kolegice, jel nam ovo zastavica?
EDIT: ista je slika i na SPY i na Small Caps, na Nasdaq-u, pak, ne vidim ništa
kolegice, jel nam ovo zastavica?
EDIT: ista je slika i na SPY i na Small Caps, na Nasdaq-u, pak, ne vidim ništa
To je poznato. Kad su uhapsili referente koji su radili na dozvolama za Kotarca cijeli Odjel za prostorno uređenje je bio u totalnoj blokadi više od pola godine. Sad je nešto malo bolje. Jbga problem su i zakoni, pisani da ih tumačiš kako ti dođe taj dan.
gle, nisu hapsili referente i drugdi, pa je svugdi ista priča.
rak rana su ovi i ZK odjeli suda di na predmetima rade "ovlašteni referenti", bez pravnog faksa.
kraj regimente nezaposlenih pravnika.
klaunska država, s potencijalnim kreditnim rejtingom A
barba Luka, pa imaš ih već na granici.
ljudi "pucaju" od "želje za radom"
"Direktorica Ljudskih potencijala u Maistri Tina Turk Lupieri navela je da je kod njih fluktuacija stranih radnika nešto veća, oko 30 posto, jer je riječ o zapošljavanju sezonskih radnika, ali da je također manja među stranim radnicima u odnosu na domaće.
Jedan od razloga može biti i mjera pomoći koju Maistra nudi stranim zaposlenicima iz dalekih zemalja - plaća im putne troškove kada idu na godišnji odmor ili kada odlaze zbog isteka ugovora."
hm, baš me zanima kolika bi bila fluktuacija domaće radne snage da ima iste uvjete?
mi smo najgori sami sebi, a ove woke piz*arije će nas dokrajčiti 🤦
jel ovi sa Slobodne čitaju forum ili šta?
tko mi nije vjerovao što je isto jedan od uzroka rasta cijene nekretnina, evo vam sad, crno na bijelo, potvrđeno od strane građevinara.
prema tome, obzirom da bi ovima trebao ići porez od nekakvog novog, budućeg, sveopćeg poreza na nekretnine (jer je svaka druga opcija protu-ustavna), ja mogu samo reć da smo mi svi skupa zadnje budale ako tako nešto prođe.
raspitajte se svi skupa malo kakva je situacija i u drugim jedinicama lokalne samouprave.
p. s. vjerojatno npr. kod Tomice dobijete dozvolu u roku "keks", pa što bi on bio kriv za rast cijena nekretnina u ZG 🤡
odnos $/€ valjda nikom sa ovakvim skromnim spoznajama nije jasan. učešće dolara u međunarodnoj razmjeni opada (navodno je već ispod 50%) ali euro se je strmoglavio u zadnje 2 godine sa 36% na 13%. da li se je to na kursu nešto vidjelo.... i nije baš. mislim da bi tu mogla ležati nekakva zamka koja će se u budućnosti otvoriti.
nekoliko trilijuna se vrti u FX swap-ovima koji su vezani uz kolateral (europske i japanske trezorce).
japanski hedge fondovi imaju višestruku pušionu koja nikako da ispliva na površinu.
a japanci su izloženi i dollar-u i Kini, s time da, u prvom slučaju ih "kolje" kurs, a u drugome su kineske nekretninske firme pokazale 🖕 kreditorima.
istina, iznad vode ih još uvijek drže prinosi na US obveznicama, i, naravno, dionicama.
navodno su čak neko vrijeme išli i prema europskim dionicama, ali i taj trejd ide preko dollar-skog swap-a.
ogledni primjer je SoftBank, koji se još uvijek nekako "vadi", ali, ako stigne margin call...
umro je Alan Ford
popušta i Kata, samo će oduzimati imovinu, neće strijeljati šmajserom
šta se ova kandidira za šeficu porezne?
koliko znam, to ne biramo na izborima
Bakić objavio da nema krize.
vadi sve iz bičava, prazni račune iz banaka, sve na Crobex, na crveni dan.
nećete valjda kupovat na zeleni
A šta će mi sad obveznice po 5%.
Mogu Microsoftu pozajmit po toliko. Da su išli s 10% možda bi se imalo šta razmišljati.
Dospijeće 2039!? Kako je to Microsoft bolja opcija??
a kako nije?
monopolska firma, kontrolira svu moguću i nemoguću datu, kazne koje im pišu su smijurija.
Big Tech vlada svijetom, a političari ih guraju, jer im trebaju za njihove ciljeve.
političari zaduže države preko svake razumne mjere, a dobro se pazi da je Big Tech i likvidan i solventan
'Naš socijalni model i naš način života, koji je ipak drukčiji, moramo zadržati, a to malo više košta, ali možda ipak život čini sigurnijim, ljepšim i smislenijim’.
Naravno da to olako kaže lik koji je doslovno cijeli život parazit koji živi od tuđeg poreza. Pitam se što bi rekao da je poduzetnik.
problem je u tome što mi nemamo socijalni model, već samo privid istoga.
ako na liječenje čekaš godinama, gubiš najproduktivniji period života.
naravno da to nikome nije problem, kad su većina proračunski paraziti.
posljedica istoga su i mirovine koje ne mogu pratiti troškove života.
obitelji koje nemaju jaku povezanost u takvom sustavu najviše ispaštaju.
jer ako mladima stariji ne čuvaju djecu, dok su još u snazi, onda mladi imaju financijsku pušionu.
a stari svakako imaju financijsku pušionu, jer kad se razbole, onda im mladi moraju financirati pomoć i njegu, obzirom da im mirovine za to nisu dovoljne.
naravno, onda su krivi poduzetnici koji svojom iznad-prosječnom produktivnošću pokušavaju što više zaraditi i pri tome ostati zdravi, pa im svi, osim Fokus-a, pokušavaju što više uzeti, a da ih pri tom skroz ne "zakolju".
e, onda ti država da neke povremene izlaze tipa turistički apartmani, pa se čude "ko pura dreku" kako je to "nabilo" cijene nekretnina.
pa ti onda, na sve to, daju POS za kupnju, umjesto za najam, da "poprave" šta su sami zakuhali.
i tako u krug.
bitno je samo da izostaju reforme javne uprave i pravosuđa, di opet nešto, kao i liječenje, čekaš izvan svakog razumnog roka.
mene samo čudi kako nitko još nije tužio uhljebe radi izgubljene zarade zbog svega toga?
jedini logičan razlog se krije u tome da su nekretnine, do sada, aprecirale.
btw., živo me zanima hoće li se isto nastaviti ako cijene nekretnina padnu?
nema generacije na Balkanu koja nije doživjela barem 2 rata 🤷
HDZ "prca" nemilice
nova himna skupštine ATPL
da Visoka Hills
šta ti je podsvijest, kad ti je grad pun narkomana, beskućnika i migranata
https://lidermedia.hr/komentari/miod…masevicu-152954
Daleko mu kuca od moje.
https://www.vecernji.hr/zagreb/tiha-po…repcana-1709156
Veliki strucnjak .
kad će past koji ugovor za šatore?
ide zima, a ove koji pucaju/kucaju na granici treba negdi smjestiti
jesu i ložu zabranili?
1. OECD je naglasio potrebu boljeg upravljanja kompanijama u državnom vlasništvu, sugerirajući pritom i potrebu veće neovisnosti nadzornih odbora, kao i potrebu izlistavanja državnih tvrtki na burzi.
2. Upozorio je i na slabiju kontrolu korupcije u javnom sektoru u odnosu na druge članice EU.
riješi ovo dvoje, ostalo će se već riješit samo od sebe, bez uplitanja vlade u svaku poru života 🤷
evo i u ST "prilika".
gleda sam dok se radilo, digli su je u armiranom betonu, ali, nisam siguran šta je sa pregradama između stanova.
čua sam da u novijim zgradama ove visine stave knauf, tako da...