bilokojem smislu a pogotovo u prihodovnom, da brodovi tjednima čekaju istovar/utovar ?(

• barbosa 2.0
    • October 24, 2021 at 10:24 PM

he, bogteposro...kockar odjednom evoluirao u makarskog poduzetnika ^^ a vidim da piše da je "agencija" dala izjavu, dakle i pritisak je evoluirao kada je angažirao pr agenciju koja ima ulaznicu za večernji i jutarnji X/

a kol. Marin83, od tebe fakat nisam očekivao, kak da kažem, "pucanj u prazno"...kakvo pikiranje, kakav hpb invest, kakvo upravljanje 900miliona...ne ide to tako kako ti to prezentiraš ili možda malo drukaš ?(

,...ovrha je postupak, procedura i ne idu ti poslovni udjeli nekim automatizmom na vjerovnika nego sud vrši ovrhu nad imovinom dužnika koja se zatim prodaje na javnoj dražbi i iz tako prikupljenih novčanih sredstava namiruje vjerovnika ali vjerujem da je svima jasno da do toga neće doći jer dužnik uvjiek može do početka javne dražbe pa i na samoj dražbi sudskom ovršitelju na više načina se obvezati da će isplatiti vjerovnika i dražba se prekida...ne ide to samo tako kako ste si vi tu neki zamislili, ovrha je postupak koji kada je sud vodi kao što je to ovdje slučaj, koji može trajati godinama...i upravo zato je lik angažirao agenciju da izvrši medijski pritisak jer je svjestan da treba neko vrijeme da se pokrene postupak revizije a kada sud prihvati reviziju onda mu je gotovo, sve kreće iz početka i opet godine mrcvarenja...

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • October 19, 2021 at 11:19 PM
    Quote from NaBiduAsku

a ovoga je sve više i više... samo što nepoznati ne dospiju u novine... ne znam koji je ovo već sportaš po redu... https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-mix/o…ortasa-15108359

kovid postoji... ali sve oko kovida je big brother fejkara.

ovo sa sportašima treba gledati u sasvim drugačijim okolnostima, naime, sportaši da bi imali vrrhunske sportske rezultate često uzimaju stereoide a stereoidi utječu na suspenziju imuniteta, odnosno imaju protuupalno djelovanje i kada takvi sportaši budu zaraženi, njihov imunitet je loš i slab i stoga razviju teži oblik bolesti :|

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • October 18, 2021 at 2:15 PM

svaka rit dođe na šekret, rekli su stari...a kad-tad će doči i plenkovičeva i od one katastrofe borg dalić

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 18, 2021 at 11:27 AM

kol. D_artagnan, iz svoje pozicije i na taj način, razmišljamo mi koji tražimo jednostavnu zdravu logiku, matematiku ...matematika i/ili logika onih koji vode taj/te proces/e se može poklapati s našom ali shodno dosadašnjim iskustvima (pre)često ispadne drugačije ?(

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 18, 2021 at 10:03 AM
    Quote from D_artagnan

A ono, radit dokap, dok lova dolazi u potocima ??? 🤣🤣🤣 ali u HR apsurdistanu je sve moguce 😅

dokap je mjera predviđena planom restrukturiranja odobrenim od ek. po programu za poduzetnike u teškoćama na osnovu kojega je država upumpala likvidnost u jdpl i vjerojatno će u nekome trenutku ponovno postati aktualan, ako ništa drugo onda u smislu vlasničkog restrukturiranja.

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 16, 2021 at 12:07 PM
    6.down.gif PBZ Croatia Osiguranje OMF kat. B -182. 129
    2.up.gif PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D./RAIFFEISEN OMF KATEGORIJ... +51.547
    4.up.gif AZ OMF kat. B +120.000

za cerp nema promjena od 11.10., da li je to nešto od ranije?

• barbosa 2.0
    • October 15, 2021 at 5:08 PM

HT d.d. - Informacija o stjecanju vlastitih dionica

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 15, 2021 at 5:01 PM

JADROPLOV d.d. - Poziv na Glavnu skupštinu 26.11.2021.

ne spominje se dokapitalizacija...

• barbosa 2.0
    • October 13, 2021 at 3:28 PM

je...izgleda da je vrijednost 185 kn dogovorena da se provedu ove dvije transakcije ukupno 170k kom...jasno je da su dogovorene i da je uračunat popust na količinu ali ne znam zašto te velike transakcije moraju ići preko tk ?(

• barbosa 2.0
    • October 13, 2021 at 11:49 AM
    Quote from NaBiduAsku

ja sam je prepoznao još kad je bila djevica... sad je stara baba a cijena ista. :S ona i Končar ruku pod ruku... živa dosada.

je, i ja sam je kupovao u covidu po -400 a sada je 600, to je 50% u godinu dana pa ti :sleeping: i dalje a prije covida je išla po 850 kuna dok vulić nije pokušao progurati privatizaciju dokapitalizacijom po nominali 600kuna iz vlastitih interesa pa je to zaustavljeno a on dobio expresnu pedalu isto kao i nedavna situacija na jdpl, onda je došla korona, onda bakić, pa škegro i tržište je u međuvremenu "apsorbiralo" preko 100k fondovskih dionica i sada se vrijednost otključava...da je trajalo- je, trajalo je ali opet, iz moje pozicije, 50% u godini dana je hebački prinos i takvu godišnju "dosadu" odmah bjanko potpisujem 8)

također, dok je to "babinjanje" trajalo, hpb je asimilirara jdba, podigla adekvatnost kapitala na 22% i kapital za milijardu kuna, uspješno prošla ecb stress test i trenutno sa 2020. ima preko 300 miliona zadržane dobiti

• barbosa 2.0
    • October 13, 2021 at 11:23 AM

samo vi cvilite, tko vam je kriv što niste prepoznali dionicu ranije, ima tamo one instant dionice jdpl, ptkm, ddjh, podr i druge koji se trže na jedno 3-5bv i više, ove na pola kapitala kao hpb, koje svake godine imaju dobit 150-200 miliona odnosno 50etak kuna po dionici te ne valjaju... ali kada fundamenti počnu odrađivati, onda penzioneri, croba, kockari, država ^^

osim jakog uporišta u fundamenata, mislim da trenutno na zse nema dionice koja po ta tehnički bolje izgleda :S

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • October 12, 2021 at 1:35 PM

*dionicar...ne kužim tvoj komentar, na što se točno odnosi ?(

naime, referirao sam se na " Već nam petinu kupoprodaje čine stranci" i pisan je isključivo u smislu da kaznene kamate na depozite koje se zaračunavaju u njemačkoj potiču diverzifikaciju te štednje u nekretnine po eu a tako i hr i da ukoliko dođe do povečanja tog praga, da bi potražnja i promet nekretninama na jadranu mogla biti još i veća

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • October 12, 2021 at 12:06 PM

također treba znati da u njemačkoj na preko 100k eur depozita banke zaračunavaju kaznene kamate a neke banke su sve glasnije da se taj prag smanji na 25 k eur

Nijemcima se još manje isplati štedjeti | DW | 25.11.2019
    Dok se jedni vesele niskim kamatama na kredite, drugi zabrinuto promatraju kako im inflacija "jede" ušteđevinu. Za ove druge bi moglo biti još gore: njemačke…
    www.dw.com
  • PODR (Podravka d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 11, 2021 at 7:47 PM

ne zavaravajte se, te količine mesa za trgovinu, ma od kuda bile, je nemoguče pripremiti iz prirodnog uzgoja nego je sve iz industrijskog tova i sve je puno stereoida i kreatinina(to je ono kada staviš meso na vruču tavicu pa počne prskati i skupi se ko čvarak)!

...trgovci kao pivac još i kupuju robne viškove i/ili pred istek roka trajanja ali sve je to po min. polj. "zdravstveno" ispravno meso a o okusu istoga ne treba raspravljati

domaćeg mesa iz prirodnog uzgoja NEMA na policama trgovačkih lanaca nego tek po lokalnim mesnicama i restoranima a niti domaća proizvodnja, pa makar iz tova, niti po cijeni, niti po količini ne može pripremiti te naruđbe koliko trgovački lanci naručuju i jednostavno ne može konkurirati uvoznoj nizozemskoj svinjetini ili poljskoj piletini koji imaju tako organiziran sustav poticaja kojima se u potpunosti zatvaraju troškovi proizvodnje dok je cijena koja se postiže na veleprodajnom tržištu čisti bonus tako da im se isplati prodavati i doslovce po 1kn/kg

također, nemojmo se zavaravati da isto kao pivci i da su dobavni kanali podravke nešto drugačiji, pitanje dali je i sol u podr. vegeti domaća jer za ostale sastojke, pogotovo dehidrirano povrće, znamo da nisu ?(

• INGR (INGRA d.d.)

• barbosa 2.0
    • October 10, 2021 at 10:40 PM
    Pripuzova tvrtka pokreće ovrhu Holdinga zbog duga od 11 milijuna kuna
    TVRTKA iz C.I.O.S Grupe od sutra pokreće ovršni postupak protiv zagrebačkog Holdinga. Dužni su im 11 milijuna kuna za posao obavljen još u travnju.
    www.index.hr

hm...chain reaction ili ipak ne?:/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt