I što je najbolje ne daš parazitima ni centa poreza
Još možeš...biti će ponuda na ZSE...treba biti spreman.
hoćemo li morat platit porez na kupnju/prodaju i kamate ovih trezoraca šta najavljuju?
I što je najbolje ne daš parazitima ni centa poreza
Još možeš...biti će ponuda na ZSE...treba biti spreman.
hoćemo li morat platit porez na kupnju/prodaju i kamate ovih trezoraca šta najavljuju?
Zašto nikad ne idu smanjiti nejednakosti u trudu i radu, pa da besposličare potjeraju da rade kao ja.
realno, porez na kapitalnu dobit, kao i ovaj porez na preprodaju nekretnina su totalno kontra-produktivni, jer njima samo tržište pasiviziraš.
ali to ovi genijalci sad ne kontaju, ali bi mogli ako cijene nekretnina do izbora još više podivljaju
btw., digao je i stopu za ove šta imaju nesrazmjer prihoda i imovine na 72%.
eto, sad neka porezna više istražuje, a ne da zaebava poštene poduzetnike.
glavno da dignu represivni aparat za kažnjavanje radi razlike u cijeni radi uvođenja Eura 🤡
btw., evo ministar kaže da smo jedna od zemalja EU koja najmanje opterećuje dohodak, i to je potkrijepio prezentacijom.
btw., podigao je i stopu za preprodaju nekretnina na 24%, šta će još više zacementirati cijene nekretnina, i najvjerojatnije ih još i podići.
ali najveći smijeh je šta je cilj porezne reforme smanjit nejednakosti
kaze plenki sa 10 na 12, drago mi je da sam bio u krivu
Zahvalimo Možemo na ovom prijedlogu...
ima još vremena za zahvalit Mažemo.
kad ih glupi narod dovede na vlast, pa nam uvedu naknadu za "odrast"
ludilo uhljeba svakim danom sve više napreduje
A najgore je sto sve vise mladih podrzava ovakve gluposti.
Zamisli ti raspravljat o tome kako bi nekome uzeo njegovu ustedjevinu ili nekretninu, i dao je drugome.
Nemoj ovakve stvari stavljat odmah me na pivo tjera
nažalost.
mislim, stvarno mi je nevjerojatno kako se nitko, obzirom na ubrzan razvoj AI, ne zalaže za de-uhljebizaciju.
to je najbolji način da ti ekonomija "prodiše".
naravno, uz ove zelene politike tamo di imaju smisla (kao, recimo, solari na obali i otocima) i organska poljoprivreda (jer je hrpa zemlje ionako neobrađena).
kakva crna preraspodjela kad ni ove probleme koje sad imamo adekvatno ne rješavamo.
pajdeki bi se vratili u socijalizam, a kad odeš do bilo koje javne službe, još uvijek čuješ vonj ustajalih spisa koji se ne rješavaju adekvatnom brzinom, iako i ukupan broj onih tamo, a bogami i masa njihovih plaća stalno buja!
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ijesti_ostalo_m
Bolje da ne komentiram.
Open Society Foundations - Wikipedia
ovo je notorna Soroševa zaklada kojoj je cilj izazvat kaos di god dođe
I zbog cega bi se onda obican mali covjek drzao pravila i zakona ? Nebitno dal je povezano sa ovim clankom kaj ste postali ili nesto drugo ( veze kod doktora, veze na sudovima, informacije kod trgovanja dionicama, upisi djece u vrtic, skole, 'prenamjena zemljista , primanje mita, zaposljavanje djece, supruznika , prijatelja i slicno )
ova situacija, kao i ovo šta si naveo, su samo neki od primjera raspada institucija.
nažalost, ni drugdi nije ništa bolje, samo su drukčiji problemi (nasilje, krađe, droga, beskućnici, migranti, klimatski i LGBTQ fašisti, itd.).
kaže jedan demograf da se, u ovakvoj situaciji, obično nađe jedan "Sivi šampion", sijeda glava koja će voditi zemlju ka pomirenju, ponovnoj izgradnji institucija i boljemu sutra.
to obično bude netko novi na političkoj sceni, koji će tek isplivati iz kaosa koji slijedi 🤷
"Činilo se da se stvar kreće normalnim tijekom sve dok 2021. godine netko nije shvatio da će i nova zgrada biti tijesna, pa odlučio dodati još jedan kat.
Bez dozvole.
Zabilježen je svjetski raritet: u državi članici Europske unije jedno ministarstvo - i to ono pod čijom kapom se provjerava i kažnjava kršenje zakona - bespravno je gradilo ni manje ni više nego sudsku zgradu.
I to onu koju financira jedna Norveška."
"Novi splitski sud zbog urbanističkih ograničenja nema ni jedno jedino parkirališno mjesto i Ministarstvo je stoga, kako propisuje splitski GUP, u gradsku blagajnu uplatilo globu od oko milijun i pol kuna."
"Vi ste se stambeno zbrinuli u međuvremenu?
- Tko, ja? Nisam, samo sam naslijedio od roditelja. Imam što sam naslijedio, a ima i zakon o hrvatskim braniteljima, malo ga protumačite pa ćete vidjeti.
Kažu da već neki planiraju prodaju tog zemljišta, što Vi govorite na to?
- Iskreno, nisam za prodaju i ne bih im dao da prodaju, ali Zakon o hrvatskim braniteljima to ne pozna.
Kako ćemo dat‘ ljudima klauzulu da ne raspolažu sa svojom imovinom, a njima je ‘klazula‘ bila ovih 25 godina što su čekali?
Znači, to je njihovo, i nema pravo nitko komentirat‘ što ću ja napravit‘ sa svojom osobnom imovinom! - rekao je gradski vijećnik i branitelj s liste za dodjelu zemljišta na Nuncijati."
ovako su i INA-u, "nacionalno blago", prodali Mađarima
malo old school-a, za staru gardu
čisto da vam stvari stavim u kontekst, ovoga su itekako svjesni i kreditori koji su dali pozajmicu sa 18% kamata, znajući da, nakon toga, biznisa više nema, jer taj sektor teško može preživjeti i sa pozajmicom od 10% kamata, a što se baš i Ivici dogodilo kad je na to pristao, što je cijeli ovaj cirkus i izazvalo.
ako ovo uspijete izgurati pred Europskim sudom (pravde) i vi ćete ući u legendu, jer ako ovo bude potvrđeno na način da, u ovakvom obliku, uđe i u pravnu stečevinu EU, to je opasnost i za ostale dioničare europskih kompanija da se i njima nešto slično u budućnosti može dogoditi.
tako da imajte na umu da je ovaj slučaj nešto i više od vašeg osobnog slučaja, pogotvo imajući u vidu sve veći upliv države u tržišta kapitala na europskoj razini.
ovaj slučaj doslovce može biti game changer kad su prava dioničara u pitanju, pogotvo kad se radi o firmama di nemamo akumulirane gubitke, a ekipa držatelja dugova se na ovaj način domislila kako nekome nešto u potpunosti oduzeti.
pogotovo sada kad je zaduživanje firmama sve teže, a uprave će se ipak, po takvim uvjetima, nastaviti zaduživati da očuvaju svoje privilegije, na uštrb vlasnika (i većinskih i manjinskih).
važnost ovog slučaja je, u ovom trenutku u povijesti, i više nego enormna.
ako do sada toga niste bili svjesni, vrijeme je da osvijestite i cijelu stvar pokrenete pred Europskim sudom (pravde).
da rezimiram, slučaj je kompliciran, jer je bilo i izdavanja biznisa na neke nizozemske firme, i šta ja znam, pa postoji opcija i proboja pravnih osobnosti, itd.
znam samo da će odvjetnik koji uhvati u koštac s ovim, a pravni osnov postoji, doslovce uči u legendu, a slučaj u pravnu literaturu.
pa ako vam već nijedan drugi argument ne igra, vezano za nečiji angažman, onda barem zaigrajte na kartu ega.
tu sigurno nećete pogriješiti 🤷
btw., ovo je nešto di vi, mali dioničari, morate nešto uprijeti neovisno o Ivici, jer, da je ovo i njemu išlo u prilog, on bi sigurno taj potez i povukao.
problem je što je Ivičin motiv bio da ne izgubi kontrolu nad firmom, a taj motiv zasigurno nije nužno vaš, jer vi kontrolu niste ni imali, a ostali ste bez ičega, za razliku od vaših sloveskih kolega 🤷
Pričekajmo odluku iz Washingtona prije svega. Lako je bilo na domaćim sudovima po političkom dekretu donositi ovakve odluke. Vani će ipak biti malo teže pametovati i docirati s visoka kako to vole raditi naši nesposobni suci da ne upotrijebim težu riječ.
Trebamo biti realni, sve odluke od pada Agrokora do današnjeg dana su političke. Nema ovdje nijedne normalne i pravedne presude. Čak su i društva gdje je Agrokor imao manje od pola vlasništva stavili u zajedničku masu za krađu.
Zanimljivo kako je Vrhovni sud, kojeg je bolje zvati "Sud politički kadroviranih bezveznjakovića" citirao nekakvu presudu ESLJP, ali je zaboravio spomenuti nejednak tretman dioničara Mercatora i Leda/Jamnice/Belja... Tom našem vrlom sudu nije palo napamet da dva građanina europske unije prolaze dijametralno suprotno, Slovenac biva isplaćen, dok Hrvat biva opeljušan, kod propast istog krovnog poduzeća.
Ali polako, znali smo kakav će biti put do Strasbourga, glavu hrabro gore i svi koji smo tužili moramo surađivati da dokažemo nejednak tretman dioničara bivšeg koncerna. I onda idemo prema ESLJP, što je i otpočetka bio realan cilj, jer smo znali kako ćemo proći u ovoj korumpiranoj kaljuži.Pa da su oni htjeli pravdu išlo bi sve pravedno od 2017., jasno je bilo kakvu će odluku "Sud politički kadroviranih bezveznjakovića" donijeti.
Također treba pratiti što će Adris, Medika i drugi veliki vjerovnici poduzeti dalje.Svakako do europskog suda nismo mogli prije nego ovdje iscrpimo sve mogućnosti, tako da su porazi u ovim bitkama jedini način za pobjedu u ratu.
meni se čini da vam ovdi neće pomoći ESLJP već Europski sud (pravde).
baš iz razloga što su dioničari slovenske firme prošli različito od dioničara hrvatskih firmi.
to vam je direktna povreda ugovora o funkcioniranju Europske unije o slobodnom protoku kapitala, na štetu hrvatskih dioničara.
prevedno, u cijelom procesu trebalo je "nulovati" i slovence.
ili, bolje rečeno, nije trebalo nikoga nulovati, već napraviti debt to equity swap, jer ZTD ne poznaje pojam "nulovanja" ako Agrokor nije imao akumuliranih gubitaka (a koliko me pamćenje služi, nije).
ne znam koliko je odvjetnika uopće svjesno da postoji Europski sud (pravde) kojemu je baš cilj spriječiti da se prema pojedinim državljanima EU-a ne postupa nejednako 🤷
Imam 5 poznanika koji su u jednoj od banaka, nije HPB, orocili od po 100k EUR do 1,0m EUR, najvisa kamata 3.5% i to za jednog od 1,0m EUR razbijeno na 10 osoba po 100.000 EUR, radi "sigurnosti".
I nije 'drlog' banka.
Dogovoris sastanak, dobijes povlastenu ktu... to se zove trziste. Ne treba gledati cijenike.
samo me zanima je li Erste u pitanju?
Zanimljivo. Ne znam zašto su onda plaćali negativnu kamatnu stopu 2021 za držanje novaca kod HNB-a.
Mislim da je udio nenaplaćenih stambenih kredita minimalan kod nas, banke su tu dobro osigurane.
A zdrava logika mi govori da su marže kod kredita zasigurno puno veće od držanja novaca kod HNB-a.
S obzirom da sam laik za bankovni sektor, možda i nisam u pravu.
u pravu si za nenamjenske.
za stambene nisi, ukratko
Display MoreZnačajna neizvjesnost vezana uz vremenski neograničeno poslovanje je istaknuta kod 8
izdavatelja i to kako slijedi:
Službeno tržište
Granolio d.d. (predstečajna nagodba, restrukturiranje)
Varteks d.d. (značajni gubici i obveze)
VIRO tvornica šećera d.d. (predstečajna nagodba, napuštanje aktivne
poslovne aktivnosti)
Redovito tržište
3. MAJ Brodogradilište d.d. (značajni gubici i obveze)
Jadran Tvornica čarapa d.d. (predstečajna nagodba)
Jadroplov d.d. (značajne obveze)
Tehnika d.d. (značajan iznos obveza)
Zvečevo d.d. (značajni gubici i obveze)
kako bi rekao sportski direktor Hajduka, #bit će toga još
ovdi HERA, kod nas HANFA, regulator nikad ne razočara
edit: index je krivo napisao, svjedočio je šef HROTE-a koji je ZSE za plin.
inače, ovdi je HROTE (ZSE) upozorio HERA-u (HANFA-u) na neke "čudnovatosti", pa su se ovi odlučili praviti "mutavi".
1. btw., ne sjećam se da je ZSE ikad upozorilo HANFA-u da je, recimo, naše tržište nelikvidno, da čak ni na tržištu obveznica nema bida i aska, pa su se domislili da banke i mirovinci vode imovinu na bilanci po book value ili po procjeni, a ne po market value, šta je sve ok dok nekad nekome odjednom ne pofali kolaterala.
2. a o imenima onih koji već godinama koriste "mutavost" regulatora, barem šta se tiče dionica, nećemo.
dok se ne ispravi stavka 1., ovi pod stavkom 2. nastavljaju "jahati".
p. s. postavlja se onda pitanje imamo li uopće kapitalizam ako nemamo efikasno tržište i regulatora koji se za to brine, počevši od AZTN-a kad se tiče prešutne kartelizacije oko cijena hrane i goriva, pa vlada mora intervenirati, pa onda i cijena plina, kad opet vlada mora intervenirati.
za burzu znamo da vlada neće intervenirati iz razloga navedenih pod stavkom 2.
za to čekamo rasplet oko situacije s Agrokorom
A gospon ruskog patuljka nije?
u 3 dana ce prosetat do Kijeva?
realan je bio skrozevo samo sto nije...
Emile, samo s razlikom što Rusija sama plaća svoj ručak, a Ukrajina, boreći se za samostalnost i kakve-takve granice, ulazi sve više u dug. Najbolje prolaze ameri koji se rješavaju vojnih zaliha (i streljivo ima rok trajanja), zauzvrat će imati lavovski dio kolača u obnovi i tko zna kakve sve ne ustupke. A svaki rat koji oni vode zadnjih već 75 godina je tamo negdje, gdje prosječni amer ne zna ni uprijeti prst u kartu.
Ili misliš da je to sve za Zelenskog i ukrajince ipak 'besplatni ručak'?
EU/Nato baš i nema izbora i vjerujem da čine sve u okvirima mogućeg. Izjava britanskog ministra (iz članka) ti govori sve!
mene živo zanima tko ovaj ukrajinski junk dug trenutno kupuje, jer će upravo taj diktirati pravila nakon rata.
ili ćemo dobiti novu cirkus državu tipa Argentina na tromeđi odnosa Rusija, EU, Turska?