A Amerika zadovoljno trlja ruke. Samo da se EU ne umiješa i situacija bi se mogla riješiti kroz dan dva.
ma koja EU, nema kičme u EU, kupiti će ih sa (bubam)200eur m3 plina da ne talasaju i da vidiš kako će prihvatiti
A Amerika zadovoljno trlja ruke. Samo da se EU ne umiješa i situacija bi se mogla riješiti kroz dan dva.
ma koja EU, nema kičme u EU, kupiti će ih sa (bubam)200eur m3 plina da ne talasaju i da vidiš kako će prihvatiti
Ukrajinska vojska udarila u bježaniju, napuštaju svoje položaje. Ukrajinski Su 27 sletio u Rumunjsku. Dakle i piloti im bježe.
RTX RUB -47% lijepa korekcija. Putin raketirao Moskvu.
Rosneft | 242.25 | -189.05 | -43.83% | |
Sberbank Rossii | 97.42 | -111.11 | -53.28% | |
TCS Group Holding PLC | 1,784.00 | -2,704.50 | -60.25% | |
Inter rao ees | 1.57 | -1.7035 | -52.04% | |
Gazprom PAO | 180.75 | -102.76 | -36.25% |
hebate sramote, najgori smo u eu a padamo gorije i od shitcoina
ti b... -7, na 5,5m kn...ovu sramotu treba blokirati
...i evo nas opet ispod 2k bodova
crobex -6,5% na 4,5M kn...baš bezveze
pad na malom prometu...dax evo sa početnih -4,5 se popravio na -3,2, englezi na -2,3...to i nije tako strašno...
za koliko je to agram "kupio"...1kunu
ok. kol.ZoD, složiti ćemo se da se u dijelu ne slažemo, po meni je demografija koncept u kojemu stjecanje ima važnu ulogu ali ne najvažniju, prihvaćam da bi potpora u rješavanju stambene sigurnosti svakako dobrodošla mladim obiteljima ali ne bezuvjetna i ističem da bi umjesto potpora i poticaja više pažnje trebalo usmjeriti prema stabilnom gospodarskom okruženju sa dostojanstvenim prihodima, odnosno da se svi skupa orijentiramo više na sebe, naša znanja i vještine umjesto da čekamo i/ili ovisimo što će nam "država" dati.
*ZoD, pogrešno postavljaš stvari i gledaš ih u negativnom kontextu...da ne ulazim u dublje polemike, život je stjecanje u širokom smislu i neprirodno je da mladi očekuju imovinski status sa 30 god kao što imaju ljudi koji su stjecali desetljećima, treba odraditi, odnosno pobrinuti se za imovinski status a ne ga isprositi, to ti je život kolega moj.
i ne, moj post ili neki njegovi djelovi niti najmanje nisu neozbiljni, upravo suprotno, jako su ozbiljni, sa potomstvom dolazi do transformacije načina razmišljanja i djelovanja uopće i potpuno ti je nevažno koliko djeca koštaju, važno je da se ti i tvoja partnerica ozbiljno i odgovorno pobrinete za obiteljske standarde, da imate target i radite na njemu i onda te stvari dolaze same po sebi kako sam napisao ali ti to još nisi spoznao a niti ne možeš dok ne dođeš u "poziciju", prvo 6mj kaosa, gdje sam, što sam, kako ću i onda kada kreneš vidjeti ćeš kako se sve može ali vremena je malo i zato oni koji ranije krenu, ranije si i srede život.
također, nije sve niti u ekonomskim standardima, kao što kol. havi kaže, zašto sitomašnije strukture populacije imaju više potomstva, a i kol. Marin83 je detektirao jedan ozbiljan uzrok negativnih demografskih kretanja.
Prirodni priraštaj se lako rješava. Besplatna prva nekretnina za mlade parove, uz određene uvjete.
ja smatram da je ovo što si napisao u potpunosti pogrešno i da ne rješava baš ništa!
prvo, djecu treba željeti, ne nekretninu nego djecu...nekretnina dođe sama po sebi, pogotovo kada spoznaš roditeljstvo i stjecanje, drugo, u roditeljstvu su najvažnije zdravlje(mladost) , ekonomska sigurnost odnosno posao i poticajna okolina odnosno stabilni društveni i institucionalni standardi, također, jedan od većih problema zašto se mladi ne odlučuju ili kasnije odlučuju na potomstvo su namernuti karijerni standardi kao bez fakulteta si ništa a kada završiš fakultet onda traženje adekvatnog posla, onda par godina čekaš jedno pa par nešto drugo, pa bi malo putovao, pa malo zabavljao, pa malo bolje vozilo i sl. stvari i odjednom si na 35+ i sasvim drugačijim načinom razmišljanja i standardima nego prije 10 god i ako si kojim slučajem u vezi onda se možda i dogodi potomstvo i to vrlo rijetko više od dvoje djece a to je demografski neutralno.
za kvalitetne demografske promjene je prije svega potrebno ubrzati odrastanje i školovanje da se mladi već od 20etih uključe u svijet rada i dostojanstvenog stjecanja, da do 30ete imaju dvoje djece i da dalje kao odgovorni i ozbiljni ljudi rade na svojim obiteljskim interesima a ne kako je to danas naopako posloženo, da imamo nedorasle akademski obrazovane klince od 30 godina...
...sve ima svoj procese i nema preskakanja a moderni standardi upravo preskaču odnosno zaokupljaju onaj najbolji dio mladosti kada imaš filing da je sve jednostavno i da sve možeš ...kada iza 30etih skužiš da to baš nije tako jednostavno, onda je teško održati i vezu a kamo li tek imati potomstvo i nikakvi zakoni i/ili potpore te neće stimulirati da radiš na potomstvu ako ti tu želju nemaš u sebi a ako imaš, onda poticaji dobro dođu ali nisu toliko bitni niti presudni.
Kolega nemate se zašto ljutiti, stvarnost je takva kakva je, od ironije i ogorčenosti nema ništa...demografski propadamo od 1968 godine...naše društvo nije spremno da se poduzmu radikalne mjere koje bi išle u pravcu da biološki obnovimo populaciju kroz imanje znatno više djece od sadašnjeg broja, stoga najmanje loša mjera je naseljavanje stanovništa iz nama bliske europske zemlje.
znaći kolega, onda samo ukrajinke...i to je ok, ćak ne treba ništa naseljavati, to će se riješiti samo po sebi
Marin83, možda je 0,5m malo previše ali takvo nešto bi svakako dobro došlo...pa cijela ličko-senjska ž. ima 40etak k stanovnika, kao jedan karlovac...
nek ih pošalju nama, fakat nam fali ugostiteljskog osoblja i građevinara a dobro bi došao i kakav doktor i inžinjer
eto, eu tržišta polako u u zelenom i nešto manji minus a cro -1,9
*dionicar, nemoj se bojati, nije kataklizma, a kupnja se iz poznatih razloga spustila nešto niže i to što roni je malo panike...ne brini se, proći će...evo i dax sa -2 na otvaranju sada na -1,1 a oni su tek paničari...
Pa Rusiji to nije prhvipj put da koristi taj modus operandi...mislim da su u Gruziji napravili isto to.
je, u južnoj osetiji i time je okončan sukob u gruziji...isto to su ameri napravili srbiji sa kosovom ...
*zlocesti, pa građanski rat u ukrajini traje već 8 godina...ja sam kategorički protiv ruskog priznanja odmetnutih pokrajina ali tehnički je to ipak neki pomak ili neko riješenje ove ukrajinske situacije koja je imala 8 godina da nešto riješi a nije učinila baš ništa, službenih 15k poginulih i gospodarska propast...ako je ukrajinska vojska i planirala izvesti vojno-redarstvenu akciju reintegracije, sad im je gotovo, prošo voz...popljugali su već odavno popljugan teritorij i ako ništa drugo, pozicije su sada mnogo jasnije i nadam se da je ovo priznanje početak kraja ukrajinskog građanskog rata
prije neki dan sam na dlkv linkao o para obavještajnoj ekipi karamarko, brkić, jurčevićo i ppd vujnovcu koji lešinare hrvatsku...e sad, pošto su plenković i uže vodstvo hdz-a kao iznenađeni postupanjem "institucija" a svi znamo da institucije u hrvata svakako nisu neovisne i nikada ne poduzimaju ništa same od sebe osim prema gologuzim građanima privida radi da nešto rade...da li je moguće da ministar i/ili plenković nisu "disali" kako su "nečiji" interesi nalagali pa se horvata napakiralo u remetinec da se donese, odnosno opstrura neka odluka a koja bi bila suprotno interesima npr. na početku posta spomenute frakcije i koja svakako ima interes u ptkm kao i u gro drugih izlešinarenih tvrtki po hr. mislim s obzirom da neki portali doslovce u real-time raspolažu sa nalazima istrage i to sve skupa mi se čini da postoje elementi koji navode da je sve ovo izrežirano i izkonstruirano da se postigne neki target a to horvat svakako nije, niti može biti...
elektrosolari i dizalice topline su jedan solidan kompromis, sada već ima i visokotemperaturnih dizalica topline 90* ali im učinkovitost jako pada ispod -5... svi ovi "ekološki" parkovi su dobrodošli međutim, jedna nuklearka proizvede x puta više i jeftinije struje od svih tih solara i turbina u više država zajedno a pametni njemci odustali od nuklearki sa planom da pređu na plin i to ruski...e pa sad