1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 8:03 PM

opa, evo jedne bombe iz USA, a nije Agrokor

Kongresmen iz SAD-a poslao pismo Plenkoviću, traži da odgovori na šest pitanja
    AMERIČKI kongresmen Doug Lamborn poslao je pismo hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću u kojem zahtijeva odgovore o navodnim blokiranim američkim ulaganjima…
    www.index.hr
  • Birtija

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 7:36 PM
    Quote from Junius

Dobro tamo su pumpe 100% samoposlužne(bar u većini država), trgovina uz pumpe i nema neke veza sa samom pumpom.

Nedavno prođem kraj Bauhausa, kraj Croduxove pumpe, pa to je postao lokalni kvartovski kafić (i to ogroman), pun do čepa, pumpa skoro i ne radi. Sumnjam da su prodali dvi cisterne goriva, otkako je otvorena.

tako ti je i s taxistima i Tifonom u ST :S

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 7:32 PM
    Quote from D_artagnan

Nateze se lastika 🤣

meni se čini da se više nateže kožica.

svi trošite tipkovnicu i čekate nekog "Mesiju" da prvi potegne :S

• Funderbeam

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 7:28 PM
    Quote from havi

Nesto dugorocno , dok ne propadne :) :whistling:

vidim ja da je kod tebe još uvijek politika jeftinog novca :S

• Birtija

• st-brajo
    • September 15, 2023 at 7:27 PM
    Quote from Junius

Pumpe služe da uliješ gorivo, kupiš propan-butan plin za kućanstvo, te napumpaš gume...sve ostalo treba zakonom zabranit...

u USA si prije mogao i auto servisirat, a kod nas ako se strancu nešto pokvari, onda mu se pokvari i godišnji :S

• Birtija

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 7:20 PM

kad će opet obveznica?

da prebiješ svoje režijske troškove sa kuponom :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 6:08 PM

Debeljak bi moga živit samo od naplate parkinga :S

Suci Općinskog suda broje sitno do povratka s periferije u centar Splita. Pitali smo im predsjednika gdje će parkirati
    Kad će se Općinski sud s Dračevca preseliti u Split, u bivšu zgradu "Stande", pitali smo predsjednika Suda Dražena Maravića. - Prema posljednjim informacijama…
    slobodnadalmacija.hr
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 3:26 PM

"Kada je riječ o hitnom programu kupnje zbog pandemije (engl. pandemic emergency purchase programme, PEPP), Upravno vijeće namjerava reinvestirati glavnice dospjelih vrijednosnih papira kupljenih u sklopu tog programa barem do kraja 2024."

ovaj ECB je živi cirkus od institucije.

kod FED-a se barem vidi da brane 10y, iako smanjuju bilancu, a krivulje EU zemalja izgledaju kao da ih pas sažvakao 🤦

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 2:21 PM
    Quote from Bull_over_Bear

Digli stopu za .25

EuroStat

i, navodno, staju s daljnjim dizanjem.

još treba vidit dinamiku s otpuštanjem/otkupom obveznica.

za to čekamo press-icu 🤷

• FED kamatne stope, posljedice, prognoze, preporuke

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 2:13 PM

idući tjedan FED, BoE, BoJ :S

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 2:05 PM
    Quote from Junius

The latest decisions of the Governing Council on the ECB's interest rates and other instruments will be published at 14:15 CET.

Još malo :/

pusti kamatu, press-ica u 14:45 je veći thriller :S

• Birtija

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 2:01 PM
    Quote from D_artagnan

da su nasi politicari sa mozgom, onda bi pred 25 godina to bio uvijet za prodaju nekih proizvoda unutar RH. Pa nebi bilo sve samo turizam i iseljavanje

a kako bi se onda uvoznici i preprodavači obogatili?

i još si im cijelo vrijeme branio tečaj kune, umjesto da si branio kamatu, da se firme jeftinije zadužuju.

btw., mislim da još ne postoji porez na iseljavanje, al i to bi mogli uvest ako ponestane para u bušti :S

• Birtija

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 1:09 PM

pa ja ne vidim u čemu je problem?

i ameri imaju zakon da napraviš tvornicu kod njih, pa možeš prodavati 🤷

• Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 12:57 PM

Manu

pa nema di nije inverzija, a dionice su rekle :P

zna se jako dobro što će centralne banke u tom slučaju napraviti (opet otkup obveznica ili yield curve control, što, btw., FED već, u sjeni, i radi).

ne bojim se ja za Plenki-a i uljebe, već za dioničare, pogotovo onih firmi kojima će refinanciranje po ovim stopama staviti štrik oko vrata.

Plenki (ili netko drugi) će im na sve to skupa samo udarit još veći porez ako se proračun ne bi punio onoliko koliko uhljebi mogu "popapati".

ja znam da bi ti htio da taj porez plati srednja klasa, ali, neće moći, jer lokalne samouprave doslovce plivaju u parama, a nitko osim njih, nigdje u svijetu, pa ni kod nas, nema pravo oporezivati imovinu.

• Birtija

• st-brajo
    • September 14, 2023 at 9:52 AM

nama treba zeleno-desna koalicija, ona koja rast BDP-a temelji na smanjenju uhljeba i omogućavanju brze ugradnje solarnih kućnih elektrana, te koja omogućuje prodaju viška struje HEP-u (cijena može bit i manja od tržišne, ali ne i mukte).

ergo, manje uhljeba i brži postupci, u bilo čemu šta ima ikakve veze s javnom upravom (tu ubrajam i FINA-u i pravosuđe)

koliko se sjećam, i Isus je propovijedao protiv farizeja (prevedeno, birokrata) 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • September 13, 2023 at 5:25 PM
    Seniori koji se bave hobijima manje su skloni depresiji, potvrdilo je istraživanje
    OSOBE treće životne dobi koje se bave nekim hobijem osjećaju se zdravije i zadovoljnije te pokazuju manje simptoma depresije od onih koje nisu sklone nikakvim…
    www.index.hr

a što ako ulažu u dionice? :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 13, 2023 at 4:58 PM
    Quote from StatusQuo

Kako nisu i jedno i drugo je isti dug samo je rocnost drugacija, samo zbog krace rocnosti je brzo utrziva i smatra se kao cash jer se lako unovci za fer vrijednost, ali i to postoji ali vjerovatno kada je hiperinflacija na dijelu kao recimo u turskoj bas bi trebalo vidit kako se to vrednuje u tim okolnostima

uvik ima šta ako, ali kad držiš goli cash, onda banka zarađuje na tebi, a ti ovako zarađuješ na uhljebima :S

nek svak radi šta hoće, ali meni je žešća glupost ovo ne iskoristit, kako firme, tako i građani 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 13, 2023 at 4:43 PM
    Quote from StatusQuo

Banke nece ispod ECB kamate koje dobivaju za depozit prakticki ecb je istisnuo trezorce, koje ludilo sami sebi nabili kamatu prakticki drzava placa duplu kamatu jednu kroz centralnu banku drugi kroz dug, ali naravno cilj je smanjit likvidnost da smanjis infllaciju, prvi korak isusi likvidnost iz banaka prema ecb-u, digni kamate na kredite i otezaj izdavanje, sad dio dva isusi likvidnost gradjana kroz drzavni dug i onda tek rast kamata kroz depozite tek onda ecb moze prominit kamatu na depozit kada marza je ogranicena na donjem dijelu pa je moras zadrzat gdje je

trezorci nisu isušivanje likvidnosti, već obveznice.

trezorci uvijek svima trebaju, pogotvo ako opet bude neko s*anje na financijskim tržištima.

zato sam ja obveznice preskočio, ali ću na ovo grlom u jagode :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 13, 2023 at 4:32 PM

uostalom, tko brani i firmama da se njima nakrcaju i ostave cash samo za tekuće troškove, dok čekaju manje kamate za novi capex ciklus?

ladno vam mogu kupon isplatit ka dividendu, a ne narušavaju cash poziciju.

samo ulagački analfabeta ne vidi kako od ovoga svi mogu profitirat 🤦

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 13, 2023 at 4:20 PM
    Quote from zdenkic

dajte mi trezorce! sve cu vam oprostiti!

da stvarno.

koje blesavo crnjačenje.

banke ih ne žele, jer su im bilance pune, ali imaju i novčani fondovi, ali i građani.

tko ovo ne kupi, nego ostavi novac na banci, nek se ostavi ulaganja.

p. s. trezorci su premija u odnosu na obveznice, a ako banke neće safe and liquid assets, tko ih šiša.

više za nas :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt