1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 18, 2024 at 10:25 AM
    Quote from emil
    Quote from Paulie

Fokus ima duplo više glasova od NP Sjever i mnogo više od IDS-a, ali imaju mandat manje.

IDS-OVA KOALICIJA
    MANDATA: 2
    BR. GLASOVA: 32.727 | 1,54%

NP SJEVER
    MANDATA: 2
    BR. GLASOVA: 25.829 | 1,22%

FOKUS REPUBLIKA
    MANDATA: 1
    BR. GLASOVA: 47.712 | 2,25%

Display More

pa to samo govori da su odradili vrhunski poso i da ne zive u oblacima i misle da su neki veliki igraci. koncentrirali su se lokalno i tamo dobili dva mandata.

vidimo da fokusava politika svuda i svasta nije urodila plodom. tko ce glasat za np sjever u dubrovniku?nitko i toga su bili svjesni a fokus nije i nadam se da ce slijedeci put bit pametniji jer bolje osvojit 2 mandata u 1 izbornoj nego jedan u svima.

Quote from Moller

budimo ozbiljni, da li bi netko zaposlio Benčićku ili Grbina u svojoj firmi,

e pa onda,

a netko bi zaposlio AP ili onog koji nemre semafor prec sam u svojoj firmi ?zamisli zaposlis AP ka omenadjera kod sebe i onda se on okruzi sposobnima koji ni semafor ne znaju prec. super bi poslovao :D

Display More

pa instalirali su onog Horvata u Končara i Dalićku u Podravku, a burza i dalje "gladna" njihovih dionica :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 18, 2024 at 9:05 AM

Philidor

u nestabilnim vremenima, narod baš i nema apetita mijenjat vlast.

čak štoviše, često ode i udesno.

i upravo to se kod nas i dogodilo.

btw., u mojoj izbornoj jedinici, dosta stranaka se nije niti udostojilo kandidirati ljude koji tu i žive, već su samo delegirali neke iz Zagreba.

i to samo po sebi puno govori.

u ZG se može lipo živit od laprdanja, al to ne može proći u ostatku RH.

kao ni oporezivanje kuća ljudima dok bjesni inflacija.

one oporbene stranke koje shvate da će ubuduće potporu za nacionalnu, prvo morati izgraditi na lokalnoj razini, e baš ti će moć računati da uvijek mogu sudjelovati u vlasti.

nije narod glasao za kriminalce, već je laprdalima pokazao🖕

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 18, 2024 at 7:56 AM
    Quote from emil

proslo je kako je proslo.

jako sam razoccaran kako je prosao fokus(svi koji su glasali za nih kao da su bacili listic u smece). po rezultatima ispada da hrvati vole da ih netko stalno krade da im maze oci i da ne vole manje poreze i vece place...

realno, ljudi su kao neka poslovna stranka, a nemaju profil ni na LinkedIn-u.

jako loša kampanja, obzirom da u digitalnom dobu imaš x načina kako doći do svoje ciljane publike, i to bez TikTok-a i sličnih glupiranja.

btw., meni stvarno svi ti umovi iz oporbe nisu jasni.

svi, kao, hoće vlast, a nitko se baš ne želi i stvarno potruditi da to i izbori.

šta je najžalosnije, oporba još nikada nije vlast dobila radom na terenu, već jedino kad bi se HDZ negdi politički samoubio.

jbg., kad si dugo na proračunu ili u NGO-ovima, mišići ti se osuše, a trbuh napuše 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 18, 2024 at 7:36 AM

ovi rezultati su samo dokaz u kakvom paralelnom svemiru žive sisači proračuna iz oporbe.

u situaciji kad imaš najveću inflaciju u EU i kad su se, unatoč tome, povećale plaće dokazano ne-efikasnom javnom sektoru, lijeva oporba ulazi u kampanju na mantri uvođenja novih poreza.

btw., baš sam gledao tko iz kvarta ide na birališta, i dosad još nisam vidio toliko baba koje se put negdi gegaju.

znaju i babe da s penzijom od 300€ ne mogu platit porez na nekretnine na stanove koje su centralni bankari toliko napucali u vrijednosti (u mom kvartu su konkretno skočili doslovce 100% u roku od cca 5 godina).

btw., čak štoviše, i što se korupcije tiče, tu je najviše nešto konkretno napravio Most.

prema tome, lijeva oporba jednostavno ne bi htjela raditi, već preraspodjeljivati.

možda bi im i prošlo da inflacija nije toliko visoka i da je geopolitička situacija mirnija.

ovako im preostaje samo nekakvo tričavo zazivanje manjinske vlade.

dobro je jučer rekao onaj analitičar na RTL-u, nakon govora Benčićke, da to može izgovoriti samo netko tko je na lakim drogama :D

• Birtija

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 10:52 PM
    Quote from KultLicnosti

Šta god bilo sve je davno rečeno

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

čekamo obraćanje Capa di tutti capi.

rijeke love iz EU dolaze, a rijeke poreza zasad odgođene.

meni dovoljno 🤷

• Birtija

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 10:16 PM

gdje je Jura? :S

ANKETA Što trenutno radi Zoran Milanović?
    NEMA ga u stožeru Rijeka pravde.
    www.index.hr
  • Politika - općenito

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 10:11 PM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

samo je pitanje hoće li žetoni biti crni (DP) ili žuti (Fokus, Republika, Posavec, IDS, itd.).

u svakom slučaju, nama na forumu bi trebalo biti dobro.

btw., jedino su zeznuli što su Andriju Jarka poslali u SDP, a ne u (ne)Možemo :S

Zna se gdje se Andrija šalje, nije beznačajna ona kletva, Dabogda ti se Andrija Jarak ispred kuće javljao

po Index-u je (ne)Možemo dobilo izbore.

da vidiš samo kmečaone botova u komentarima.

ukralo, pokralo, itd.

znamo mi s juga kakav je to osjećaj, pa smo trenutnog državnog tajnika skoro instalirali za predsjednika Hajduka :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 9:32 PM
    Quote from Moller

jedino žetončićima raste cijena, ostalih promjena u biračkom tijelu ne vidjeh

samo je pitanje hoće li žetoni biti crni (DP) ili žuti (Fokus, Republika, Posavec, IDS, itd.).

u svakom slučaju, nama na forumu bi trebalo biti dobro.

btw., jedino su zeznuli što su Andriju Jarka poslali u SDP, a ne u (ne)Možemo :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 9:01 PM
    Quote from Philidor

Po anketama više nećemo morati slušati crvenu Katu u vijestima? Ako da, već se radi toga isplatilo provesti izbore...

meni je Kata čak i ok, jer, ako ništa, ima principe.

osim što ne razumije da je kapital kao rijeka.

a rijeka može i teći pored suhog polja, ako je ne znaš iskoristiti.

kao što zna i napraviti poplavu i štetu, ako joj stalno sužavaš korito.

u svakom slučaju, dobro je što rijeke poreza odlaze.

a ako se nekad riješimo i rijeka uhljeba i kriminalaca, onda će doći i rijeke kapitala 🤷

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 17, 2024 at 7:30 PM
    Quote from Paulie

Po izlaznim anketama ništa se bitno nije promijenilo, osim što će HDZ trebati uz manjince još jednog koalicijskog partnera. Budimo realni DP ili Most su ideološki kudikamo bliže HDZ-u nego ljevici. Dobro je da će HDZ sada imati jedan korektiv.

Vladu sačinjenu od DP, Mosta, SDP-a i Možemo jednostavno ne mogu zamisliti. Prevelika je tu razlika u ideologiji.

svi se namečili na rijeke LOVE koje dolaze iz EU, a ZNA SE tko drži kesu💰

• World politics

• st-brajo
    • April 16, 2024 at 6:27 AM

Top Gun: Maverick :S

Izrael će napasti iranske nuklearne pogone? Šef UN-ove agencije: Zabrinuti smo
    ČELNIK UN-ove agencije za nuklearni nadzor Rafael Grossi sinoć je rekao da je zabrinut oko mogućnosti napada Izraela na iranska nuklearna postrojenja, no i da…
    www.index.hr
  • Politika - općenito

