1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 8, 2024 at 2:31 PM

naslov sve govori

Fuchs: Želimo da više djece ide u gimnazije
    MINISTAR znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs (HDZ) rekao je danas da Ministarstvo želi povećati obuhvat djece u gimnazijskim programima, s obzirom na to da u…
    www.index.hr

kad ovo pročitaju "doktori" i "inženjeri" nošenja tacne, pranja posteljine, nekad i gu*ica, zabijanja brokava, šalovanja, itd.

btj., uredski poslovi će biti minimalac, a ovi rezervirani za migrante i strane radnike premija.

što jest, jest, lipo ga pakuju omladini.

na kraju će kraj raznih čudnih ljudi, čudnog imena biti sirotinja u državi čije državljanstvo nose.

naravno, pod uvjetom da slušaju političare.

dragi moji mladi, znate što vam je činiti ;)

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • April 7, 2024 at 2:03 PM
    Quote from Paulie

Socijalizam u glavama ovih ljudi je došao do razmjera teže kliničke slike. Koliko su uplatili u mirovinsko osiguranje dok su studirali ? Na osnovu čega bi se to priznavalo u radni staž ? Tko bi to platio ?

na osnovu dijagnoze koja ti je postavljena jer te profesor bacao na ispitu :S

btw., onda Benčićka već ima uvjete za mirovinu 8)

Quote from etoimene

Da sam znao da će do ovog doći, ne bih se žurio diplomirat. :)

"Umirovljenici zajedno: Vrijeme studiranja treba priznati u radni staž"
    https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-staz-20240407

Sandra Benčić likes this

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 7, 2024 at 2:01 PM
    Quote from Paulie

Naravno da od kampanje nema ni K kad su to sve isluženi stranački ljudi koji nemaju niti znanja niti stručnosti da bilo što novo i pro-tržišno ponude Hrvatskoj. Fokus je jedina stranka (u koaliciji s Republikom) koja nudi ono što Hrvatsku može izvući iz siromaštva. Fokus je jedini koji je javno rekao da neće biti nikakvih novih poreza.

May be an image of text

pravi izbori će biti tek oni za 4 godine.

do tada ni američke mumije (predsjednik, ministrica financija i šef centralne banke) skupa s europskom i japanskom mumijom na čelu njihovih centralnih banaka neće više moći održavati ovu ekonomiju za budale i fukare.

vidimo da je na ovim izborima poplava onih koji ti obećavaju potrošiti neki novac kojeg nema niti ga može biti.

ali, dok mumije prebiru po tipkama, strunama i udaraljkama, muzika svira.

mene samo zanima hoće li, za 4 godine, naš narod shvatiti da izbor nije ni Zrinjevac, ni Buzin, ni Brisel, ni Moskva, a bogami ni Peking, već da se moramo okrenuti sami sebi i od svih navedenih uzeti ono što nam daju, a zauzvarat im pokazati 🖕

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 6, 2024 at 9:26 AM

a da otvorimo temu: "Ulaganje u članstvo u političkoj stranci"? :/

Evo koliko koštaju članarine u strankama
    ČLANOVI političkih stranaka uglavnom moraju plaćati članarinu.
    www.index.hr

koliko vidim, nije neka lova, a bilo bi zanimljivo da nam kolege izračunaju ROCE i slične metrike :S

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• st-brajo
    • April 5, 2024 at 10:23 AM
    Quote from Lynx

Prethodne 4 poruke su KOEI tema.

btw., sasvim sigurno već imaju neki ERP sustav, jer koliko vidim, mislim da samo oni objavljuju novčani tok direktnom metodom, što bi za firme izlistane na burzi trebao biti standard.

i to je, samo po sebi, dokaz kakvim nas budalama i fukarama i sama burza, ali i ostale izlistane firme smatraju.

SAP je tu više zbog imena, ilitiga *určenja 🤷

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• st-brajo
    • April 5, 2024 at 9:57 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from tiko1

Ovo je sjajna vijest izgleda da FED uopće neće spuštati kamatne stope ove godine , što znači da gotovo sigurno neće ni ECB jer kad bi to napravili imali bi kapitalni odljev put Amerike.

Nakon sto su svi analni liticari jako dobro pogodili kada i koliko ce FED smanjiti kamatne stope u ovoj godini eto ga sad opet pricaju majmunarije sto i zasto se jucer desilo i kako nema smanjivanja nikad vise u zivotu. Kako cvece jednako cveta u Americi kao u Europi pa kud Ivo, ovaj Powell tud cu i ja.

How yes no.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ne trejda ECB na burzi već gleda koliki mu je HICP u Eurozoni, kao što i FED gleda koliki mu je core PCE.

a ni jedan ni drugi nisu niti blizu 2% + šta još uvijek nema nikakvih problema na tržištu obveznica.

što se inflacije tiče, moguć je još neki šus u vidu sezonalne potrošnje + efekt UEFA Euro 2024 u Njemačkoj.

znači, prije rujna, svako rezanje kamata je na dugom štapu.

uzmi tu u obzir i da će podatci sadašnje realne potrošnje tek biti vidljivi za 6 mjeseci dok ih birokrati obrade.

kolega tiko1je u pravu.

bez nekih strukturnih problema, zaboravite na rezanje kamata, ali i na dizanje.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 4, 2024 at 3:51 PM
    Quote from Paulie

Pravi moderni i poduzetnički program. Smanjenje poreza na dohodak na 10% i vaučerizacija zdravstva.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…re/2553582.aspx

internetska vidljivost im je užasna.

a na web-u nemaš ni izborne liste.

glasao bih za ove, al nemam pojma tko ih u mojoj izbornoj jedinici predstavlja 🤷

• TV kalendar - Na današnji dan

• st-brajo
    • April 4, 2024 at 8:33 AM

zanimljiv dan.

osnovani NATO i Microsoft.

otvoren WTC.

a umrli Benz, Michelin i MLK

Dogodilo se na današnji dan
    www.nadanasnjidan.net
  • TV kalendar - Na današnji dan

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 4:40 PM

otvaramo u revijalnom tonu, al poslije možemo i ozbiljnije

MaxSport omogućio utakmice besplatno :S

Gdje besplatno gledati prijenos derbija Hajduk - Dinamo u Kupu
    Cijelu završnicu Hrvatskog nogometnog kupa, utakmice Lokomotive i Rijeke odnosno Hajduka i Dinama, kao i dvije utakmice finala u svibnju, MAXSport će ponuditi…
    www.24sata.hr
  • DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 3:57 PM

to su bili dani...

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 3:29 PM
    Quote from Hrx84

Gle. Da nisam i ja crnjačio u zadnjih 10 godina vjerojatno bi već bio bogataš. Sva ta međedovanja, od recesija, Us debt clocka, covida, virusa, ratova, dugova, milioni-trilioni, avioni, šampioni rekao bi Mile Kitić... Samo ih je trebalo staviti na ignore.

Jedino je 2008 bila ozbiljna.

i dan danas se sjećam, dok sam izlazio po klubovima, da je muzika najviše treštala pred zatvaranje.

i to toliko da mi je zujalo u ušima.

očito ovaj put neće biti gotovo sve dok bubnjići ne prokrvare :S

• Američki predsjednički izbori 2024

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 2:47 PM

Disneyland izbori.

staračka regimenta bira između 2 starca onoga koji će im sigurno ukinit...

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 11:08 AM
    Quote from Infinity
    Quote from verdi

problem je što ih je jako malo stabilnih i nastat će lančana reakcija. to su za njihove pojmove male banke i one su osnovna veza sa gospodarstvom i građanima.

Želite reći da će namjerno uništiti vlastito gospodarstvo?

Tribalo bi Rusima i Kinezima to javiti tako da se opuste i ne sekiraju.

nitko neće ništa uništiti, već će se financiranje prebaciti prema private equity-u koji ionako svoje novce drži kod velikih banaka.

kao i u svemu, bitan je proces tranzicije, koji zasad teče neuobičajno mirno, bez ikakvih vidljivih turbulencija.

• Nekretnine opcenito u HR

• st-brajo
    • April 3, 2024 at 6:33 AM

u Tajvanu potres magnitude 7.

posljedice: zgrade održale konstrukcijsku cjelovitost.

btw., neke zgrade je samo "izbilo", pa su se nakrivile, ali nijedna se nije urušila.

i to pričamo o zgradama na par katova, a ne o neboderima.

a vi se zapitajte koliko je nisko-katnica izgrađeno u cijelosti od armiranog betona ili barem imaju armirano-betonsku konstrukciju.

što se mene tiče, dileme nema.

ili armirani beton ili montažna drvena kuća.

svaki drugi scenarij je čisto bacanje para 🤷

• Nekretnine opcenito u HR

• st-brajo
    • March 31, 2024 at 8:06 AM

zbog profesionalne deformacije (ipak sam se niz godina bavio nekretninama) i dalje pasionirano pratim tržište nekretnine.

i zaključci su (ne samo kod nas, nego je to trend i u svijetu) da imamo hrpu nekretnina (osim onih u velikim gradovima i njihovim predgrađima) koje su non-performing asset.

pod tim mislim i na poljoprivredna zemljišta.

neki od razloga su iseljavanje i neriješeni imovinsko-pravni odnosi.

jedno od rješenja, koje može biti prilično lukrativno, je da se osnuje neki mirovinski fond kojem bi nekretninu prepustio u vlasništvo, a zauzvrat bi ti se procijenjena cijena nekretnine računala kao iznos uplate u mirovinski fond i sutra veća mirovina.

e sad, koji je potencijalan downside?

pa upravo taj da ti sutra u te nekretnine fond naseli migrante i da efektivno imaš Vojnu krajinu 2.0. + okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta od strane velikih korporacija.

naravno, ovo je sve pod uvjetom da se ovim počne baviti neki privatni (mirovinski) fond, a ne državni (mada ni trenutna razina političke korupcije ne garantira da efekt neće biti isti).

što se gradova tiče, stari poslovni prostori, pogotovo oni u velikim gradovima bez turizma su također non-performing asset.

i sad se ekipica dosjetila da ti u njih potrpa strane radnike, pa su preko noći postali performing asset.

mada je i ovdi trend da se sada hrpa sitnih žmuklera potaraca i da na njihovo mjesto uleti neki jači institucionalac.

i sad se vjerojatno pitate što mogu tu ja kao mali ulagač?

kao prvo, ako imate stan u zgradi koja ima neke velike poslovne prostore (najčešće u prizemljima zgrada), prodajte takve stanove i kupite stan u zgradi bez poslovnih prostora ili u onim zgradama u kojima su poslovni prostori premali za takve makinacije.

kao drugo, ako vam bitno imati samo-održivo gospodarstvo, onda uložite u kuću sa vrtom, najbolje u predgrađu velikog grada, da ipak imate neku vezu s civilizacijom.

realno govoreći, ovaj gornji scenarij koji sam opisao već polako počinje biti realnost, a kako smo mi premali da išta promijenimo, najbolje je pripremne radnje početi na vrijeme.

sistem vam sada baca pijesak u oči virtualnim zaradama, tjera vas da se zadužujete i da živite debelo iznad svojih mogućnosti u nadi da ćete sutra nekoj većoj budali uvaliti svoje dionice, crypto, nekretnine ili šta već imate, sve do onog trenutka kad će netko "igricu" resetirati.

ja za sebe mogu reći da sam pripremne radnje već odavno poduzeo, a svatko za svoje novce neka napravi kako misli da je za njega najpametnije 🤷

sretan Uskrs!

• Birtija

• st-brajo
    • March 31, 2024 at 6:50 AM

evo, i papa kaže da treba uložiti Bitcoin, Crobex i Nasdaq :S

Papa: Radujte se i ne gubite nadu unatoč krizama
    PAPA Franjo pozvao je na Uskrsnom bdjenju vjernike da se raduju i da ne gube nadu unatoč privatnim i globalnim političkim krizama.
    www.index.hr

sretan Uskrs svima koji slave!

• Birtija

• st-brajo
    • March 29, 2024 at 8:42 PM
    Quote from KultLicnosti

Nešto revijalno za blagdane, guru prekodrinski a tema poznata .

vraga je ovo revijalno.

čovjek je sve fino objasnio 💡

• Politika - općenito

• st-brajo
    • March 29, 2024 at 7:36 PM

i t r

Zašto se u kampanji ne priča više o ekonomiji? "Takve teme se guraju ispod tepiha"
    NA POLITIČKOJ pozornici Hrvatske se sve vrti oko osoba i emocija i utoliko je očitije kako se uopće ne govori o ekonomiji, niti tko to odlučuje koliko će…
    www.index.hr
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 29, 2024 at 2:41 PM
    Quote from kvart99
    Quote from harpun

U 2024. godini Zagrebačka burza d.d. neće raditi subotama i nedjeljama te sljedećim danima:

Ponedjeljak01. siječanjNova godina
    Petak29. ožujakVeliki petak

Čudi me da na ovom forumu nitko jucer nije najavio da sutra burza ne radi.

Obicno je to praksa.

Ovako sam se digao rano bez ikakve potrebe, jer mi nije palo na pamet da opet nesto spajaju.

post i nemrs.

za danas smo se odrekli zarada i gubitaka.

ipak je korizma :S

• Iznajmljivanje nekretnina

• st-brajo
    • March 29, 2024 at 12:59 AM
    Quote from zdenkic

problemi od mojeg susjeda:

1) majka je imala malo dijete, nije uopce izlazila iz stana, nisi mogao uci u stan i izbacit ih ili promijenit brave. cak je i ona zvala policiju da joj susjed zeli uc u stan kad je zvao bravara, kad su vidjeli malo dijete hjao...pisi kuci propalo nitko ne zeli prici. ona stoji na vratima i dere se, beba place...nitko nema muda nista napravit

2) rekli su mu da je PROBLEM sto ima ugovor o najmu, jer se ovako vidi da je ona u biti najmoprimac, da bi bolje prosao da nema nista i da je na crno unutra. ( pazi hrvatske logike )

sa ugovorom ovjerenim kod biljeznika si mozes guzicu obrisati, imao ga je i susjed.

pa zato sam i rekao da cijelu priču trebaš iskonstruirati kao da ti je provalila u stan.

a ljudi misle da ja pišem gluposti :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt