1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • February 24, 2023 at 1:34 PM

uf, jedva stigoh kupiti...e to je dividenda

oznake ZABA-R-A u iznosu od 0,74 eura po dionici, koja bi se isplatila iz dobiti Banke ostvarene u 2022. godini te • odluke o isplati dividende imateljima redovnih dionica oznake ZABA-R-A u iznosu od 0,95 eura po dionici, koja bi se isplatila iz zadržanih dobiti Banke.

i još...

Obavijest o namjeri stjecanja vlastitih dionica Banka namjerava u razdoblju do 31.12.2023. kupiti maksimalno do 120.000 vlastitih dionica oznake ZABA po tržišnoj cijeni. Raspon cijena po kojoj će Banka kupovati vlastite dionice ne može biti iznad ni ispod 10% prosječne tržišne cijene za dionicu ostvarene na Zagrebačkoj burzi na dan prije izvršenja svake pojedine kupoprodajne transakcije. Za stjecanje vlastitih dionica dodijeljen je iznos od najviše 1.300.000 EUR.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 24, 2023 at 12:36 PM

+/- stagnacija...ništa ne znam što sad bitnoga...još je malo rano za bolje posl. rezultate uslijed oporavka sektora :|

• Ulaganje u obveznice

• barbosa 2.0
    • February 17, 2023 at 10:27 PM
    Quote from Junius

Ne oporezuju se slijedeće kamate:

• primici od kamata ostvarenih ulaganjem u obveznice, neovisno o izdavatelju i vrsti obveznica,

eto, bio sam uvjeren da se plaća porez, očito krivo :|

• Ulaganje u obveznice

• barbosa 2.0
    • February 17, 2023 at 2:48 PM
    Quote from pikolito
    Quote from barbosa 2.0

mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana

ne mora to biti tako kolega, to bu vjerojatno kotiralo na zse, očekivano bi cijena trebala rasti sa odmakom vremena, teško mi zamisliti da bi netko mogao kupiti to po nominali od recimo 100 godinu i 11 mjeseci od izdavanja kada za mjesec dana od tada nastupa obveza države da isplati nominalni iznos (100) plus kamatu od recimo dosta licitiranih u medijima 3% po godini držanja, dakle ukupno 6 na ime kamate i sve zajedno 106. Prije će biti da će tada na burzi cijena biti blizu 106.

Apropos 3% kamate godišnje, mislim da im to ne bu prošlo, morati će dati više, država se sada zadužuje po 3,81%, zamislimo naslove u medijima - država uvaljala građanima po 3%, a na otvorenom tržištu drugima daje blizu 4%.

kolega, obveznica će svakako kotirati na tk ali mislim upravo suprotno od tebe, ako će netko morati kapitalizirati prije roka dospječa onda će prije ostvariti kapitalni gubitak + brokerska naknada nego izaći sa dobiti, teško da će se kupnja postaviti iznad nominale, prije da će biti ispod pa neka prodaje tko mora...

• Ulaganje u obveznice

• barbosa 2.0
    • February 17, 2023 at 1:53 PM

mene dosta pitaju o tim obveznicama, svima od reda govorim da bolje da kupe ht ili ernt, em je veća dividenda em je za 3-4mj, odnosno, ne treba čekati god. dana

inaće, ekipa uopće nije svijesna da se na prinos obračunava porez i prirez na dohodak od kapitala, također su zbunjeni što po tv-u jedni govore o dividendi, drugi o kamati a treći o prinosu pa im sada ništa više nije jasno ?(

• Inflacija

• barbosa 2.0
    • February 16, 2023 at 7:28 PM

bome, lidl iskorigirao neke cijene natrag, pomfri koji su poskupili 100% evo ga natrag na 13kn ulje isto na -13, meso skoro da i nije poskupilo, zmrzline, konkretno margarita xxl sa 40kn danas na 30....ima toga još oho, npr. gorivo. struja kažu da neće rasti, plinska panika se stišala i cijene korigirale...evidentno je da se ovaj inflatorni pritisak, odnosno poremečaj pomalo ispuhuje

• barbosa 2.0
    • February 16, 2023 at 7:20 PM
    Quote from Hrx84

U ovom trenutku možeš na obveznicama kvalitetnih bluechipova u Us imati 5-6%, a na malo lošijima i više. Na đanku čak 10%ak i više.

Zašto bi netko u tim uvjetima lovio prosječne kompanije na p/e 20-30, a pogotovo lovao stečajuše pitam se, logika kaže hlađenje, ali kako je danas vrijeme manije, hlađenja nema na vidiku.

to ti i ja tako nekako mislim, moje normalno i normalno ovih mlađih generacija baš i nije komparabilno...ali ipak, ovo je njihovo vrijeme i nema mi druge nego izaći iz svojih okvira i probati se prilagoditi...evo kako kol. BudFox navodi, nakon svega kripto opet raste, koliko god to meni nema smisla, ježišga, tako je... ?(

• barbosa 2.0
    • February 16, 2023 at 5:58 PM

a kada je to " stvarnost", zašto bi to ista bila u nekom "postranju" ili "povratku" koji bi percipirali kao "na dole" i/ili " hlađenje" i koji bi to fundamentalni indikatori bili "Za očekivati" za sve to:/

pitam zato jer su upravo kamatne stope jedan od alata centralnih banaka kojime se reguliraju poremećaji u gospodarstvu i kako svjedočimo po izvještajima, učinak po stabilizaciju istih je više/manje evidentan,... možda će biti nekih kratkoročnih +/- stagnacija ali to je prirodan proces stabilizacijskih mjera jer niti poremećaji nisu došli preko noći a niti će se riješiti preko noći...:|

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 14, 2023 at 1:45 PM

nadam se da je kapitalni današnjim danom knačno out :|

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 10, 2023 at 2:14 PM
    Quote from Junius

ne ostaje mi ništa nego da kupim dvije knjige(neki bi vlastitu majku izgleda prodali za euro, dva više ubost).

što se tiče knjige, nisam 100% ali čini mi se da dioničari imaju besplatan uvid u skdd samo se treba najaviti i onda poslikaš mobitelom

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 9, 2023 at 3:01 PM
    Zagrebačka tvornica dobila Ford Q1 certifikat: To je pokazatelj izuzetne kvalitete u auto industriji diljem svijeta
    Zagrebačka tvornica AD Plastik Grupe na Jankomiru dobila je jedan od najprestižnijih certifikata kvalitete u automobilskoj industriji - Ford Q1. Predstavnik…
    novac.jutarnji.hr

Zagrebačka tvornica AD Plastik Grupe na Jankomiru dobila je jedan od najprestižnijih certifikata kvalitete u automobilskoj industriji - Ford Q1.

Ford Q1 certifikat pokazatelj je iznimne kvalitete dobavljača i dodjeljuje se onima koji su postigli izvrsnost prema različitim i iznimno strogim kriterijima i zahtjevima Forda. Certificiranje prema Fordovim metodama jedno je od najzahtjevnijih u automobilskoj industriji, zbog čega je posebno cijenjeno.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 3, 2023 at 12:03 PM

kol. Moller, sve to ok ali pišemo na foruumu ad plastik, proizvođača auto djelova koji izvozi 100% svoje proizvodnje, dakle, fundamentalno starost vozila na hr tržištu nema utjecaja na poslovanje adpl jer adpl osim adrese i dijela proizvodnje i tako nema nema neke neposredne konrakte sa istim :|

kol.BudFox, malo usko gledaš, na svaki direktorski auto ti ide bar 20 "šljakerskih" ako ne i više tako da su ta vozila "vid mene" koje odobravaju tajnice statistički nebitna kao i potencijalne hr zombi tvrtke čiji direktori to kupuju, hr tržište je u svemu tome, na žalost, skoro pa nebitno ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 3, 2023 at 10:22 AM

ljudi moji, obično medijsko pištanje balona, pritisak radi utjecaja na regulativu, i znate ono, nije toliko bitno što piše nego Tko piše, dakle motivi zašto se piše...gledajte fundamentalno, tržište novih vozila tek treba doživjeti procvat nakon par godina mraka, flote su se potošile, osobna vozila, zavisno od standarda, traju tek 10etak godina, nakon toga ih prešišaju sve, i trendovi, vrijeme, standardi, kvarovi i kilometri i sve to skupa, jednostavno se potroše tako da prodaja novih vozila može varirati u par% godišnje i jedino što se mijenja je da će sad tvrtke manje kupovati npr mercedese i audije a više škodu i daciu...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• barbosa 2.0
    • February 2, 2023 at 5:36 PM

2021 je završio sa prinosom 177 milijardi dolara

• Birtija

• barbosa 2.0
    • February 1, 2023 at 9:23 AM
    Ovi ugroženi tobolčari možda izumiru jer imaju previše seksa
    UGROŽENI mužjaci sjevernih zvjeraša su neispavani zbog prevelike količine seksualne aktivnosti - što bi ih moglo naposljetku i ubiti, navode znanstvenici.
    www.index.hr

Oni prelaze velike udaljenosti kako bi se parili što je češće moguće i čini se da je njihov nagon toliko jak da se odriču spavanja kako bi više vremena provodili tražeći ženke"

:love:  :D

• Birtija

• barbosa 2.0
    • January 31, 2023 at 12:29 PM
    Quote from verdi

ima i gorih situacija gdje ti npr. gazda prisvaja napojnicu. prije više od 20 godina i famozni McDonalds je imao radna odjela bez džepova tako da nemaš gdje zaštekati lovu. kako tamo danas stvari stoje ne znam. ako neko zna neka javi.

kad si to već potegnuo, a zašto i gazda ne bi participirao u podjeli napojnice...zašto gost uopće ostavlja napojnicu...jer je zadovoljan konceptom kvalitete ponude, proizvoda, usluge i ambijenta i tko je, ako ćemo ponaosob, najzaslužniji ta sav taj doživljaj koji potiče potrebu za još dodatnom nagradom :|

• AGROKOR

• barbosa 2.0
    • January 31, 2023 at 11:01 AM

ničega ovoga ne bi bilo da je proveden uobičajen stečajni ili psn postupak do kojega bi svakako došlo jer je poslovanje agrokora postalo ne održivo ali hr tehnomenađerski hoštapleri su uvidjeli priliku i mobilizirali se sa martinom dalić koja je odradila političku komponentu i odradili su ga kao u filmu mimo svih institucija države da se i sami sebi čude kako im je to glatko prošlo a todorić može i dalje samo svirati k. jer je upravo on sam ,sa svojom verificiranom odlukom kojim sam sebe izvlaščuje i deplasira iz svih procesa, omogućio predmetnu kriminalnu otimačinu ali ne naspram sebe samoga jer se on svojevoljno odrekao, nego svih ostalih, kako mirovinskih i dr. fondova tako i manjinskih dioničara društava grupe agrokor a koji su generirali 40etak% suvlasništva a koje je on predmetnim potpisom kao i u dotadašnjem poslovanju tako i tada u toj sudbonosnoj odlici opstojnosti koncerna sebično i arogantno i u potpunosti zanemario kao da ne postoje X/

• Birtija

• barbosa 2.0
    • January 31, 2023 at 10:42 AM
    Quote from Junius

Sve napojnice se bacaju u jednu posudu, na kraju radnog dana se broj, dijeli sa osobljem i uzima porez.

oduvijek je bio problem u restoranima među ug osobljem oko napojnica koje su uglavnom konobari zadržavali za sebe dok unutarnje osoblje ništa, ovako bi bilo i najpoštenije da se napojnica podjeli proporcionalno među svima u smijeni, to bi riješilo jedan vječiti i veliki prijepor između osoblja kod usluge pripremanja i služenja hrane.

...i najmanji problem je softverski urediti napojnice, to je uglavnom zaokruživanje ili nadodavanje nekog okruglog iznosa na iznos računa

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • January 26, 2023 at 9:54 PM

evo demanti

Milanović u posjetu firmi: Rusi su im oduzeli imovinu. Njegov ured: Nije to htio reći
    MILANOVIĆ je tijekom današnjeg obilaska pogona AD Plastik grupe dao izjavu za medije, a naknadno je došlo priopćenje iz njegovog Ureda, u kojem se navodi da se…
    www.index.hr

"Nije imao cjelovitu informaciju"

Naknadno je stiglo priopćenje iz Ureda predsjednika Republike Hrvatske u kojem je navedeno da je Milanović dao pogrešnu izjavu jer nije raspolagao s cjelovitim informacijama.

"Tijekom posjeta kompaniji AD Plastik Grupa predsjednik Republike Zoran Milanović dao je izjavu za medije u kojoj je, između ostaloga, govorio o poslovnoj situaciji AD Plastik Grupe na tržištu Rusije u novonastalim okolnostima. Kako nije imao cjelovitu informaciju o tome, neprecizno se izrazio i rekao kako su kompaniji oduzeli imovinu u Rusiji", stoji u priopćenju.

"Zapravo je želio reći kako je u jednoj tvornici AD Plastik Grupe u Rusiji obustavljena proizvodnja, dok druga radi sa smanjenim kapacitetom, što je precizna informacija potvrđena i iz kompanije, kao i to da su obje tvornice i dalje u vlasništvu AD Plastik Grupe", zaključili su iz Ureda.

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • January 26, 2023 at 9:33 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from barbosa 2.0

to ti je zato jer njuškalo naplaćuje i to podosta...pogledaj marketplace a o cijenama i prodanom ne bi, ljudi svašta traže a realizacija(ako je uopće ima) nerjetko ide 50-60% prvotno traženog

od plaće ti živi većina i svi su više-manje u "svojim" odnosno otkupljenim ili nasljeđenim, dohranjenim i sl kombinacijama za malo para stečenim stanovima

kol. zlocesti, 3k eur košta novi stan ali stan star 20-30 god ne bi trebao koštati više 1/2-2/3 novoga zavisno od lokacije a sad tko će koliko platiti, njegova stvar...

je, samo i tih 3k za novogradnju je puno previse, ali dok ima ekipe koja ce to platit super.

Odi radit kucu, recimo 2 kata po 2 stana od 60m2… znaci 240 m2.. pa da se na trepavice stavis neces potrosit 700k eura da stavis najskuplje plocice, grijanje, stolariju...

kolega, nije to baš samo tako, sve zavisi o mnogo stvari, teren , lokacija, materijali, duljina gradnje i još o-ho toga...iz prve ruke ti mogu reći da 30% hebena marža i da je rijetki postignu i to uglavnom po moru a za 2 god od početka do završetka proijekta se isto tako rijetki mogu pohvaliti, bude to i duže i onda kada tu maržu podjeliš po godinama, dobro je ako je 10%...trenutno građevinska vrijednost m2 novoga košta oko 1600eur i tu se uklapaju ovi koji grade na neizgrađenom ali po gradovima gdje se ide u otkup i rušenje, 3k eur je oko pozitivne nule

1. Privacy Policy
  2. Kontakt