1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2020 at 3:07 PM
    Quote from Headhunter

Kupac je odabran, čeka se objava..

Vjerojatno bude na Glavnoj skupštini koja je odgođena zbog COVID-A i čeka se novi termin zbog zbog epidemioloških mjera.

ima smisla.

po ZTD-u glavna skupština mora se održati u prvih osam mjeseci poslovne godine.

obzirom da je 01.07.2020. ključan rok, očekuje se ili objava o prodaji ili objava o angažmanu investicijske banke.

znači, čekamo glavne skupštine HT i ZABE (obje su opozvane)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 1, 2020 at 1:59 PM
    Quote from Manu

Mada djeluje glupo, Milanović je podlo, inteligentno i potpuno svjesno otvorio novu frontu u predizborne svrhe kako bi Plenkovića napravio desničarem i donio mu pobjedu na izborima jer njih dvojica su politički blizanci. A stoka sitnog zuba je dovoljno glupa da to puši:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…remni/10263622/

Vi što ste zazivali ustaše i partizane kao dominantnu temu dolazite na svoje jer ova tako nebitna i izmišljena tema u ovom trenutku u stanju je sve drugo baciti u drugi plan, čak i koronu i podcijenjeni gospodarski pad .

potpisujem!

nešto o ovome je rekao i Puhovski

http://hr.n1info.com/Vijesti/a50519…Plenkovicu.html

Milanče na ovaj način zapravo otvara put Plenkiju za pobjedu na izborima, što možda i nije tako loše, jer jedino Plenki, ako dobije izbore, ima tu političku snagu da malo posmica one lokalne šerife koji ionako ruše imidž HDZ-a.

ne zaboravimo i da su lokalni izbori za godinu dana i da će Plenki, pod uvjetom da dobije izbore, kandidirati svoju ekipu za čelna mjesta u gradovima, općinama i županijama.

naravno, to ne znači da i dalje neće biti uhljebljivanja, ali postavit će onaj svoj umiveni HDZ kadar, koji ipak nešto i radi, a ne samo prži novac na janjetine i lezilebari.

kao što je već napisao i kolega kupoprodajnik, ovo je možda prvi put u životu da ću začepiti nos i glasati za HDZ, jer ekipa sakupljena oko SDP-a ne nudi nikakva konkretna rješenja za ovu situaciju.

samo se nadam da će Glas poduzetnika napraviti dovoljno jak politički pritisak da se napokon provedu reforme, inače nam se loše piše.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • May 1, 2020 at 9:53 AM

kolega, ovo što vi navodite su paušalni navodi zbog kojih ste već i dobivali upozorenja.

sjećam se i Vašeg drukanja na 280, pa onda kopernikanski obrat.

o potencijalu ove firme i vezi sa Brodomerkurom sam već pisao na drugoj temi.

Quote from st-brajo

ovo je prilika svima kojima potrebne sirovine dolaze od derivata sirove nafte (plastika, deterdženti, i slično) da svoja skladišta napune "do čepa".

ako ćemo za usporedbu uzeti cijenu lož ulja, u samo 2 mjeseca ista je pala za preko 30%.

Quote from st-brajo

konkretno, Saponia može koristiti prostore Brodomerkura.

oni samo u splitskoj Sjevernoj luci (tu ima i pristup željeznicom) imaju 2 uvjerljivo najveća hangara, a imaju i još nekih velikih skladišnih prostora koji zjape prazni (ne znam da li se pogon preselio u Nemetin, pa bi mogli koristiti i svoje prostore u Osijeku)

što se plaćanja tiče, Brodomerkur duguje Saponiji cca 10 M Eura.

a imamo i pitanje Maraske.

činjenica je da dok ne izađe izvješće za Q1, a pogotovo za Q2 nitko ovdje ništa ne može pretpostaviti, ni Vi ni ja.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • April 30, 2020 at 6:46 PM
    Quote from mitkko
    Quote from zlocesti

Jedan, dva, tri..... veseli smo svi :S

Istina je da imam iznimno malen monitor, business klasa.... al' ovo je tri

Jedino nam taj sideway ne ide u prilog, ili ide........

Ajmo pitati mittka

Mislim da ovo nije ascending broadening wedge, za tu formaciju bismo trebali barem dva dodira sa gornjom i donjom linijom trenda.

Evo kako ja to vidim (graf u prilogu). Uzmite u obzir da sam zadnjih dana bearish nastrojen, pa sam možda malo pristran. Nemam OPTE.

Graf ne pokazuje nikakav poseban pattern. Prije dva dana smo imali breakdown ovog trendline-a na povećanom volumenu, što ukazuje na potencijalni nastavak downtrenda. Cijena je radila higher low (HL) i higher high (HH), dok je RSI bio u downtrendu. MACD ukazuje na sell, Stochastic je već neko vrijeme u downtrendu.

Na grafu su Heikin Ashi svijeće, to trenutno gledam da filtriram buku jer cijena zadnjih dana ne pokazuje jasan trend. Meni dvije velike Heikin Ashi svijeće ukazuju na nastavak downtrenda. Ako bi bilo nekog preoketa trenda u sljedećim danima, logično mjesto za to bi bilo između 0,5 i 0,382 Fib linija, što je negdje između 5,10 i 5,40 kn, ali to ne čekujem u sljedećih nekoliko dana. Ako do preokreta i dođe, prije toga očekujem sideways kretanje sa laganim trendom prema dolje.

Projekciju kretanja cijene sam ucrtao na grafu. Mislim da ćemo testirati prijašnje dno, odnosno zonu 0,786 Fib, što je cca 18% niže od današnje cijene.

Moram napomenuti da nisam zadnjih mjesec dana pratio vijesti vezane za preuzimanje, nemam pojma šta se po tom pitanju događa. Ova projekcija cijene je čisto tehničke naravi.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

kolega, velika pohvala za Vaš rad.

Čista 5 :thumbup:

volio bih Vas češće vidjeti na ovoj temi.

i, ako nije problem, da s nama podijelite svoja viđenja za bilo koju dionicu koja Vam padne na pamet, obzirom da neki kolege zovu pad kroz 5. mjesec.

unaprijed zahvaljujem

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • April 30, 2020 at 10:14 AM

Maraska i Mepas jedini iz grupacije koristili mjere za ožujak (ni BDMR, ni KOES, ni Kandit, ni SAPN)

MARASKA D.D. ZA PROIZVODNJU I PROMET ALKOHOLNIH I BEZALKOHOLNIH PIĆA 07602786563 149 481.000,00 kn

MEPAS d.o.o. za trgovinu i usluge 30682374409 146 474.500,00 kn

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • April 30, 2020 at 8:19 AM
    Quote from george
    Quote from st-brajo

ovo danas je na više dionica bilo organizirano rušenje cijene, jer se nastojala iskoristiti panika dok se izvješća temeljito ne prouče

Meni se čini da je to onaj stari prokusani recept na ZSE - iskrcavanje na krilima (dobrih, solidnih) izvjesca. Tako je uvijek bilo, nema razloga da ne bude i ovaj put. Tim vise sto Q2 nece biti nimalo ugodan.

ne znam, možda, ali

npr. na OPTE nije prvi put da se ovo događa, dapače događalo se poslije skoro pa svakog izvješća, a dogodilo se i na TPNG nakon rekordnog Q1.

• CORONA virus

• st-brajo
    • April 30, 2020 at 7:31 AM

ne znamo je li promjena stava došla nakon nekog dopisa ministra financija, ali

http://hr.n1info.com/Zdravlje/a5045…-i-djedove.html

a i naši znanstvenici su došli do revolucionarnog otkrića

http://hr.n1info.com/Vijesti/a50452…kcioniraju.html

• st-brajo
    • April 30, 2020 at 7:21 AM

evo, novinari su se potrudili sažeti tko je sve značajan povukao mjere za ožujak

http://hr.n1info.com/Biznis/a504657…nih-mjesta.html

kod nas su to mahom "blue" chip-ovi

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 9:14 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from st-brajo

je li rast opravdan ili se radi o špekulaciji?

https://zse.hr/userdocsimages…HEFkQSUOg==.pdf

Jel to nešto pozitivno-dobro u vezi Ingre, a?;)

iskreno, ne znam. zato sam i objavio s ciljem da netko tko zna više rastumači što bi ovo značilo.

mislim da smo svi primijetili da ovdje netko marljivo sakuplja.

ja sam samo znatiželjan kojim povodom.

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 9:01 PM
    Quote from Headhunter

Prihod od tranzita govornih usluga je u prvom kvartalu 2020. godine zabilježio značajan pad od 75,8% u odnosu na isto razdoblje prošle go- dine, a što je posljedica smanjenja obima po- slovanja na području međunarodnog tranzita govornih usluga. Ovo smanjenje prihoda prati proporcionalno smanjenje troškova tranzita te je njegov utjecaj na EBITDA maržu zanemariv.

Ukratko nedostaje prihoda od tranzita cca 26 milja kn koji i tako proslijedis dalje i ne ostane ti ništa.

26 prihod - 26 rashod=0

imate li neku računicu koliko bi integracija sa UG/Tele2 donijela prihoda po ovoj stavci, odnosno donijela uštede UG, obzirom da bi OPTE zgodno povezala poslovanje UG u Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori?

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 8:45 PM
    Quote from BSOD

Možda nije najbolje vrijeme (ili možda je), pa neka me netko pametniji ispravi, ali dobro bi nam došao jedan veliki IPO, npr. HEP-a. Tržište bi na to dobro reagiralo. Država bi došla do keša, mirovinci bi došli do dobre (ili potencijalno dobre dionice), a i građani bi imali u nešto uložiti. Nešto "opipljivo". Ipak se drži po čarapama koliko ono, 200 mlrd kuna.

I ako može neka mi netko objasni, imaju li fondovi kakve granice izloženosti državi, u vidu količine obveznica.

postoje samo obveze za minimalnu izloženost za obveznice

kategorija A najmanje 30% neto imovine fonda u obveznice izdavatelja iz Republike Hrvatske, drugih država članica EU-a ili država članica OECD-a

kategorija B najmanje 50% neto imovine fonda u obveznice izdavatelja iz Republike Hrvatske, drugih država članica EU-a ili država članica OECD-a

kategorija C najmanje 70% neto imovine fonda u obveznice izdavatelja iz Republike Hrvatske, drugih država članica EU-a ili država članica OECD-a, ulaganje u dionice nije dozvoljeno

http://mirovinskifondovi.hr/mirovinski-sus…vinski-fondovi/

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 5:31 PM
    Quote from cvarkozder
    Quote from accountant

vidi bježanije iz OPTE

buregdžije hvataju zrak! :D

Neće to biti samo OPTE. Još mjesec-dva strpljenja...

ovo danas je na više dionica bilo organizirano rušenje cijene, jer se nastojala iskoristiti panika dok se izvješća temeljito ne prouče

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 5:14 PM

je li rast opravdan ili se radi o špekulaciji?

https://zse.hr/userdocsimages…HEFkQSUOg==.pdf

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 5:08 PM
    Quote from Sokolic

Dobit cca 17 mio kn!

Quote from Manu

Čini mi se da su se dobro zeznuli oni što su danas prodavali.

Neto dobit TNG-a iznosila je 16,9 milijuna HRK (2,4

mil. USD), što je između ostalog izravan rezultat: • pravovremeno osiguranih brodarskih ugovora na

vrijeme za dio flote, • snažnog oporavka spot tržišta u četvrtom

tromjesečju, naročito prema samom kraju

godine;

Display More

može link?

izvješće još nije objavljeno na burzi

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 4:12 PM
    Quote from naim

Ma to je maslo jednog ili vise vendora ili nekog tko želi utjecati na prodajnu cijenu. Ne mogu prihodi od interkonekcije toliko pasti. Očito netko zaobilazi “vodove” Optime da dobije “bolju” cijenu na tenderu.

To ima utjecaj na prihode (možda i privremen), al nema na operativnu profitabilnost.

A sto je tu je, još malo pa gotovo.

ima nešto iz prošlog izvješća što mi se čini da nam je nekako svima promaknulo.

"Iako se i u 2019. godini nastavio trend otkaza usluga od strane A1 grupacije, prihodi od podatkovnih usluga su se u četvrtom kvar-talu 2019. godine stabilizirali te su u odnosu na treći kvartal 2019. godine porasli za 4,0%, a zabilježen je i blagi porast u odnosu na četvrti kvartal 2018. godine".

bi li ovo mogao biti uzrok?

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 11:22 AM
    Quote from st-brajo

nije mi cilj ocrniti firmu jer ju imam na radaru, ali je činjenica da su se o ovoj Corona situaciji mogli puno bolje snaći i da bi im to bio najbolji mogući marketing.

činjenica je da ništa za dezinfekciju ruku oni na maloprodajnoj bazi nemaju ili ti proizvodi iz nekog razloga ne dolaze na police trgovaca.

tim više što izvoze u regijon i što i tamo postoji potreba za takvim proizvodima.

btw., nigdje još nisam čuo da je bolje prodavati sirovinu nego gotov proizvod.

evo da ih malo pohvalim.

nakon što su pri početku ove situacije bili u potpunosti zanemarili regiju Dalmacija, sada se vide pozitivni pomaci.

okrenuli su se suradnji sa svojim firmama i sada preko Brodomerkura distribuiraju svoje proizvode za veleprodaju i preko Tommy-a za maloprodaju (provjerljivo preko službene Facebook stranice SAPN)

međutim, danas je izvješće objavio Koestlin (suvlasnik Maraske skupa sa SAPN) i prodaja Maraske se uopće ne spominje u izvješću niti se vidi financijski.

obzirom na kredite koje SAPN ima, a od kojih je većina bila od strane HBOR-a, nadam se da će izvješće pokazati što je s tim (jesu li sada kredite, i HBOR-a i komercijalnih banaka, refinancirali sa ovim povoljnim Korona kreditima), ali izgleda da od prodaje Maraske zasad nema ništa, što možda i nije loša poslovna odluka, ovisno o njenim rezultatima.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • April 29, 2020 at 10:24 AM

malo je off topic, al čisto da da perspektivu

https://www.poslovni.hr/kompanije/ina-…osarina-4229104

“Janaf u ovoj situaciji jako lijepo zarađuje upravo od toga (povećanje skladišnih kapaciteta), dakle njegov menadžment povukao je par vrlo dobrih poteza u prethodnom razdoblju i to sada naplaćuju kroz skladištenje. Naravno da su njihova skladišta puna”, rekao je Ćorić

obzirom da se trenutno i tankeri koriste kao skladišta, očekujemo da i menadžment TPNG povuče par vrlo dobrih poteza i sada naplati skladištenje.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • April 28, 2020 at 7:58 PM
    Quote from dionicar

a kamo cemo se to voziti? do ducana i nazad ? ja sam iz ZG sve mi prakticki unutar 3 km od velikog shopping centra preko interspara do kauflanda.

ajde kolege koje ne zive u vecim gradovima ok..

ali evo primjer imam 1.2 auto benzinac i jer mi vjerujete da u 4. mjesecu nisam nasipao ni kap goriva jer nemam kako ici ?! odem do ureda i u ducan. (tank mi ima 50 litara da ne ni bilo da je 100 pa ne tocim). sada cu tek pocetkom 5. mj natociti do cepa i onds sumnjam da sredine 6. da cu ista.

Quote from Moller

višom cijenom održava na životu one koji pomažu potrošnjom realnom sektoru, zna on posao, a oni zauzvrat daju svoj ne baš dobar glas, ali njima koristan

evo, kolega Vam je već odgovorio.

trenutno se ne vozamo okolo mi nego oni koji putuju okolo na naš račun, nekad i biznis klasom, često na službena putovanja od kojih je samo jedna stavka službena, itd.

potiču ljudi realni sektor, i još ti fino kažu da se neće ničega odreći, nek se država zaduži, oni moraju trošiti.

i još te onda onako podcjenjivački gledaju ako zarađuješ manje od njih, a tek kad im kažeš koliko dadžbina platiš državi, onda ti se onako slatko nasmiju u stilu vidi ovog bedaka.

a ako si onaj sretnik koji, nakon svega što poplaća, slučajno zarađuje više od njih, onda te gledaju kao najgoreg neprijatelja.

međutim, ako ova situacija dugoročno potraje, to može biti odličan stimulans industriji.

nadam se da će nas ova situacija malo osvijestiti da više ne bude toliko ovisni o turizmu, već da se krene stimulirati proizvodnja dobara i izvoz.

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• st-brajo
    • April 28, 2020 at 6:16 PM

pratio sam Vam stranicu danas prilikom objave izvještaja.

pohvala za prilično brzo ažuriranje podataka :thumbup:

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • April 28, 2020 at 12:34 PM

nitko ništa ne zna, izvješće se odgađa, puštaju se glasine, a cijena strelovito raste.

nema trgovanja do insajderskog trgovanja.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt