1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • December 16, 2021 at 2:34 PM
    Američki CDC raspravlja o mogućem ograničavanju primjene cjepiva Johnson & Johnson
    SAVJETODAVNI odbor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) sastat će se kako bi razmotrio moguće ograničavanje uporabe cjepiva Johnson &…
    www.index.hr

SAVJETODAVNI odbor američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) sastat će se u četvrtak kako bi razmotrio moguće ograničavanje uporabe cjepiva Johnson & Johnson protiv covida-19 zbog problema s krvnim ugrušcima, piše Washington Post.

CDC-ov savjetodavni odbor o cijepljenju predstavit će nove podatke za koje se čini da pokazuju da se od travnja povećao postotak broja slučajeva krvnih ugrušaka kod ljudi koji su primili cjepivo tvrtke Johnson & Johnson, dodaje Post, navodeći izvore dobro upućene u to pitanje. :|

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • December 14, 2021 at 3:12 PM

upravo to kol. accountant, nije samo tako posjedovati nekretninu, imovina obvezuje a zatvoriti transakciju sa nekretninom, to mora biti top pozicija i top cijena da bi nekretnina bila brzo utrživa a što se rentanja tiče, to pak nosi još sasvim druge probleme...dionice su utržive na klik, na enter a kupnja i/ili prodaja nekretine traje mjesecima a nerijetko i godinama i za sve to vrijeme imaš određene troškove a prinose veće od kakvih 20etak% možeš zaboraviti, tek eventualno očuvanje vrijednosti novca ali za to ima i jednostavnijih načna kao npr investicijsko zlato...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • December 13, 2021 at 11:46 AM

je, i za očekivati je da različiti investitori imaju različite modele ulaganja i shodno tome i različite targete...kako god, fundamenti uvijek dođu na naplatu a moj target je dividenda i eventualno buduća prodaja odnosno preuzimanje dok mi je vrijednost dionice svakako dobrodošla ali mi je fundamentalno sekundarna, stoga me što se hpb-a tiče, te daily- weekly oscilacije od 1-2% uopće nekako ne zanimaju...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • December 13, 2021 at 11:03 AM
    Quote from Marin83

HPB-ovci uživajte u svojih 5 minuta...

...5 minuta :?: :rolleyes:

pa tek je na 0,52 bv a tehnički trend je kao iz knjige...kolega moj, znam da si prikratio ako ne i izašao ali mislim da fundamenti + tehnička daju jedan vrlo vrlo stabilan dojam i i da će ovaj trend trajati mnoogo duže od 5 minuta :)

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • December 7, 2021 at 6:51 PM

baš čitam na jednom portalu

"AMERIČKI predsjednik Joe Biden i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su na virtualnom sastanku započeli razgovore o Ukrajini i ostalim temama, izvijestila je ruska televizija.

Prema američkim dužnosnicima, Biden će reći Putinu da će se, ako izvrši invaziju na Ukrajinu, Rusija i njezine banke naći na udaru do sada najstrožih sankcija."

i raznišljam si, kako bi se eventualne sankcije odrazile na nas...sber banku su kao "navodno" prodali srbinu i time zaštitili kolateral ali su itekako izloženi u kontextu vlasništva fortenove odnosno agrokora :/

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• barbosa 2.0
    • December 7, 2021 at 5:34 PM
    Quote from Admin

Poštovane kolege,

znanost i znanstvena dostignuća vrhunac su dosega civilizacije. U Pravilniku o uvjetima za izbor u znanstvena zvanja (članak 14.) definirane su kategorije znanstvenih radova, odnosno kako znanstvena zajednica tretira pojedinu vrstu rada.

Od sada, na ovoj temi, automatskim isključenjem će rezultirati svaka objava koja:

- promiče pseudoznanstvene tvrdnje (sve tvrdnje koje nisu potkrepljenje znanstvenim istraživanjem i znanstvenim radom)

- uključuje komentar o bilo kojoj osobi i njenim osobinama

Prihvatljivi komentari na ovoj temi su:

- nove spoznaje o samoj bolesti koje mogu imati utjecaj na tržište kapitala

- komentari aktualnih događanja vezanih za bolest, a koji mogu imati utjecaj na tržište kapitala

Display More

da...baš... svakodnevno svjedočimo tim vrhuncima dosega civilizacije, pogotovo u stožera civilne zaštite u hrvata.... a i izvanredne autobusne linije split-visoko učilište u osjeku, nekada učilišta banjaluka, bihač i mostar...bome...

Zašto politički moćnici masovno doktoriraju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku? Priča je neobična
    Osječku Ekonomiju preferiraju brojni HDZ-ovci, čelni ljudi Hrvatske gospodarske komore, gradonačelnički kandidati...
    www.telegram.hr

inače, slažem se, reda mora biti ali i red ima svoju mjeru a prije 500 god ovakve su se stvari zvale Inkvizicija, Sud utemeljen s ciljem uništenja svih vjerovanja i obreda koji nisu u skladu s kršćanskom vjerom i religioznom praksom Katoličke crkve...očito se ništa nije puno promijenilo od tada kao što vidim, kontekst isti, metode slične a vještice ćemo spaljivati automatskim isključenjem

a i ako je tema neprikladna i radi uvođenja reda zahtjeva baš tako hard-core mjere, zašto bi se korisnici foruma banirali, neka se tema banira, a o utjecajima svega i svačega na tržište kapitala se može komentirati i u kometarima trgovanja...

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• barbosa 2.0
    • December 5, 2021 at 6:17 PM

ako pažljivo pročitate post ranije od kol.jasko, za nas male investitore ne bi trebalo biti nekih promjena odnosno skdd više neće raditi namiru nego te poslove prebacuje na ccp... razlika je u tome, kao što piše, "neispunjenja obveze drugog ulagatelja čije se pozicije vode na Zajedničkom klijentu, te mogućnost da kolateral ulagatelja može biti iskorišten za pokrivanje pozicija drugih ulagatelja na istom Zajedničkom klijentu investicijskog društva." što bi moglo značiti uvođenje short i/ili trgovanja sa polugom ali samo nagađam...vjerujem da će već u ponedjeljak brokeraji malo pojasniti što ta novina znači za nas

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • November 29, 2021 at 11:38 AM

* BudFox, ma možeš ti meni stiskat palac dole koliko te volja ali fundamentalni i tehnički indikatori te u potpunosti demantiraju, niti je drž. vlasništvo hpb-a otegotna okolnost nego je baš suprotno, niti je predmetna presuda kao što vidimo, odobrenjem postupka revizije, baš tako pravomoćna kao i i suspendirano sudsko pokretanje ovršnog postupka...

• barbosa 2.0
    • November 29, 2021 at 10:57 AM

ma što brijete vi tu, od kuda znate što je banka trebala...čitali ste uvjete predmetnog margin kredita iz 2005., bili ste ikada u margin callu :?:

ja sam 2007. imao margin u pobi i imao call kada mi je lkpc propala sa 5 i nešto na 2800 i ko jučer se sjećam što mi je bankarica tada rekla-to su vaši novci, vi odlučujete!

margin call ne znači odmah automatsku rasprodaju, to je kredit kao i svi ostali krediti i ima svoju proceduru a dionice su tek instrument osiguranja i ako klijent nije dao nalog, banka nije niti smjela prodavati automatizmom dok se ne postignu ugovorni preduvijeti za ikakvu akciju!

također, 2005. su se nalozi zadavali telefonom

a o ovome puhariću ne bi trošio riječi, taj cijeli život lovi u mutnome, to je običan hoštapler, polusvijet, taj lik je angažirao pr agenciju da izvrši javni pritisak a ne bi se čudio ni da je kupio presudu i da je sve ovo neka kvarna konbinacija i od prvoga plačenoga oglasa u indexu je, bar meni, jasno da tu nešto ne štima X/

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 25, 2021 at 5:12 PM
    Quote from VoraX

Zato vam još jednom želim reći da je opasno tvrditi da je neki tretman 100% siguran i prisilom gurati ljude da ga koriste inače nema kruha.

Znati će se dali je i koliko sigurna tek kada prođe određeno vrijeme a do tada štitite najugroženije skupine i cijepite ih ali ostale pustite da žive.

jedna banalnost, povučen je peptoran, star i jako korišten lijek za želudac i to zbog sumnje u neispravnost u kakvoći djelatne tvari a za predmetna cjepiva je znanstveno dokazano da imaju i više i teže nuspojave pa čak i sa smrtnim ishodom pa ih je ema odobrila jer su cjepiva za sada jedina kakvatakva obrana od covida...ma sve je to politika i čovjek treba biti dobro educiran prije ikakvog medicinskog liječenja ili tretmana ali, ježišga, nemamo svi adekvatna predznanja da donesemo najbolju odluku a znanost zbog isprepletenosti sa interesom i politikom ubrzano gubi reputaciju...?(

• Turističke dionice i perspektive

• barbosa 2.0
    • November 21, 2021 at 1:13 PM

*Marin83, neka se naredne sezone otvore španjolska, grčka, turska i druge destinacije koje su danas epidemiološki u bitno povoljnijoj predispoziciji nego mi i tih 200% više turista će se brzo korigirati u neke realnije vrijednosti...

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 21, 2021 at 1:00 PM

novinari svakako imaju veliku odgovornost za svu ovu situaciju i ista je blagorečeno ne objektivnim i sezacionalističkim izvještavanjem u bitnome doprinjela podjelama i radikalizaciji kako društva tako i tako i malog dijela prosvjednika koji su na sebi svojstven agresivniji način iskazali svoje nezadovoljstvo aktualnim navijačkim i prilagođenim izvještavanjem.

u prilog ovome što pišem, listajući portale i novine, nigdje nećete pročitati da je prosvjed iniciran nezakonitim i protuustavnim odlukama umanjenja ljudskih prava i nekogtamo stožera koji zanemarujući znanstvene dokaze nastupa politički i zastupa samo jednu opciju epidemioloških mjera donoseći odluke koje nužno nisu najprimjerenije epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo i za neuspjeh tih loših odluka traže krivca u dijelu populacije koja svakako to nije i time rade podjele u društvu ne bi li tako prikrili svoju neučinkovitost i to uz svekoliku pomoć mainstream medija i portala na kojima nigdje nećete pročitati ili ćuti da je aktualan prosvijed prosvijed protiv administrativnih mjera (covid potvrda) koje rade razliku u ljudskim pravima a nikako protiv zdravstvenih mjera odnosno cjepljenja, maski, i dr.

dakle, vi novinari i portali a pogotovo index koji se voli predstavljati kao alternativni portal, za razliku od hrt, ili rtl i dr. koji su deklarirano mediji glavne struje, zašto opstruirate sve dobre poruke sa aktualnog prosvijeda, zašto ne pišete o tome da je ovo prosvjed zbog covid potvrda i nejednakosti i podjela koje iste rade ovome društvu umjesto da agresivno zastupate samo poluistine i konstrukcije izvlačeći nešto iz kontexta, zašto širite samo fake news, zašto i dalje navlaćite ljude na neke vaksere i anti vaksere, koliko takvih ima, 15,115,... i zašto im dajete prostor, zašto je bitno što je neki tamo novinar prikazao da je imao neugodno iskustvo sa nekim tamo marginalcima, i sada je to glavna tema a sve ostalo je nebitno...zašto jednostavno ne evoluirate u "novinare" i izvještavate objektivno :?: ?(

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 18, 2021 at 5:39 PM

ma zamisli apsurda... hr. lutrija ne prima uplate, odnosno ne puštaju u prostor igrače koji nemaju covid potvrde :|

• Ulaganje u solarne elektrane

• barbosa 2.0
    • November 16, 2021 at 9:14 PM
    Quote from plavi05

Imam mali solar od 3,6 kw jer mi je HEP zagorčao cijeli posao svojim administriranjem i na moj kupljeni priključak od 9,3 kW dao je mogućnost ugradnje od 3,6 kw. Posao sam sklopio sa EON. Iz prakse sam uočio da je ovo dobar posao ali mi fali još bar 2,4 kW kako bi se zimi mogao grijati na struju, a troškove bi mogao kompenzirati ljetnim viškovima u proizvodnji. Najprije moram u HEPu do kupiti priključna snagu da bi mogao dograditi elektranu. Ovakvim načinom HEP je u inozemstvo protjerao bar 5 tisuća mladih električara jer ovaj posao je tako jednostavan kao postavljanje klime, troje radnika za 6 sati rada moju elektranu su montirali i stavili u probni rad.

kolega, hoćeš li mi pojasniti ovo što si napisao "troškove bi mogao kompenzirati ljetnim viškovima u proizvodnji" jer po mojim saznanjima, hep otkupljuje po 30 lp a potrošnju ti naplaćuje 1.1 kn kw a obračun vrši mjesečno pa ne kužim to sa kompenzacojom kada po ljeti, kada imaš netto proizvodnju oni ti obračunavaju naknadu po 30 lp a po zimi ti prodaju za 3x više...jedino ako ne prijaviš elektranu i imaš staro brojilo koje će se po ljetnoj isporuci vrtiti unatrag ali...

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 16, 2021 at 7:17 PM
    Quote from NaBiduAsku

a danas sam čak čuo od jedne žene da će nabaviti pljucu... nevjerojatno. Žena u penziji... mirna i povučena. Pitam se ako je ona toliko luda šta će reć branitelji, PTSP-ovci :rolleyes:

mučno mi je od sve ove svinjarije od tog stožera, arogantnog seronje plenkovića i cijele te hdz kriminalne organizacije i kao branitelj, dragovoljac na takvo razmišljanje predmetne gospođe mogu samo reći da se pusti <X gluposti jer iz toga ništa dobroga ne može izaći i vjerujem da bi na takve i slične ideje potaknute propagandom američkih filmova, nasilnih video igrica i društvenih mreža, njoj i svima drugima isto sugeriralo preko 90% hr branitelja a pogotovo onih oboljelih od ptsp-a !

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 13, 2021 at 4:03 PM
    Quote from bbkk0000

Lauc. Super intervju

je, jednostavno razumno...a jeleni se čude kako to da je unatoč procjeplenosti u europi oboljelih kao nikada do sada...pa upravo radi covid potvrde uslijed koje oboleli a imunizirani slobodno, nekontrolirano i bez nadzora šire virus na sve, i populaciju koja nije imunizirana i na imunizirane i tako se sve vrti u začaranom krugu

ljudi moji, covid potvrda, pogotovo sada kada znamo da cijepljenje NE spriječava transmisiju virusa, je dozvola za bološki rat/terorizam države protiv svog pučanstva a posebno populacije koja nije imunizirana i kao takva je kažnjiva i u suprotnosti sa odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti koji ne pozna pojam "Covid potvrda" , to tamo ne postoji nego samo zdravi i oboljeli!

jednostavno, cijepiš se sebe radi, ne društvene odgovornosti radi što god to značilo i nemoralno i protuzakonito je na bilo koji način raditi ili poticati na razlike imuniziranih i svih ostalih i tome treba odlučno stati na kraj!

• CORONA virus

• barbosa 2.0
    • November 13, 2021 at 10:33 AM

*accountant, možda da si zatajio da ste cijepljeni, možda bi bilo drugačije ...ježiš ga, ko će ga znati :/

...a o hr zdravstvenom sustavu ne treba trošiti vrijeme, stvarno je većina medicinskog osoblja super ali nered radi ono malo truleži koja kontrolira "sustav" a da apsurd bude veći, u hr "visokoj ^^" politici najviše doktora i ako su ti prva liga, kakvi su onda oni drugi ?(

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • November 10, 2021 at 6:33 PM

kako najgore od svega kolegice, pa žalac i udružena organizacija su zamračili europskih 2 milje eura, ej kolegice, zipa, to je ministrica, drž. tajnici, direktor drž agencije...i sad ti takvoj "državi" prepusti istražni i/ili kazneni postupak... 8|

• Birtija

• barbosa 2.0
    • November 10, 2021 at 12:51 PM

a %...koliko samo ljudi ne zna izračunati koliko pdv-a ima u 100kn ?(

• barbosa 2.0
    • November 10, 2021 at 12:19 PM
    Quote from malovitra

Na koliko booka se trži Hpb sa ovim zadnjim izvješćem? Tamo na temi Zabe pišu na pola booka, jel to istinit podatak?

a zašto to sam ne izračunaš...podjeliš kapital iz zadnjeg izvješća sa brojem dionica i to ti je knjigovodstvena(bv) po dionici

1. Privacy Policy
  2. Kontakt