• st-brajo
    • April 12, 2024 at 9:36 PM

i t r

Izborni Kompas
    Upravo sam riješio/-la „Izborni kompas“. Sjajan je! Ispuni ga i ti!
    izbornikompas.hr
  • DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • April 12, 2024 at 8:28 PM

evo jedna za kolegu emil

• World politics

• st-brajo
    • April 12, 2024 at 3:40 PM
    Quote from emil

tom logikom je i lukoil tvrtka povezana s "neprijateljskom" zemljom rusijom pa cemo i mi imat sto zaplijenit.

mi, kao mi, jedino možemo zaplijenit Zvečevo :S

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• st-brajo
    • April 12, 2024 at 8:00 AM
    Quote from D_artagnan

Ma sve su to igre i igrice oko ukraine i rusije.
    Pa uvijek se bilo koja clanica moze izvuci iz EU ili NATO, ako smatra da ce joj to bili bolje. Da sama moze razviti svoju obranu ili bolje gospodarstvo.

ako pratiš narativ i događaje, jednadžba se prilično jasno uklapa u ono što sam opisao.

francuski elđibitejac želi zajedničku europsku vojsku.

kad vidiš tko je sve u NATO-u, svi su iz Europe osim USA.

a USA može što god hoće.

europskom dojenčetu, navodno, ne treba ni Rusija (odakle je samo sebe najurilo) ni Afrika (odakle ju je Kina najurila).

od 3 sirovinske sise spalo na Saudijce.

koji ulažu u nešto najeuropskije ikad, a to je nogomet.

a tko malo detaljnije prati, uvijek sve počinje s nogometom.

a nakon toga krene intenzivije gospodarsko povezivanje.

jer ovi nakon nogometa krenu kupovati tvoju imovinu.

tako je bilo i s Rusima, pa Kinezima, pa će tako biti i s ovima, jer USA više ne želi da itko kupuje njihovu imovinu.

tko malo prati, sve mu je jasno, jer iste primjere imaš i na lokalnoj razini (Rusi su tako ulagali u Hajduk prije nego su se intenzivnije gospodarski aktivirali kod nas, a evo ti sad Mađari ulažu u NK Osijek, pa su kupili nekoliko banaka, a evo su sad bacili oko i na Agrokor).

da se Saudijci savršeno uklapaju u jednadžbu, vidljivo je i po tome što sad, na našem kontinentu, imaju i radnu snagu koja poznaje njihov jezik i kulturu.

nema džabe ni u stare babe 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • April 12, 2024 at 6:48 AM
    Quote from Infinity

https://www.index.hr/mobile/vijesti…ti/2555592.aspx

Koliki li je taj bazen?

toliki da od njega možeš napraviti ChatGPT.

evo i primjer nekoliko promptova:

napravi mi komunikaciju Benčić - Soros

JosipaGPT:

Benčić: di si radosti?

Soros: di si lipa?

Benčić: ići ću s faksa u penziju, priznat će mi staž 🤑

Soros: kako ćeš to platiti?

Benčić: uvest ću porez na nekretnine, na nacionalnoj razini :S

Soros: protuustavno, baš kako i ja volim ;)

Soros: a što ćeš s korupcijom?

Benčić: osnovat ćemo povjerenstvo :S

Soros: a što ako otkriju da ste i vi korumpirani?

Benčić: HDZ je donio zakon da mediji više neće smjeti takve poruke objavljivati.

a ti ionako kontroliraš medije...

Soros: moja cura, vidi se da nisi bezveze 20 godina studirala.

nisi ni u mojoj školi bila najbolji đak, al uspio sam te, iako imaš 50 godina, brendirati kao milenijalku.

Benčić: dobro da sam te poslušala da me mediji uhvate kako motam :S

Soros: a ja sam odmah naložio da to brendiraju kao travu ;)

Benčić: pa naravno kad ću je legalizirati ;)

Soros: a što ćeš s migrantima?

Benčić: njih ćemo "integrirati"

a kad se ekipa napuši, neće ih ni primjetiti.

a ako ih i primijete, sredit ćeš mi neku jaču "robu" iz Kine 8)

Soros: al to bi bilo nehumano!

Benčić: ti ćeš mi govoriti o nehumanosti!

Soros: imaš pravo

u drugim zemljama smo mladima omogućili tablete protiv hormona, pa ne znaju više jesu li muško ili žensko :S

Benčić: tipka...

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• st-brajo
    • April 11, 2024 at 9:23 PM
    Quote from KultLicnosti

Prolazi vrijeme nemilo al ne na korist Ukr a kamoli sprdačina portalima. Još par mjeseci i sve je tu finito. Uvelike hvala Republikancima. Ipak se Golijata pobjeđuje samo u legendama..

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…ili-ili-1379979

Centrala već ima novu "igračku" u vidu AUKUS-a, a ako se povuku iz NATO-a, eto i nama zajedničke europske vojske o kojoj sanja francuska verzija Anemičnog :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • April 11, 2024 at 9:20 PM
    Quote from emil

https://www.vecernji.hr/barkod/najveci…eracije-1760348

opa-nakon svemirskog dizala- preko megatvornice baterija u kini - od prodanih 150 c2 evo nas i do BMW-a :D

jos da mu u se u FI vide svi ti silni poslovi

al da ne ispadne da ja tu copram matine biznise pustit cu lucijana da kaze par rijeci

https://www.facebook.com/lucijan.caric/…geAdarXRdv4tn6l

vidim i prpa (kripto entuzijast) se javio u komentarima ... sjecam se ko da je jucer bilo kad je navijao za matine greyp tokene. ulozite.ulozite. milijune cete zaraditi :D

Display More

mene ovo sve skupa podsjeća Herbalife ili, za kineske čitatelje, Evergrande.

čekamo da onaj Alvarez iz Agrokora tamo do kraja svede knjigovodstvo i napravi završni račun, pa se možda opet vrati na naš teritorij :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • April 11, 2024 at 12:43 PM
    Quote from Infinity
    Quote from zdenkic

pa glovo i wolt je upravo takav i bio na pocetku, i tako je zamisljen

kada su poceli sa dostavama, meni su redovno nosili hranu studenti i studentice, i to mi je bas bilo drago.
    a onda je netko uveo 20 indijaca, i svi studenti su nestali preko noci

Sad samo kacigu i zube vidiš

glavno da imamo pretilu mladost kojoj roditelji daju džeparac, dok neki čudni ljudi, čudnog imena em pedaliraju, em zarađuju, em se drže u kondiciji.

i onda još kad ti Macron počne pričati neke priče o novačenju.

pa čovječe, taj već lijes i prije nego si ga i poslao na neku bojišnicu.

i sad zamislite koliki moraš bit psihopat da svjesno vlastitu mladost, ono najvrijednije što ostaje u društvu nakon nas, upropaštavaš.

• Politika - općenito

• st-brajo
    • April 11, 2024 at 12:19 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Paulie

Hrvati su zapravo jako pouzdani, u 33 godine ovdje su vladale samo 2 stranke, od toga jedna 25. Po anketama to će se produžiti još 4 godine. Ja bih bio presretan da smo se okrenili ekonomski desnije, ali desetljećima smo daleko od hrvatskog Mileia.

Osim ekonomije i poreza, demografije i sigurnosti (ilegalni migranti) me praktički ništa ne zanima u politici.

elđibitisanje nastavlja punom parom :S

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nakon…d-1-300-4437999

ne možeš ti prisilno integrirati nekoga tko se ne želi integrirati, samo zato što nisi u stanju počistiti nered koji je ekonomija za budale i fukare ujedno i stvorila

UŽIVO Mlada Elena s liste Možemo: Hitno moramo integrirati migrante
    INDEX će tijekom ovog tjedna te u ponedjeljak 15. travnja u Index Studiju ugostiti više političara koji će nam otkriti kako planiraju nagovoriti građane da…
    www.index.hr

i uvedite porez na nekretnine kako bi "olakšao integraciju", čisto ako pride zafali novaca :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt