1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • June 8, 2020 at 10:41 AM

i tako, dok se naši razmišljaju kako zaštiti uhljebe od otkaza, a ne kako pokrenuti gospodarstvo (smanjiti poreze, općine, agencije, opća digitalizacija svega itd.), za to vrijeme jedna od naših susjednih zemalja sa niskim porezima uredno broji novac i kupuje kod nas sve što vrijedi.

https://www.seebiz.eu/energetika/mad…na-krku/233935/

• Best sell

• st-brajo
    • June 7, 2020 at 7:42 PM

fokusirajte se na firme koje veliku većinu poslova obavalju izvan RH, u zemljama koje nemaju kulturu neplaćanja, firme koje se bave obnovom infrastrukture, telekome i FMCG sektor.

skoro sve ostalo ispada best sell, a posebno turisti, ADPL, pa čak i banke koje nisu briljirale na stres testu (ZABA i HPB).

• st-brajo
    • June 7, 2020 at 1:41 AM

gledam opet Big Short, i cijela situacija me neodoljivo podsjeća na naše tržište nekretnina.

moratoriji na kredite su dani s figom u džepu, jer banke sigurno znaju da će doći do masovnih otkaza, a to znači da se krediti neće moći vraćati, a to dovodi do toga da će nastati slom tržišta Hrvatima omiljenih cigli i betona.

https://tradingeconomics.com/croatia/housing-index (povijesni prosjek je oko 107, a trenutno smo na 125)

a postoji i, osim drugog vala korone, još jedan sistemski rizik koji nitko ne spominje, a to je prijenos masu obiteljskih firmi na drugu generaciju.

radi se o ljudima koji su velikom većinom pred mirovinu, a samo 38% njih ima člana obitelji koji je uključen u poslovanje firme (dijete ili bračni drug).

puno takvih firmi je počivalo na entuzijazmu i kontaktima samih vlasnika, tako da je lako moguće da se i sva sila takvih firmi jednostavno ugasi nakon što se vlasnici umirove, što je jako izgledno obzirom da ove firme nikome nisu ni u primisli (pročitajte malo Zakon o poticanju ulaganja, pa ćete vidjeti kakve firme su vlastima interesantne).

https://tradingeconomics.com/croatia/unemployed-persons (trenutno smo na oko 150.000, a povijesni prosjek je na oko 280.000)

a onda opet pričamo o održivosti mirovinskog sustava, a s uvođenjem Eura i o pritisku na rezerve komercijalnih banaka, itd.

uostalom, stres testovi banaka su pokazali da bi u gore navedenim scenarijima HPB ostao jedva iznad crte, a ni OTP nije baš briljirao (to su 2 od 5 najvećih banaka kod nas).

https://www.hnb.hr/-/esb-zavrsio-…rvatskih-banaka

što se tiče tržišta kapitala, ovo za nas može biti samo dobro.

ono što je za naše tržište kapitala ovdje dobro, je upravo to što je debelo podcijenjeno u odnosu na sva ostala.

jedino je pitanje je li u onom padu u ožujku povučena sva panična lova.

ako je, kod nas neće biti drugog dna, a ako nije, testirat ćemo ga.

i za kraj, povijesno gledajući, CROBEX ispod 1850 bodova je podcijenjen, tako da ispada da je ovo neloše vrijeme za biti u dionicama, a ako dođe do drugog vala panične rasprodaje, bit će još i bolje.

https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market

• st-brajo
    • June 5, 2020 at 9:18 AM
    Quote from my moon

Teško je biti pametan, pogotovo u petak jer ide vikend, no izgleda da su se prije skorašnjeg kataklizmičkog pada dionice odlučike visoko napucati da bi i pad bio žešći.

https://www.investing.com/indices/major-indices

Blago trejderima.

a VIX klizi prema 20-ici, kao da se ništa posebno ne događa, ono business as usual ^^

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • June 4, 2020 at 8:07 PM
    Quote from mitkko
    Quote from my moon

u zaradi sam i komotan tako da si mogu priuštiti čučanje na kupnji. Ovakvi seizmički potresi na Dlkv / i ne samo njemu/ uvijek su bili uvod u volatilnu trgovinu.

Mislim da se isolati riskirat i to je to.

Do pada burze, jesenjeg povratka korone, kraha predizbornih obećanja , klimatskih pronjena, požara i nemira može se zaraditi na volatilnosti, to je neka moja teorija. Ako se postavim nisko, smanjujem rizik

Slažem se sa kolegom, i ja sam kupio DLKV, prekjučer. Bazirano samo na TA. Ne očekujem ju niže.

nije Vas strah da fondovi sutra ne iskrcaju?

njima bi ovo bila idealna prilika da ovaj rast prisilno zaustave.

da njih nema u kombinaciji, ovo bi bilo baš tako kako Vi navodite.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • June 4, 2020 at 8:01 PM
    Quote from george
    Quote from trgovac

23.05.2020. komentiraj

Posljednji, četvrti poziv za dodjelu bespovratnih sredstava iz WiFi4EU inicijative bit će otvoren 3. lipnja 2020. u 13 sati i trajati će do 4. lipnja 2020. u 17 sati. Ovaj poziv prethodno je bio planiran za ožujak ove godine, no odgođen je zbog okolnosti nastalih širenjem bolesti COVID-19 u čitavoj Europi, pojašnjavaju iz domaćeg telekom regulatora HAKOM-a.

PROČITAJ VIŠE

Sektor telekomunikacija u BiH posljednjih godina, tačnije od 2015. godine, pokazuje tendencije slabljenja, a i najveće kompanije ove industrijske grane zemalja u regionu pokazuju vrlo slične tendencije, pišu Poslovne novine.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

To se najprije može vidjeti prema padu ukupnih prihoda na nivou industrijske grane, ali i prema padu neto dobiti. Ipak, i na takvom tržištu, neke kompanije uspjele su ostvariti rast i tržišnu ekspanziju.

Kako bismo stekli bolju sliku vezano za ovaj sektor, u narednoj tabeli prikazani su neki od općih podataka, koji su bitni za pregled sektora telekomunikacija.

https://www.klix.ba/biznis/telekom…atama/180531067

Display More

ako se ne varam, ovdje se govori pozitivno o telemach (koji je pod UG) i A1, prema tome, to za Optimu može biti samo dobro.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • June 3, 2020 at 11:57 PM

možda bude i jeftinog dokupa.

treba platiti odvjetnike, a dobro će doći i za jamčevinu

https://direktno.hr/domovina/uskok…cvicama-196235/

• st-brajo
    • June 3, 2020 at 9:15 AM

svi u zelenom

https://www.investing.com/indices/indices-futures

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 11:09 PM

@maga, @naim

tu smo da kopamo informacije i razmjenjujemo mišljenja.

u svakom slučaju, čini se da je ova priča s Optimom svakim danom sve bolja.

naravno, ne treba biti euforičan, al lijepo je vidjeti da se, obzirom na virus, neki trendovi, koji su bili prije krize, ipak ne mijenjaju.

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 8:52 PM
    Quote from dionicar

st-brajo : mozete li mi "prevesti" ? u slucaju da bude zafrkavao sto slijedi... ?

i ovo sa neto dugom.. preslikano na OPTE?

hvala.

naša regulativa (novi Zakon o elektroničkim medijima još nije donesen, ali je u izradi i UG intenzivno lobira) trenutno UG prijeći preuzimanje Optime, jer u svom vlasništvu imaju tv kanale, a kako Optima pruža usluge pay-tv-a, po našem trenutno zakonu to se smatra sukobom interesa.

evo sad sam iskopao, obzirom da UG u svom vlasništvu ima firmu u Sloveniji, Bugarskoj, Hrvatskoj (Tele2) i sada Grčkoj, čini se da se AZTN neće ništa ni pitati, ali po čl. 22 Uredbe, ako i sumnja da ova situacija (pay-tv i vlasništvo tv kanala) narušava tržišno natjecanje u RH, može komisiju pitati za mišljenje, al ovo pod uvjetom da se ne radi o koncentraciji o kojoj direktno odlučuje Europska komisija

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/…elex:32004R0139

Europska komisija direktno odlučuje o koncentracijama ako:

2. Koncentracija je od značaja za cijelu Zajednicu ako:

(a) ukupan prihod svih predmetnih poduzetnika, na svjetskom tržištu premašuje 5 000 milijuna EUR; i

(b) ukupan prihod unutar Zajednice, svakog od najmanje dvaju predmetnih poduzetnika premašuje 250 milijuna EUR,

osim ako, svaki od predmetnih poduzetnika, više od dvije trećine svojeg ukupnog prihoda u Zajednici ostvari u istoj državi članici.

3. Koncentracija, koja ne dosiže pragove iz stavka 2. od značaja je za cijelu Zajednicu ako:

(a) ukupan prihod svih predmetnih poduzetnika na svjetskom tržištu premašuje 2 500 milijuna EUR;

(b) ukupan prihod svih predmetnih poduzetnika u svakoj od najmanje tri države članice premašuje 100 milijuna EUR;

(c) ukupan prihod svakog od najmanje dvaju predmetnih poduzetnika, u svakoj od najmanje tri države članice iz točke (b) premašuje 25 milijuna EUR; i

(d) ukupan prihod unutar Zajednice svakog od najmanje dvaju predmetnih poduzetnika premašuje 100 milijuna EUR,

osim ako svaki od predmetnih poduzetnika više od dvije trećine svojeg prihoda unutar Zajednice ostvaruje u istoj državi članici.

što se duga tiče zbrojite Current i Non current liabilities i odbijete od Current assets (kratkoročne i dugoročne obveze - kratkotrajna imovina) i dobijete neto dug.

kod Grka ne znamo visinu ukupne transakcije, ali ako su dali 40 M Eura za 36% firme i znamo cijeli dug, to bi bilo da Grci vrijede 600 M Eura ili 2,4x dugotrajna imovina - dug.

kod Optime bi to bilo 105 M Eura za Equity ili 11,33 kn po dionici

Grci imaju i prenesenog gubitka 770 M Eura, znači skoro 7x više od Optime, a npr. Crnogorski Telekom ima 3x manju dobit iz poslovanja.

komparirajući Crnogorski Telekom i Grke sa Optimom, Optima još djeluje kao super firma.

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 7:32 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from zlocesti

Zbog nečega je gospodin Nemšić imenovan u Nadzorni odbor Adrisa. Ako nije zbog nečijeg hira i prestiža.

A malo je vjerojatno da je UG došao u našu regiju samo po Tele 2

Koliko znam oni su izravna konkurencija A1 i HT u distribuciji TV programa... nije li tu zlatna koka, a ne u telefoniji ?

220 tisuća korisnika.

Ovdje svatko ima svoje interese.

Neki ne bi prodali, ako ne moraju. Ako moraju najradije bi sebi.

Neki bi kupili jeftino. Neki bi vjerojatno platili koliko treba.

Neki su po važećoj regulativi u povoljnijem položaju.

Sve to nadzire i nekakva europska komisija.

Sve skupa, kladionica :)

Display More

Nema ovo veze sa kladionicom, već je samo pitanje koliko visoko ovo može otići.

Kladionica je termin koji se mogao koristiti prije dolaska UG na tržište, ali od tada se zahuktala bitka i jedino je pitanje koliko i kada će se zaraditi, dok nekakvi crni scenariji kako nema interesa za firmu i da nema prodaje pada u vodu.

Firma će biti prodana kupcu koji ponudi najviše i koji dokaze prodavateljima da je sposoban zatvoriti transakciju u dogledno vrijeme računajući na regulatorna odobrenja.

Display More

inače, ne sjećam se je li ovo već bilo objavljeno na forumu, ali u slučaju da AZTN bude zafrkavao oko odobrenja

United Group has been cleared by the European Commission to acquire Bulgarian operator Vivacom

i btw. neto dug ovdje kod Grka iznosi 480 M Eura str. 52 izvješća

http://www.forthnet.gr/media/Company/…ENG_version.pdf

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 3:36 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from crveni

40 mil eur za trećinu kompanije, EBITDA cca 18 mil

Cca 6,7 EBITDA (ako sam ja to dobro...)

https://www.digitaltveurope.com/2020/04/28/uni…eeces-forthnet/

I preuzeli ogroman dug kompanije u iznosu 310 milijuna..

znači, UG kupuje u regiji doslovce sve što se nudi (većinske udjele, manjinske udjele, s većim dugom, s manjim dugom, s manjim tržišnim udjelom, s većim tržišnim udjelom), a mi se brinemo da nema interesa za Optimu.

i baš svaki put do sada na ovoj dionici, kad god mislimo da su nam sve lađe potonule, grune nekakva ovakva vijest.

mislim da će HT ovdje skupo prodati kožu, jer shvaća koliko bi za njih opasno bilo da mu ovakva ekipa zatvori tržište, a logika govori da ni A1 neće škrtariti kao kod preuzimanja Iskona.

Quote from Zglob

Samo da im ne zafali para za nas 😂

Ali i tako su izravno pokazali A1 koliko mogu platit pa nek se zamisle

upravo to.

mislim da većina ljudi još uvijek ne shvaća kolike su tvornice novaca telekomi, osiguranja i slične firme i da tu vrijede neka druga pravila.

ovo s Grcima me skroz iznenadilo, i to pozitivno.

mislim, dug Optime, koji nam je svima djelovao kao nekakav uteg, u ovim okolnostima izgleda kao kamilica prema Grcima.

usporedbe radi, Grci imaju 4x prihod više nego Optima, 4x više korisnika, ali i 4x veći dug, a EBITDA samo 2x veću, a i većinski prodavatelji su banke.

https://www.ictbusiness.info/vijesti/united…-grcki-forthnet

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 10:50 AM
    Quote from toluen

st-brajo - samo te činjenice nekako dostaviti u glavu prosječnog glasača i no problemo.

Ha, ha bojim se da taj film na ovim izborima još nećemo gledati. Ujedno i pokazatelj da nam (općenito kao zajednici) još uvijek nije dovoljno loše da to konačno počnemo mijenjati. Jer Rimac bi sasvim sigurno opet bila izabrana da joj daju priliku. Kao i Banderas. Ali jednog lijepog dana...:/

jednostavno je: spori smo, neefikasni, a nemamo male poreze da bar tu iskompenziramo, ako već nema političke volje za čišćenje uhljeba.

osobno očekujem stagnaciju dok ne prođu i lokalni izbori i dok nezaposlenost ne eskalira.

do tada se možemo samo nadati da će UGP i slične udruge uspjeti animirati ljude da shvate di leži srž problema u našoj ekonomiji.

bez nekakve opće pobune malih i srednjih poduzetnika i njihovih zaposlenika, teško da će se ovdje ikakve reforme provesti.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 10:22 AM

ovo je jedan od glavnih indikatora koji treba gledati - Manufacturing PMI (kad padne ispod 50, onda smo u "no bueno" zoni)

https://tradingeconomics.com/euro-area/manufacturing-pmi (rast nakon krize 2008., pa propad, pa 2012. uvođenje negativnih kamata ECB i rast do 2018., pa konstantan pad)

i kod drugih ekonomija je to uglavnom bilo neko glavinjanje oko 50 do 55.

prema tome, ministar Marić je sve ovo jako dobro znao, ali trebalo je držati narativ da su hrvatski ekonomski podatci nikad bolji, kao i kod zemalja u okruženju :thumbdown:

to je dovelo do toga da su, potaknuti njihovim hvalisanjem, krenuli štrajkovi uhljeba kojima su sad prije krize fino povećane plaće, pa su onda imali prisilni plaćeni godišnji 3 mjeseca, da bi sad, kad se ekonomija otvori i počne podnošenje dokumentacije online, bili orni donositi rješenja u zakonskim rokovima (sretno s tim).

za to isto vrijeme, znajući te iste podatke, Orban u Mađarskoj smanjuje poreze i govori da u narednom periodu Mađarska neće moći održati istu razinu gospodarskog rasta i poduzeo je određene korake da se negativni efekti ublaže.

u prošloj krizi svi smo gledali Poljake kako se brzinski čupaju iz krize novcima EU fondova, a sada ćemo gledati Mađare, Poljake, Ruse i tko zna još koga kako kupuju naše firme dok mi koljemo naše male i srednje poduzetnike sporom birokracijom, fiskalnim i parafiskalnim nametima i pričama o ustašama i partizanima.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • June 1, 2020 at 9:25 AM
    Quote from toluen

Čisto laičko razmišljanje. Oni koji to bolje razumiju neka isprave, ako to nije točno.

Kriza u svijetu je neminovna upravo zbog pada potrošnje. Ljudi se boje, manje troše, štede novac i/ili ga povlače s računa u čarape, ali i dalje ne troše na nepotrebno. Za primjer - pad prodaje novih automobila u Njemačkoj. Kod nas nema turista - nema potrošnje. Ista stvar. Love ima, ali nema cirkulacije. Apsurd je da novaca u sistemu ima sve više jer centralne banke pumpaju nenormalne količine.

Ekonomskom logikom kada robe i usluga ima manje, a novaca više - cijene rastu i imamo inflaciju. Ali ako nitko ne kupuje ili je potražnja manja od ponude onda rast cijene nema logike. Dakle u konačnici cijene usluga i roba ipak padaju. Ali raste i nezaposlenost. U konačnici strah od gubitka posla rezultira - gubitkom posla.

Ispada u konačnici da ćemo jedno vrijeme imati puno novaca i puno roba i usluga koje nitko ne želi konzumirati jer se ljudi zapravo boje krize koju će sami izazvati - vlastitim strahom. Apsurdno. S druge strane upravo u tom i leži vjerojatnost kada ovaj iracionalni strah prođe da dođe i do brzog oporavka kada ljudi otkriju da imaju novaca i da su robe i usluge zapravo jeftine - onda opet eksplozija u drugom smjeru od zapošljavnja do sveopće euforije.

Imam dojam da će ovo biti jedna vrlo čudna kriza.

ovo je točno.

baš zato je potrebna jedna opća obnova infrastrukture koja se raspada, kao katalizator da ovaj naštampani novac na taj način dođe u sustav.

na taj način ćemo napraviti odlične preduvjete za daljnji razvoj, nezaposleni će se zaposliti, novac početi kolati, a stvaramo i novu vrijednost na korist sviju.

• Best buy

• st-brajo
    • May 31, 2020 at 9:53 AM

@ivana7

kolegice, redovito pratim Vaše objave i, koliko sam uspio pohvatati, Vi imate nekoliko strana iz kojih imate pritok novca (ako se ne varam, bavite se, uz dionice, rentanjem i iznajmljivanjem turistima, ne znam jel imate još neki biznis)

što se pak tiče ulaganja u dionice, cijela priča je u tome s koliko kapitala raspolažete.

Vas stil ulaganja je velikom većinom u dividendne dionice, što je ok, ako ste teški par milijuna ili barem parsto tisuća.

međutim, dosta nas ovdje smo mali ulagači i prisiljeni smo tražiti prilike na tržištu ako želimo napraviti neki iskorak da Vas sustignemo ^^

neovisno o tome, veliki investitor kao Vi bi trebao imati barem 10-25% casha s kojim će kupovati prilike na tržištu (prepoznali ste OPTE na vrijeme)

što se tiče strukture Vašeg portfelja, čudi me što ste se odlučili riješiti Adrisa, jer on nije turist, već je sam unutar sebe hedge-an protiv turista.

ne znam koliko imate ZABA-e, al to Vam može postati veliki problem ako se ekonomija ne krene oporavljati kako je očekivano ili bude drugog vala virusa, a pogotovo imajući u vidu buduće negativne kamate na bankovne rezerve do kojih će doći s uvođenjem Eura.

iskreno, na Vašem mjestu riješio bi se ZABA-e, možda i ADPL-a i, uz ovo što već imate, okrenuo Adrisu i izbalansirao portfelj sa dobrim dividendnim dionicama koje se bave potrepštinama za obnovu infrastrukture, te sjedio 25% u cashu i čekao prilike na tržištu.

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • May 31, 2020 at 12:12 AM

gledajući tehnički, INGR je trebalo kupovati nakon ove zadnje korekcije (svi tehnički indikatori su na to ukazivali),

ali gledajući fundamentalno, ovdje ima još puno nepoznanica (još uvijek nemamo izvješće za Q1, a ne zna se sa sigurnošću ni efekt onog manevra sa obveznicama).

a ne bi bilo loše ni pričekati izbore, jer ako neki Bandićev žetončić bude ključan za formiranje vlasti, a sve upućuje da će biti neizvjesno, mislim da nikoga ne bi začudilo da šefica holdinga namjesti poslove svome mužu čija će firma imati ekonomski najpovoljniju ponudu.

u svakom slučaju, ova dionica je trenutni raj za trejdere (čudi me kako se određeni kolega ovdje ne oglašava ^^)

• st-brajo
    • May 30, 2020 at 11:40 PM
    Quote from Sheriff

Evo di će Ameri sa lovom...u dionice.

Nova runda stimulus checka 1200 $ ide kao druga/treća najbolja opcija u dionice.

Vec je znacajan broj novih accounta i google searcha kako tradati dionicama.

Jos ce se tamo S&P 500 podgrijati.

https://www-cnbc-com.cdn.ampproject.org/v/s/www.cnbc.c…ade-stocks.html

Također čitam da milenium generacija kod njih ni nezna što je to medvjed. Njima raste index zadnjih 10 godina, ne znaju za drugo osim za rast. Sad je i FED podmazao kao nikad. Špekulira se da FED jednostavno neće dozvoliti nikakve krahove (ikad) sa svojim suludim printanjem novaca. Ovakva nekorelacija tržišta i ekonomske situacije nikad nije viđena i sprdaju Buffeta koji sjedi u cashu i ništa ne kupuje. Value investing je mrtav vele...don't fight the FED iliti don't bet against USA. Bas me zanima što ce biti, ali ako oni roknu ne piše se nikom dobro.

Display More

u dugoročnim makro trendovima postoji nešto što se naziva "reverse to the mean",

stari Buffet jako dobro zna što je to, zato sad i sjedi na cashu.

ovaj rast dionica je potaknut baš od strane malih investitora, jer svi analitičari govore da se veliki iskipavaju, a da mali kupuju kao da nema sutra.

imamo i kod nas tu priču sa mirovinskim fondovima koji se iskipavaju na nekim dionicama, iako smo mi daleko od precijenjenog tržišta kao što je USA.

meni je zanimljiva ekspanzija Rusa i Mađara prema našim energetskim i financijskim kompanijama (ne crta Orban bez veze Veliku Mađarsku), a lako je moguće da neće stati samo na tome.

u svakom slučaju, očekujem novi val preuzimanja svega što ima dobru dugoročnu perspektivu.

• st-brajo
    • May 30, 2020 at 11:00 AM

prema izvješću Tele2 za 2018. (preveliko da ga mogu uploadati)

dugotrajna imovina je nešto veća nego kod Optime (cca 90 M Eur), Optima (75 M Eura)

neto dug kod Tele 2 je bio manji (40 M Eur), Optima (75 M Eura)

vrijednost transakcije 220 M Eur, što bi značilo vrijednost equity-a ispada 2x dugotrajna imovina za cijelu firmu.

to bi značilo da, ako uzmemo iste pokazatelje za Optimu, da bi fer cijena kad odbijemo dug bila 75 M Eura za equity, tj. 8,2 kn po dionici.

ALI, kod Tele2 nismo imali faktor premije zbog zatvaranja tržišta, i nismo imali faktor da ti prodaje konkurencija, a navodno su i multiple za fiksne operatere nešto veće.

tako da mislim da će 10,00 kn po dionici biti neki džentlmenski dogovor, s kim god da bude, kako se to inače radi kad su veliki novci u pitanju.

inače sam stava da je uvijek bolje biti u procjenama konzervativan da se ne iznenadiš negativno.

• st-brajo
    • May 29, 2020 at 10:46 PM

ovo nije prvi put da oni prodaju.

da je ovdje neki jaci fond na 2 kn iskupio njih, rbicu, ćurki-a i siki-a, (dežurne prodavače) to bi bio posao stoljeća

1. Privacy Policy
  2. Kontakt