1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 21, 2023 at 3:47 PM
    Quote from zdenkic

Specijalci spriječili ulazak migranata u RH pa prijavili pucnjavu iz njihova smjera - Index.hr

jesam li jedini koji vidi ovo kao jedan od najvecih problema u bliskoj buducnosti?

ne znam kolko pratite, ali u italiji na jedan otocic lampedusa , na 6 tisuca stanovnika doslo je sada 10 tisuca migranata iz afrike

znaci cista invazija

da se to desi nama, a koliko vidim po reakcijama hoce, pitanje je samo vremena, mislim da cemo imat velikih problema, jer ce to direktno utjecat na turizam

a bez turizma, smo nula

o tome koliko je to destruktivno generalno za domace stanovnistvo, ne treba uopce raspravljat

Display More

vidit ćete svoje kad Tomica proglasi ZG "sanctuary city".

to vam je, uz odrast, zadnji "modni krik" Soroševaca :S

• Birtija

• st-brajo
    • September 21, 2023 at 1:10 PM

... is hot, therefore we need to maintain our ... higher for longer.

da se ne radi o inflaciji i kamatnim stopama, tko zna šta bi čovik moga pomislit :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • September 20, 2023 at 5:59 PM

nešto ste mi zamrli ovdi, a Powell večeras :S

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • September 20, 2023 at 5:51 PM

baš smo cirkus od države, taman za kreditni rejting A :S

Baš nitko se nije javio na natječaj za ravnatelja USKOK-a
    NA NATJEČAJ za ravnatelja USKOK-a koji je trajao do subote nije se javio nitko.
    www.index.hr
  • Politika - općenito

• st-brajo
    • September 20, 2023 at 3:48 PM

aj dobro šta ona ne zna, al pogledajte "konkurenciju" 🤦

Benčić o imovinskoj kartici: Nisam skužila gdje bih upisala da plaćam najamninu
    NAJNOVIJE otkriće da ni potpredsjednik vlade Tomo Medved nije u imovinskoj kartici prijavio nekretnine, oporbeni zastupnici u saboru ocijenili su propustom,…
    www.index.hr

predlažem da u Sabor zaposle nekog računovođu i procjenitelja, da se jadni ne muče, a i da im se imovina, s vremenom, usklađuje po tržišnoj cijeni.

onda bi možda znali i kad Zvane prodaje radi poreznog gubitka :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 20, 2023 at 9:55 AM
    Quote from havi

Ovisi koliko ga razrjedis :/

moje dolazi čisto, ka kokain iz Ploča :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • September 20, 2023 at 9:08 AM

uje na futuresima, 9 $ za litru

https://fred.stlouisfed.org/series/POLVOILUSDM/

koliko onda da stavim maloprodajnu?

2x ili 3x na ovo? :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • September 19, 2023 at 10:19 PM

nema ovdi pada dok god starčad ne preseli u obveznice :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 8:27 PM

evo stanja iz 2017.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

preživili bi HDZ, HNS, HSS, SDP, HSLS i penzići (HSU) :S

da sam ja na mjestu Plenki-a, promijenio bih zakon i izbrisao i Most i Možemo i Čačića, ali i IDS i ostale regionalne stranke.

možda bi se pravaši uspjeli nekako konsolidirati, ali ostaje mi i HNS i HSLS, pa i penzići, s kojima se uvijek da dogovorit.

ali, HDZ-u je draže "žetoniranje", pa mu ovakvo stanje i odgovara, a da sad mijenja zakon, onda bi i galvanizirao oporbu.

ali da je previše galamdžija kojima se daje medijski prostor, a u biti su nebitni, to je činjenica 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 7:45 PM

evo kratki pregled ostale opozicije:

SDP - sucidalna reklama, kao i njihov politički program

Socijaldemokrati - SDP-ov otpad

Možemo - odrast, salonska ljevica, iPhone-ovi i Tesle, teško uzest metlu i kosilicu u ruke

Most - popići, puno galame, kad su nešto konkretno i mogli napraviti, oba puta su napravili zaeb

Domovinski pokret - stranka Pave Vujnovca

ne znam ima li smisla uopće ostale navoditi kad se svodimo na uhljebljivačke stranke (Reformisti, HNS, HSLS), HSS, najstariju hrvatsku stranku, koja je ni na nebu ni na zemlji, ali je u saborskom klubu sa Katom Šmajser, Glas (ima li tu itko osim Anke Mrak Taritaš?), Puljak, Dalija Orešković, itd.

ukratko, long live Plenković, je da se krade, al džabe kad ove ostale isključivo njihov ego sprječava da se kvalitetnije konsolidiraju.

još kad bi se donio zakon da se brišu sve stranke ispod 10.000 članova, e to bi bio posao, jer se isključivo političke stranke mogu kandidirati za nacionalne izbore.

od ovih ovdi silnih junaka, spala bi knjiga na 4-5 slova :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 4:43 PM
    Quote from accountant

i ti i st-brajo zagovarate opasne stvari, a to je očito totalitarizam

znači ne trebaju demokratski izbori, ne treba smjena vlasti barem tu-i-tamo?

tiskani mediji su potpuno uz vladajuće, od digitalnih ostali jedino N1 i index.hr

na Vrhovnom sudu ne mogu normalno izabrati suce već mjesecima, tužbe za franak stoje zbog toga i NIKOG NIJE BRIGA!!

i vama obojici je to normalno? da je oporba totalno ubijena, nepostojeća

jako malo fali do jednopartijskog sustava i jednoumlja

po onome što vlast radi ja bih rekao da smo već tamo

Display More

pa što će mi smjena vlasti radi smjene vlasti?

evo, u USA, republikanski kandidati se natječu tko će više agencija/uhljeba slash-ati, dok je kod nas to ne-tema.

naši se natječu u tome tko će više privatnom sektoru uzeti :S

znači, proizvod smjene vlasti kod nas je da nećeš imati samo HDZ-ove uhljebe, već ćemo dodati još malo ovih iz SDP-a, Možemo, itd., čisto da diverzificiramo.

jednostavno, nemaš niti jednu poduzetničko/investitorsku opciju, a i da je imaš, ta teško da bi prošla izborni prag.

znači, opet ćorak 🤷

shvati da suštinske promjene nema, niti će je biti, osim ako se ne desi neka ljuta recesija koja će raz*ebati i proizvodnju i trgovinu i turizam.

tada ćemo vidjeti hoće li se opet trpati svoje i dizati poreze, kao šta je to radio Milanović, ili će se napokon početi slash-ati uhljebi.

u biti, čak ih se ne treba ni slash-ati, nego ih natjerati da rade, da sve što je od javne uprave potrebno dobiješ u zakonskom roku.

samo bi se trebalo početi zahvaljivati onima koji nisu u stanju isporučiti akte u zakonskom roku.

nikakva posebna revolucija, samo ne nagrađivati nerad 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 8:36 AM
    Quote from accountant

Sad si st-brajo nabrajao svašta i ne kužim point tvog posta. Jel problem izmišljenih radnih mjesta nije Bandićeva ostavština? Ta spodoba, pokoj mu duši, zadužila je ZG preko mjere zdrave logike.

I onda kažeš da je bolje ne rotirati ih? Fakat te ne kužim... Lik je vedrio i oblačio dvajst godina i posao se dobijao samo preko njega, hoćeš namještenje ili građevinski ugovor.

to je lokalna samouprava i to je nešto drugo nego država, jer lokalna samouprava ima određena fiskalna ograničenja za razliku od države.

btw., šta ti misliš, da svi ovi šta su se učlanili u Možemo i očekivali posao u Holdingu se, sutra ako Možemo dobije nacionalne izbore, ne bi zaposlili u Državnom uredu/Agenciji/Ministarstvu za "prodavanje magle"?

imaš HNS, HSLS, HSP i takve stranke, koje su na nacionalnoj razini nebitne, a uvijek su služile kao poligon za uhljebljivanje, zbog koaliranja.

+ šta svaka vladajuća stranka, kad dobije državne izbore, trpa svoje.

btw., dugo već traje ova suša u oporbi, pa apetiti rastu, a članstvo je nezadovoljno, jer samo istureni beru benefite, pa im se moraju naobećavati brda i doline da ih mobiliziraš da uopće izađu na izbore.

a država uvijek može podići poreze ili doprinose, ili nešto "preraspodijeliti", ili si uzeti porez na dohodak od kapitala, itd.

uostalom, uvijek ti mogu još više dignuti PDV :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 7:24 AM
    Quote from accountant

Nisu mi ni mili, ni mrski ti Možemovci.

Samo smatram da HDZ treba češće rotirati na vlasti, jer ako su predugo, onda se usheme u prljavu rabotu, eto prvo INA a onda po istom obrascu i HEP odrađen. Ako netko zna dobro dijeliti tuđe, onda su Možemovci kriva adresa.

Ipak mi je smiješno kako joj spočitavaju blokadu vlastitog obrta radi, ni manje ni više, pola kile ribe (ako i toliko). Nikad ta ekipa nije imala privatan biznis pa ne kuže.

No, aktualnoj vlasti predviđam dug boravak tu: zadnjim populističkim mjerama našlo se za svakog ponešto. Uskoro će AP kao Erdogan ovlažiti prst i novčanice dijeliti na izbornom mjestu. ^^

pa privatni biznis uvijek mora imat cash-a za neke tekuće potrebe.

to je ono šta Benčićka ne kuži :S

s druge strane, češćim rotiranjem HDZ-ovaca dokazano je da samo raste broj uhljeba, a ekonomska politika države ostaje ista.

to šta izmišljanje radnih mjesta nije kazneno djelo u Kaznenom zakonu, ne znači da nije kazneno djelu u ekonomskom zakonu.

to je, doslovce, praktična definicija odrasta.

najbolje da većina populacije bude "nasađena" na proračun, kao što je već i sada slučaj.

samo, onda je pitanje odakle ti substrat za ekonomski rast?

ostaje ti turizam i domoljublje, tj. šta nam blesavi iseljenici šalju novac.

i EU fondovi.

to samo govori da smo cijela nacija rentijera i parazita.

zato svi i pričaju o nekakvim "preraspodjelama", jer su svjesni da je, iz ovakvog substrata, generiranje organskog ekonomskog rasta gotovo pa nemoguće.

onaj koji uspije riješit ovaj zadatak komotno može biti kandidat na Nobelovu nagradu iz Ekonomije :S

• Kontrola cijena i posljedice

• st-brajo
    • September 18, 2023 at 6:28 AM

"Mi smo uvoznici prehrambenih proizvoda, mi nemamo dovoljno svoje proizvodnje, a cijene prehrambenih proizvoda bile su na svjetskom tržištu, na visokoj razini.

Mi smo u deficitu, oko milijardu i 700 milijuna eura sa prehrambenim proizvodima, pićima i duhanskim proizvodima.

Prošlih pet godina smo bili na milijardu, znači to nam se povećalo i to je automatski diglo cijene koje smo mi imali kod naših trgovaca."

Špageti, wc papir, riža..., sutra upola jeftiniji. Barilla, Zewa i još neki poznati brendovi nestaju s polica?
    Od ponedjeljka, 18. rujna, stupa na snagu Vladina odluka o najvišim dopuštenim cijenama za ukupno 30 proizvoda. “Ovom odlukom određuje se najviša razina…
    slobodnadalmacija.hr

prvo uvedi poticaje, pa smanji poljoprivrednu proizvodnju, pa uvedi kontrolu cijena.

bogami, ni Mao Zedong se ne bi bolje domislio :S

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • September 17, 2023 at 6:21 PM
    Quote from Ledica

https://www.hop.com.hr/2023/09/14/eur…nim-postupcima/

Europska komisija je uočila da stvari u hrvatskom pravosuđu baš i ne funkcioniraju.

Ma bas smo iznenađeni. 😁

pa baš slučaj Agrokor vam je eklatantan primjer ovoga.

iako se radi o više firmi istog vlasnika, a sve u EU, u nagodbi su prošle različito.

zato vam i govorim da tužite pred Europskim sudom pravde (ili kako autor ovdi navodi Sudu Europske Unije).

a suci, zgodno, odlučili "zažiriti" na Članak 177. koji se ovdi i navodi, i ne obratiti se ESP (Sudu Europske Unije), iako se radi o sporu koji se odnosi na pravne subjekte iz više zemalja EU.

i to suci Vrhovnog suda (osim ako su se pri odbijanju revizije ipak pozvali na nešto).

nemam "papire" u rukama, ali ako nigdje u "papirima" nemate da su obraćali ESP (Sudu Europske Unije), onda imate slučaj 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 17, 2023 at 3:12 PM

btw., Plenki je kao S&P 7, ako rokne, gotovo je.

ovo oko njega su samo patuljci, small caps :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 17, 2023 at 2:45 PM
    Quote from KultLicnosti

Andrej P. je idući premijer, ako mu ipak dosadi ta fotelja tipujem na Vilija B., tako da nema mjesta strahu .

Vili?

Karen bi mu odma zvala manager-a, jer ju je upisao na listu čekanja za 3 god. :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 3:45 PM
    Quote from zdenkic

hdz ovo objavio na fejsu, obrt od buduce premijerke

mislim lol

pa ako si u politici, znas da ce te cesljat svi protivnici, i da moras napraviti sve da im das sto manje materijala

ovo je onako, ne znam, nemam rijeci

May be an image of text

Display More

pa ova je prije kandidat za upravu Haludova ili IGH :S

• Problemi zdravstvenog sustava

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 3:28 PM
    Quote from KultLicnosti

'Nacija nam stari, a mladi liječnici odlaze. Tko će nas liječiti za 10 ili 20 godina?'

Ovo je problem koji malo ko doživljava čini mi se, a "problem" nije više ni prava riječ, zar nije svima cilj bit zdrav koja god opcija politike bili, koga god simpatizirali... Obiteljska medicina je postala površno štancanje uputnica, što dijelom i nije krivica na medicini , koliko doktori(ce) ulažu u sebe i doškolovanje nakon faksa, sve je to nedovoljno...

cilj bi trebao biti šta manje ići u doktora.

zdrava ishrana, manje stresa, duboko disat, itd.

npr. ja uvijek prije nego platim doprinose duboko udahnem.

istina, nekad i cigaru zapalim, pa si skratim život za 8 min, ali i produžim pauzu za 8 min :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • September 16, 2023 at 3:21 PM
    Quote from zdenkic

ovaj fokus mora poraditi na google analytiscima

nemres ih naci uopce

guglam fokus, sve osim njih izlazi

guglam fokus doniraj, sve udruge razne izlaze osim njih

dok ih ja nadjem potrosio sam pare

bravo!

o tome i govorim, za početak.

ni tko je informiran ih ne može naći, a kamoli onaj tko je neinformiran, a potencijalni je birač.

mislim, ovakvim strankama ići na televiziju, koju gledaju većinom ovi 65+, šta jedva znaju šta su jučer ručali, je ravno samoubojstvu.

a uostalom, to je čisti HDZ-ov i SDP-ov teren.

btw., da sam ja kandidat Fokusa, ne bi niti na debate išao, jer je to gubljenje vremena za birače koje ciljaš.

mladi ili malo stariji, društvene mreže, Instagram, TikTok, itd.

kratke, jasne, zanimljive i drukčije poruke.

i biti iskren.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt