1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • October 28, 2020 at 3:58 PM
    Quote from Marielena

Istina da Angela zatvara kafice i restorane i da Dax pada. Iako je taj Dax od travnja narastao koliko? A mi se jos nismo oporavili od pada u ozujku. Ma mi se jos nismo oporavili od pada 2008. Koliko je Dax narastao od 2008? Ali ok, nismo rasli a valjda i sa dna se moze pasti.

izgleda da nam Crobi baš i nije nešto impresioniran usta moja hvalite me konferencijom Žigmana i ekipe

• st-brajo
    • October 28, 2020 at 3:15 PM

glavno da se meni nabio na glavu tin foil hat kad sam govorio da se bude oprezan sa long pozicijom.

Quote from LodeRunner

Znaci krecemo sa zatvaranjem po Europi. Sranje je doslo i do ventilatora.

ako ovako nastavimo s brojem infetanih, i toga bi moglo zafaliti.

• st-brajo
    • October 28, 2020 at 10:44 AM
    Quote from denobeno

Prati li netko guvernerovo izlaganje na HRT 4?

Ne izgleda sve tako loše ...

naravno da ne izgleda.

ovo su one rektalno alpinističke medijske konferencije na kojima je sve divno i krasno ;)

• Investiramo - platforma za analizu dionica

• st-brajo
    • October 28, 2020 at 10:38 AM
    Quote from azivkovi

Pozdrav st-brajo, uglavnom razlike u market cap-u izmedju Investiramo i Mojedionice proizlaze iz toga sto mojedionice mcap racunaju s ukljucenim trezorskim dionicama. Osobno smatram da je bolje gledati i racunati s izuzetim trezorskim dionicama, buduci da nemaju pravo glasa, ni dividendu.

Kako ne stignem svaki dan pratiti i rucno ubacivati promjene u trezorskim dionicama, na investiramo su vrijednosti iz godisnih financijskih izvjestaja, tj na 31.12. zadnje godine.

Osim toga, postoje i greske na mojedionice, primjerice broj dionica za SPVA gdje se racuna i rod -R-C koji vise ne postoji pa je broj dionica za 1.5 mil veci.

Ako naletis na koju gresku, cijenio bih ako bi mi javio ovdje da ispravim. :) Nadam se uskoro imati vremena jos raditi na platformi, vec dugo nisam nista dodao osim novih izvjestaja.

Pozdrav,
    Ante

ma sve 5.

evo čekam update izvještaja.

nadam se da će brzo :)

nemam ni ja puno vremena nego povremeno bacim oko.

ma nitko ne očekuje da je sve u svakom trenutku u kunu točno.

čisto preporuka da pri unosu novih izvještaja prekontroliraš i market cap, čisto da izračuni evaluacija budu što precizniji.

i nadam se da ćeš prihvatiti ona moja 3 prijedloga kod novih preinaka stranice :)

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • October 28, 2020 at 10:23 AM
    Quote from zlocesti

Jučer smo preskočili, i neka smo

A mogli bi i danas

Možda će ovo biti Bumpy Ride

Gledam Nasdaq

Možda double top, a target mu se nekako podudara sa fibo linijom

A možda će biti i triple top ??

Zgodno je to crtanje, stvarno ko' gledanje u talog od kave.:S

U svakom slučaju, sit tight do duljnjeg

Display More

nemojte tako, kolegice.

za vječne optimiste, neka bude cup & handle ^^

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 4:07 PM
    Quote from Marielena

Kolega vi jos niste rijesili privatne svadje sa Neom😅

Pa rekla sam vam da ne kupujem po Neovim savjetima.

I rekla sam vam tada da cu Sapn smatrati pravom prilikom kada bude pred preuzimanjem. I da pratim.

kolegice, zakrvili smo se oko Saponije.

sad vidite i zašto.

što se mene tiče, nek se vrati nazad.

treba mi netko drukati na pad da kupim i neke druge dionice jeftinije ^^

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 3:57 PM
    Quote from Marielena

I rekla sam da ce kataklizmicari morati malo pricekati😅

kolegice, zašto ste kupovali ATPL kad je Neo zvao pad na 160, a niste Saponiju kad je zvao pad na 200? ;)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 3:47 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from tin

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…b697d1d74ee.pdf

Lijepo!

Ima na ZSE firmi koje posluju odlično unatoč korana krizi!

Nije mi jasno zasto proslogodisnji prihodi odstupaju za 100mil s obzirom na proslogodisnje izdano izvjesce ?

sad bi Neo rekao da idemo nazad na 200 :D

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 12:52 PM
    Quote from my moon

A gdje su Kata Klizmičari?

Sad kad imaju štofa, šute..

Općenito neko Woodstock- ovsko ozračje ovdje, imal admina da to rastjera?

Quote from rambo_5

Kolega, nitko ne uživa u onome što se sprema, ali je na žalost neizbježno. Nadajmo se samo da će biti kratko i oštro, a ne neko višegodišnje mrcvarenje što će ubiti duh svima...

psihološka priprema je krenula ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2224926

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 11:44 AM
    Quote from zlocesti

Nije, nego vjerojatno manje testiraju

Objavljene nove preporuke, praktično se ne testira, izuzev........

znači, naši su počeli provoditi Trumpove epidemiološke preporuke 🤦

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 11:09 AM
    Quote from Manu

HDZ visi na dva konca. Jedan je malo jači ( mehanizam korupcije kojeg još uvijek kontroliraju) i jedan malo slabiji ( kult ličnosti Andreja Plenkovića ). Ako jedan od ova dva pukne, ravnoteža se urušava. On im dobija izbore, oni uživaju plodove, ali on bez njih nema stranku odnosno bazu. Može li se zadržati HDZ i istovremeno promijeniti glasačka i stranačka baza? Osobno ne vjerujem u to, mada mu je to djelomično uspjelo na ovim izborima, a njegovi nehadezeovski fanovi očito vjeruju baš u takav scenarij. Podvalio je priču i nekim nehadezeovim biračima ali opet na dobrobit korumpirane stranačke baze koja uživa plodove pobjede. Pa pogledajte tko su dobitnici subvencija. Među njima je i obitelj ministra koji je njegov osobni izbor. A to nije prvi put, to je već postalo pravilo.

pa upravo to.

on trenutno podvaljuje priču Briselu, a upravo o njima ovisi visina tranše.

pitanje je samo do kada.

ako nastavi s ovim gluparijama, završiti će kao Sanader, a ako to presječe čeka ga fina diplomatska karijera.

ako odluči ove stvari presjeći i svjesno žrtvovati lokalne izbore, ne gine mu mjesto predsjednika EU komisije.

zato sam i rekao da je sve na njemu.

a mislim da je dovoljno pametan da vidi kako su završili bivši šefovi HDZ-a koji su sve podredili stranci.

upravo njegova osobna ambicija je jedino što HDZ može natjerati na reforme.

dovoljno je samo da ih uvjeri da je uhljebljivanje dovoljna nagrada i da se samo trebaju odreći muljanja i mitomanije na koje Brisel pazi.

naravno, ako to ne uspije, možemo zaboraviti na 22 mlrd. €, a on će završiti kao Sanader.

vjerojatno i pravomoćna presuda HDZ-u za korupciju čami negdje u ladici i čeka pogodan trenutak.

ako se tinta osuši pred lokalne izbore, tada ćemo znati koji put je Plenki izabrao (ili predsjednik EU komisije ili novi Sanader).

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 10:02 AM
    Quote from Moller

izvini st-brajo molim te ^^^^ vratiti novce ^^:D HDZeovac ^^:D^^:D

pa ni ćaća im ništa ne vraća^^:D

bumo videli.

to su EU novci, osniva se odjel za kontrolu trošenja EU fondova koji odgovara izravno Briselu, baš zato što radi istih ovakvih stvari imaju problema sa Orbanom i kumpanijom.

ne očekujem promjene preko noći, al ako Plenki cilja na jaču poziciju u Briselu, morat će malo obuzdati lokalne uhljebe.

kao što su i sami rekli, onih 22 mlrd. € je novac koji je na raspolaganju.

a ako se nastavi s ovakvim gluparijama i EU komisija počne lupati kazne (a budite uvjereni da hoće) ova obećana tranša će se bitno smanjiti.

jbg., nije Plenkiju lako.

pokušava objasniti svojim 220.000 članova da im se s EU-om isplati biti pošten, a on će ih utiho pouhljebljivati.

al ovima je slađe mito i muljaža, jer su tako navikli s domaćim novcima.

samo šta Brisel nije vesla sisao.

najbolji primjer Vam je AZTN koji je na oba oka žmirio na Gazdine muljaže dok nismo bili u EU, a sada se pokreću postupci i uredno lijepe kazne i za najmanja odstupanja od pravila tržišnog natjecanja, jer Brisel budno pazi na njih.

mrkva (22 mlrd. €) + batina (kazne EU komisije).

koliki će na kraju biti saldo, trenutno ovisi isključivo o Plenkiju.

• st-brajo
    • October 27, 2020 at 8:27 AM
    Quote from Manu

Evo dobrog primjera kako to ide kod nas. Osim što su ovakve stvari legalizirana korupcija u takvim uvjetima svako tržište postaje besmisleno, uključujući i tržište kapitala. Kakvog smisla ima tržišna utakmica kad se unaprijed znaju pobjednici koje politika izabere?

https://www.telegram.hr/politika-krimi…17-milijuna-kn/

i onda će onaj EU odjel što se sad kod nas osniva utvrditi muljažu, ovaj će morati vratiti novce, a kaznu u ime RH će platiti porezni obveznici. Živjeli! 🥂

• st-brajo
    • October 26, 2020 at 9:57 PM
    Quote from KultLicnosti

Kako dosadno dani prolaze a nema crasha pa kako to, kako to... jao gdje sam pogriješio ???

28.10. FED objavljuje novi raspored kupovine.

dotada, osim loših izvješća, ne vidim neki razlog za neku veću korekciju :)

• st-brajo
    • October 21, 2020 at 9:44 PM
    Quote from my moon

A plunge in U.S. stocks because of election fears would be the perfect buying opportunity, according to Morgan Stanley (NYSE:MS).

Vani se ne predaju, vać, ako dođe Kata Klizma podvrsta izborna, predlažu kupnju.

Mada to i nije topla voda, i ovdje svi čekaju pad, pa da procijene kako uletiti.

svi bi ulijetali, i oni koji su zakasnili zaraditi na korona krizi i oni koji su kapitalizirali dobitak.

Ameri se dogovaraju oko novog "šuta", a kod nas se duguje i za stari ;)

Quote from calypso
    Quote from calypso

Jednostavno moram podijeliti sa svekolikim pucanstvom... Dakle, danas Snap Inc. raste preko 35% na prometu od pazi sad...

6 MILIJARDI DOLARA

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Stvarno se pitam kog vraga radimo na ZSE i igramo se sa ovim navlakusama?!

Update... Danasnji promet je cca. 200 milijuna dolara... Svejedno, vidio sam i vece dnevne promete na NASDAQu...

Display More

upravo to.

sad kreće sezona izvješća i tamo će biti finih iznenađenja :thumbup:

• Birtija

• st-brajo
    • October 21, 2020 at 12:45 PM
    Quote from buMBum

Ma gdje i u kom smjeru krenuli ili ostali doma za ovaj weekend preporučam Kostolanija i njegovu Psihologiju burze. Uživajte! Život je lijep!

https://kj8r746344.pdcdn5.top/dl2.php?id=157…ologija%20burze

DVANAESTO PREDAVANJE Niti jedna burza ne sliči drugoj

Buenos Aires: velika kockarnica, glasna i odvratna. Ovdje se lovi u mutnom i ulaže sve na to da voda i dalje ostane mutna.

Sidney: I tako ona nije tržište za školsku djecu ili srčane bolesnike. Dionice se mogu lako kupiti, ali teško ih je opet prodati.

ZSE: dobitna kombinacija, najbolje od navedenog :D

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • October 20, 2020 at 1:17 PM
    Quote from Laudator

Pa šta, da uzmem onda još?

ma ovo je neki institucionalac skupio da može kontrolirati cijenu i/ili likvidnost.

ne ide ovo nigdje bez nekog konkretnog info.

do tada će ovdje biti scenarij kao na ostalim dionicama na kojima fondovi vode glavnu riječ.

kad se nešto konkretno počne događati, onda će se i nalozi malo povećati (treba insajdere namiriti).

meni se čini da je Optima ponovno dobila nekog neformalnog market makera (malo jačeg od dežurnih kolega na forumu ;)).

kako kažu kolege, ili vjeruješ ili ne vjeruješ, odnosno svi se nadaju da će biti pukovnici, a nitko pokojnik :)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • October 20, 2020 at 12:31 PM

btw., ne znam jeste li primijetili, ali na Optimi više nema spreada.

miriše na uključivanje nekog institucionalca u igru.

• st-brajo
    • October 20, 2020 at 12:02 PM
    Quote from abc1
    Quote from zlocesti

Tko je rekao da se nema novaca , a ?

:S

Promet na burzi milijun kuna u pola sata, od toga pola milijuna kuna Optima, protrgovano stotinu tisuća komada ???

Netko poludio, ha ?

Sould I stay or should I go...... nekome se tresu ruke, pa mu je dobro i 4,70 :S

Thanks, no .. thanks

A sada se odoh baviti kuhačom i ostalim pametnijim stvarima

Ko' brog u boci putujem, a neću stići nikuda.........

Display More

Nije brog, nego borg.

Display More

Čekamo da Borg napokon otvori onaj ETF da i mi možemo napucati passive bubble kao i Ameri :D

Quote from jack_zg
    Quote from st-brajo

Raoul Pal, jedan od osnivača Real Vision-a, 50% svoje imovine drži u Bitcoinu, 25% u zlatu i 25% u cash-u, jer lik, iako se baš sa trejdanjem rano umirovio, ne vidi neke bolesno dobre prilike na tržištu.

.

Opa, onda je promijenio alokaciju nedavno. Mislim da je početkom ljeta ima 25% u "jeftinim" dividendušama u emerging markets i Americi, i "samo" 25% u Bticoinu.

gostovao je na Stansberry Reasearch (di je prešla Daniela Cambone sa Kitco Newsa) pa joj je otkrio novu alokaciju.

čak je priznao i da ozbiljno razmišlja da i zlato, a možda i cash prebaci u BTC :)

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • October 15, 2020 at 11:37 PM
    Quote from barbosa

ne stari moj, ovo nema veze sa monetarnom politikom nego sa lobističko-političkom intervencijom u tržišta...kako je uopće moguće da jedna država daje poticaje od 100eur po grlu i da onda ta stoka bude uvezena/izvezena u drugu državu...do takvih poremećaja na tržištu/ima dolazi isključivo radi političkih intervencija uslijed ne postojanja jedinstvenih standarda poticaja u eu...također, zašto hr regulatori dozvoljavaju taj kaos u intervencijama i nejednakostima u vrijednosti dobara, naravno da ako je nizozemski ili poljski proizvođač poticajima zatvorio bilancu proizvodnje te prodajom predmetnih dobara po dampinškim cijenama ostvaruje tek extra profit da će sektorski proizvođači u drugim državama kod kojih sutav poticaja ne funkcionira ili ga upoče nema biti u neravnopravnom položaju kao sad konkretno predmeti hr stočari, zašto ministarstvo ne ishodi iste poticajne uvjete pred eu ili pak destimulira uvoz po dampinškim vrijednostima i takve stvari se neće događati

također kolega, budi uvjeren da radnici tih proizvođača koji dampinški izvoze u hr imaju bar duplo veće prihode od hr kolega, pa kako to onda oni mogu imati bolje prihode i još proizvoditi teletinu po 1eur. a hr ostvaruje komparativnu prednost isključivo kroz niski dohodak radnika koji bi devalvacijom kune još manje vrijedio pošto se cijene usklađuju sa cijenama eurozone:?:

država unutarnje tržište kad nema carina brani tečajem.

to baš Mađari fino rade, a vjerojatno i Poljaci, pa sad kupuju kod nas sve šta ima dobar cash flow ili je vezano uz neke sirovine.

a naši se čude kad odu tamo kako je sve "jeftino".

poanta je u tome da se ova priča nije radila kad je trebalo, a moglo se.

a s druge strane, jačanje kune će domaću proizvodnju potaracati do kraja.

Virus je samo sve zablude naše ekonomije

razotkrio.

uostalom, najbogatiji Hrvati (neki još iz doba Yuge) se upravo bave ili su se bavili uvozom, trgovinom i turizmom.

sad vidiš kome se cijelo vrijeme pogodovalo i di nas je to dovelo.

pribroji tu silnu birokratiziranost i nevoljkost provođenja reformi, i sad imaš to šta imaš.

problem je šta je zbog pogodovanja uvoznicima i turizmu skroz propala domaća proizvodnja i domaća potrošnja i sve se manje kuna vrti u sustavu, tj. prijeđe preko manje ruku, pa svi imamo manje.

al ti ćeš to služiti tek kad tebe osobno zakači.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt