1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • July 7, 2020 at 7:08 PM

ovo je indikativno.

„Budući da ne znamo duljinu trajanja krize, čuvamo likvidnost za 15 do 20 mjeseci.“, ističe Vlahović.

https://www.seebiz.eu/tvrtke/vlahovi…li-adris/236398

svi koji igraju na dividendu, čini se da mogu na to zaboraviti i dogodine (osim kod par izuzetaka, ako i kod njih).

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • July 7, 2020 at 1:25 PM
    Quote from Vule

Pa u izvjescima sa svakim novim se broj korisnika posteno smanji

u Q2 su se bacili u vezivanje/pribavu novih korisnika.

https://www.ictbusiness.info/vijesti/optima…-zvuci-predobro

https://www.ictbusiness.info/gadgeti/smijes…optima-telekoma

https://www.ictbusiness.info/vijesti/da-nam…stize-za-1-kunu

• st-brajo
    • July 7, 2020 at 12:03 PM
    Quote from dionicar

st-brajo : ja nisam primjetio tu katastrofu.. me znam gdje zivite I to.. dobro priznajem ja mobitel koristim samo Za surfanje I to na brzaka uglavnom Sam na Wi-Fiju. Inace Sam na bonovima I max bezina mi je 10 MBits/s jer ne zelim doplatir za vise jer mi ne treba. Ovo tipkam I kafica preko mobile mreze I ok je..

Inace zivim u ZG. Mozda be katastrofu nekome tko zivi u babinoj gredi npr. 😁 Ja zadovoljan. E sada kolega ne znam kako mislite da ce se to poboljsati sa singerijim? Koristenjem optimine optime?

45 kn mjesecno bonovi 4gb internet, 1000 min Prema svim HR mrezama I 100 smsova koje se svaki mjesec zbrajaju I povecavaju ako ne potrosim sve.

No dosta o Tele2 da me admin ne izbaci jer spamam temu OPTE

za vrijeme "karantene" bio sam u Stobreču (znači rub Splita) i morao sam odrađivati neke video konferencije subotom, jer je Tele2 mreža bila toliko zagušena.

čak ni forum nisam mogao normalno moderirati jer su mi se stranice učitavale doslovce po minutu nakon refreshanja.

inače, nisam tamo imao ni pošten internet jer još nije uvedena optika (o rubu Splita pričamo, halo).

mogu oni imati svo vrijeme svijeta, al pričamo o području Splita na kojem živi cca 20.000 ljudi, nagradilo se novih stanova, itd., a planira se graditi i cijelo jedno novo naselje tamo.

što prije središ infrastrukturu, prije ćeš dobiti nove korisnike, pa ti čekaj ako misliš da ti se to više isplati.

• st-brajo
    • July 7, 2020 at 11:46 AM
    Quote from amerikanec

Sveukupno gledajuci globalnu sliku biznisa tj.prodaju optime u prednosti je potencijalni buduci kupac jer situacija sa covidom se pogorsava te mogu cekati a prodavaci ht i zaba riskiraju sa eventualnim prolongatom na iducu godinu nizu cijenu preuzimanja ili cak i moguce odustajanje kupaca.Meni ova situacija za prodavace izgleda kao pat pozicija.🤔

50-50.

jedan kupac može čekati, a drugi ne može, jer bez sinergije gubi.

trenutna mobilna mreža Tele2 je živa katastrofa, kad je bilo vrijeme on line nastave, brzina je gadno bila opala, do te mjere da je postala skoro neupotrebljiva za išta osim pozive i poruke.

pravo je pitanje može li drugi kupac dočekati eventualni drugi val virusa i ponovnu online nastavu, gejmanje, netflixe i slično bez da mu mreža kolabira ili će se iskeširati i provesti sinergiju.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • July 6, 2020 at 3:53 PM

evo sad i crno na bijelo.

ili reforme ili nema europskog novca.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…eu/2196010.aspx

što se prije započne, do lokalnih izbora će se zaboraviti negativni učinci.

• Izbori 2020

• st-brajo
    • July 6, 2020 at 12:10 PM
    Quote from Manu

Pobjeda korupcije ne može pozitivno utjecati na burzovno trgovanje, barem to bi trebalo biti jasno. Prosječan ulagač i prosječan hrvatski birač su dva različita svijeta, različito stvari vide, različito razmišljaju i imaju suprostavljena očekivanja.

ne bih rekao da se radi o pobjedi korupcije.

mislim da su svi svjesni da smo mi bez europskog novca pokojni, a jedini tko je na ovim izborima to mogao isporučiti je Plenki (jer se Borzan, iako uživa razmjerno veliki utjecaj u EU institucijama i istaknuti je borac za uređenu ekonomiju, iz nekog razloga, nije kandidirala).

činjenica je da Plenki u HDZ-u forsira ljude koji su ipak malo drukčiji od dosadašnjih klasičnih uhljeb HDZ-ovaca, a birači su to honorirali.

npr. gradonačelnik Splita, iako je preferencijalno dobio relativno malo glasova, nedavno je s Vukovićem potpisao sporazum o otvorenom proračunu, što je, obzirom na veličinu grada i dosadašnji način postupanja HDZ-ovaca, astronomski iskorak prema transparentnosti, a on Plenkijev osobni izbor.

Plenki vješto balansira između relativno progresivnih HDZ-ovaca i ognjištarske baze koju koristi za reformu HDZ-a.

u svakoj krizi dijete se uvijek vraća materi, a činjenica je da su oni kojima bi trebala biti alocirana europska sredstva (građevinci) politički u pravilu povezani sa HDZ-om.

ove izbore HDZ nije toliko dobio koliko ih je Bero, već dobivene, izgubio, jer je sastavio katastrofalne izborne liste i očito nije imao podršku stranačkih kapitalaca.

priču da ćete s istim gospodarskim programom, ali novim ljudima, restartati Hrvatsku očito birači ovaj put nisu popili.

još kad tome pribrojite stranačke anonimuse koji se nisu nigdje vidljivo iskazali, osim u kancelarijama SDP-a, koji bi trebali biti kao ljudi koji bi trebali nešto reformirati, ne znam tko normalan je očekivao njihovu pobjedu.

izbori se uvijek dobivaju na centru, kao što je to bio slučaj sada, a nažalost, izbor je ovaj put između statusa quo i blagih reformi na obje strane, a tu uvijek bolje prolaze oni kojima ne treba još pola godine da se dogovore tko će koju fotelju popuniti.

da je SDP od starta formirao vladu u sjeni, isprofilirao te ljude i ponudio jače reforme, HDZ bi bio pometen.

npr. Milanović je na izborima 2011. puno obećavao, a ništa nije isporučio, a Bero sada ništa reformski nije ni obećao, a očekivao je pobjedu (ili je možda ciljano išao izgubiti izbore i namiriti kancelarijske uhljebe SDP-a, jer je bio svjestan da u stranci nema te ljude koji bi bili u stanju provesti kakve takve reforme).

• st-brajo
    • July 6, 2020 at 10:53 AM
    Quote from Moller
    Quote from Marielena

I ja mislim da ce rezultati izbora pozitivno utjecati na trgovinu na ZSE.

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

kolega, nemojte vrijeđati Afriku.

da smo ovdje uložili 1997. umjesto u CROBEX, ovdje bi danas imali 10x.

pametnome dosta.

https://tradingeconomics.com/south-africa/stock-market

• Izbori 2020

• st-brajo
    • July 6, 2020 at 10:20 AM
    Quote from BudFox
    Quote from LodeRunner

Pa kaj ne vidis da su svi mamurni od jucerasnjeg slavlja sa HDZetom..

Tolke transakcija na burzi da to ni HFT kompjuter nemere pratit.

Nitko nije očekivao da će HDZ moći bez Škore sastaviti vladu, pa su svi još u šoku...

...evo i DAX otišao gore preko 2%..ja povukao sve prodajne naloge i čekam da

cijena poraste...

i mene čudi mlaka reakcija burze na izbore, obzirom da je očigledno da će vlada biti stabilna i pro-poduzetnička, kao da je premijerka postala Katarina Peović ^^

uhljebe su smirili kolektivnim ugovorom prije izbora, investitorima su dali sigurnost da priča s europskim novcem ide dalje (Plenki će to riješiti sa Šarl Mišelom ;))

Plenki je izričito naveo da ne želi nikakve radikale u vlasti, a jedino mu preostaju manjine i liberalne opcije za sastav vlade.

obzirom da bi sve ovo trebalo blagotvorno djelovati na burzu, pretpostavljam da ovakvo trgovanje jedino možemo pripisati ljetnoj letargiji.

• Birtija

• st-brajo
    • July 5, 2020 at 11:29 PM
    Quote from Kajnak

Dobro od kud su se pojavili ti silni glasači koje niti jedna anketa nije evidentirala🤔. Nije Plenki tako nevin kakvim se predstavlja.

Došli autobusi iz BiH neodlučnih birača ^^

• Birtija

• st-brajo
    • July 5, 2020 at 9:30 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from st-brajo

mislim da su imaoci nelikvidinih dionica trebali glasati za Katarinu Perović da ona to preraspodjeli potrebitima kako bi ušli u režim kontinuirane trgovine ^^

Budeš vidio kad na jesen zafali love pa ce 12%kapitalne prebaciti na 25%.

dotad se svi stignemo ukeširati i uložiti u nešto što će biti porezno povlašteno ;)

• Birtija

• st-brajo
    • July 5, 2020 at 8:27 PM
    Quote from ZSEZSE

ova država je kao neki narkić sustavno se samouništava.HDZ 62 mandata🤬.ali ima tu neke pravde neka na jesen jedu što su skuhali.

mislim da su imaoci nelikvidinih dionica trebali glasati za Katarinu Perović da ona to preraspodjeli potrebitima kako bi ušli u režim kontinuirane trgovine ^^

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • July 4, 2020 at 9:10 PM
    Quote from mitkko

Iako je danas bio lijepi dan, mene je mamurluk od sinoćnjeg pretjerivanja prikovao za krevet. Nije mi se dalo gledati TV, odspavao sam koliko mi se spavalo pa sam u nedostatku pametnijeg posla smislio jednu igru. Igra se zove "Pogodi kuda će CROBEX".

Pravila su bila sljedeća:

• pogledati grafove svih sastavnica CROBEX-a,
    • svaki graf pogledati na daily i weekly razini,
    • u roku od 30 sekundi i bez puno chartinga pokušati ocijeniti u kojem smjeru je najvjerojatnije da će cijena pojedine dionice u bližoj budućosti (recimo mjesec do dva dana) ići, (nešto kao "speed dating" ;), graf mi se ili sviđa ili ne sviđa)
    • sve tako dobivene targete staviti u tablicu i vidjeti kako se ti targeti odražavaju na vrijednost CROBEX-a,
    • usporediti tako dobiveni target CROBEX-a sa projekcijom kretanja CROBEX-a u ovom grafu iznad (apdejt grafa je u prilogu),
    • objaviti ovo na forumu i čekati da vidim koliko ću skupiti :thumbdown:,
    • po količini skupljenih :thumbdown: potvrditi ili ponovo evaluirati hipoteze - kako bi kolega My moon rekao, po ovome ćemo vidjeti indexe HISTERIX, DRUKEX ili kako se već zove onaj drugi :D

Ima grafova gdje nije još uvijek skroz jasan trend pa sam za te dionice upisao target koji mi se čini vjerojatniji, iako će kratkoročno vjerojatno biti dosta oscilacija. Također, neće sve dionice u isto vrijeme doći do targeta, neke će možda doći do ovih targeta ali onda se brzo odbiti nazad, itd. Ovo u svakom slučaju nije preporuka za kupnju ili prodaju, a pogotovo ne za trejdanje. Puno je grafova gdje se mogu loviti kratkoročni valovi bez obzira na krajnji možda negativan ishod - npr. puno je daily grafova koji ukazuju na kratkoročni upside, ali opet šira slika pokazuje da je taj upside vrlo ograničen te da je vjerojatan kasniji veći pad (turisti su posebno problematični). Ima i nekoliko dionica koje trejderi na ovom forumu dosta zagovaraju, ali tu bi se mnogi mogli dobro opeći. Stvari se mogu vrlo brzo promijeniti, a za trejdanje ja trenutno nemam neke šire horizonte, ipak su vremena nepredvidiva. Igramo se :)

Rezime je da ova tablica dosta dobro podržava ovu projekciju grafa CROBEX-a.

Komentari su dobrodošli.

kolega, kao što sam već postao, kretanje CROBEX-a me neodoljivo podsjeća na kretanje S&P-a iz 1929 kad nije bilo money printanja, QE-a i ostalih budalaština.

btw., Bero je u zadnjem sučeljavanju s Plenkijem ovlaš nešto natuknuo kako mirovinci i HNB izvlače novac s burze, pa i naših mirovina, kako bi pomogli državi kod novih zaduživanja, ali je, kao i uvijek, ostao nedorečen, tj. nije objasnio u čemu je problem.

ukratko, radi se o tome da obveznice koje HNB otkupljuje od mirovinaca vrijede, u novčanim jedinicama, manje, iako daju veći prinos, dok nove obveznice vrijede više, ali daju manji prinos.

to bi, ukratko, značilo slom mirovinskog sustava, ako ne počnu više ulagati u dionice, jer na obveznicama trenutno ostvaruju prinos od cca 2%, dok bi ciljani prinos mirovinskih fondova trebao biti 7%, a problem je što im se s ovom politikom ulaganja smanjuje novac koji bi bio raspoloživ za ulaganje na burzi.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • July 3, 2020 at 4:19 PM
    Quote from Manu

Posljednji dan pred izbore jadno trgovanje uostalom kao i manje-više cijeli mandat. Čini mi se da nitko u cijeloj predizbornoj kampanji nije spomenuo kretanje indeksa Zagrebačke burze za vrijeme Plenkovićevog mandata. Neki zato što im to odgovara jer su odgovorni, neki jer pretpostavljaju da birače ne zanima ali većina zato što pojma nemaju. Ali je opoziciji to mogao biti najkonkretniji argument u borbi protiv Plenkovićeve samohvale gospodarskim uspjesima koje vidi samo on i njegovi sljedbenici.

nitko se neće upuštati u to, jer bi onda morali priznati da je ekonomija bila najbolja u vrijeme Sanader, a to bi svim političarima bilo kao hitac u glavu.

jedino je Tomašević (znači teški ljevičar) to onako ovlaš spomenuo da smo u stagnaciji već 10 godina i da još uvijek nismo dostigli broj zaposlenih iz 2008., al, istina, nitko se nije referirao na CROBEX, čak ni Škorini di ima dosta poduzetnika na visokim pozicijama.

• st-brajo
    • July 3, 2020 at 12:55 PM
    Quote from dionicar

Vjerojatno cete opet rec da nema veze sa nicim.. Ali TOP10 😉😎😁

https://www.lider.media/poslovna-scena…ije-roka-132159

naravno da nema, al gospođa je vjerojatno postala bogatija jer kupuje skuplje da bi prodala jeftinije.

mislim da je svima jasno da se drukčije upravlja sa firmama kad imate skin in the game nego kad raspolažete s tuđim novcima za koje Vas nije briga, jer dobijete proviziju orilo gorilo (fondovi).

ova dionica je najbolji primjeri kako su ljudi koji su izgubili upravljačka prava zatukli dionicu toliko da bi im mali dioničari trebali dignuti spomenik.

• st-brajo
    • July 3, 2020 at 11:22 AM

i Nijemci imaju svoju Uljanik/3. MAJ kombinaciju

https://www.teletrader.com/deutsche-bank-…1064?internal=1

• CORONA virus

• st-brajo
    • July 3, 2020 at 10:42 AM

"Svima je jasno da je seks definicija bliskog kontakta."

https://www.poslovni.hr/hrvatska/covid…-rizika-4239992

a što ako traje manje od 15 minuta? ^^

• st-brajo
    • July 2, 2020 at 6:31 PM
    Quote from george

Dakle treba jasno i glasno reci, mi smo kockari i igramo na sentiment.

Slazem se a u tom slucaju su definitivno nepotrebni argumenti koji vas "uvjeravaju" u ispravnost kupovine opte, podr ili igh.

Dapace, naavedena recenica govori o tome da se na forumu (forumima) stvara sentiment. Proracunato jelte :)

jer koja je razlika izmedju opte i igh prije dva mjeseca?

Razlika je u broju postova, sentimenta :)

kolega, kockari su oni što su u ožujku, s tuđim novcima, srušili cijelu burzu na pola puta od all time high, pa onda pričaju bajke kako njihovi ulagači (ovce za šišanje) i dalje imaju povjerenja u njih.

ne bi me čudilo da nisu dojavili svojim bližnjima da se postave na kupnju dok oni onako brutalno iskrcavaju.

ovo ovdje što neki kolege rade je sitni trejd.

koliko ja znam, nitko ovdje nema tolike kupovne moći da bude neki market maker.

• GARB (The Garden Brewery d.d.)

• st-brajo
    • July 2, 2020 at 5:26 PM
    Quote from tepra

U nešto manje od mjesec dana, protrgovalo se sa ukupno 0 dionica. Kako i trgovati kada nema ništa na prodaji.

ni prva ni zadnja dionica na kojoj su mirovnici flipali The Bird našim penzijama.

• st-brajo
    • July 1, 2020 at 11:49 AM
    Quote from my moon
    Quote from BSOD

https://www.teletrader.com/xetra-says-t7-…4857?internal=1

Kreće se uskoro.

"The outage has been affecting trading in Germany, Austria, the Czech Republic, Hungary, and Slovenia.2

nas nisu ni naveli......... I to puno govori.....

https://zse.hr/default.aspx?id=98570

• st-brajo
    • July 1, 2020 at 9:27 AM

čini se da je rast CROBEX-a jučer kad su sve druge burze padale bio neka sistemska pogreška ^^

https://zse.hr/default.aspx?id=98561

1. Privacy Policy
  2. Kontakt