1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• INSP (INSPIRIO ZAIF d.d.)

• st-brajo
    • December 21, 2021 at 5:25 PM

evo malo novosti i oko največeg dioničara

Slovenci traže veća izdvajanja za troškove razgradnje nuklearke Krško
    Slovenska vlada zatražila je da se s početkom iduće godine višestruko povećaju uplate u fond za razgradnju nuklearke Krško i  trajno odlaganje radioaktivnog…
    slobodnadalmacija.hr
  • PVCM (Pevex)

• st-brajo
    • December 21, 2021 at 5:23 PM
    Quote from Aldricus

Opet neka manipulacija na hiti sa napuhanom cijenom.. Strava na što ljudi danas bacaju novce..

Pevex traži građevinsko zemljište za kupnju u Splitu
    PEVEX d.d. traži GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE ZA KUPNJU u gradu SPLITU! Obilježja traženog građevinskog zemljišta: mogućnost gradnje trgovačko-skladišnih…
    slobodnadalmacija.hr
  • Tankerasi strani i domaci

• st-brajo
    • December 21, 2021 at 3:47 PM
    Quote from havi
    Quote from looserst

Cijenjeni kolega mi je poslao ovo:

Pretpostavljam da su svi to (sem mene i kolege havi) vidjeli ^^

Sad kad sam vidio...ma dajte i meni ovo šta BJ uzima 8)

U mojoj mladosti je bilo svega, ali ovak jako nije nista udaralo :| :saint:

Bog te mazo, da barem pola ovih svjetskih lidera damo na vještačenje i u Vrapču bi bila lista čekanja 😅

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • December 21, 2021 at 3:43 PM
    Quote from havi
    Quote from st-brajo

btw., možda ne bi bilo loše bacit oko i na plinaše :/

evo jedan sa ok grafom i brojkama

https://finviz.com/quote.ashx?t=TGP&ty=c&ta=0&p=m&b=1

Mislim da sam negdje procitao da su oni prodani za cca ili ravno 17 dolara po dionici .

Sad se cekaju samo formalnosti oko kupnje , al provjerite jos za svaki slucaj .

misliš da bit delistirani ili?

btw., ovu kompaniju sam naveo samo kao primjer.

ima toga još u ovom gore sektoru, pa tko hoće nek malo istraži, stavi tickere i to 🤷

jbg., činjenica je da ako se "briselski tupoglavci" nastave inatiti sa Putinom da nema drugog načina dobave plina nego brodićima.

a možda nešto zaradi i Janaf zbog onog našeg terminala na Krku, tko zna 🤷

• Inflacija

• st-brajo
    • December 20, 2021 at 11:15 PM

za divno čudo, napokon sam na ovu problematiku pogledao i današnju epizodu Otvorenog na HTV-u.

voditeljica odlično pripremljena i dobar izbor gostiju.

za razliku od Mislava Tobogana, koji od emisije uvijek napravi s*it show 🤦

• Birtija

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 11:36 PM
    Quote from zm1

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…-izbora-1152352

Mogli bi čiileanci dobiti(valjda neće) svog tomaševića ,koji će ih povest u socijalistički raj i krenut putem venezuele . Šteta bi bilo jer su jis uvijek jedini svjetionik u j americi . A novinar je toliko odusevljen ,sto se vidi po hvalospjevima o dotičnom

ovo su, u biti, ključni izbori za emerging markets.

ako ovi "naš" pajdo pobijedi, to će biti putokaz i za cijenu zlata, jer će značiti da ponovno dolazi vrijeme otimačine i protjerivanja stranog kapitala iz rudarske industrije.

to će značiti i bacanje gomile novaca na neproduktivne resurse i totalni raspad valute zbog printanja novca.

btw., sve ove zemlje imaju i gomilu dolarskog duga kojeg će, zbog svega navedenog, sve teže moći otplaćivati.

Kina je u neke od takvih zemalja već uletila i osigurala se dugogodišnjim koncesijama na ista ta bogatstva odakle su ovi najurili zapadne kapitaliste.

rekao bi naš general Pedemija Krstičević, hibridni rat :S

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 11:23 PM
    Quote from BSOD

Bacite oko na jučerašnju zadnju minutu trgovanja i volumen.

LCID 50 mil, NVDA 15 mil, AAPL 45 mil., da ih sad sve ne nabrajam....

Hm?

bilo je zakucavanje, ali napravio se bottomimg pattern.

after hours su svi pozelenili 🤷

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 9:35 PM

btw., možda ne bi bilo loše bacit oko i na plinaše :/

evo jedan sa ok grafom i brojkama

TGP Teekay LNG Partners L.P. Stock Quote

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 9:26 PM
    Quote from zlocesti

Kada god Motley pominje rast čini se da okupljaju dobrovoljce za kupnju u padu :S

Od ove tri mislim samo je Nextra u uptrendu

Watch lista

Sve daju dividendu, i bave se zelenom energijom

https://www.fool.com/investing/2021…for-a-bull-run/

od svih navedenih, CWEN ima najbolje "brojke".

zanimljivo je da su sve i low beta :/

• CORONA virus

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 2:29 PM
    Quote from havi

Onda su mirni, nece se razboljet :)

titula liči sve bolesti, osin ljubavi prema Hajduku 😅

• CORONA virus

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 1:32 PM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/video/news/tro…g-vala-15134765

https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d

Ti Francuzi su chickens ! :S

Mi smo pak rasprodali Poljud, i tko nam što može

Split ima danas tradicionalno mali broj testiranja, i preko 40% pozitivnih nalaza

Primorsko Goranska pak ima dvostruko veći broj testiranih na znatno manji broj stanovnika, i samo 10% pozitivnih. / to je ishod mjere cijepljenja /

Zbroji peti val korone i mjere FED-a, nema burze koja im može odoljeti

Sve skupa, ja to ništa ne razumijem. To najavljeno masovno okupljanje u Splitu. Možda sam pogrešno pročitala :/ . Možda je to 2024. godine ?

Display More

kolegice, svi u ST bi obolili od svih mogućih sojeva ako će Hajduk bit prvak 😅

• st-brajo
    • December 18, 2021 at 12:58 PM

sad je vrijeme od igranja sa volatilnošću.

long je trenutno privremeno ok za neke value dionice, a ove "ratne" dionice su dobar buy ako negdi oružje opet počne zveckati 🤷

• st-brajo
    • December 17, 2021 at 10:50 PM
    Quote from hugh

jel to meni nešto krivo prikazuje ili je volumen u današnjem padu bitno veči od prosjeka?......

ništa zabrinjavajuće.

rotacije + istek opcija.

treba vidjeti šta će bit u ponediljak.

danas smo došli do 50 MA i odbili se kao praćka prema gore 🤷

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• st-brajo
    • December 17, 2021 at 2:30 PM
    Quote from Roman

Pa ono što sam vam ja napisao vam daje apsloutnu neovisnost i vremena koliko želite. Mnogo više nego što ga imate ako većinu trading sessiona provodite pred ekranom. Ja mislim da ne treba dnevno tražiti neki sitnu priliku nego čekati pravu, a onda je i iskoristiti. Razumijem i potrebu za adrenalinom, al onda se investitor može baviti manjim dijelom portfelja ovime o čemu vi pišete.

majstore, da bi zaradio kao investitor, onda moraš imati jako dobar inside info di, kad i šta.

kako vani, tako i kod nas.

inače, vani svi počnu kao trejderi (neki unutar financijskog sustava, neki samostalno) ili kao neki biznis, dok ne steknu kapital za investiranje.

poslije steknu kontakte, pa dobivaju povlaštene deal-ove (šifra: Buffett).

ako ti znaš za neki takav deal na ZSE-u, di možemo oplodit kapital x puta, slobodno ga možeš podijeliti s nama, nije problem, nitko te neće zbog toga prozivati 🤷

inače, mi šta trejdamo vani jako dobro znamo šta radimo i to nam je čisto ok.

a isto tako znamo i s kime imamo posla na domaćoj burzi.

neki kolege to kombiniraju, jer imaju pristup informacijama "kod kuće", pa ovdi vani "ubijaju vrijeme", a neki su isključivo orijentirani na trgovanje vani, jer nemaju pristup informacijama koje su im potrebne da donesu ispravnu odluku.

da se ljudi masovno vrate na ZSE potrebno je da svi na forumu imamo pristup ključnim informacijama (valjda bi forum za to i trebao služiti?), pa da svak za sebe procijeni hoće li u nešto ulagati i koliko dugo će papir držati.

tada, u biti, imamo tržište.

ovo šta sada imamo, većinu nas na ovoj temi ne zadovoljava i zato trgujemo vani, tj. odnijeli smo svoj novac tamo di se više cijeni.

kad i ako bude volje da se tržište kod nas regulira na način da manjina ne terorizira većinu i da svi imamo pristup istim informacijama, možda onda odlučimo i vratiti novac na ZSE.

drugi način je da dionice postanu prejeftine, pa onda nema rizika da te itko od insajdera "izradi".

ako regulator može nešto učiniti po tom pitanju, možda se nešto i promijeni.

ima tu još stvari o kojima bi se moglo pričati, a koje su vani normalne da se tržište unaprijedi ako bude političke i/ili regulativne volje, ali o tome možemo nekom drugom prilikom 🤷

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• st-brajo
    • December 17, 2021 at 1:11 PM
    Quote from Roman

Ja ne znam baš puno trejdera milijardera i stotine milijunaša. Al stratega i ulagača znam odnosno čuo sam za njih.

Na dnevnom trejdanju kakvo se ovdje promovira i kakvim se većina malih ulagača bavi ne mogu se zaraditi milijuni.

te priče prodaji na ZSE di tržište kontroliraju insajderi, dečki iz fondova i njihovi prijatelji i poznanici, čovjek iz HANFA-e koji je zadužen za superviziju trgovanja, a ujedno trguje na burzi, itd.

tamo trejderi samo smetaju, jer se miješaju tamo di nisu poželjni i uredno ih se može isključiti iz trgovanja.

tržište u USA je neka druga priča, pa te molim da svoja dociranja isključiš sa ove teme.

unaprijed zahvaljujem

• SKDD-CCP - Zbirni/omnibus račun

• st-brajo
    • December 17, 2021 at 11:57 AM
    Quote from Paulie

Pozdrav svima, zvao sam brokera i dobio sljedeće objašnjenje.

Broker kaže da SKDD-CCP služi samo za namiru, odnosno, kod zbirnog računa postoji praktički minimalna šansa da se kupovina ili prodaja zatvore na vašu štetu. Recimo, kupujete 200 dionica HT-R-A s dovoljnim sredstvima, međutim netko drugi na zbirnom računu nema novaca za pokriće svoje transakcije, i onda se može dogoditi da umjesto 200 dionica dobijete 150 dionica, iako ste platili svih 200 dionica. A onih preostalih 50 dionica je otišlo na pokrivanje tuđeg duga.

Broker me uvjerava da jednom kad se transakcija završi i dionice upišu u SKDD te dionice više nitko ne može uzeti. Znači rizik zbirnog računa postoji samo kod otvorene transakcije/naloga, ali jednom kad se nalog zatvori rizika više nema.

Ukoliko je ovo stvarno ovako, onda nije ni približno katastrofično ni opasno kako sam mislio i sada sam puno mirniji. Bilo bi dobro da vas još nekoliko provjeri ovu informaciju da budemo sigurni.

Glavno je da bi trebali biti mirni što se tiče vlasništva nad dionicama koje su upisane u SKDD ukoliko nemaju otvorene naloge, čak i ako sam broker propadne ili se neki klijent na zbirnom računu prezaduži.

ovo boldano jedino može biti scenarij ako netko može ići u short selling ili mu pukne margin.

meni se još nije uspjelo dogoditi da zadam nalog, a nemam dovoljno sredstava na računu za zadavanje naloga.

rekao bih da su ovo pripreme za uvođenje shorta.

a što se tiče one garancije od 150.000 kn, to se odnosi isključivo na novčana sredstva na brokerskom računu koja tu stoje pasivno.

znači, ako pri izvršenju naloga platiš više, a dobiješ manje i ne vrati ti se višak cash-a i za to postoji rješenje, a to je tužba za naknadu štete.

za promašeno ulaganje i rupu u portfelju ti nitko ništa ne garantira.

• CORONA virus

• st-brajo
    • December 16, 2021 at 11:04 PM
    Quote from zlocesti

"Svi koji se žele cijepiti da se zaštite u sljedeća tri mjeseca. Nadamo se da ćemo u tom vremenu dobiti dodatnu verziju koja je specifična za omikron jer nisam siguran da će imunitet trajati duže 3 - 4 mjeseca i nakon dodatne doze, kaže Ivan Đikić.

dnevnik.hr

Mene će nakon četvrte biti strah pogledati si u noge, sigurno ću imati riblja stopala . Ko' mala sirena

Nije čovjek pametan.

Sa druge strane čitam da se o omikronu piše blagonaklono, pa nije lako običnom čovjeku. Misliti išta pametnoga.

‘Otkrila sam omikron, znam o tom soju više od ikoga, a ovo što se događa meni je nestvarno‘
    Vidjela sam dosta pacijenata s omikronom koji su prije imali delta varijantu i reći će vam da su sretni što su drugi put imali omikron - rekla je dr. Coetze
    www.jutarnji.hr

ma ova nema pojma šta priča.

treba se cijepiti sa 50 boostera, pitati vladu jel mogu na wc ili izaći iz kuhinje, jel mi treba za to neka potvrda, možda i pečat, onaj debeli masni, dobro natopljen? :/

osobno sam cijepljen, iako nisam rizična skupina i nema spora da treba cijepiti sve RIZIČNE pacijente.

a ova histerija, cijepljenje djece i slično, iako izlazi iz usta medicinskih djelatnika, meni, iskreno, djeluje kao nešto iz SF filmova ili "mokrih snova" teoretičara urote.

jel postoji više, kao ikakva mogućnost, korištenje vlastitog mozga i informirani pristanak, ili se moramo pokoriti svemu što dolazi iz usta političara i mainstream medija?

Kinezi bar znaju da žive u komunizmu i da su kao jedinke nebitni, a šta je evo u čemu mi živimo?

demokracija?

crony kapitalizam?

volio bih da mi netko objasni razliku između ovoga našega, šta god to bilo, i onoga šta imaju Kinezi 🤷

• st-brajo
    • December 16, 2021 at 10:36 PM
    Quote from fajrvol
    Quote from st-brajo

i jedno i drugo ti je "urmlo" još na ljeto, a to sada čeka high beta/tech stocks.

sad je vrijeme za value, accountant omiljene dionice.

tko se na vrijeme ne "presloži", mogao bi opet gledati crvenilo u portfelju 🤷

Ma bitno je da tvrtke nisu umrle nego samo idu prema boljem, cijena puno niže od ovoga ići neće. Za ostalo tek slijedi otrežnjenje i pad cijene jer ne prati vrijednost. NASDAQ dione tek sad trebaju iz oblaka konačno tresnut na zemlju i tek onda postati zanimljive.

pazi se tu, jer i jedno i drugo ti ima onaj tzv. junk dug, koji ekipa misli zašortati, ako yield-ovi na obveznice krenu rast.

a ekonomski pokazatelji koji izlaze ne izgledaju bajno.

to je igralo kao reopening trade, a sada, zbog omikrona, opet idu lockdown-i.

ovi trenutno samo prže cash, i ako ne budu mogli plaćati taj junk dug, onda slijedi ili defalut ili chapter 11.

iz tech-a se izlazi zbog rotacije i uzimanja dobiti za ovu godinu.

tu se, eventualno, kupuju call opcije, ali daleko od strike price-a, kako bi ih se kupilo dogodine, ako se neke okolnosti, u međuvremenu, promijene

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • December 16, 2021 at 10:28 PM
    Quote from hugh
    Quote from todor

Na zalost dok renomirani ekonomisti pozivaju na sigurno ulaganje u nekretnine i skrinje za duboko nece tu biti velikog pomaka..

https://www.poslovni.hr/financije/pozn…-stvari-4316897

nakon ovog savjeta ja sam u totalnom problemu.......nevidim nikakvu potrebu da kupim stan i rentam, a opet, keša imam ali ako za njega kupim škrinje i svinjske polovice sve to mi ne stane u podrum pa ipak moram kupit kuću gdje ću sve te škrinje i svinjske polovice uskladištit.......i do sada sam bio u problemu što napraviti i koje dionice odabrati a nakon ovog savjeta sam se totalno pogubio.......tek nakon ovog savjeta mi je potreban savjet......pomozite ljudi svojim savjetom.....ak treba i đuru i igu i viro ču kupit, i dalekovod ako treba samo da ne moram mislit gdje ču sa svim tim škrinjama......ovo sa škrinjama je sigurno prikrivena reklama za pevec......

napravi "pomoćni objekt" uz kuću, onaj za kojeg ti ne treba građevinska dozvola i/ili legalizacija.

a ako se škrinje prepune, uvijek možeš otvoriti mesnicu, onako, na crnjaka :S

• st-brajo
    • December 16, 2021 at 10:23 PM
    Quote from fajrvol

Ništa ne kupujem dok se sve ne smiri. Bolje još par dana biti u cashu nego gledat minuse. Trenutno imam samo CCL i UAL ali to je i onako druga priča.

i jedno i drugo ti je "urmlo" još na ljeto, a to sada čeka high beta/tech stocks.

sad je vrijeme za value, accountant omiljene dionice.

tko se na vrijeme ne "presloži", mogao bi opet gledati crvenilo u portfelju 🤷

1. Privacy Policy
  2. Kontakt