1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• World politics

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 5:51 PM

kako sada nema para, a još jučer je para bilo? :S

Njemački ministar poljoprivrednicima: Nema više novca za poticaje
    NJEMAČKI ministar financija Christian Lindner danas se obratio tisućama nezadovoljnih poljoprivrednika koji prosvjeduju protiv povećanja poreza i rekao im da…
    www.index.hr
  • World politics

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 4:32 PM

kreću pripreme lagano

Nizozemski grad odobrio spaljivanje Kur‘ana, palitelji s desnice jedva se spasili pred protivnicima paleža
    Spaljivanje svete muslimanske knjige Kur‘ana izaziva visoke tenzije među muslimanskim vjernicima, što se ovaj put dogodilo u Nizozemskoj. Nizozemska policija…
    slobodnadalmacija.hr
  • Birtija

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 4:15 PM

život piše romane :S

Kineski je BYD sponzor Eura: evo zašto je to senzacionalna vijest
    KINESKI BYD, jedan od vodećih svjetskih proizvođača električnih vozila, predstavljen je kao glavni sponzor Eura 2024. koji se održava u Njemačkoj, srcu…
    www.index.hr
  • Politika - općenito

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 2:07 PM

"Premijer je najavio da će se prilikom osmišljavanja useljeničke politike voditi računa da ne dođe do nagle promjene strukture stanovništva."

Plenković: Sigurno neću biti oporbeni zastupnik
    PREDSJEDNIK Vlade Andrej Plenković istaknuo je danas na saborskom aktualcu kako mu je ambicija postati još jednom hrvatski premijer.
    www.index.hr

i tako.

uzmite sad u kontekst porez na nekretnine i Peđine "rabate" i Tomičinu privrženost ljudskim pravima migranata i žmirenje na oba oka pri izdavanju minimalnih tehničkih uvjeta vezanih uz njihov smještaj.

s druge strane vam je MOST, koji je protiv ruskog utjecaja (metodom dedukcije onda slobodno zaključite za koga oni igraju).

i ostaje vam DP, koji je na strani utjecaja, na suprotnoj strani od MOST-a.

na kraju vam ostanu stranke koje možda nisu loše, ali ne mogu prijeći izborni prag.

ali, imamo demokraciju i slobodni ste birati.

u najboljem od svih mogućih svjetova 💡

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 12:04 PM
    Quote from D_artagnan

Pa neznam, i nije mi neka logika. Onda su trebale cijene i pasti ako nešto izbace ili smanje poreze, a znamo da nije tako.

Logika je ako ima jako puno upita za najam, rentanje da dižeš cijene dok god imaš upita i možeš prodati. Ako stanu upiti ili ti se smanje drastično, spuštaš cijenu dok ne postigneš prodaju koja te zadovoljava.

pa poanta je u tome šta ovaj porez targetira.

a oni očito žele targetirati SVE nekretine, a ne samo pasivne.

da hoće targetirati samo pasivne, šta bi povećanim porezom na kuće za odmor i mogli, onda bi porasla ponuda nekretnina za najam, u jedinici lokalne samopurave koja se na tako što odluči.

ove Grbinove gluposti sa nekim rabatima su baš to.

gluposti.

jer se taj rabat sutra može ukinuti kad uhljebima zafali para.

a uvijek im fali.

meni samo nije jasno kako ljudi puše glupe priče i kako nitko od medija ne postavlja nikakva prava pitanja.

kao što rekoh, već postoji porez koji rješava nejednakosti i potiče aktivaciju pasivnih nekretnina, ali ga nitko od medija ne spominje.

niti u kontekstu povećanja iznosa po kvadratu, niti u kontekstu zašto, trenutno, ima mizeran postotak naplate.

a tom grmu i leži zec.

već se, namjerno, forsira porez na SVE nekretnine i onda spominju nekakvi rabati!

je li to namjerno, o tome morate zaključiti sami 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 11:38 AM
    Quote from barbosa 2.0

^^...a što misliš da će, ako do takvih stvari dođe, ovi koji kupuju maglu, odnosno "dug", nešto bolje proći od ekipice na DLKV i Agrokoru?

vidit ćemo kakav je plan.

trenutno je konsenzus da će centralne banke rezati, a po potrebi opet otkupljivati i korporativni dug, kao i u Lockdown-u.

dapače, već se naveliko kmeči da u svemu tome i kasne.

koliko sam upratio, ovo je prvi put u povijesti, od trajanja ovog ciklusa, tj. od 1980-ih, da će korporativni sektor biti prisiljen refinancirati dugove po većim kamatama, a svi nas uvjeravaju da se produktivnost povećala i da će u tome i uspjeti.

osim šta je u zadnjih 10 godina u potpunosti izostao CAPEX ciklus, pa ne znam iz čega se takvi zaključci izvode 🤷

ali, ne brinem se, jer sve ide po planu 💡

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 11:20 AM
    Quote from barbosa 2.0

kol. st-brajo, ma daj molim te...ti si pametan čovijek, itekako možemo bez ovih, gdje su bili prije samo 20 god... u blatu svi skupa...lako se to vrati natrag na staro...a papirići, ne brini, "papirići" uvjek nađu svoj put

je, ali mi kupujemo equity, a oni kupuju dug.

a tko ima primat kad dugovi jednom dođu na naplatu, može ti objasniti ekipica na DLKV i Agrokoru.

ako su išta, iz povijesti, naučili 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 11:11 AM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from verdi

a ko je taj koji ima pare i superiornu vojnu opremu? da li je to nešto što je bogom dano i vječno ili je podložno promjenama?

rusija, kina, iran, sj. koreja, indija i te neke druga liga države sigurno nisu te oko kojih će se okupljati neki "novi svjetski poredak" pa taman da se udruže i 100 x !

jedni bez drugih ne možemo, ali njima više nisu naši papirići interesantni ako za njih kod nas ne mogu nešto kupiti.

i tu prvenstveno mislim na Kineze i Saudijce.

a ako ti Ameri zabrane, onda ćeš kupovati u EU, di svaka zemlja i svaki korumpirani političar ima svoje interese 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 10:45 AM
    Quote from verdi

lako je prepoznati gdje će biti neke tvornice. ako se radi novi blok nuklearke kao npr. paks u mađarskoj znači da će ta struja nekome trebati. ako ugasite 4 nuklearke kao u njemačkoj znači da im struja više neće trebati u tolikim količinama. niko ne ulazi u energetske projekte od danas do sutra već sa više decenijskom vizijom. potpuno je pogrešno misliti da orban nešto solira na vlastitu ruku. on je samo ovlašteni izvođač radova za novi ekonomski poredak koji se stvara pred našim očima koliko god se to masovno negira.

sasvim je jasno da se fokus premiješta na južni i istočni blok Europe.

pa ne diže se ni Dodig slučajno baš sad na zadnje noge, jer želi ušićariti šta veće benefite.

u novom svijetu, Sjever i Zapad postaje ne-efikasan, jer je dohodovno preskup, a i troši puno energije.

migranti su ne-efikasnost samo pogoršali, jer se nisu integrirali.

btw., naravno da se sve ovo moglo izvesti i bez Kineza, ali onda Merkel-ica nije trebala u zadnjoj krizi gasiti nuklearke i uvoditi mjere štednje, već gurati njemačke firme prema ekspanziji na istok i jug Europe.

e sad, kako je to izostalo, netko mora popuniti rupu, ali i kupiti ove papiriće koje EU printa da bi se održao privid ekonomskog prosperiteta.

btw., kao što Mađari lagano akviziraju ono što im je interesantno kod nas, tako i Kinezi rade sa onim u Njemačkoj.

glavno da smo mi imali jaku kunu, pa nam je kupnja namirnica u Mađarskoj bila jeftinija.

ova tvornica je Kinezima samo skuža da kod nas u EU mogu još više uvozit svojih Made in China proizvoda.

kako bi rekla kolegica zlocesti nema besplatnog ručka, a ja bih dodado osim ako si uhljeb, pa ćeš uvest neki novi porez :S

• Politika - općenito

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 10:20 AM
    Quote from barbosa 2.0

*st-brajo, nemoj tako, franckova kava je odlična kava, pogotovo superiore, također franck ima dobar asortiman, jednu stalnu kvalitetu i široku distributivnu mrežu što je najbitnija stvar za kontinuitet poslovanja, julius je dobra kava ali je nježna, odnosno treba je svakodnevno podešavati zavisno o vremenskim uvjetima, illy odlična ali skupa dok lavazza meni osobno ne paše kao niti pascucci a otkriće mi je esse koju već 6mj. imam u uredu, bolja nego u kafiću...

upravo si razotkrio razgovor u nekoj uhljebaškoj kancelariji :S

da ne bi oni slučajno razglabali o politici stambenog zbrinjavanja, efikasnom upravljaju javnim nekretninama, urbanizmu, prostornim planovima, generalnom radu za javno dobro, smanjivanju poreza i birokracije, itd.

umjesto toga raspravlja se o uhljebljivanju, foteljama, povišicama, novim porezima.

i sve to uz kavu, naravno.

kako raspravljati uz suva usta?

a ako ogladne onda će rasprava prijeći na to di je bolja janjetina :S

a ti, narode moj, samo plaćaj *urvarluk i ne pitaj kome za što plaćaš i kakvu uslugu za to dobijaš.

a usput se i uhvati za mamac tko je gay, a tko veseo.

ili neku drugu ne-temu koju će ti ubuduće plasirati kao temu.

jedva čekam da ozbiljno krenu izborne kampanje.

one su uvijek kulminacija idiokracije 🥂

• Politika - općenito

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 9:48 AM

predlažem da prihode od poreza na nekretnine utroše na Julius Meinl ili Lavazzu, a ne na ove Franck-ove brlje.

za uhljebe samo najbolje :S

Kaštelanska vlast pretvorila svoju ‘Banovinu‘ u - kafić?! Nećete vjerovati koliko su službenici lani popili kave
    U bezbroj zanimljivih epiteta, možda bi se mogao i novi dodati djelatnicima gradske uprave Kaštela, a taj je da su vrsne - kavopije! Barem se tako može…
    slobodnadalmacija.hr
  • Obveznice Ministarstva financija Republike Hrvatske

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 9:15 AM
    Quote from D_artagnan

A dobro, bolje su prosli od onih koji su ostavili u bankama lovu.

U svakom slucaju odlican potez vlade i samo nek nastave tako, pa tko voli nek izvoli, ili ako neznaju, ne zele bolje i malo izazovnije, rizicnije. Barem u necem misle na svoje građane.
    Jos bi trebali obveznice izdavati sa pomakom, recimo svaki kvartal.. tako da ekipa skuzi i raspodjeli na 25%, pa prakticno svaki kvartal ima neko dospjece.

u Vladi su napokon shvatili da je jedini put za normalizaciju cijena nekretnina taj da baby boomer-ima ponude nešto di im je prinos veći, a zaebancija manja.

razni akteri, o kojima i danas na nekim temama pričamo, su baby boomer-e već uklonili sa tržišta dionica, a to je vidljivo i na prometima.

državne obveznice su win-win i za Vladu i za baby boomer-e, jer na ovaj način oni Vladi daju pozajmicu da im mogla isplatit mirovine.

nema tu ničeg spektakularnog.

samo je trebalo baby boomer-ima dati risk free alternativu da ne distortaju klasu imovine koja je najbitnija svima (nekretnine) 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 15, 2024 at 7:52 AM
    Quote from verdi

sjekloća. taj je i meni prije 3 godine oči otvorio. kad imaš ispravne polazišne osnove onda je lako doći do točnih zaključaka. što sa velikom većinom naroda nije slučaj. najnovija mu je da je svjetska banka objavila da je 60% svjetske ekonomije zapravo zombi firme. moš misliti šta to znači.

ja nisam imao pojma za čovjeka dok nisi objavio onaj video u vezi crypto-a.

ali, obzirom da sam zadnjih godina intenzivno proučavao kako (monetarni) sustav funkcionira i sam kopao podatke, mogu ti samo potvrditi da su sve informacije do kojih on dolazi apsolutno točne, kao i njegovi zaključci.

i da je jedan od rijetkih koji je u stanju sve ovo što se događa ukomponirati u nešto suvislo.

a kakve će biti implikacije?

za to već moramo pustit predstavu da se sama odigra 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 11:43 PM
    Quote from KultLicnosti

Osim pukog ekonomskog interesa, svojstvenog svakom međudržavnom odnosu, kineske investicije rezultat su i specijalnih veza koje mađarski premijer Viktor Orban održava s kineskim režimom. Mađarska ne dijeli skepsu većine europskih država prema kineskim ulaganjima, a u kontekstu sve većih političkih trzavica. Očito, ne na svoju štetu.

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet…0-osoba-1355428

rekao bi jedan gospodin što ga pratim: sve ide po planu i ulazimo u doba povećane efikasnosti 💡

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 11:39 PM
    Quote from KultLicnosti

Novi porezi sa ovakvom glomaznom strukturom korumpirane države su kao da se baca bisere pred svinje.

glavni problem je taj što je i oporba korumpirana, ne na način da namješta poslove čistačicama, već što razne političke stranke kod nas doslovce djeluju kao trbuhozborci stranih sila koje se, opet, bore za kontrolu situacije na Balkanu.

ali, da ne idem sad previše off topic, mišljenje da će porez na nekretnine preliti novac na tržište dionica je, kako stvari trenutno stoje, čista budalaština, jer je generacija investitora koja kontrolira većinu novca/imovine već dovoljno izudarana po prstima, a krivci za to se spominju na raznim temama ovdi na forumu.

takvi će radije svoj novac preliti u državne obveznice i jednostavno sjediti na rukama 🤷

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 10:46 PM
    Quote from Manu
    Quote from st-brajo

točno, ali to ne mijenja činjenicu da je to lokalni porez, a ne državni niti nadnacionalni.

znači, kad ga uvedu, imamo apsolutno pravo na prosvjed kad, recimo, Tomica u ZG, izda nekome minimalne tehničke uvjete da može u stan strpati 1 Nepalca/m2, jer je to, vidi vraga, baš ingerencija županije.

a kako je ZG županija sam sebi, tj. nema župana iznad sebe kao skužu, mislim da je sve jasno.

kao što ni ne naplaćuje porez na kuće za odmor.

a za to mu ne može niti biti kriv Bandić, niti će ga porez na nekretnine spasiti.

recimo, da je HDZ sad pametan, kad Peđa već blebeće, bilo dobro da ga HDZ uvede i da iskoristi moje argumente.

mislim da bi, unatoč aferama, izbore poharali 2/3 većinom 💡

Display More

To je li lokalni, nacionalni ili nadnacionalni onome tko ga plaća je svejedno. Ušao si u raspravu sam sa sobom.

Display More

a, bogami, nije.

barem meni nije, a treba i širu javnost o tome informirati.

kad god se smeće ne odveze, ulica ne pomete, cesta ne asfaltira, itd.

ako političare želimo držati odgovornima, onda je jako bitno znati kome se što plaća i tko za što odgovara.

ne znam di ti živiš kad to tebi nije bitno.

ali, sami političari žele da šira javnost misli kao i ti.

idiokracija 🤷

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 9:29 PM
    Quote from Manu

Kao što smo davno zaključili bit će kad EU to odluči. Ali svakako će biti. Da ne ispadne da je samo Peđa.

https://narod.hr/gospodarstvo/p…e-u-zemljama-eu

točno, ali to ne mijenja činjenicu da je to lokalni porez, a ne državni niti nadnacionalni.

znači, kad ga uvedu, imamo apsolutno pravo na prosvjed kad, recimo, Tomica u ZG, izda nekome minimalne tehničke uvjete da može u stan strpati 1 Nepalca/m2, jer je to, vidi vraga, baš ingerencija županije.

a kako je ZG županija sam sebi, tj. nema župana iznad sebe kao skužu, mislim da je sve jasno.

kao što ni ne naplaćuje porez na kuće za odmor.

a za to mu ne može niti biti kriv Bandić, niti će ga porez na nekretnine spasiti.

recimo, da je HDZ sad pametan, kad Peđa već blebeće, bilo dobro da ga HDZ uvede i da iskoristi moje argumente.

mislim da bi, unatoč aferama, izbore poharali 2/3 većinom 💡

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 7:58 PM
    Quote from titulus

Treba uvesti porez na nekretnine, ustvari porez na dušu koja nije na teret državi...treba kazniti uspješne i one koji se sami za sebe snalaze a nagraditi one nesposobne i lijene, one kojima se nije dalo ulagati u sebe i školovati...njima treba darovati nekretnine, režije, te ih osloboditi svih poreza

najgore od svega je šta će se ovi, kvazi-ljevičari, kad uvedu ovaj porez, porpati po nadzornim odborima REIT-a koji će se najmovima baviti profesionalno i ovaj porez priznavati kao trošak poslovanja.

dobro je Einstein rekao da je beskonačna jedino ljudska glupost, a ja bih nadodao i hrvatska birokracija i hrvatski jal!

idiokracija, i točka.

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 14, 2024 at 7:38 PM
    Quote from zdenkic

Peđa Grbin: Vrijeme je za porez na nekretnine - Portal Novosti

"Taj porez bi izgledao ovako: prva nekretnina u kojoj se živi ostaje u sustavu komunalne naknade, za daljnje nekretnine plaća se porez.

Ako je druga nekretnina, primjerice, legalno iznajmljena, porez koji se na to plaća obračunava se kao rabat čime i tu porez na nekretnine ne prelazi bitno iznos komunalne naknade."

čekaj malo, majstore, kakav *ebeni rabat?

već sad imamo porez na kuće za odmor, šta je, de facto, porez na svaku drugu pasivnu nekretninu, bez ikakvih rabata i sličnih birokratskih *izdarija.

btw., kako je ovo lokalni porez, hoće li onda Tomica davat poseban rabat na Palestince, Nepalce, itd.?

*ebo vas rabat, da vas *ebo

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 13, 2024 at 11:22 PM
    Quote from zdenkic

Pobuna stanara u centru Zagreba: "U zgradu nam trpaju 80 ljudi. Ona to neće izdržati" - Index.hr

samo polako.

bude vam Tomica, uz ove, doselio i Palestince :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt