Da, zvuči logično.
Međutim, moj je zaključak da ni barbosa 2.0 ni BudFox nisu ekonomisti. Likvidnost nema veze sa solventnošću, fundamenti nemaju veze sa tehničkom, likvidnošću se ne krpaju bilance, itd...
jedino je točno da se ništa i nikad više neće moći usporediti sa krizom 2008. Ni s dot.com krizom. Ni sa nafnom krizom....
Svaka sljedeća kriza bit će nova i unikatna. Baš kao i prijašnje.
I svatko tko pokušava nešto zaključiti na osnovu usporedbe s prošlim krizama osuđen je na neuspjeh.
Posts by barbosa 2.0
-
-
VIDEO Milanović: Ja sam zapovjednik vojske, hrvatski vojnici neće ići u UkrajinuZORAN MILANOVIĆ dao je izjavu nakon posjeta Krašu.www.index.hr
dobar video sa dubljim uvidom ukrajinske situacije od onog površnog koji plasiraju mnogi mediji željni pažnje
-
kol. hugh, ja ne vidim niti jednog jedinog fundamentalnog razloga da bi uopće postojala kakva kriza a niti da bi eskalirala u nešto veće...veće što...naime, sa QE su se očuvala gospodarstva i radna mjesta, naruđbi roba i dobara ne manjka, malo imamo distribucijske poremečaje ali to će se riješiti samo od sebe, prihodi populacije su nešto i veći, stoga i potrošnja može biti nešto veća, infrastrukturalni projekti također, tržišta nekretnina i cijene usluga su također u rastu, uglavnom, ekonomski krug života se vrti punom brzinom, u stvari vrti se i malo pre brzo stoga sad i imamo planirano zaoštravanje monetarnih politika da se ta vrtnja svede u neke ekonomski prihvatljivije okvire.
-
Nastavak na ovu gore zanimljivost je da je u druga dva ovakva slučaja u 2008. S&P padao daljnjih 28% do ožujka 2009.
jasno, bilo je za očekivati tehnički odbijanac i svakako će biti još volatilnosti dok se tržišta ne ustabile ali te oscilacije bi sada trebale biti sve manje i manje, međutim uz TA treba komparirati i FA i onda će analiza biti konkretnija i upravo stoga se ja ne bi previše uzdao u povjesne obrasce prošlih kriza jer su fundamentalno neusporedive,... naime, kriza hipotekarnih kredita 2008. je bila kriza NEsolventnosti a današnja je kriza PREsolventnosti odnosno uslijed pretjerane likvidnosti napuhavanja mnogih klasa fin. imovine a posebno dionice meme-a, neprofitabilne dionice tehnologije, SPAC-ove i kriptovalute koje u krizi 2008. još nisu niti postojale.
stoga, ova "kriza" koja to objektivno to niti nije, je u stvari produkt pretjerane likvidnosti i svega onoga što je "pretjerano" napumano te se sada sporije ili brže ispuhuje pri čemu se oslobađa velika količina likvidnosti koja će u konačnici morati negdje završiti a i bez toga, likvidnosti uslijed QE pak ima toliko da se stvaraju INflatorni pritisci za razliku od 2008. kada se likvidnost preljevala u krpanje bilanci uz izražene DEflatorske pritiske
stoga, mislim da iskustva i tehnički obrasci iz krize 2008. uopće nisu komparabilni sa aktualnom situacijom.
-
Prvo gosp. P. G. je diplomirani pravnik
ma da, stvarno, a kakav drugi pravnik bi mogao biti
...nediplomorani, jel to uopće ima ,jel to postoji...mislim, pravo je integrirani studij 5 god, ili sve ili ništa, nema između, isto kao i kod medicine, a za titulu diplomiranog doktora ja još nisam čuo...ti jesi?
a gospođa selak-raspundić, je žena, supruga i majka, najaktivnija je zastupnica u saboru, akademski obrazovana, inteligentna i elokventna, sa jasnim stavovima koje čvrsto zastupa, a koje kvalitete ima taj tvoj kandidat...diplomirao je pravo...i to je to...to su kvalitete za biti premijerom, raspolagati sa imovinom i pravima svih nas i cijele jedne države.. iz škole u stranku, nula radnog staža, 10ogodišnji trag koji je ostavio u javnom prostoru je apsolutna nula, di je bio i šta je radio, tu i tamo neka mlaka kritika pozicije i to je to... i ono najbanalnije, za gđu selak se može reći da je prava žena sa svime što ženu čini ženom a za predmetnog niti sam ne znam što da mislim...nit je pojava, niti neki mozak niti iskustvo, niti prepoznatljivog stava, nit govornik, nit vjernik, nit ne vjernik, niti referenca niti sve nešto ništa a niti dominantnih i liderskih karakteristika ...nema ničega, apsolutan sterilitet, nit miriši nit smrdi, walking dead ...i takav da bude premijer...nema šanse
kol.pod_zidom, to u kvartovskoj birtiji s ekipom na šanku i domaćim popevkama, to je sve u redu ali...jel ima cura u toj ekipi?
-
evo ih u plusu nako -3,+...kauboji i indijanci, očekivano... nema biznisa ka što je šou biznis
-
Grbin: Spreman sam biti kandidat za premijeraPREDSJEDNIK SDP-a komentirao je na Hrvatskom radiju aktualne političke teme.www.index.hr
a majketimile, daj čuj ovog tulipana, on je spreman biti kandidat za premjera, ma bogteposro, pa kako sada to, kud ovo sve ide, što si on to umišlja...sad ću se malo igrati zastupnikića onda ću se malo igrati kena u barbi strančici i onda bi se sad malo igrao premjerčića državice,... pa koji to degenerici bi to podržali tu kandidaturu, koliko takvih ima a da nisu podguzni iz GO ove zahebancije u koju ste ti i onaj autist prije tebe pretvorili sdp
-
evo baš čitam na marketwachu, njima je sve ovo normalno, evo par odlomaka
Promjenu bikovskog raspoloženja podupire trostruki pristup Federalnih rezervi prema strožoj monetarnoj politici: smanjivanje kupnje imovine koje podržava tržište, s namjerom da te kupnje vjerojatno završe do ožujka taktika
središnje banke za borbu protiv naleta visoke inflacije uklonila bi stotine milijardi dolara likvidnosti s tržišta koja su bila preplavljena sredstvima Feda i fiskalnim poticajima od vlade tijekom krize s koronavirusom. “Pretjerana likvidnost Fed-a imala je učinak napuhavanja mnogih klasa imovine, uključujući dionice meme-a, neprofitabilne dionice tehnologije, SPAC-ove [tvrtke za stjecanje posebne namjene] i kriptovalute”
Sam Stovall, glavni investicijski strateg u CFRA-i, rekao je da gleda na trenutni pad tržišta na kao "vrlo tipičan pad". to je prosječan pad, vjerovali ili ne, jest”, rekao je za MarketWatch tijekom vikenda. Što bi investitori trebali učiniti? Najbolja strategija tijekom padova možda uopće nije strategija, ali sve ovisi o vašoj toleranciji na rizik i vašem vremenskom horizontu. "Ne činiti ništa često je najbolja strategija", rekao je Hatfield.
Is the market crashing? No. Here's what's happening to stocks, bonds as the Fed aims to end the days of easy money, analysts sayAmericans are wondering what's amiss with Wall Street after steep declines in stocks and a surge in bond yields in recent weeks. Here's how to think about it.www.marketwatch.comuglavnom, nisu nešto impresionirani a naglasak je na špekulativnu imovinu
i također, osim što su dionice-dionice, ali nikakvu poveznicu između njih i nas u ovoj korekciji ja ne vidim a posebno u upumpavanju likvidnosti koja se upuhuje ili ispuhuje na tržište...što se tiće upumpavanja likvidnosti, mi pojima nemamo što bi to bilo a tržište nam je tako malo likvidno da nam se smiju i oni ameri koji kopaju po kontejnerima
-
je kolegice, moglo bi...ali, što misliš, koliko je još preostalo jelena na ovoj burzi i koliki su to trejdreski potencijali koji bi hranili takve špekulantske ambicije...20m,40m kn, toiko otprilike je i riješilo short pozicije u zadnjih par dana i sad svi vi čekate...a koga to
-
ja od podravke kupujem još samo vegetu i paradajz u tubi, sve ostalo im se u bitno pokvarilo, uspjeli su pokvariti i pasatu i digli joj cijenu 30%, bila neka akcija grah sa kobas i zapečeni grah pa reko da probam i*#&%, skoro nejestivo i napravilo mi kiselinu...koma, smanjili kvalitetu i podigli cijene
-
*diokidina, jel to ono
BOJITE SE, MORATE SE BOJATI....
....nemojte razmišljati svojom glavom, mi ćemo to za vas, samo čitajte portale, analitičke gurue i neimenovane visoke izvore i BOJITE SE, MORATE SE BOJATI i škrgutati zubima!
jel to-to kol diokidina, jel tako nekako to kol. ententinis osebujno komentirao, sjeća li ga se još tko i ono njegovo" škrgut zubiju bejbe"
-
ono što hoću reći da ne petljmo dalje, posljedice QE su upravo održana gospodarstva i radna mjesta uslijed zaključavanja gosp. aktivnosti pandemijskih mjera radi i bilo je za očekivati neke devijacije vračavši se na uobičajene gospodarske tokove, jednostavna fizika fluida a isto tako i prenapuhanost burzi zbog smanjene uobičajene potrošnje populacije koja je odjednom imala malo posla i puno vremena i novaca koje nije imala gdije potrošiti pa se preko nekih tamo reditt foruma organizirali i zabavljali pumpajući razne fin. balone uz svesrdnu podršku dijela fin industrije koji su prepoznali priliku i sada je i tome došao kraj i sve se to sad polako vraća u normalu ali ježišga, sve ima svoju cijenu i za posljedicu svega ovoga ćemo plačati nešto više cijene dobara i usluga dok se i kupovna moć ne uskladi sa "novim normalnim"...stoga, ja neke divlje inflacije ne očekujem i na sve ovo gledam kao kratkoročni "poremečaj"
-
ma ok. ali to nije stanje nego poremećaj, upravo to vidiš iz tih grafova kako luduju i kada se uska grla riješe i skladišta popune, što misliš da će vozarine ostati na ovim razinama, nafta također, bakar, železo i dr.stvari koje su snažno poskupile i generirale inflatorne pritiske...kada se cijene dobara ustabile a ustabiliti će ih tržište, tek onda ćemo moći vidjeti da li je i koliki je utjecaj qe na inflaciju...također, da se nije pristupilo qe, ovi negativni špicevi bi izazvali urušavanje gospodarstava a ovako je industrija prošla zadržavši kapacitete skoro u potpunosti...
-
*Marin83, na slažem se, napuhane burze jesu posljedica qe ali inflacija je isključivo posljedica poremećaja u opskrbnim lancima koji su posljedica pandemijiskih mjera...sirovina ima i više nego dovoljno a i proizvodnih kapaciteta ali distribucijski kanali su postali usko grlo ...iako su posljedice vrlo slične, aktualna inflacija je tek poremećaj jer potražnja dobara nije nešto bitnije veća od predpandemijskih vremena ali je slabije dostupna radi poremećaja u opskrbi...qe s time nema baš neke veze
-
ispuhati će , u stvari bilo bi zdravo za tržišta, da se ispuše ono što se nije niti trebalo ni napuhivati a to su piramide bez fundamenata odnosno kripto(upravo se ispuhuje), meme dionice, spac i neke "tehnolške" dionice koje su napuhivane sličnim ponzijevim modelima a kojie nemaju uporište u fundamentima kao npr tesla...i to je dobro, izvuči će se novac iz tih shiti kombinacuja i shodno fizici fluida, ta impozantna količina fin. imovine će negdje morati završiti...stoga, možda će sada biti neke korekcije, fakat su rasli i kada nije trebalo, ali novac je nestrpljiv a i kvarljiv i mislim da ubrzo možemo očekivati nove rekorde ali ovaj puta fin. instrumenata sa fundamentalnim temeljima
a gdje smo mi u svemu ovome, budemo vidjeli, ali jedno je sigurno, zse nije "napuhana" upravo suprotno...
-
Ovo zakucavanje na samom kraju se često dogodi. Ništa neobično.
A što se tiče mojih razloga za prodaju, kao što sam i rekao - cijena je 2 puta testirala 850 kn i odbila se. Sumnjam da ćemo baš u idućim danima opet na te razine. Sigurno će se cijena malo konsolidirati, ja sam evo uvjeren da će idući tjedan nastavit kliziti prema dolje. Ako baš krene ispod 750 kn, evo dat ću svoj obol, imam nešto keša.
e kolega, kratko gledaš...uskoro ide godišnji FI a rezultati po 3q 2021. nikad bolji ...još nek se i poklope neke druge stvari, sumnjam da je 750 objektivno iako nikad ne reci nikad...a i što kupiti, baš danas gledam i jedino span i hpb su mi dobro izgledali ali hpb u bitnome bolje iako sam krcat time do zubiju
-
imao sam nedavno jednu prepisku sa telemahom, napravio sam prezentaciju, ubacio indikatore kao populacija, kučanstva i dr. te naveo skoro preuzimanje opte te im ponudio zakup vrhunskog pp na vrhunskoj lokaciji i po vrlo pristojnoj cijeni 11eur/m2 na što su mi se lijepo zahvalili i nakon kratkog vremena vidim, zakupili najveću buksu od 10m2, bez parkinga, grijanja, sanitarija, na lošoj lokaciji u kojoj su i frizeraji popropadali ali valjda nije koštala više od 100eur...eto, shodno mome iskustvu, ne bi ja očekivao tu nešto više, njima je bitno da zadovolje tehničku formu i ti neće dati niti lipe više nego što moraju
-
ja sam uboo ponešto na 790 a vidim da je interes na ovim vrijednostima impozantan... danas 1.63M na volumenu 2050dionica po prosječnoj 795...a i puno je malih ispalo danas što znači da će i eventualni otpori daljnjem rastu biti imanji
-
dax roka 2,5% a amer otvori u +
-
Mislim da je svakom malo upućenijem jasno kako i kamo će Plenki svršiti!
tvrtku "od sistemskog značaja" za republiku hrvatsku su u režiji plenkovičeve ministrice martine dalić i borg grupe napravili sebi zakonodavni okvir, razvlastili hrvatske vlasnike i naštelali rusima za nepostoječi dug i amerima za bezvrijedne obveznice da bi na kraju sve završilo u srpskim rukama!
ako je agrokor, odnosno fortenova tvrtka "od sistemskog značaja" za republiku hrvatsku, osim što su pokrali hr. vlasnike, kako se moglo dogoditi da završi u beogradu...kako???
koju državu zastupa plenković, hrvatsku sigurno ne!