1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Američki predsjednički izbori 2020

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 7:21 PM
    Quote from etoimene

Priprema za vatromet?

https://www.whitehouse.gov/briefings-stat…ruption-121620/

Wednesday January 6, 2021 – Congress counts and certifies the electoral votes.

ako ima neke dokaze da nešto može preokrenuti, ovo mu je krajnji rok.

btw., ova priča da je produžio national emergency radi kršenja ljudskih prava i korupcije je prošla skroz nezapaženo u mainstream medijima.

dapače, pratim CNN i oni ga prozivaju da ništa ne radi (očito ne prate ili ne žele pratiti službene stranice Bijele kuće).

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 3:52 PM

Klapa CROBEX :D

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 3:32 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from st-brajo

čini se da je svima puna pipa ZSE i bježe u USA :D

Dugorocni tjedni ulagac sa ZSE prelazi u dugorocnog poludnevnog trenutno na NYSE. Nemam vremena ni za gledati ticker kao dugorocni za ZSE a kamoli biti trzavog prsta za NYSE.

tamo nemate brige.

evo, upravo na CNN-u, jedan lik mrtav hladan izjavi da će dogodine S&P 500, ni manje ni više, nego na 4200 :D

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 3:18 PM
    Quote from Moller

vjerujem kada čuju ove hvalospjeve da će nas najprije potržiti iz Tunguzije

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…meljen-15037190

zadnji put je Žigman na presici izjavio da više nije bilanca toliko bitna, nego koliko je kompanija "zelena".

a da netko našim stečajušama šapne da počnu malo više reciklirati?

tipa da Đuro počne prekrivati vagone recikliranim papirom umjesto sa najlonom (fuj, plasika), da Dalekovod počne stavljati stupove od recikliranog drva (ionako su prodali cinčaonicu) ili da Viro više ne proizvodi bijeli šećer nego samo smeđi i da ga pakuje u reciklirani papir? :/

evo, telekomi su već počeli s time pa spoje više 3G i 4G stanica i onda vam kažu da je to sad 5G (al to šta nitko nema 5G brzine, koga briga) :D

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 3:07 PM

nije samo Dalekovod.

evo, i Đuka se nekome namješta za jeftinu kupnju ;)

• st-brajo
    • December 17, 2020 at 2:32 PM

čini se da je svima puna pipa ZSE i bježe u USA :D

• st-brajo
    • December 16, 2020 at 1:08 PM
    Quote from rambo_5

Najluđe od svega mi je što vani rastu ko ludi dok ovaj naš jad od burze tone...

A što će tek biti kad vani nastupi korekcija?!

teško da ćemo ispod 1300.

tu je, povijesno gledano, jaka buy zona (crvena linija)

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Ulaganje u srebro

• st-brajo
    • December 15, 2020 at 7:52 PM
    Quote from etoimene

Složiš si kombinaciju preko nekog FX brokera. Nema PDV-a a i manje je pitanja.

Osim ako je za zakopat u vrtu ... :)

uskoro se u Singapuru planira otvoriti nova burza koja će poslovati sa blockchain skladišnicama.

za početak počinju sa zemnim plinom, a misle se proširiti i na ostale commodities.

tek tada ćemo znati koliko je točno čega u opticaju i cijenu navedenog, jer će se te skladišnice claim-ati u realnom vremenu.

trenutno je sve bazirano na špekulacijama, jer su skladišnice u papirnatom obliku, pa se događaju potresi na tržištu.

u svakom slučaju, očekuju nas zanimljiva vremena :)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • December 15, 2020 at 7:00 PM

https://mediadaily.biz/2020/12/11/uni…ponovno-kupuje/

https://mediadaily.biz/2020/12/03/sto…a1-arene-sport/

evo malo i novosti od "mućka kojeg nitko ne želi".

priče da će bilo tko kopati kanale da uvodi optiku su priče za malu djecu.

inače, u igru se vratio i jedan fond koji je prije sloma burze imao skoro 500.000 kom koje vam je uvalio po 9 kn, a nedavno je ponovno kupio 200.000 kom po nepoznatoj cijeni, da bi vam uvalio 50.000 na onom rastu cijene ;)

• st-brajo
    • December 15, 2020 at 1:45 PM
    Quote from etoimene

Hoće li se aktivirati do petka?

https://www.whitehouse.gov/presidential-a…tates-election/

izborne kutije su koristile software za koji je upravo na CNN-u objavljeno da je hakiran, ali na način da je hakirano sve drugo što je koristilo taj software osim izbornih kutija :D

i meni se čini da cijela ova priča još uvijek nije gotova.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • December 14, 2020 at 7:40 PM
    Quote from zlocesti

Dragi moj kolega, nikada se ne shorta ispod EMA. Ovo sada je prilika za short, a neki je i koriste

Ovo je bio top, hoće li biti SHS ... i gdje ćemo se odbiti, tko zna........nevewhere:)

Možda bude prilike kupiti velike lijepe papire povoljnije, pa odvoziti još jedan krug

kolegice, za mitkko i Vas, svi skupa smo šegrti ^^

teško je išta pametno prognozirati.

za početak bi rekao da bi valjalo testirati fibo liniju 50, a di se trenutno skupila i jaka tehnička potpora sa MA/EMA.

kažu da je trgovina oko linije 50 uvijek ključna.

tu ćemo vidjeti jesmo li pukovnik ili pokojnik :/

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • December 14, 2020 at 6:19 PM
    Quote from plavi01

poštovani Ima li graf za crobi

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

između 3 prilike za short koje su opisane na slici, stvorio se bottoming pattern, mada, koliko vidim po literaturi, nepravilan.

kupci su očito malo ispod fibo linije 38.2 na 1550 bodova.

od kad se uključio ETF glatko smo osvojili fibo linije 38.2 i 50 i sad smo se odbili od linije 61.8 koju nismo uspjeli osvojiti.

vidljive su vam sve tehničke potpore.

a o generalnom kretanju nek ostali tehničari kažu svoje mišljenje :)

• CORONA virus

• st-brajo
    • December 13, 2020 at 7:57 PM
    Quote from Paulie

Split ruši rekorde umrlih, a riva krcata: Broj sprovoda raste, ali nedjeljna špica se ne propušta...

Čini mi se da ljude boli briga za Capka, Beroša, Markotićku i stožer koji je očito izgubio sav kredibilitet. ^^:D

pxl-131220-31148282-1.jpg

pxl-131220-31148286.jpg

posli će otić kod babe/dide/matere/ćaće na obid i sve će biti dobro.

malo će ih oplakat, a onda palit štemalicu, jer triba nasljedstvo srediti za sezonu.

vražja starčad ionako predugo živi, nabija liste čekanja u bolnicama, a stanovi su skupi.

oni koji su imali "sreće" da ih biologija pomazi su fine novce zavrtili od rente (u samom gradu 35000 stanova je registrirano za iznajmljivanje), a ovi drugi su bili zavidni jer i njihovi bližnji nisu ranije "otegnuli papke".

postali smo grad redikula, fušera, parazita, linčina i neradnika.

i neka smo.

vrč ide na vodu dok se ne razbije.

već mi je i lani bila puna kapa što sam ja morao žrtvovati svoj komot da bi redikuli imali "sezonu", jer stranci "ne prenose virus".

sad bi valjda trebao i primiti neprovjereno cjepivo.

neka sad redikuli glume pokusne kuniće, a ja nastavljam sa nošenjem maske i osobnom higijenom.

• st-brajo
    • December 12, 2020 at 11:07 AM

vikend je vrijeme za edukaciju :)

za one koji se pitaju zašto sam dežurni "medvjed", evo malo sličica za ilustraciju.

evo i članak di je sve objašnjeno.

https://alhambrapartners.com/2020/11/24/tre…ry-about-solly/

ako pažljivo pogledate, trenutak lomljenja krivulja je bio baš u ožujku, kad su se i burze slomile.

a ako pogledate sličice, izgledno je da će ponovno doći do sličnog scenarija.

u kojem trenutku će to biti, to nitko ne zna.

isto tako, možete vidjeti da ova kretanja nemaju nikakve veze sa virusom, nego se očito nešto iza brda valja, a to nešto se dogodi iznenada i onda padne kao meteor.

neki od povoda mogu biti balansiranje portfelja krajem godine (u prosincu, sjetimo se korekcije 2018.) ili ožujku/rujnu kad se rade revizije burzovnih indeksa, a nekad jednostavno može doći i nenadano.

u svakom slučaju, kad na bilo kojem tržištu vidimo neke ekstreme, valja biti na oprezu :)

• st-brajo
    • December 12, 2020 at 9:02 AM

evo, na CNN-u opet počele reportaže kako se u Venezueli teško živi, kako su ljudi gladni, kako je porast prostitucije, itd.

i prije ove situacije s virusom na djelu je bila ista stvar.

naivac Maduro misli da će se s Bidenom nešto dogovoriti, a ekipa u back office-u jedva čeka da dolje ispuca arsenal, jer dugo nije bilo neke akcije.

vražji Trump sve umrtvio, John Bolton lud od muke.

s druge strane, Trump nastavlja sa potpisivanjem mirovnih sporazuma Izraela sa arapskim zemljama.

samo mi jedna stvar nije jasna.

ako su Demokrati tobože "zeleni", čemu onda petljanje u zemlju koja leži na najvećim svjetskim zalihama nafte :/

šta im ne bi trebalo biti u interesu da je dolje toliko loše da se u naftu i njeno eksploatiranje ne ulaže ako već toliko žarko žele "zeleni" svijet?

ili je ova priča sa "zelenjavom" samo izlika do opet netko okrene velike novce? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • December 11, 2020 at 12:03 PM
    Quote from alias

E sad da vidimo dal ce trziste pasti i do kuda. Najgore mi je kad sam van iz dionica, dati sam sebi odgovor na pitanje; kad ponovo kupiti? Imam osjecaj da klinci s robin hooda nit ne kuze, a nit ne znaju, sta je sell on the news, pa moze ful brzo preokrenuti u plus danas. Jucer, ako ste pratili, mnoge dionice iz velikih minusa u velik plus, sto zaci da klinci samo prate gomilu. Ako se prodaje onda prodaj, ako kupuje kupuj jos jace. Po meni opasno da opasnije ne moze biti

Quote from zlocesti

Ne gledam već danima ništa, u svom svijetu, Lost in Space

Al' kažu da se kupuje na rast .:S

Uvijek nas muči isto pitanje, da li kupujemo dip ili kupujemo pad.

Ovo sa burzama, ovo nije čak ni nezapamćeno u povijesti, uvijek je ovoga bilo u ovoj ili onoj inačici.

Piše Kostolany da je bruza rasla početkom rata, ljudi su mislili da je bolje kupiti bilo što negoimati novac koji je gubio na vrijednosti na dnevnoj bazi

Puno novaca u opticaju, besplatne platforme za trgovanje, puno dokonih ljudi.........

Čitala sam da cijela mlada Indija trejda Teslu.

Ako ovo nije balon, ne znamo što je

Display More

mislim da bi uvršetenje Tesle u S&P 500 mogao biti okidač.

prvo će pasivni ETF-ovi morati prodavati ostatak tržišta da je mogu kupiti, jer su njihovi ETF-ovi full izloženi (nemaju cash nego samo dionice).

to bi bila fina prilika hedge fondovima da Teslom napune pasivne ETF-ove, a nakon toga da bace jedan fini short.

Michael Burry je već počeo, a taj čita i najsitnija slova.

• PBZ (Privredna Banka Zagreb d.d.)

• st-brajo
    • December 11, 2020 at 11:08 AM
    Quote from karlo

E da bar da im sad netko tko ima viška novca, napuca cijenu preko tisuću ipo, dvi pa bi i od istiskivanja odustali :D

ovako bi svi trebali raditi kad znate da neka firma ide u istiskivanje/preuzimanje/prodaju, pogotovo ako trže po nižim evaluacijama od realnih.

samo šta se većina uplaši, čim netko jači krene prodavati.

• st-brajo
    • December 11, 2020 at 11:03 AM
    Quote from zlocesti

Naša burza je toksična.

Nakon toliko puno godina gledanja u monitor stekla sam uvjetni refleks. Kada vidim da cijena raste, uvijek se pitam tko izlazi, a ne tko ulazi :(

Al' sve se uvijek u konačnici svede na isto. Nama nedostaje ulagača. Uspješno smo ih u posljednjih desetak dana otjerali sa burze. Njih i njihovu djecu, ako ne i unuke

čemu kuknjava?

pa ljudi Božji, gledate li Vi ikakve evaluacije ili samo gledate kolika je cijena bila u prošlosti?

doće ulagači ako evaluacije roknu ispod EV/EBITDA = 5.

nećete ni znati odakle su.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • December 10, 2020 at 4:50 PM
    Quote from BudFox

Zbog Brexit-a stižu neke novosti/ograničenja od 1.1.2021:!::?:

https://www.vecernji.hr/biznis/hanfa-1…raltaru-1452211

:/

čekamo da se Revolut i Trading 212 oglase.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • December 10, 2020 at 3:16 PM
    Quote from Backdraft
    Quote from Miniclip

UG i Credit suisse u prošlosti su bile povezane, tj. CS je vodila za UG neku akviziciju. Pretpostavljam da UG se nije ni javio na natječaj niti neće jer onda bi bila malo tricky situacija zbog potencijalnog sukoba interesa.

u biti je ht izdao tender samo s ciljem odabira banke, koju su odabrali po tome tko se javio a tko ne

dakle ako je zakljucak da su uzeli cs jer se ug nije javio, onda je i zakljucak da se javio AT&T jer nisu uzeli bank of america

ako bude i netko drugi osim UG zainteresiran, nek se žali Državnoj komisiji za javnu nabavu :D

1. Privacy Policy
  2. Kontakt