1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • October 7, 2020 at 1:36 PM
    Quote from LodeRunner

Kod pracenja primjetiti dvije stvari. Od navedenih, zapravo je samo jedna donekle "tech", ostale tri su redom logistika, marketing i marketing.

primjedbe uputite analitičarima u USA.

Quote from LodeRunner

Zatim primjetiti da je AT&T danas osjetno veci nego prije komadanja.

baš na tome su i oni poentirali, jer je to cijepanje bio dobar povod za kupovinu koja se na kraju višestruko isplatila.

treba vidjeti hoće li do komadanja uopće i doći, a ako dođe i na koji način će ih raskomadati.

zato i govorim da zasad valja samo upratiti.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • October 7, 2020 at 1:21 PM

oho.

sad se uvodi i prohibicija.

https://www.teletrader.com/brussels-bans-…8842?internal=1

čini se da se, uz monetarno, sad i društveno vraćamo u doba Velike depresije.

popijte još koji stiff drink dok još možete ;)

• st-brajo
    • October 7, 2020 at 12:37 PM

u Americi se naveliko špekulira da bi trebalo krenuti komadanje big tech firmi kao jedna od rijetkih točaka oko kojih bi se mogli složiti i demokrati i republikanci.

https://www.marketwatch.com/story/big-tech…m-up-2020-10-06

zadnje takvo komadanje je bilo sa AT&T, a pokušaj sa Microsoftom je neslavno propao.

vrijedi upratiti.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • October 7, 2020 at 12:29 PM
    Quote from Paulie

"Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze", kazao je Grmoja.

"Imam određene dokumente koje sam proslijedio", rekao je i objasnio da se s njima "ništa ne događa", zbog čega, kako je rekao, "zato ovo i čini".

https://www.24sata.hr/news/grmoja-im…o-dorh-u-720662

još čekamo da i HANFA počne raditi svoj posao.

a tu ćemo se tek načekati.

• st-brajo
    • October 7, 2020 at 11:07 AM
    Quote from crveni

Ili je Trump stopirao stimulus, dok ga ne izaberu za precjednika :/

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ovako će im mahati sa potpisanim, a ako ga ne izaberu, onda će ga potrgati ;)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • October 6, 2020 at 12:29 PM
    Quote from zlocesti

Ja imam ideju :S

Futuresi u minusu ?

A reklo bi se da je kriza izbjegnuta, predsjednik je otpušten na kućno liječenje. Nepredvidiva vremena

danas je objašnjenje da ih brine virus (iako ga je precjednik pregazio kao plitak potok).

mislim da je svima jasno da ta njihova objašnjenja kretanja tržišta nemaju veze sa životom.

tamo je TA carica, i naravno, praćenje onoga što rade hedge fondovi, al to Vam sigurno neće reći u mainstream medijima.

• Birtija

• st-brajo
    • October 5, 2020 at 10:05 PM
    Quote from Moller

meni bome jedan bivši predsjednik više vuče na tog primata, a nije lignja

šta nije lignja bio kuhana noga? :/

moraju članovi znati što je, osim ribe, još na meniju ;)

• Birtija

• st-brajo
    • October 5, 2020 at 10:01 PM

fali samo da imaju i svoju emisiju.

https://www.vecernji.hr/showbiz/klub-7…alentic-1268961

kvragu, čak i studio mogu tamo staviti da bude prigodno.

• st-brajo
    • October 5, 2020 at 9:09 PM

haha, pa ovo je sve.

Trump se našikao medikamentima i napušta bolnicu.

ovi na CNN-u će se živi pojesti.

• st-brajo
    • October 4, 2020 at 9:13 AM
    Quote from emil

Pa bivsi moderator se potrudio da ih sve rastjera pa kad je to uspio i on se povukao.

kao d je bio angaziran uprvo za tu misiju...

e moj kolega.

problem je što svi hoće ribu, a nitko ne želi naučiti pecati.

i ta priča ide dok ne otkrijete da je riba koju vam je netko dao obogaćena živom.

tko je htio ovdje naučiti pecati, imao je hrpu prilika (uostalom, tako sam i ja učio, i sad pecam sam).

problem je što bi svi htjeli kruha preko pogače, a nemaju cojones stisnuti kupi/prodaj dok netko ne izdruka 10-ak postova zašto bi to trebali.

neznanje, manjak samopouzdanja ili nešto treće, ne znam.

a postoji nešto i što se zove market sentiment, o čemu na osebujan način piše kolega my moon.

nekad ni svi drukeri ovog svijeta, koji su se s foruma očito preselili u medije, ne mogu zacimati tržište koje ima svoju logiku.

inače, kome je do ozbiljnog trejdanja, nek se uhvati tržišta obveznica, naravno stranih.

tamo možete igrati na oba kraja (cijena papira i cijena prinosa na papir) ako jedno raste, drugo pada i obrnuto.

baš sam se sinoć našao s prijateljem koji je tako trgovao za jednu firmu ovdje i rekao mi je poslati nešto literature, pa budem proslijedio.

i da, opet nije riba, nego štap za pecanje.

koji zaeb.

• Birtija

• st-brajo
    • October 3, 2020 at 8:33 AM

e moj Dragane

https://direktno.hr/domovina/kovac…rijavio-209316/

"Uz to, nađeno je i 7,5 milijuna kuna u gotovini u garaži u Samoboru i 4,6 milijuna kuna u jednom stanu u Zagrebu, a za taj novac istražitelji smatraju da ga je Kovačević sakrio."

1. kakav si ti Slavonac kad nemaš bosansko državljanstvo da ove kune pretvoriš u Eure?

2. kad već to pretvoriš u Eure, nije valjda da te nitko ne može prebaciti do neke otočne/porezna oaza države da otvoriš tamo bankovni račun? (možda se to danas sve može i preko Zoom-a, ne znam).

vidi se da je ovaj isti kao Ćaća i Nadan.

sva tri igraju na zamor hrvatskog pravosuđa i padanje u zastaru.

kad je već Kutli prošlo, pa što ne bi i njima.

zanimljivo je i to da je svima imovina trenutno blokirana (da, ali imovina u Hrvatskoj ;))

samo što je Ćaća ipak bio malo pametniji od ostatka ekipe pa je odradio korake 1. i 2. da može tu i tamo pogledat reprezentaciju kad je neka bitna utakmica i da ćeri imaju lagodan život.

ne znam samo šta je s Todom.

al obzirom na one putešestvije po Londonu, mislim da je i on Ćaća đir ;)

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • October 2, 2020 at 3:02 PM
    Quote from toluen

Glede inflacije ima na kraju druge epizode Inspektora Vinka zanimljiv komentar kada jedan od glumaca kaže na temu o uvođenju ispitivanja porijekla imovina za progon "zločestih" građana:

"Samo ove godine (84) je u državu (tadašnju SFRJ) uvezeno preko milijardu dolara (!!!) uvozne robe. Ako se zna da stranci daju proviziju od 5%, a netko ju je dobio - kako to da se o tome ništa ne govori? Tko će njima ispitati porijeklo imovine?"

Kako to danas zvuči nevino i dječje u odnosu na ovo s čime danas imamo posla.

Tada takvo nešto javno komentirati pa makar i kroz humorističku seriju je značilo gotovo sigurne probleme, a realno ni danas nije ništa drugačije. I zato ljudi uglavnom šute ili gunđaju ili anonimno komentiraju, ali realno ne pokušavaju ništa jer onaj tko se na taj put odluči zna da se neće dobro provesti. Tako da ni to ne treba čuditi - prirodna pojava da ljudi radije izabiru i da žive lošije samo da ih nitko ne dira, ali na taj način vlastitim nečinjenjem zapravo direktno održavaju takav sustav u životu.

Drugovi i funkcioneri pri loncu oduvijek su mastili brke. A današnji Kovačevići i njima slični su samo nusproizvod sustava i našli su se u pravo vrijeme na pravom mjestu, ali kako to već biva u takvim situacijama malčice je Dragan postao neoprezan, bahat, možda se nekome zamjerio i sada će priliku dobiti netko drugi. No osim imena i prezimena sve drugo ostaje isto. I naravno zbog javne pozicije na kojoj je "puklo" mora se odigrati predstava za raju s "odlučnim akcijama" kojom će se to "pokriti" i osigurati da slučano stvari ne bi pobjegle s lanca. Treba li nas to onda čuditi?

Inače što se tiče "promjena" jedan primjer iz prakse.

Jednom sam bio dio procesa uvođenja ISO 9001 u firmu u kojoj sam radio i na kraju (nakon početnog zanosa da će se nešto zbilja radikalno promijeniti na bolje) se sve zapravo svelo na to da smo od kvalitete realno dobili samo još papirologije, administracije i troškova jer nije došlo do promjene načina razmišljanja sudionika što zapravo znači pojam kvalitete. Naravno standard je onda utjecao i na cijenu jer je eto proizvod postao "kvalitetniji". Firma se i danas "hvali" tim ali oni koji znaju što je unutra znaju da je to samo prazna kutija u kojoj realno nema ni k od kvalitete. I živo im se j..e za to.

Identično vrijedi i za naš društveno politički sustav. Nova država predstavlja za nas samo nastavak iste priče na kojoj su u tranziciji neke upražnjene pozicije promijenjenih naziva popunjene kadrovima istih preferencija kao i prije. Crony kapitalizam i posljedična korupcija je zapravo ono isto što postoji od kad živimo ovdje (od stoljeća sedmog) i jednostavno je ugrađeno u naš mentalni sklop kroz kulturne meme koje kroz vlastiti život ovdje upijamo.

Da bi se to promijenilo treba nesrazmjerno veća količina energije i truda, pa onda ispada realno da se ne ulaže gotovo ništa. A fizikalno gledano rezultati su savršeno u skladu s onim što se realno na tom planu radi. Samo od sebe se to neće promijeniti jer očito postoji određeni balans snaga koji osiguravaju da takvo stanje postoji u toj čudnoj ravnoteži i traje unatoč povremenim "problemima" koji ga nastoje izbaciti iz te ravnoteže.

Mislim da nam fali osjećaj za to koliko i zašto je to tako veliki problem. Kao da s jednim tačkama, lopatom i kubik pijeska idemo sagraditi neboder od 100 katova - ne bu išlo.

Display More

kolega, prije bi Vas provozali u gepeku da nešto napravite ili ako ste nešto obećali, a niste napravili, a sada samo dobijete "bakšiš" u gepek.

isto tako, ako ništa, ova situacija je dovela do toga da se sudovima i upravom možete komunicirati elektronski, kao i u zdravstvu izdavati uputnice na taj način, iako ti sustavi postoje već nekoliko godina.

tako da ipak mislim da smo kao društvo barem malo napredovali.

drugi par cipela je taj što je ta brzina kao vlak od HŽ-a.

• Birtija

• st-brajo
    • October 2, 2020 at 12:06 PM

ipak ima nade.

tata Kiyosaki ruši top liste ;)

https://www.index.hr/magazin/clanak…nu/2218607.aspx

• st-brajo
    • October 2, 2020 at 10:28 AM
    Quote from Moller
    Quote from accountant

što se mijenja u stvari? ništa!

od osnutka ove samostalne države ništa se pod milim bogom promijenilo nije!

ne griješite dušu računovodstvenu kolega, ja koji nisam računovođa već davno sam uočio da su iznosi sve viši, viši i viši:)

pa moraju ljudi iznose uskladiti s inflacijom ;)

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 7:05 PM
    Quote from Manu

S 12 na 10 posto smanjila bi se i stopa poreza po odbitku pri isplati dividendi i udjela u dobiti. Time bi se i odredbe Zakona o porezu na dobit uskladile s najavljenim izmjenama Zakona o porezu na dohodak, kojima se također regulira smanjenje stope za dohodak od kapitala ostvaren po osnovi dividende i udjela u dobiti s 12 na 10 posto.

Pročitajte više na: https://m.vecernji.hr/vijesti/minist…gradane-1435285 - m.vecernji.hr

vrhunska reforma, nema što.

očekujem CBX na ATH čim ovo uvedu.

da su bar uveli osobni odbitak, pa ajde de.

srećom da mi bar prirez ne mogu više dići, al naći će se već neka druga kompenzacija.

kod nas su reforme uvijek na razini skinit ću postotak ovdi, a dodat ću postotak drugdi.

rječnikom guvernera Vujčića, operacija fine prilagodbe ;)

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 4:54 PM
    Quote from Lurker458

Mi crtamo grafove, radimo TA i duboko promisljamo ne bismo li dosli do nekog dubokoumnog zakljucka. Meanwhile, ovako analiziraju americki milenijalci i zoomeri:

https://www.reddit.com/r/wallstreetbe…ith_a_cute_face

(Btw, moja osobna preporuka je pratit taj sub reddit - presmjesni su)

ovo je nešto kao naše rasprave u Birtiji ili OPTE - kladionici.

samo fali da Vujčića nacrtamo kao Tomu Akvinskog :D

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 3:45 PM
    Quote from Parica

Mislim da INGR-a kao gradjevinska firma vise ne postoji niti ima interesa to ponovno pokretat (pa vidi gdje ih je to dovelo)...

Ovdje se sve vrti oko "Arene" i prakticki se radi o nekretninskom fondu s preplacenom Upravom i jednom vrijednom nekretninom koja nema "ciste papire"...

Tu nikog vise ne zanima gradjevina sto se vidi i po poslovnim prihodima...

Volio bih da sam u krivu i da na burzi dobijemo jos jednog gradjevinara...

gledam ove građevince (DLKV, IGH, INGR), i svi se trže čak i iznad multiple preuzimanja.

ako ćemo provesti neku usporedbu, DLKV i IGH imaju pune knjige narudžbi, ali i dug koji im visi kao mač iznad glave.

s druge strane, koliko sam ja shvatio poteze nove uprave, cilj je da dugove prebiju/otplaćuju sa najmom od Arene, al od novih ugovora nema ni slova.

prednost DLKV i IGH je što već imaju hrpu novih ugovora, a prednost INGR je što dugovi nisu problem.

prema tome, u sva tri slučaja, po ovim cijenama, kupuje se nada u bolju budućnost.

problem je što je, po ovim cijenama, bolja budućnost već uračunata u cijenu :/

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 3:18 PM
    Quote from renchi

Uvidom u stanje Optime 2013 neposredno nakon predstečajne nagodbe kada je ista razdijeljena između ZABA i HT te vjeronika OPTIMA je imala ISTI dug kao i dana. Nešto više od 500 miliona kuna duga i onda kao i sada . Sve ove godine OPTIMA je uredno vraćala dugove, ne samo svoje nego sada i od H1. Čak je imala i dobit. Kada sam rekla da netko tko zna upravljati dugom obožava ovakve firme koje imaju siguran posao velikog cash flow i koji je visoko profitabilan stalno se složeno ukamaćuješ po 8 %. Koliko su na optimi do sada zaradili, a i zaraditi će i dalje onaj koji održava ovakav dug jednakim, a zadrži kamatu 8 %.

Nije Optima samo optika, dozvola za ulazak na tržište itd. Optima je više od toga.

HEP - više od struje.

Optima - više od interneta :D

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 1:57 PM
    Quote from zlocesti

Ne znam što bih rekla, osim da sam nekako izgubila interes za našu burzu. Dojadilo. A stvarno sam voljela time se baviti.

A i razumno se pitati, gdje bi čovjek radije trgovao, ovdje gdje je dnevni promet na burzi pola milijuna dolara, ili vani gdje je dnevni promet samo na jednom papiru solidnih par milijuna dolara

Blago sam rezignirana, nadam se da nije zarazno:S

kolegice, razmišljate skroz racionalno.

naša burza je za trejdanje s akumuliranjem ili za dugoročno investiranje.

a trenutno su jedno i drugo nagazne mine.

iscijedite što god možete na Amerima.

ovdje ćemo se svi vratiti kad opet postane zanimljivo ;)

• st-brajo
    • October 1, 2020 at 1:51 PM
    Quote from zlocesti

Ovdje nula kn.

Vani. Ako su indeksi u zelenom in and out.

ovo jedino trenutno ima smisla.

doslovce intraday trading.

zdrpi i briši.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt