1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 7:36 PM
    Quote from emil

st-brajo .....jos veci rast :)

kakvo crnilo? samo pozitiva i "to the moon" :)

ako je mogo BTC na 40k samo tako sto nebi jedan BB na 100$ :)

ma ja sam trenutno samo 🍿 i gledam dokle će.

nemam stvarno predrasude prema ničemu, al čisto me zanima koja brojka je konačna granica ludila, tj. di je ta točka pucanja.

sutra su izvještaji vezani za naftu i FED meeting.

ako sve bude redovno, čini se da ćemo bit mirni do polovice ožujka 🤷

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 6:47 PM
    Quote from LadyM

Potencijali WSB-a pa pogledajte:

https://investorplace.com/2021/01/reddit…stock-bb-stock/

ovo je sve ludo do luđeg.

indeksi se muče.

očito su još preostale ovakve stvari, a kad se i to istroši, bojim se da onda slijedi...

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 2:32 PM
    Quote from zlocesti

Ajde ozbiljna sam.. neću vam više crtati........ :S

Molim onoga koji se nataracao na asku na 6,02 sa 11 tisuća komada da se pomakne par lipa poviše, iz pristojnosti. Pa nije mu fora :S

Doduše, ako se ne pomakne, maknuti će ga... i voila, nema ga :S

ja svaki petak uredno uplatim Eurojackpot i na kraju ne bude ništa.

ako ikad nešto značajnije osvojim, zadrvit ću ga luđe nego Drvo :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 2:27 PM
    Quote from trial

To tamo što gledaš ne trguju ljudi, nego softveri.

Lurker458

daj majke ti napravi botove za ZSE, da možemo Magmu napucavat :D

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 2:21 PM

zlocesti

da.

napisao sam da bi ga bilo dobro kupovati u korekciji, a target nisam htio navoditi, jer ispada da nema otpora sve do tih razina, čisto da ne ispadnem neozbiljan :S

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 2:15 PM
    Quote from Moller
    Quote from verdi

Sukladno čl. 260. st. 1. Pravila Zagrebačke burze, Burza je razvrstala izdavatelja Sunce hoteli d.d. u segment promatranja zbog neprovjerenih medijskih napisa o prodaji Društva američkom investicijskom fondu.

da li netko zna gdje je izašao ovaj članak?

nema još nigdje ništa, zato i jeste neprovjeren napis, možda je netko stopirao članak dok se provjeri ili je Jako u Americi pustio kakav probni balon u nekom lokalnom tjedniku, uglavnom se onaj veći nalog maknuo

a možda je dobio pismo namjere od nigerijskog princa? :/

• st-brajo
    • January 26, 2021 at 8:06 AM
    Quote from dionicar

ali ako se preuzima ja se pitam zašto onda imam porez uopće ? Nije da ja prodajem dionice."uzimaju " mi ih ....

Kolege.. može li ovo pomoći oko izračuna ? 😉🤠😁

https://www.google.com/url?sa=t&sourc…v99Y-QINRn5ZNn8

ako ti ih "uzimaju" prije nego što istekne 2 godine, i ako je ponuđena cijena realan peer value, a ne ona iz "procjena" onda bi trebao platiti porez, pogotovo ako je u proces uključen javni bilježnik, jer oni, za razliku od SKDD-a, moraju poreznoj dostavljati podatke.

• st-brajo
    • January 25, 2021 at 11:17 PM

ekipa je GME shortala za 110%, a ona unatoč tome otišla 20% up :S

sad je to očito postao novi sport.

nađu dionice koje su najshortanije na burzi, i onda crowdfundaju izbijanje shortera :D

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • January 25, 2021 at 10:44 PM
    Quote from zlocesti

Ajde umjetnici, ujedinite se.

Opte weekly simetrični trokut, konsolidacija

Cijena je izašla iz trokuta, i 6,02 je sigurno ko' smrt i porez.

Dalje ne vidim.

Ili neću reći 8)

bit će ovo Adam i Seva, mitkko davno nacrtao, mi ostali potvrdili :S

• st-brajo
    • January 25, 2021 at 1:19 PM

predsjednik Kine upravo uživo na konferenciji Svjetskog ekonomskog foruma cijelom svijetu drži malu školu ljudskih i ekonomskih prava.

taman kad misliš da luđe ne može, realnost te demantira :S

• st-brajo
    • January 24, 2021 at 10:20 AM
    Quote from BSOD

Koga zanima, slična priča kao i na GME, BBBY, AMC bi se mogla dogoditi ina TR (Tootsie Roll Industries Inc.) Pa si stavite na watchlistu.

dok god stimmy šiba, najbolje ići na što gori shit stock.

ako EV/EBITDA nije barem 4 znamenke (i pozitivno i negativno) to bolje ne dirati :S

• Američki predsjednički izbori 2020

• st-brajo
    • January 24, 2021 at 10:18 AM
    Quote from zlocesti

Ženska logika :S

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2248612.aspx

Izjave ovog predsjednika, i prvi potezi pera, prve odluke, zvuče razumno i ohrabrujući su.

koliko ja vidim, novinar kojeg citirate je muškog roda :S

a meni ovi potezi više izgledaju kao nešto što će možda povećati indeks sreće, a ne makroekonomske pokazatelje.

možda da legaliziraju travu, pa da to još malo poprave? :S

koliko vidim, iz prvih poteza koje su povukli, čini se da su zasad odustali od povećanja poreza, jer su shvatili da bi im to bio pucanj u glavu.

poanta priče, kako je cijeli makroekonomski model USA postavljen, je taj što oni jednostavno moraju imati jaki dolar i visoke carine, kako bi helikopterski način trošenja novca koji Demokrati planiraju provesti bude održiv, tj. da USA ne postane Zimbabve.

uz navedeno, trebali bi skroz ukinuti (ili drastično smanjiti) poreze kako bi proizvodnju vratili nazad u USA i imali održivi ekonomski rast.

demografiju i radnu snagu za to definitivno imaju.

to je Trump shvatio i tako je i vodio ekonomiju, a druga stvar je to što je u svojim nastupima bio malo "neprilagođen".

sad ćemo vidjeti koliko Demokrati razumiju ekonomiju, al pošto su novi izbori već 2022., mislim da bi mogli prvo ekipu "napušiti" da ih uvjere da bolje žive sada kad su im svi sustavi već prenapregnuti dugovima i kad se ljudi iseljavaju iz Demokratskih state-ova.

Crveni state-ovi su već sve to skužili i sada potiču biznise da se prebace kod njih, a Demokratski state-ovi će gurati "Djeca cvijeća" politiku.

tamo se, nažalost, još od Clintona gomilaju ekonomski problemi koji se samo guraju pod tepih.

problem u cijeloj priči je upravo taj što je Trump ljudima otvorio oči i ukazao na probleme koji postoje i kako se riješiti, a sad ćemo vidjeti hoće li ovi nastaviti ili će cenzuriranjem od strane društvenih mreža i mainstream medija i "napušavanjem" ići uvjeravati ljude da im baš sada nikad bolje.

sreća u nesreći je baš ta što im svi ovi migranti dolaze iz sistema di je socijalizam "razvalio" od uspješnosti, pa me ne bi čudilo da se nakon negog vremena, kad vide šta ovi rade, upravo takvi okrenu i odaberu Republikance.

to se inače već događa u Crvenim state-ovima, tako da možda ovo otvaranje granica na kraju bude baš za Demokrate kontraproduktivno.

u svakom slučaju, vidljivi rezultati će se morati jako brzo polučiti.

• DRY BULK

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 5:26 PM
    Quote from migra

ANKETA

tko je ZA nastavak na isti način neka zaljepi palac gore a tko je protiv palac dole.

tko se ne oglasi smatrat će se da je ZA nastavak .

ja sam za.

*ebeš forum koji nema barem 2 sekte na njemu.

jedna je na Optimi, a druga na ATPL.

zato je prva princeza, a druga kraljica burze :D

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 3:20 PM

evo, pa čitajte

https://www.zakon.hr/z/117/Zakon-o-…ranju-terorizma

https://lider.media/poslovna-scena…nsakcije-129884

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…a-foto-20180125

https://www.novilist.hr/novosti/hrvats…iza-1-000-eura/

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 3:11 PM
    Quote from Roki

Pa iz čarape na bankovni pa onda na brokerski. Ovaj crveni dio je lova od nikud...

vidi svote koje im zvone za pranje novca, pa uplati manje od toga.

ne znam o kojim se iznosima točno radi, jer stalno mijenjaju.

prije je bilo 105 k kuna 🤷

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 3:04 PM
    Quote from Roki

Kako prebacujete lovu sa bankovnog na brokerski račun? Ja preko pbz aplikacije i provizija je samo 2,50 kn ali je maksimum 50 000 kn mjesečno. Koji su još načini prebacivanja love na brokerski račun bez plaćanja neke ozbiljne provizije banci.

BTW kako porezna gleda na te uplate, vadim malo veće količine iz čarape, možda im bude sumnjivo kad vide lovu ''odnikud''.

kad je preko interneta, nije od nikud.

osim ako je s brokerskog na bankovni, a ne prijavite porez. :S

• Porez na kapitalnu dobit

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 12:01 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Ledica

Neoporezivo bi trebalo biti do visine osnovnog osobnog odbitka koji iznosi 4 000 kuna i koji se priznaje kod obracuna primitaka od nesamostalnog rada tj. primitaka iz radnog odnosa i mirovina jer porez na kapitalnu dobit je ionako poseban porez i ne može se zbrajati s drugim dohotcima što nas stavlja u neravnopravan položaj prema onima koji imaju pravo na osobni odbitak kao dio dohotka koji se ne oporezuje.

Tako je bilo do 2017godine, ko fol opravdanje je da kod kapitalnih primitaka ne plaćaš doprinost za zdravstveno i mirovinsko.

Ali ako netko ima godišnju kapitalnu zaradu iznad 100k kuna, najbolje mu je trgovat, tj vodit knjige kao da se radi o samostalnom dohotku, mora si isplatiti neku min plaću koja je propisana za obrte od nekih 4.5k kuna i na nju doprinose(bolje platit mirovinsko od kojeg imaš koristi, nego porez od 10%), ovde možeš koristiti poreznu olakšicu, a ovu razliku do 100k kuna uvik možeš isplatiti neporezivo na plaću u vidu neporezivog regresa od 3000kn, onih 7500kn koje možeš isplatiti na plaću bez doprinosa i poreza, onih 6000kn neporezivnog i bez doprinosa za topli obrok, pa onih 6000kn za troškove prijevoza, ako si prijavio obrt da drugu lokaciju, nego gdje živit.

Također možeš pod troškove podvest i dosta elektronike koju su kupio, sve u svrhu vođenja obrta, jebate možeš čak kupit i automobili, pa ga godišnje amortizirat za 20% kako bi doveo porez na dobit na 0 kn.

I najbolje od svega, ako si ove godine ostvario velike gubitke, prenosivi su do 5 godina u budućnost, dakle ako si 2019 ostvario gubitak 100k kuna, možeš ih prebit sa dobiti iz 2025 i onda te godine ne platiti porez na dobit.

priča je još bolja ako si obrtnik paušalist (doprinosi su mizerija).

a onda bi ti knjiga prometa bila brokerski nalozi od trejdanja?

ajde, to još i mogu razumijeti za našu burzu.

a što ako trguješ vani? prevest svaki nalog po sudskom tumaču za strani jezik? :S

• st-brajo
    • January 22, 2021 at 11:49 AM
    Quote from LodeRunner
    Quote from Mrcash

ja bi rekao hope realno , al kako je novac bezvrijedan postao sve burze su na razinama euphorije po vrijednostima iz nekih normalnih vremena , dakle čim se malo po Europi smiri ovo lockdown shit ide raketa

Jel to ova raketa?

nije.

kad Crobi eksplodira, stvorit će se gljiva :D

#Birtija

• st-brajo
    • January 21, 2021 at 9:55 PM

samo neka je zabijaju.

šta je više tuku put dolje, to će odbijanac biti jači ;)

da imam para da ne znam di s njima, uložio bi u ATPL, OPTE i TPNG.

nešto od toga će sigurno odletjeti u nebesa :D

• st-brajo
    • January 21, 2021 at 9:44 PM

di smo trenutno?

thrill ili euphoria?

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt