1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Iznajmljivanje nekretnina

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 9:12 PM
    Quote from emil
    Quote from st-brajo

možda bi najelegantije bilo preseliti njegove stvari u neku kamp kućicu i ključeve položiti na sud, jer, koliko vidim, nigdje ne piše da se dom nužno mora sastojati od cigle i betona.

fino mu onda kamp kućicu parkiraš pred sud, da ima i

dom dok usput čeka pravomoćnu presudu :S

ma stvari mu parkiram u prvi kontejner pa nek me tuzi i za to :D

ja cu sve negirat a on nek dokazuje da ih je imao u mojem stanu i kako su dospjele tamo..

al ajmo zamislit da se netko i odluci tuzit vlasnika sto e uselio u svoj stan

sto sud ce odlucit nakon 5-7 godina da se vlasnik mora iselit iz svog stana i pustit podstanara unutra? sto ako nece? delozirat ce ga? pa podstanaru je nekon 5 godina sigurno istekao svaki ugovor pa ne znam na osnovvu cega bi se on vracao u stan ...smijurija teska.

Display More

čim dođemo do toga da imamo posla s našim pravosuđem, to ti doslovce, samo zabava, RTL2.

Sudnica, Krim tim 2, itd.

dok vlasnicima na kraju ne "pukne film", pa sve završi kao u Jerry Springer-u :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 9:02 PM

jesu ovi naši? :/

Koalicija Fokusa i Republike očekuje minimalno tri do pet mandata
    PREDSJEDNIK stranke Fokus Davor Nađi kazao je danas da u koaliciji sa strankom Republika, s kojom izlaze na predstojeće parlamentarne izbore, u svih jedanaest…
    www.index.hr

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 8:59 PM
    Quote from emil

znaci meni covjek zivi u stanu ne placa rezije i nikom nista - neka ga tuzim. ok. imao ugovor ili neamo nebitno. pricamo o isteklom ugovoru koji je nistavan ili ga on ne postuje pa sto bi ga postovao ja.

ja udjem u stan dok je on na poslu zamjenim brave i kao mene ce netko izbacit iz mog stana a njega nece mada nema ugovor o najmu(ili mu je istekao a i da nije je svejendo) a ja imam vlasnicki list i mogu se jos i pravit da pojma nemam s kim je on ugovor sklopio pa nek me i za to tuzi.

naravno da ga nitko nece izbacit iz stana ako cu cekat da ga policija i sud deloziraju.

uci cu u svoj stan na silu pa da vidimo tko ce mene delozirat iz mog stana.

pa nek on tuzi mene i ceka sud paralelno kako i ja cekam sud protiv nejga - al on ce bit vani a ja unutra.

stvarno mislite da je uzurpator u prednosti nad vlasnikom ? da ce policija vrsit postupanje nad valsnikom a ne nad uzurpatorom? policija na kaju nece napraviti nista. niti ce mene izbacit iz stana kao i obrnuto ako ja zovem policiju nece ni njega izbacit iz stana. napravit ce zapisnik i zabiljezit se cinjenicno stanje i cao. dalje se bakcite preko suda. samo je pitanje tko ce bit u stanu ja ili on.

Display More

što je najluđe, nemoj mislit da neće biti takvih scenarija, jer je ESLJP stavio pravo na dom iznad prava vlasništva.

samo, oni su zaboravili da smo mi nešto kao Texas u USA.

ako ne ispunjavaš svoje obveze, get out of my property.

btw., utjehe radi, posjedovne parnice su po odvjetničkoj tarifi smijurija (mislim da je 300 € neovisno o broju radnji u postupku, broju podnesaka, rasprava, itd.), tako da će ti s tim baviti samo oni odvjetnici koji su kruha gladni, jer je pitanje hoće li ovaj imat s čime i njima platiti kad već nema ni za najamninu.

a ni pravosuđe nam nije nešto najbrže na svijetu, tako da će se squatter načekat dok je dočeka.

možda bi najelegantije bilo preseliti njegove stvari u neku kamp kućicu i ključeve položiti na sud, jer, koliko vidim, nigdje ne piše da se dom nužno mora sastojati od cigle i betona.

fino mu onda kamp kućicu parkiraš pred sud, da ima i dom dok usput čeka pravomoćnu presudu :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 4:16 PM
    Quote from buMBum

.

Slabi signali

Stratezi JPMorgan-a upozorili su na neprekidni rast na burzama, no sugerirali su da kada dođe do kraja, investitori možda neće primijetiti!

Dubravko Lakos-Bujas, glavni globalni strateg JPMorgan-a za dionice, rekao je: "To bi se moglo dogoditi jednog dana iz vedra neba. To se događalo u prošlosti, imali smo brze padove."

Drugi ostaju optimistični.

RBC je povećao svoj cilj za S&P 500 zbog optimističnijih ekonomskih izgleda, dok je Goldman Sachs rekao da iako su američke dionice skupe, još uvijek postoji prostor za njihov daljnji rast.

Vremena su čudna i nepredvidiva.

Zato oprez!

Good luck to all!

Sretan Uskrs!

Display More

ukratko, Dubravko mora prizvati korekciju, da bi onda Marko mogao izaći sa svojom već antologijskom: "buy the dip".

šta su ti naši ljudi u J.P. Morgan-u :S

• ZVCV (Zvečevo d.d.)

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 4:13 PM

znači, ovdje neće biti tužba, već ponuda za "iseljenje" :S

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 4:00 PM
    Quote from Philidor
    Quote from barbosa 2.0

aaaa?(

koju ste štoriju složili od ničega...ma kakvo pravo na dom kod iznajmljivanja stana, to ne postojiX/

Javite im se pa im objasnite da su nešto krivo povezali... Inače to se može isticati i ako su posjednici ušli u prostor bez ijednog dokumenta, a kamoli ako su bili u najmu

"kad je posjed stana utemeljen na kaznenom djelu treće osobe za koje su podnositelji znali, tada je njihovo iseljenje razmjerno."

ako on ima krivi ključ od stana, zar to nije kazneno djelo?

recimo, otvori na stanu (prozori, itd.) su dovoljno veliki da se kroz njih može unijeti namještaj.

on nema ugovor o najmu (možda i bolje, ako uspiješ konstrukciju dobro postaviti u tužbi na način da činjenice prikažeš kao da je on u stan provalio).

i ima neki ključ kojim više ne može zaključati vrata.

obzirom kako kod nas institucije (pod time mislim i na Europske) funkcioniraju, na kraju ti je najbolje iznajmljivati na "crno".

btw., ova moja konstrukcija pada u vodu ako je ovaj neko vrijeme plaćao, pa su susjedi znali da je kod vas u najmu, itd., pa je odjednom prestao plaćati.

onda ćeš uspjeti tužbom isključivo ako nemaš drugu nekretninu na raspolaganju.

• st-brajo
    • March 28, 2024 at 1:22 PM
    Quote from Philidor

ako ne pristane, ponovite proceduru s nekoliko krupnijih prijatelja.

ili mu na kuću ili vrata od stana nacrtajte grb rivalskog nogometnog kluba i napišite par navijačkih parola.

naći će se već "prijatelji" koji će sami volontirati u glumljenju (izvan)sudskih izvršitelja :S

Quote from maratonac

Ovo za korištenje mišića mi je ok opcija. 😁

Da on mene tuži za smetanje posjeda a ja ako želim mogu živjeti u tom mom stanu koji je u mojem vlasništvu i imam prijavljeno prebivalište na toj adresi... e to bih baš volio vidjeti...

Prigovor prava na dom ako je dugo unutra je mit. To ne postoji. Ne polaže on nikakva dodatna prava pa taman da je 20 godina unutra.

to ti je onda još bolje, jer ako ispunjavaš ove dvije stavke, onda mu jednostavno dovedeš bravara i promijeniš bravu, na što imaš pravo kao vlasnik.

+ kako si na toj adresi prijavljen i upravo ti imaš novi, odgovarajući ključ od vrata, neka on sa krivim ključem dokazuje da si ti njega izbacio.

pogotovo još ako na adresi nije prijavljen ;)

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• st-brajo
    • March 25, 2024 at 7:44 AM
    Quote from etoimene

Put iz Rusije u Ukrajinu preko Poljske?
    https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ostoru-20240324

Gledam google maps pa mi je putanja dosta čudna.

Ovo nije slučajno. Samo je pitanje zašto.
    Opet, ne vidim ja tu smirivanje.

Display More

francuski don Anemijo tu nešto čačka preko svoje proxy države i bivšeg glavnog saveznika.

eto mu idealne prilike da "doktore i inženjere" bez "papira" unovači i zauzvrat im da državljanstvo 💡

• Birtija

• st-brajo
    • March 25, 2024 at 6:36 AM

nu Buzina što slatko trga, a party još nije ni započeo :S

Američka veleposlanica oduševila se janjetinom: ‘Ovo je apsolutno savršeno, nije ni čudo što je tako popularna!‘
    Američka veleposlanica u Hrvatskoj Nathalie Rayes, na svom je X profilu objavila simpatičan video u kojem je prvi puta probala janjetinu, piše net.hr. Ova…
    slobodnadalmacija.hr
  • Birtija

• st-brajo
    • March 22, 2024 at 4:25 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from Infinity

Eto ti života,je vridi tih "para" ?

Pa kako se uzme. jedan član moje uže obitelji ima jedan paket dionica u jednom poduzeću koji nije značajan da bi bio kontrolni. prijetili su nam iz jako puno pozicija na ovaj ili onaj način. Oće oteti pošto poto. Tako da dobrodošli u Hrvatsku stvarnost. Ča bi se trebali svima izmaknut? skinut gaće? zato jer nisi član raznih udruženja,klika,politike? Zač su život položili Zrinski Frankopani? Žač su život dali ovi dečki u Rakovici Kvatrenik Rakijaš..? Tako da bi ovi koji su kreirali Hrvatsku stvarnost,njihovi poltroni i djeca mogli radit prčiju iz ove države? Ko bi njima trebal nešto reći ili im se suprostaviti?

još je gore što ti sad ovakve upakuju kao raznorazne "stručnjake", sa diplomama i certifikatima.

a tebi, narode, hvala što pušiš 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • March 22, 2024 at 9:51 AM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

a vidi Plenki-a.

možda da se Sanja preda za Habijana? :/

obojica sklekaši, al ono teški

treba vratit pvesjednicuuu :S

• Birtija

• st-brajo
    • March 22, 2024 at 9:48 AM
    Quote from Moller
    Quote from Zlatek

Milanović prije 12 godina i Milanović danas - to su dvije vrlo različite osobe.

Iz premjera bez m.da izrastao je u predsjednika s karakterom i ogromnim "samopouzdanjem".

i nabacio dvajest kila od tankijeh šnita, jer suosjeća s narodom na preporuku žene, podvaljak mu ko u jorkšira

a vidi Plenki-a.

možda da se Sanja preuda za Habijana? :/

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 22, 2024 at 5:44 AM

sve što sam rekao za X. izbornu jedinicu i HDZ vrijedi sada i za SDP u izbornoj jedinici di listu nosi jedan od "najuspješnijih" Milanovićevih bivših ministara :thumbdown:

Nositelj SDP-ove liste snimljen na kavi s Draganom Kovačevićem
    JUČER poslijepodne su u zagrebačkom hotelu Esplanade snimljeni bivši Milanovićev ministar zaštite okoliša Mihael Zmajlović i Uskokov optuženik Dragan Kovačević.
    www.index.hr

osobe, a ne stranke 💡

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 22, 2024 at 5:39 AM
    Ove žene hit su na Instagramu, zarađuju i do 30.000 dolara mjesečno, ali - ne postoje
    "INFLUENCERICE" koje stvori umjetna inteligencija sve su popularnije i češće diljem svijeta. Neki dan je i Hrvatska dobila novu influencericu Lauru Ris.
    www.index.hr

koliko vidim, vlasnici svih ovih virtualnih žena su muškarci.

di je sad udruga B.a.b.e. da oslobodi AI žene ropstva? :/

• Birtija

• st-brajo
    • March 21, 2024 at 2:26 PM

Paulie

Predstavljena koalicija Za Domovinu
    PREDIZBORNA koalicija Hrvatske stranke prava, Hrvatskog bila i Hrvatske demokratske seljačke stranke "Za Domovinu" predstavljena je danas.
    www.index.hr

"Zalažu se za jačanje poduzetništva i da se reinvestirana dobit izuzme od oporezivanja te smanjenje glomazne javne uprave koja postaje ogroman teret normalnom gospodarskom razvoju."

Moller

Plenković: Ljudi u Bruxellesu okreću očima na Milanovića
    PREMIJER Andrej Plenković danas je opet komentirao Zorana Milanovića, predsjednika koji pokušava postati premijer na predstojećim parlamentarnim izborima.
    www.index.hr

nije mu Plenki mogao dati bolju preporuku ;)

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 21, 2024 at 9:32 AM
    Quote from KultLicnosti

Dakle Zakon kaže da je posao župana Ličko-Senjske zahtjevniji posao od gradonačelnika Splita ili Zagreba, Rijeke ? ;)8)

Zakon ne govori ništa o zahtjevnosti, već o nespojivosti funkcija.

generalno, demokracija ima problem kad se u Sabor nakače stranački anonimusi i "profesionalni" političari, baš zato što to ne odražava i volju ljudi na "terenu".

+ šta je to i financijska ušteda, jer načelnici i gradonačelnici onda imaju pravo na samo jednu plaću 💡

https://direktno.hr/direkt/bulj-direktno-otkrio-hoce-li-volonterno-obavljati-gradonacelnicku-duznost-234828/

"Naime, prema Zakonu o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, zastupnik koji ujedno obnaša dužnost gradonačelnika ili općinskog načelnika nema pravo na plaću."

treba znati što biramo, koga biramo i čitati "sitna slova" 💡

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 21, 2024 at 7:36 AM

mala škola filtriranja izbornih lista

u Saboru ne mogu sjediti župani, već samo načelnici i gradonačelnici.

zašto je to bitno?

pa zato što načelnici i gradonačelnici, uz to što mogu obnašati mandat zastupnika u Saboru, odgovaraju i svojoj bazi, tj. vama i na lokalnoj razini, na lokalnim izborima.

zato se ja, pri izboru liste za koju ću glasati, ravnam po tome koja izborna lista ima najveći broj dokazano uspješnih načelnika i gradonačelnika na lokalnoj razini.

puna mi je kapa delegiranja u Sabor stranačkih (para)uhljeba i anonimusa koji nemaju nikakve odgovornosti prema izbornoj bazi, tj. narodu koji ih bira, već se pretvaraju u bezmude dizače ruku.

p.s. ako glasate za župana na izbornoj listi, umjesto njega vam u Sabor ulazi stranački tele-dirigirana osoba.

ovo je prvi korak k onome za što se zalaže kolega D'artagnan, tj. da su bitnije osobe, a ne stranke 💡

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 20, 2024 at 10:05 PM
    Quote from Moller

iako mi se Kata za sada pokazala najvjerodostojnija (kao da je HDZeovka ^^) ipak će na predstojećim izborima moj glas ići kandidatu bilo koje stranke, koji samo bilo gdje i spomene TK i dionice, e pa sad da vidimo,

pa neću ni ja svoj glas više bacati za tuđe interese, Dosta je

to ćeš vidit jedino u slučaju da se prijaviš za predsjednika kućnog savjeta i glasaš sam za sebe :S

btw., Možemo će ti sigurno spomenuti TK i dionice i to kao nešto što treba još više oporezivati.

ne dao Bog da vide graf KODT.

odmah će im slina na usta od cifri koje su tu mogli ubrati :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 20, 2024 at 9:39 PM
    Quote from KultLicnosti

Ah Blaženko Boban, hrvatski san u svom pravom sjaju. Čujem da je do ulaska u politiku radio u škveru. Inače u slobodno vrijeme voli i zapalit rekvizite bezbožnika iz Hollywooda.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…oj/2091024.aspx

a što reći za Šut(in)u koji je, sudski vještak i uvaženi ekonomski "stručnjak", bivšeg direktora Lećevice, koja btw., još nije sagrađena, pa direktora Vodovoda, koji me tira da nakon jače kiše kupujem vodu iz boce, jer nije bio u stanju napraviti pročistač, ali je zato bio u stanju, prije odlaska s funkcije, nabit plaće uhljebima.

nisam za ljevicu, al ne mogu biti ni lobotomiziran.

btw., bez Šute i Bobana, možda bi se još nekako i prislio ih zaokružiti, ali jednostavno ne možeš Splićane činiti baš toliko glupima.

jednostavno ne ide 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 20, 2024 at 9:13 PM

kratki pregled X. izborne jedinice iz ST perspektive

lista HDZ-a za X. izbornu jedinicu

Splitski HDZ ‘skrojio‘ listu kandidata; ovaj dvojac je siguran u utrci za Sabor, doznajemo tko još ima najveće šanse...
    Splitski HDZ napravio je listu prijedloga svojih kandidata za listu u našoj, 10. izbornoj jedinici. Iz splitskog ogranka na listi će navodno sigurno biti…
    slobodnadalmacija.hr

Boban je župan, a župani ne mogu u sabor i još je u krivoj izbornoj jedinici.

znači :thumbdown:

ove ostale, koji se u medijima predstavljaju kao "stručnjaci", a pogubili i ovce da im se daju na čuvanje, kao što su već i dokazali s novcem poreznih obveznika...

da je Oparin gradonačelnički tim na listi i to na mjestima koje u Sabor prolaze, glasao bih za njih.

Most se sa ne stavljanjem Markotića u ST samoubio.

desnica u ST je brod luđaka.

Možemo u ST je smijurija.

na kraju ću bit prisiljen glasat za SDP, osim ako Fokus ili netko treći, nekim čudom, ne izađe sa Dean-om Kružić-em na listi.

zemljo otvori se 🤮

kaže kolega D'artagnan da glasamo po imenima, pa eto.

pozivam i ostale da "raščlane" kandidate na listama u svojim izbornim jedinicama, pa da vidimo tko misli ozbiljno, a tko nam ga uvaljuje 🤷

1. Privacy Policy
  2. Kontakt