ide ovo...vani podebljavaju minuse, francuzi preko -3, njemci -2,5...mi -1,8 ali promet ništa, niti 2,5m kn
Posts by barbosa 2.0
-
-
Nazalost, bojim se da je nuklearni rat ona brija da tko prvi puca ima sanse dobiti. Tko puca drugi puno manje. Zato je opasno skroz.
Nadam se da ce Sojgu roknuti.
kada se spomene nuklearni rat, svi prirodno odmah pomisle na hirošimu, nagasaki, ekstremno razaranje, zagađenje, radijaciju i kisele kiše...
no ne mora to nužno biti tako, nuklearna detonacija na granici atmosfere u svemir, odnosno 100+km u strateškom smislu ne bi imala fizičke posljedice u smislu razaranja i zaostale radijacije ali bi zato EMP izazvao ogromne štete na elektro-energetskoj infrastrukturi, spržio svu elektroniku u ciljanom području, izbrisao sve digitalne baze podataka zapisane magnetskim zapisom...samo da pojasnim, sve bankovne kartice, svi računi u bankama, svi digitalni vlasnički dokumenti kao osobni podaci, dionice ili kripto bi u ciljanom području bili izbrisani i uništeni kao i sve vrste raketa, vojnih vozila i opreme, civilna vozila, mobiteli, kompjuteri, vešmašine, pečnica ,led žarulja do tel. punjača..u svakom slučaju da ne nabrajam, sve što ima čipove i poluvodiće, zavisno od snage pulsa bi uglavnom bilo sprčeno ali fizičkog razaranja niti radijacije ne bi bilo...u tome smislu, samo usko, kakve bi strašne posljedice po svijet imalo da se izbrišu dio digitalnih oblika imovine internet komunikacija i platni sustavi... nezamislivo, potpuno urušavanje gospodarstava,... swift sankcije koje su najači alat koje globalni svijet ima su beznačajna zahebancija koliku štetu bi izazvala nuk. detonacija u svemiru iznad svj. fin. centara...fakat ni sam nisam na čisto što je gorije, radijacija i kisele kiše ili ovo drugo
-
po mojim standardima, prijetnja nuklearnim oružjem je prelazak linije koja se NE prelazi niti NE smije preći i ostaviti će dalekosežne posljedice po cijeli svijet a posebno po odnose rusa i nas europskih naroda...jedino riješenje za međunarodni respekt i nastavak međusobnog suživota je da rusi sami riješe "problem" nije važno kako nego samo da ga riješe!
-
koma...idiot notorni, pa zar nema niti jednog rusa sa zdravim ljudskim mozgom da mu se suprostavi...pa nema samo on nuklearke da se prijeti s time ali kud to vodi
-
https://finance.yahoo.com/news/how-putin…-170305059.html
Sve skupa, teška nas vremena čekaju
otprilike slično i ja razmišljam , ima tu puno toga "što ako" i iako smo zbog korone postali "tvrdokorni" sada ćemo malo testirati koliko smo "imuni"...također, prijašnje krize su bile globalne, i ova je...ali za razliku od prijašnjih kriza, mi tu u eu smo osim globalnog izloženi i lokalno...
ali kak kol. havi kaže, nigdar ni bilo da nekak ni bilo
-
Tocno kolega Barbosa trziste je nepredvidivo, imamo dokaz prije 2 godine kad je sve stalo (dakle realna ekonomija je stala) zbog korone. Na pislovnom imate komentare u tom vremenu. Sjecam se komentatora DREVIL koji je donio sve prodati i "cekati da sve prodje pa donijeti odluku da kupi i da ce javiti da je poceo ulaziti". Covjek je stvarno imao razradjen pristup investiranju s visegodisnjim dobicima iznad prinosa trzista. Izasao je na portfelju od oko 800 000 kuna. Ne znam da li je usao a nije javio ali taj portfelj u gotovini je danas mozda 800 008 kuna. Ja sam imao oko 1000 000 kn portfelj. Sad mi je oko 1800 000 kn.
blago tebi, samo, nisi jedini, ima nas još
, međutim, situacije su neusporedive, za koronu si mogao izanalizirati neke procese a za ovo teško...i ja uopće nisam aludirao na treba li kupiti ili prodati, tržišta se za sada dobro drže i fakat nemam pojima kuda će, novaca na svijetu nikada nije bilo više a to što si ti povećao vrijednost portfelja, je samo tvoje procjena, evo imaš/imati ćeš priliku probati ponovno i možda ti opet uspije, na kraju je to samo tvoja odluka, kao što sam i napisao...
-
ekipa moja, očito mnogi imaju sindrom zlatne ribice, odnosno iskrivljenu percepciju iz komforne zone(niti ja nisam vjerovao da je ovo moguće)...burze se ponašaju nepredvidivo i neracionalno i kuda i kako će ne znam ali nakon prvotnog šoka, jer nisam vjerovao da će kenjac preći crvenu liniju, ono što svakako mogu reći, u bilo kojem smislu, treba shvatiti ova događanja vrlo ozbiljno i ne podcjenjivati situaciju koja je svakim dodatnim danom ruske agrsije sve ozbiljnija i sve ne izvjesnija...
kreten je stisnut u ćošak i nema natrag nego ide glavom kroz zid i malo je vjerojatno da će odustati jer bi to bio njegov kraj i kraj snova o velikoj rusiji, samo je on u pravu i svi su mu drugi krivi jer nije po njegovom...to je čista psihijatrija a od istoga stanja kao što vidimo boluje i drugi najveći kreten rusije medvedev ...u ovoj fazi, ovo je jako za ozbiljno i neće stati dok jedna strana ne popusti a tih indikatora na vidiku nema nego upravo suprotno...prvi indikator su diplomatski pregovori i prekid vatre koji će i jedna i druga strana iskoristiti za utvrđivanje pozicija i logističku konsolidaciju, što prekid vatre traje dulje to prostor za diplomatsko riješenje eksponencijalno raste a do toga će kad-tad doći ali to neće biti brzo, to će trajati a u međuvremenu će se u globalnom gospodarskom smislu, izdogađati svega i svačega ali ništa dobroga, stoga mislim da smo tek na početku opće gledajući štetnog razdoblja, koje će biti još puno gorije prije nego što postane malo bolje a gdje smo mi ponaosob u svemu tome, ovisi samo o odlukama koje donsemo
-
bome, nema odbijanca po eu nakon jučerašnjih minusa...dax na otvaranju sa 1,3 korigirao na 0,3 i ide prema dolje...us futuresi isto 1% crveni
-
evo baš čitam index,
Proglašena opća mobilizacija, Rusi poraženi kod aerodroma, broj mrtvih jako rasteRUSIJA je napala Ukrajinu. Počeo je rat.www.index.hrukrajinci se organiziraju, mobiliziraju, oslobodili aerodrom, traju borbe po gradovima, čak i Kinesko veleposlanstvo u Kijevu koji su negirali i banalizirali situaciju sada organizira evakuaciju kineskih državljana ...ide ovo dalje i biti će tu još svega...
-
moja vojna iskustva mi govore da su ukrajinci sve ovo do sada shvatili neozbiljno i da ih je iznenadilo(kao i nas 91), međutim, ne bi ja podcjenjivao niti jedan narod koji je pod invazijom, nakon prvotnog šoka ide konsolidacija i kontranapad a po karti okupiranog terena ne čini mi se da je ukrajina vojno u lošijoj poziciji, upravo suprotno, okupacijske snage em su prebrzo zauzele teritorij em su razbacane uokolo i ako ukrajinci imaju kičmu, odnosno ako se za ozbilno prime obrane svoje zemlje, rusi i separatisti bi mogli jako dobiti po zubima...naravno, pod uvjetom da anemična oligarhisko-politička struktura u međuvremenu ne potpiše kapitulaciju...sve ćemo vidjeti u roku par dana jer ovakvi blitzkreigovi se na više od toga ne mogu kontrolirati jer potencijali održivosti stečene pozicije protekom vremena eksponencionalno padaju
-
eto, razrađuje se situacija, što duže ovo traje bez konkretnog odlučnog odgovora to će neke do sada marginalne diktaturske vukohebine biti sve glasnije
Iranski predsjednik poručio Putinu: Širenje NATO-a je ozbiljna prijetnja sigurnostiIRANSKI predsjednik Ebrahim Raisi kazao je, tijekom telefonskog razgovora, ruskom kolegi Vladimiru Putinu da je širenje NATO-a "ozbiljna prijetnja" sigurnosti…www.index.hr -
ne znam od kuda sad nuklearke, pogotovo kada amer tvrdi da ne šalje vojsku ali ok...
mene brinu druge stvari, ako će ovo u ukrajini potrajati, može li gurnuti eu u recesiju i u slučaju da mu uspije sa ukrajinom, da li će mali-čelavi rus tu stati ili su sljedeče na redu "discipliniranje" litve, latvije, estonije ili pak sa ove naše strane bugarska rumunjska, moldavija...jedno je sigurno a to je ako mu uspije sa ukrajinom, siguro neće stati samo na tome...apsolutna moć kvari apsolutno...
-
Američki indeksi skoro da i nisu reagirali na "katastrofu i ww3", čovik bi ovako na prvu rekao da su sve dogovorili sa Rusima.
fučka se njima, nije rat na njihovim vratima...oni ga još i provociraju da bi što bolje zaradili preko svojih satelita u kataru i emiratima
-
i mi smo u startu imali više od trećine države pod okupacijom...i jna snage su bile kao u funkciji očuvanja mira a u stvari očuvanja separatističkih pozicija...jako dobro znamo kako je to sve završilo ali to smo mi a ukrajinci to tek moraju naučiti ali izgleda da su nešto slabi đaci kad već 8 godina nisu niti naučili niti poduzeli ništa konkretno
-
Troznamenkasti? To je sića, bit će da ste se zbunili, meni je peteroznamenkasti...
Misli kolega na troznamenkasti postotak, pretpostavljam.
ma sav sam u q., mozak bay-bay , računao samo one 3 znamenke do točke a one 3 iza nit ne gledam
-
ma kol. toluen, znam ja to, imam ja kilometraže, ali troznamenkasti pad vrijednosti portfelja u jednom danu za mene nije iluzija, to ti je kolega moj prije psihijatrija
inaće, skoro 30M prometa, -6,17%...tehnički, veliki pad na velikom prometu
-
ma ne znam ekipa, fakat nisam očekivao da je putin ovakva seljačina i da ameri pretjeruju ali što je-tu je, na žalost, prošao sam nešto slično i jako sam sada zabrinut, ovo je tek početak, sada nakon prvotnog šoka slijedi konsolidacija i protunapad, pa opet, pa opet, i tako sve dok jedna strana u sukobu ne prelomi i prihvati "dostojanstveni" uzmak
...ovo samo komentiram u smislu osobnog vojno taktičkog iskustva, nema veze sa burzama, kuda i kako će burze nemam blage veze
-
vratio se sa kave...ljudi sjede po terasama, neki u kratkim rukavima, komadi diskretno zadigli suknje
, razgovaraju, smiju se...a ja neurozan, špeluliram, kalkuliram, zbrajam minuse i vjerojatno nekom sa strane imam look ko ocjeđeni limun
...ti *#$%&x burzu putina i ukrajinu i šulca i dedu bidena i sve to skupa
*
-
niti sam nisam pametan ali bojim se da jedno vrijeme ništa od rasta vrijednosti, da ostane ovako dok se situacija malo ne skulira, bilo bi super
zatvaram butigu do daljnjega, nit kupujem, nit prodajem, idem na kavu pa kud puklo da puklo... vani opet podebljavaju minuse
-
Vlad I.L. Josip V.S. Vlad P.
A ja bidan Vlad, jedan did Josip, drugi Vlad... pa se ti misli...
još samo na frizuru i onda si full u trendu