evo, pa im pišite, kad su već omogućili 🤷

SDP predstavio platformu Dostojanstvo
Kako obespravljenim i osiromašenim građanima dati glas?
dalmatinskiportal.hr
evo, pa im pišite, kad su već omogućili 🤷
evo, Možemovci na Index komentarima zazivaju Nepalce u vojsci.
ne bi se oni slučajno prijaviti služiti, već troše tipkovnice i opinion mejkaju iz toplih domova.
sve samo da bi iz toplih ureda sutra mogli "preraspodjeljivati".
stoga, oporba moja draga, od mene dobivate uvjerljivi Miki Maus od*ebaus.
nitko od te silne oporbe ne želi staviti skin in the game, kao što i članovi uprava i nadzornih odbora prodaju dionice čim ih dobiju.
gu*ica moja, a problemi vaši.
e nećete bez skin in the game niti vidjeti moj novac na burzi niti moj glas na izborima.
do*pizdilo mi je više ovo PR pre*eravanje.
oteli jaja, pa preuzmi vlast, a ne očekuj da ti je u krilo opet stavi DORH.
nažalost, poznavajući sustav, to će se opet i dogodit, kao i sa Sanaderom.
i onda će doć novi "Milanović" i opet ćemo izlaziti iz krize 10 godina, potrošit pola mandata na uhljebljivanje, drugu polovicu na ideološka pitanja, ne napravit ništa bitno i uvest nove poreze da pokrpamo proračunske rupe.
a vi slobodno mislite da ćete, ako skinete Plenkovića, u bitnome išta promijeniti
evo stigla obavijest da sam ponosni vlasnik trezoraca.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. sad cu napokon mirno spavat
sad ih još registriraj kod brokera, pa možemo pratit ima li trgovine
pa što je tu čudno? jel se sjećaš crveno-crne koalicije? pa vlade narodnog jedinstva...
postizborne koalicije (pa tako i predizborni dogovori) su najnormalnija stvar, osobito kad treba svrgnuti ovako jednog ustoličenog samodopadnog političara, koji je najobičniji ljevičar sudeći prema tome kako dijeli novac, a ne demokršćanin, što je desni centar
oni se time ne odriču svojih programa, samo dogovaraju unaprijed 'pravila igre', trgovina je itekako živa i u politici
je, živa je trgovina foteljama. I novim porezima.
kad svu oporbu staviš na kup, i te sve programe "izblendaš", dobiješ upravo program HDZ.
zato moj glas ide upravo HDZ-u, jer su se njihovi već pouhljebljivali 🤷
Most ce morat u koaliciju s tzv. lijevima, ako uopće ozbiljno žele vlast. Al nije im ni ovako loše. Možda se predomisle i opet .
nek ne zaborave to ovjeriti i u javnog bilježnika
evo još jedan dokaz da je politika kažin, a vaš glas lutrijski listić 🤷
Display MoreUgovori za iznajmljivanje u hrvatskoj ne vrijede nista.
Zato i vecina ljudi ne iznajmljuje stanove obitelji sa djecom vec turistima i studentima, jer ako ne placaju najam ili rezije, izbaciti ih neces nikako. Ni uz ugovor, ni policiju, ni nista.
Prvo sto vlast mora promijeniti jer zakon o najmu, gdje se ako netko ne placa najam po expresnom postupku delozira iz stana.
Dok to ne dodje, nista od stanova za dugi najam
druga, i najbitnija stavka, je da izvršenje mora biti ekspresno.
sve i da imaš ovršnu ispravu, dok pričekaš izvršenje legalnim putem, potrajat će.
neće tu bit reda sve dok s ovršnom ispravom ne budeš imao pravo sam angažirati zaštitare i neplatiše izbaciti na glavu.
Izvrstan clanak..
https://arhivanalitika.hr/blog/prikriven…hJBiZ7hv1SWBTvg
Ako se automatski mogu mjenjati doprinosi za sljedecu godinu, koji kur.c se ne mogu i ti neoporezivi dijelovi dizati, da prate inflaciju sad bi neoporezivo umjesto 4k od pred par godina, vec bilo 5k kn / 650€, kao i razredi za uzdrzavane clanove obitelji.
Ali ne, bitno je pricati tko je skrenio udesno, ulijevo, tko je crven, crn… 😒
pa nisu ludi.
poanta priče i je u tome da ti negdi skinu 1%, to nazovu "reformom", a ti na kraju platiš više.
i ne smiješ zaboravit spomenit da ti je vlada "smanjila" porez, nego nabacit osmijeh na lice kad unosiš platni nalog sa većim iznosom
kao da to već nismo znali, ali otići u privatni sektor nikad nije opcija
R&D, dečki, R&D
čin ovi oda s motornon pilon okolo, zna san da je Getanin
i t r
Display Morema nemam ja problem s rimcem. moze tu svasta ispast al znamo mi kako to ide kod nas.
mate se zakacio na drzavnu sisu a s te sise se nitko nikad ne skine a od par milja kuna sad je skocio na 200 milja eura. na kolko ce skocit kad ga taj FOND poce filat s nasim mirovinama?
a gdje je rezultat? nije cilj ulaganja przenje novaca nego zarada-mate nije 2ili5 godina tu nego puno duze.
sto je bilo s c1?
njegovim tempom ni njegovi praunici nece vidjet pozitivu u rimac grupi a kamlo nas fond koji bi kao trebo zaradjivat za nase penzije.
jedno je ulagat u rizicne tvrtke svoj novac a sasvim drugo je ulagat u te iste rizicne firme tudji novac (moj -tvoj-nas)
apsolutno se slažem da mirovinci ne bi trebali ulagati u start-up-e.
btw., koliko sam mogao isčitati, cilj je da ulažu i u nekretine.
realno, da alociraju po 25% u nekretnine, zlato, obveznice i dionice, nijedan prigovor im ne bi mogao staviti, ali da recimo ulože po cca 15% u sve navedeno + crypto i start-up-e, e to je već klimava priča, pogotovo ako monetarna politika neće nastaviti ultra labava, kao što je bilo i do sada 🤷
ne treba toliko crnjačiti, već gledati prilike di se drugima ne da.
recimo, baš ovaj R&D, bilo čega, je odlična prilika za naše poduzetnike.
je da ulažeš novac (prvenstveno svoj, nekad i tuđi), ali, ako znaš di "goniš", to će ti se višestruko isplatit.
zamisli samo koliko ljudi radi negdi za plaću na nekom poslu di mentalno "gnjili" samo zato šta hoće neki lifestyle, pa su si nabili dugove i kredite.
u ovom poslu je i dosta odricanja, nekad i pucanja pod pritiskom, ali, ako sve preživiš, netko će te i otkupit, kao i Porsche Matu.
btw., ne bojim se ja za Matu, a još manje za novce EU, jer ako negdi tu zaškripi bude Porsche, kojem je to kikiriki, to posušio.
više se bojim ovih po forumima kojima je svatko drugi kriv za njihov neuspjeh, jer će ti takvi dovest na vlast ove koji ništa ne bi radili već samo "preraspodjeljivali" 🤷
Matin core business je upravo R&D.
ovi autići, bicikle i robo-taxiji su dobar marketinški pitch.
a ako i razvije leteću Porsche Carreru, kupit ću barem onu u Bburago verziji
slažem se, tržište je u squeezu od 31.10.
da su je namjeravali stisnuti, već bi to i napravili, pogledajte usual suspects tipa AFRM, BLNK, SAVA
taj NVAX je u grupi s BNTX i PFE kao 'kovidaš', a njima je vrijeme prošlo, čini mi se da je Pfizer dao svu dobit (graf) koju je stekao u epidemiji i ispuhao se, čak su iskazali gubitak u zadnjem kvartalnom?!
razlog više da shorteri pošteno razvale Russell 2000, a Koronašima bi zgodno došlo da pokupuju bio tech firme uz fini diskont
btw., trebamo imati dinastije, jer onda barem znaš tko ti radi o glavi, pa ga možeš i primjereno kazniti
Jedino je zastupnica Vidović Krišto direktna sa pitanjima, pa je prigovorila zašto na sjednici nema Dalićke, Plenkovića i Marića
Mene zanima pošto sada postoji dosta stranaka koje su domoljubno ( ne "desno" ) orijentirane postoji zašto se poštovana zastupnica ne priključi nekome i bude konstruktivna? Ostaje dojam da se napada tek toliko da se napada?
ja zamišljam društvo di je u politici (a i u ostalim strukama) manje ega i isključivog gledanja svoje gu*ice.
i zaključak je da ga neću doživit, kao ni moja djeca
https://www.index.hr/vijesti/clanak…sti_najnovije_d
Kako prebacit kapital da ne platiš porez, pa ovako vjerovatno, osnuješ zakladu koja sve radi, prebaciš $$$$ ..... a onda smo se mjenja onaj tko upravlja, al kao "nije vlasnik"
To kao što ni putin nije vlasnik ničega
, i svi ostali političari po svijetu ... ako se počne rovariti, odmah pravna država nastupa... kroz "rat"
Donacije su u obliku dionica, s priopćenjem iz njegovog konglomerata Berkshire Hathaway u kojem stoji da 1.5 milijuna dionica ide Zakladi Susan Thompson Buffett, nazvanoj po njegovoj ženi. Dodatnih 900.000 dionica ravnomjerno se dijeli među tri dobrotvorne organizacije koje vode njegova djeca.
"U pismu dioničarima Buffett je napisao da on i njegova djeca imaju "zajedničko uvjerenje da dinastičko bogatstvo, iako zakonito i uobičajeno u velikom dijelu svijeta, uključujući i Sjedinjene Američke Države, nije poželjno".
majko mila, koji proser
He he, a svašta ljudima padne na pamet.
Ja sam profesionalni fotograf i tražit ću da se zabrani upotreba fotoaparata na mobitelu. (citat jednog prijatelja).
ovo podržavam.
ako već hoćeš influencati, plati "porez" fotografu.
a i obiteljske fotografije bi bolje izgledale